Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147' ye veda edip Alfa Romeo 159'la tam gaz devam.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crown063

Birde ti serisinin son parçası jantlar da artık geldi hafta sonu kısmet olursa takacağım. Ti Yay ve amortisör ile tam uyum sağlayacağına eminim. Kışlık lastiklerde tamam.Üstünden çıkan 18" jantları da lastikleri ile birlikte satacağım. Eksik olan bir ti koltuklar kaldı ama olsa da bu arabaya takmam sebebi ise elektrikli ve ısıtmalı koltuk her zaman iyidir. Çok uygun fiyata ti koltuk var ama 1. siyah 2. Manuel koltuk  ama ti koltuğun elektriklisi de var ama fiyat dudak uçurtacak kadar pahalı. Yani şu an için mevcut koltuklarım gayet temiz ben sadece bazı brera modellerinde olan masaj ünitesini Polanya dan sipariş verdim umarım yakın zamanda gelir sürücü koltuğu masajlı olacak.

:yilan: :clover: :nazar:

ekerem

Geçmiş olsun. İlk methanol kit taktiğınızı görünce inşallah motor bitmez demistim. Yenilenen haliyle içinize sinerek keyifle binin inşallah :nazar:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

crown063

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçmiş olsun. İlk methanol kit taktiğınızı görünce inşallah motor bitmez demistim. Yenilenen haliyle içinize sinerek keyifle binin inşallah :nazar:
Teşekkür ederim. Aslında 159 un motoru çok sağlam sıkıntı gözden kaçırdığımız ve bu güne kadar değiştirilmemiş minik bir su hortumu. Hortum bildiğiniz çürümüş ve çok aşağıda olduğu için de gözden kaçmış. Ve o bölgede sök tak yapılırken hortum minik bir delik açılmış tabi motorun kaderi o minik hortuma bağlı oldu. Methanol kit performans olarak çok işe yarıyor ama hem yazılım hem methanol olunca turbo yetersiz kalıyor bu durumda da daha başarılı bir turboya geçmek için tüm sistemi değiştirmek gerekiyor bu işte epey masraflı. Belki ilerde rulmanlı ve su soğutmalı bir turboya geçerim.

Theillest

Geçmiş olsun hocam.Araç satılık galiba malum sitede galeriden.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

crown063

Geçmiş olsun hocam.Araç satılık galiba malum sitede galeriden.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Bir arkadaşım bana sorarak ilana koydu yeni işyeri açma aşamalarında. Bende ok dedim ama normal şartlarda satılık değil.

crown063

Sonunda yeni jantlarına kavuşabildik. Sensörler 1 günümü aldı bir türlü kalibre edemedim.  Basıncı ayarladım basınçta sıkıntı yok ama sıcaklık sürekli uyarı verdi. Hazır sensörler sökülmüşken pillerini sibop iğnelerini değiştirdik. En sonunda sıcaklık uyarısını da çözdüm parametrelerde 19" yerine 18" seçiliymiş. Ayarları bitirince sıkıntısız artık çalışıyor. 4bar basınç düşünce veya yükselince ve 20 derece sıcaklık artınca uyarı veriyor.  20 derece sıcaklık düşünce saatde 1 20sn uyarı veriyor.

Jantlar takılırken

Kışlık lastiklerimiz de takıldı artık rahat rahat kışı geçiririz diye umuyorum. Kumho marka lastik nasıldır bilmiyorum ama kore malı da olsa çok kötü olacağını düşünmüyorum.

crown063

Biraz da arabanın son görüntülerini paylaşayım. Uzun süre bir güncelleme yapmayacağım. Sadece sürücü masaj ünitesi ve bazı parçalar karbon yapılacak. Onları da ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş yaparız artık. Jantları daha önce biliyordum zaten çalıştığım yerde orijinal 2 adet ti araç vardı ve sürekli inceliyordum. Araçlar ti ama boş paketlerdi xenon bile yoktu. Kendi aracıma takılınca çok bir fark göremedim ama olması gereken jant bu onu biliyorum. Artık biraz arabanın temizlik işleri ile uğraşacağım.

ekerem

Ti jantla 159 bi başka oluyor hayırlı olsun :nazar:
michelin lastiklerden sonra kumho'lar çok gürültülü gelmişti ama güvenlik konusunda sıkıntı hiç yaşamadım.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

crown063

Ti jantla 159 bi başka oluyor hayırlı olsun :nazar:
michelin lastiklerden sonra kumho'lar çok gürültülü gelmişti ama güvenlik konusunda sıkıntı hiç yaşamadım.
Çok teşekkür ederim.

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

crown063

Çok güzel görünüyor :)  :nazar:  :nazar:
çok teşekkür ederim

alfa38

Güzel olmuş, çalışmalırınızı heyecanla takip ediyoruz. Maliyet kalemleride paylaşılsa(sorun olmazsa) muhteşem olacak. :nazar:

Wolfshade1989

Selam,
Başlığı baştan sona inceleyip okudum.Gerçekten bayağı bir emek vermişsiniz.
Verdiğiniz emeğe değmiş  :nazar:
Kazasız sürüşler dilerim.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

crown063

Uzun süredir paylaşımda bulunamadım. Buhar ve kalorifer hortumlarının tamamını yeniledim. Tümüyle artık motor tertemiz terleme ve yağ kaçağı kesinlikle yok. Bu saatten sonra keyifli keyifli 159 a binmek var. İç tirim parçalarım dün geldi ve hemen taktım. Artık detaylar dayım. Ön küllüğü 1 sene araştırdım ve sonunda buldum Bursa da varmış Şerif usta temin etti. Hazır almışken metal tirim detaylarını da Polonya dan getireyim dedim. Bursa dan gelen küllükten daha kısa sürede geldi. Sonuç yine güzel.

