Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147' ye veda edip Alfa Romeo 159'la tam gaz devam.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crown063

Çok teşekkür ederim. Ufak ufak yapıyoruz bakalım. Yapacak şey çok daha maddi olanaklar elverdikçe yapıyoruz bir şeyler.

crown063

Bu sıralar kedilerle başım dertte maalesef arabaya takmış durumdalar  :(.  Arabayı oyun alanı olarak kullanıyorlar. Tabi bu sırada oluşan çiziklerin haddi hesabı yok. Dün artık pasta cila olarak profesyonel bir destek alma zamanı geldiğini düşündüm. Bir çok yere uğradım ve fiyat aldım kullandıkları malzemeleri sordum Ankara'da bu iş epeyce bir sektör olmuş çok anladığım bir konu değil. Bir yerle anlaştık sağ olsunlar 7 saat uğraştılar. Demir tozu, kil, hare giderici bazı yerlere zımpara v.b bir sürü bir şey yaptılar.  Meguiars marka ürünler kullanıldı. Sonuç başarılı. Bundan sonra arabayı kedilerden uzak tutmam lazım.  :D :D

Semih izgi

Demir tozu ve/veya kil'i her detay dükkanı uygulamaz. Anlaşılan ne yaptığını bilen bir yere yaptırmışsınız.  :nazar:

Araç mükemmel görünüyor kazasız belasız  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

agucba

Kediler cilalı otomobilleri sevmezler, çünkü patileri kayar ama eğer tutunmak tırnaklarını kullanmak isterlerse, orasını bilemem.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

crown063

You are not allowed to view links. Register or Login
Demir tozu ve/veya kil'i her detay dükkanı uygulamaz. Anlaşılan ne yaptığını bilen bir yere yaptırmışsınız.  :nazar:

Araç mükemmel görünüyor kazasız belasız  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
Çok teşekkür ederim.

crown063

Kediler cilalı otomobilleri sevmezler, çünkü patileri kayar ama eğer tutunmak tırnaklarını kullanmak isterlerse, orasını bilemem.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bildiğiniz 1,30 saat süren parti vermişler sabah görünce şok oldum. Kameradan bir baktım 2 adet pisicik. Yapacak bir şey yok artık mama aldım bakalım hedef noktalarını değiştireceğim.  :D

Theillest

Bolca emek zaman para ve sonunda harika bir 159 karakteristik ve tasarım olarak en beğendiğim alfa Romeo benim için .Yaptıklarınızla kondisyon olarak çok iyi konuma geldi maşallah diyelim kesenize bereket . Takipdeyim konunuzu :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tengri79

Kedıler de arabanın iyisini biliyor demekki..
Yaptıklarınızın tek bir açıklaması var;AŞK
Tü tü tü maşallah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

crown063

Bolca emek zaman para ve sonunda harika bir 159 karakteristik ve tasarım olarak en beğendiğim alfa Romeo benim için .Yaptıklarınızla kondisyon olarak çok iyi konuma geldi maşallah diyelim kesenize bereket . Takipdeyim konunuzu :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok Teşekkür ederim. Daha yolun çok başındayım. Yapacak çok şey var.

crown063

Bu gün aliexpress den sipariş verdiğim tpsm sistemi geldi. 12 günde elimde oldu. Ön araştırmasını epeyce bir yapmıştım. Aldığım ünitenin sensörlerin kalitesi oldukça başarılı. Bmw ve mini'lerede  sensör ve ünite üretimi yapıyorlar. Benim aldığım sistemin en büyük artısı sensörlerin pillerini değiştirebiliyorsun pil kapağı mevcut sensörlere iyi bakarsan uzun yıllar kullanılabilir. Bu sırada Alfa Romeo 159'un orjinalinde de tpsm sistemi var ama Türkiye'de olan modellerde maalesef yok. Orijinal sistemi kurmak imkansız değil ama ciddi ücretlere halloluyor. Sadece orijinal tek sensör 700tl gibi bir fiyatı var o da ortalama 2 yıl gibi ömrü var tabi orijinal sensör sadece lastiğin patladığını bildiriyor basınç ve sıcaklık bilgisi yok. Benim aldığım ünitede sıcaklık, basınç ve kullanım modları "ekonomik spor v.b" var. Andiroid destekli ve multimedia ya bağlı. Multimedia kapalı bile olsa cihaz açılıyor uyarısını veriyor müzik dinlerken müzik kapanıyor uyarıyı veriyor. Kurulumuna gelirsek epey zor. Bir günümü aldı. İlk multimedia nın  işletim sistemini güncelledim. Sayfasından büyük zorluklarla aldığım uygulamayı bellek aracılığı ile yükledim ve sonra onuda güncelledim sayfa tamimiyle güvenlik içeriyor ürün almadıysanız uygulamayı alamıyorsunuz. Andiroid markette uygulaması yok. Bu sırada kışlık lastikleri çıkarıp yazlıklara geçtim. Sıkışan bijonları ilk gittiğim lastikçi sökemedi. Daha profesyonel bir yere gittim sağ olsunlar epeyce yardımcı oldular. En son yüklemeleri yaptıktan sonra hassas ayarını yapmak için bir daha lastikçiye gittim basınçlarını olması gerektiği gibi yapıp sistemden ince ayarlarını yaptım. Sonuç başarılı epeyce hoşuma gitti. Patlama denemesini lastiğin havasını indirerek yaptım. Sıcaklık denemesini de gündüz ve akşam olan derece farkından baktık. Hepsi tam çalışıyor.

