Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147' ye veda edip Alfa Romeo 159'la tam gaz devam.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crown063

Cumartesi yani bu gün paneli montaj ettim. Bitmeyen yağmur ve soğuk hava beni engelleyemedi. Şerif ustanın orada montajını yaptım servis yoğun olmasına rağmen kendimi uğraşabileceğim bir yer buldum ustam sağ olsun o da yardımcı oldu. Montajı ve ayarları uğraştırdı ama güzel çalışma oldu orijinal yeni ürün her zaman güzel oluyor. Hatta paneli kıyamadım takmaya ama mecburdum. Bu sırada yine rahat durmadım yurt dışından yeni parçaları sipariş ettim. Orjinal Sos ve gps paneli geliyor büyük ihtimal yoldadır.

Takmaya kıyamadığım panelim.   :D

Çok şık durdu bitince.

Yaklaşık montajı 1 saati aldı. Bir parçası daha tamamlandı. Sonu yok sanırım bu işin.

ekerem

Hayırlı olsun, tuşu yazılımsal olarak mı aktif ettiniz basınca tam olarak noluyor?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

crown063

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, tuşu yazılımsal olarak mı aktif ettiniz basınca tam olarak noluyor?
Teşekkür ederim. Bu tuşa basınca pedal chip devreye giriyor ve eksoz vanası açılıyor. Birde ilerde methanol kit kullanınca onu da devreye sokacak.

Gouki

crown063

Harika olmuş, elinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.

Fatihob

İşlevselliği bulunması ayrı güzel, elinize sağlık :clover:
..

crown063

Yurt dışından kargolarım tek tek geliyor. Ti göstergeler ve tavan sos gps modül kontrol ünite m geldi. Ti göstergeler bu gün değiştireceğim yeni gelenleri takacağım. Sos kontrol ünitesi için yurt dışından yine gps/gsm/sos modülünü bu gün sipariş verdim 10 gün içinde elimde olur.  Sipariş ettiğim ünite çok başarılı hem araç takip yapabiliyorsunuz hem kablosuz İnternet modem oluyor hemde sos için 1 numara tanımlıyorsunuz  sos düğmesine bastığınızda tanımladığınız numarayı arıyor aynı zamanda alarm çaldığında yine tanımladığınız numarayı arıyor. Arabayı birde uzaktan kapatabiliyorsunuz. Aracın orijinal sos modülü ile bu alacağım sistemi kontrol edceğim 159 un orjinal sos sistemi sadece avrupa yada italya için tasarlanmış şimdi benim tasarımımda Türkiye' de çalışabilecek.

Gelen orijinal ti göstergelerim. Takmak için sabırsızlanıyorum.  Tertemiz geldi. 6 gün bekledim.

Yarın kargodan alacağım Sos kontrol ünite m yaklaşık 2 aydır bu parçaya bakıyordum İnternet üzerinde şan eseri buldum. Normal şartlarda çok zor bulunuyor.

Sos/gps/gsm  modülü güzel bir paraya süper bir modül bunun sistemi hazır bile. Bana göre araç tavanında çok havalı duracak.

Wolfshade1989

2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

olcaycharger

Tek kelime ile harika! Elinizden her iş geliyor 8)

Maşşallah nazar değmesin.
Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

crown063

Tek kelime ile harika! Elinizden her iş geliyor 8)

Maşşallah nazar değmesin.
Teşekkür ederim.

crown063

Dün akşam göstergeyi taktım bu gün ise kargodan sos kontrol ünitesini aldım. Yavaş yavaş iç kısmın eksikleri tamamlanıyor.

Akşam akşam dayanamadım ve göstergeyi montajını yaptım.

Gelen sos/gps kontrol ünitesi

Temizlik şart arada temizlemek iyidir.