Gelen küllüğüm. Kullan masamda eksik bir parçaydı iş detaylara kalınca temin etmek zorunda kaldım.

Polonya dan gelen anahtar girişi çerçevesi ve ön küllük kaplaması.

Uygulama yaptıktan sonra.

crown063

Araç içini temizledikten sonra trim parçaları daha bir ortaya çıktı. Uzun süredir kullanmadığım için içi epey kirlenmişti. Bu sırada yeni vites panelim yolda geliyor. Üstünde spor mod düğmesi orjinal bir şekilde var. Spor modun bütün alt yapısı mevcut, Basıldığı zaman pedal chip ve eksoz vanasını açacak bir daha basıldığında kapatacak. Bir de aynı zamanda methanol kiti devreye sokacak. Methanol kit için daha özel bir projem var şu an tasarım aşamasındayım.

Araç temizlendikten sonra detaylar ortaya çıktı.

Yeni gelecek vites paneli üzerinde spor mod düğmesi var ve yeni nesil siyah panel.

Yeni eksoz vanası kontrol ünitesi. Spor mod düğmesine basılınca 1 kademe vana açılıyor belli bir hızdan sonra vana 2 kademe açılıyor. Spor mod düğmesine bir daha basılınca kapanıyor. Tamamen kendim tasarladım ve gayet güzel çalışıyor. Otomatik araçlarda eksoz konumu çok önemli katalizörü iptal ettiğimde üstüne birde vanayı açtığımda araba yerinden kalkmıyordu. daha az geçirgen başka bir katalizör takınca da üst devirler cansızlaşmıştı. Bu yüzden orjinal katalizör otomatik 159 da çok önemli.

Methanol kit için yavaş yavaş turbo borularını yapmaya başladım, tubo büyütme işi için de bir çalışma olacak. Turbo için italya sitesinde güzel bir proje buldum aynısını yapacağım.

Bu İtalya sitesinde bulduğum proje. 1752 rulmanlı turbo kullanmışlar.

ekerem

Maşallah böyle özgün çalışmaları çok beğeniyorum. Sorunsuz bir şekilde tamamlarsınız inşallah
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

aktugoksuz

Ellerinize sağlık, bu denli özenli yapılan ve değer verilen araçları görünce başka bir mutlu oluyorum.

Aracınızı malum sitede ilanda görünce şaşırmıştım, umarım bütün bu emeklerin değerini bilecek birilerine geçer araç.
156 - 1.6 TwinSpark  - 2002
Mito - 1.4T Distintive - 2010
Fiesta - 1.0 Red Edition - 2015

crown063

Maşallah böyle özgün çalışmaları çok beğeniyorum. Sorunsuz bir şekilde tamamlarsınız inşallah
Teşekkür ederim. Tek sıkıntım zaman birde şu an kış bu işlerle uğraşması zor oluyor. Artık vakit buldukça yavaş yavaş bir şeyler yapacağız.

crown063

Ellerinize sağlık, bu denli özenli yapılan ve değer verilen araçları görünce başka bir mutlu oluyorum.

Aracınızı malum sitede ilanda görünce şaşırmıştım, umarım bütün bu emeklerin değerini bilecek birilerine geçer araç.
Teşekkür ederim. Aslında alacağım araba belli artık kararımı verdim yeni bir alfaya geçme zamanı geldi ama satılmazsa da gayet memnunum şimdiki aracımdan. Satılırsa yeni alfa yeni proje.

fuatkoc

Bende Ankaradan bir 159 sahibi olarak deneyimlerinizi keyifle okudum. Emeğinize sağlık.

crown063

Bende Ankaradan bir 159 sahibi olarak deneyimlerinizi keyifle okudum. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim.

crown063

Sonunda beklediğim vites paneli geldi. Büyük ihtimal yarın montajını yapacağım. Parçanın sıfır ve garantili olması hoşuma gitti. Montaj ettikten sonrada fotoğraflarını paylaşacağım.

Wolfshade1989

Yaptığınız iş çok özel ve keyifli :kahve:
Takında görelim :yukari-ok:

Sonunda beklediğim vites paneli geldi. Büyük ihtimal yarın montajını yapacağım. Parçanın sıfır ve garantili olması hoşuma gitti. Montaj ettikten sonrada fotoğraflarını paylaşacağım.

2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

germakoc

Çok özenli ve tertipli gidiyorsunuz maşallah takip etmesi bile ayrı bir keyif veriyor insana, Allah nasip ederse bende bir 159 alacağım en kısa zamanda sizler sayesinde daha da bilgi sahibi oluyoruz. Emeğinize sağlık.