Jantlara sensörler takılıyor. Yönleri önemli. Biraz zaman alıyor takması. Bu sırada sensörler spor sibop ve pilleri değişebiliyor.

Uygulama yüklemesi ve her şey tamam.

Sonuç başarılı. Bu işlem sırasında jantlarım epeyce kirlendi temizlemesi de çok zaman aldı.

crown063

Konu ile ilgili videolar. Video yüklemeyi beceremedim sanırım :(

ucarozcan

Tebrikler güzel bir çalışma olmuş. Umarım yolda tekeriniz patlamaz. Kötü deneyimler yaşamazsınız.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

crown063

Tebrikler güzel bir çalışma olmuş. Umarım yolda tekeriniz patlamaz. Kötü deneyimler yaşamazsınız.
Teşekkür ederim. Umarım patlamaz ☺ Patlarsa arabadan çıkan L şeklinde olan bijon anaharıyla değiştirebileceğimi zannetmiyorum.

krm1983

Güzel bir eklenti olmuş. Güvenli sürüşler.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

admin

Umarız supap kapakları uzun ömürlü olur ve çalınmazlar.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

crown063

Umarız supap kapakları uzun ömürlü olur ve çalınmazlar.
İnşallah. 1 set yedeğim var, 1 sette Alfa logolu var.

crown063

Bu gün multimedia arayüzünü biraz değiştireyim dedim. Obd2 destekli çok farklı arayüzler buldum ama içlerinde bir uygulama buldum ki çok daha detaylı ve profesyonel yapmışlar bir de Türkçe dil desteği olunca gayet hoşuma gitti. Yapılandırması biraz zaman alıyor ve uygulama ücretli. Far bilgisinden tutun, yağ, vites, turbo bilgileri gps yakıt bilgileri gibi detaylı bir çok şeyi güzel bir görselle içinde barındırıyor. Torque programı güzel ama ara yüzü çok basit kalıyor. Torque programı ile hata silme ve bulmak için kullanacağım. Yeni bulduğum programın ismi "Real Dash" ve içinde çok güzel temalar var tabi temalarda ücretli.

Program ve yapılandırması.

İsterseniz ücretli temalar var sarı kadran epeyce hoş duruyor.

Ugulama yüklenmiş ve yapılandırmış şekli obd2 daha profesyonel şekilde çalışıyor.

Biraz da arabayı temizleyelim dedim.

esatkaracan

crown063

Eline sağlık edip çok başarılı.  :alkis: :nazar:
Çok teşekkür ederim.

ekerem

Sayenizde yeni şeyler öğreniyorum keyifle takip ediyorum acaba sırada ne var diye meraklandim bravo :alkis:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Tengri79

Çıtayı yukseltiyorsunuz bize bir şey bırakmayacaksınız bu gidişle.Yakında mekaniğe de girişirsiniz gibime geliyor.Tebrikler

crown063

Sayenizde yeni şeyler öğreniyorum keyifle takip ediyorum acaba sırada ne var diye meraklandim bravo :alkis:
Çok teşekkür ederim.

crown063

Çıtayı yukseltiyorsunuz bize bir şey bırakmayacaksınız bu gidişle.Yakında mekaniğe de girişirsiniz gibime geliyor.Tebrikler

Çok teşekkür ederim. Mekanik olarak sadece eksoz ile ilgili bir düşüncem var. Motor kısmına çok dokunmayacağım motoru ufak ufak yenilemeyi düşünüyorum. Yeni motor alacaktım dolardan dolayı fiyatlar tavan yapmış. Şu an zaten yazılım ve kat iptali var. Eksoz Pedalbox ile de destek olacağım. Performansı yeterli zaten.

Sammael

TheSarper

Aracı satılığa mı çıkardınız?

Gidiyor 159  :'(
2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City