crown063

Tavan sos/gps kontrol ünitesinin %70 ni bitirdim. Araç takip ve sos ünitem yolda yakında gelir ama o sırada ben de boş durmadım kontrol ünitesini ve alarm sistemini hazır hale getirdim. Tamamiyle bitirmem için zamana ihtiyacım var yakında senelik izin kullanacağım o arada bitirmeyi düşünüyorum. Görüntü olarak basit gözükse de kontrol panelindeki swiclerin çalışması için elektronik bir devre tasarladım bu devreyle birlikte ışıklar ve animasyonları var tabi o sırada düğmeye basıldığında gerekli yerleri açması gerekiyor derken tamamen bir tasarım haline geldi. Tavan işi beni çok yordu. Bir yandan da güzel olsun orijinal olsun diye uğraşıyorum bu yüzden acele etmeyip düşünerek gidiyorum. Şu an navigasyon tuşum çalışıyor sos ve gps tuşları çalışıyor ama modülü olmadığı için şu an bir işe yaramıyor. Ne işe yarıyor kısaca anlatayım. Alarm sistemi zaten hem sallantı hemde hareket sensörü ile çalışıyor. Alarm çalınca sistem beni arayacak ve alarmı kapatabileceğim aynı anda. 2. olarak kaza anında yada panik anında sos düğmesine basılınca tanımladığım numarayı arayacak. 3. olarak klasik araç takipi uzaktan araç kapatma yapabileceğim. Bunları tavan ünitesinden kontrol edebileceğim. Bitince orjinaline sağdık ve Türkiye' de çalışabilecek bir sistem olacak.

Çalışmalar sürüyor.

Sanırım görsel olarak bitti.

crown063

Navigasyon yönetimi şu an devrede mini bir video çektim.

crown063

Bu da kontrol ünitesine göre alarm sistemini güncelledim. Şu an entegre çalışıyor.

murat

Vallahi helal olsun, ilham alınacak bir çalışma 159 sahipleri için  ;) :yukari-ok:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

crown063

Vallahi helal olsun, ilham alınacak bir çalışma 159 sahipleri için  ;) :yukari-ok:
Çok teşekkür ederim

crown063

Sonunda hafta sonu bir projeyi daha bitirdim. Yaklaşık bir günümü aldı ve çok uğraştırdı. Sonuç yine güzel. Tavan olarak en dolu hale geldi ve orijinal de Türkiye' de çalışmayan sistem şu an Türkiye'de kullanılabiliyor. Tavan kontrol ünitelerinin fiyatını öğrenince şok oldum neredeyse 3500-4000TL bandında satıyorlar zaten sos kontrol ünitesi İtalya stoklarında yok. Öbür ünitede var ve 3500TL satış fiyatı var. Bunları öğrenince bu parçaları denk getirdiğime çok sevindim ve sadece 30TL bir ücrete çıkma aldım Tabi ki yurt dışından. Türkiye'de bu tür parçalar biraz hayal artık. Sistemin multi media ile entegre çalışması için bir elektronik devre tasarladım ve bu devreyi programladım. Normalde sistem kontrol ünitesinden kapansa bile cep telefonundan verilen komutla açılabiliyor tek sıkıntı akü devreden çıkarılırsa sistemde kapanır bunu önlemek için şimdi bir batarya sistemi düşünüyorum akünün söküldüğü zamanlar devreye girecek ve 3-4 saat idare edilebilmesi gerekiyor tabi bunu sonra yapacağım şu an için gerekli değil. Şu an için sistemin çalışması ve görsellik önemli benim için. Bir süre artık parça getiremeyeceğim malum hastalıktan dolayı tüm ürün giriş çıkışları neredeyse tüm ülkelerde durdurulmuş seviyelerde. Bu sırada multimedia da harici bulunan  mikrofonunu iptal ettim arabanın tavan ünitesinde olan orijinal mikrofonu kullandım  arabanın orijinal olan mikrofon çok kaliteliymiş. Çok fark ketti.

Bitmiş hali.

aracın orijinal mikrofonu

olcaycharger

Tek kelimeyle müthiş. Elinize sağlık paylaşım için teşekkürler. Gerçekten cesaret ve bilgi gerektiriyor. Bu elektronik işlerden hiç anladığım yok. O yüzden benim açımdan çok ekstrem bir iyileştirme.

SM-A530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

crown063

Tek kelimeyle müthiş. Elinize sağlık paylaşım için teşekkürler. Gerçekten cesaret ve bilgi gerektiriyor. Bu elektronik işlerden hiç anladığım yok. O yüzden benim açımdan çok ekstrem bir iyileştirme.

Çok teşekkür ederim. Esas mesleğim elektronik. Konu alfa romeo olunca elimden geldiğince uğraşıyorum.

crown063

Evden çıkamadığımız için boş durmadım koltuk kontrol panellerini temizledim. Hep ayak çarpması yüzünden çizik ve lekeler vardı. Hep gözüme çarpıyordu. Öncesinin resimleri çekmeyi unutmuşum ama kötü durumdaydı plastikleri. Bu sırada koltuk masaj projesi için bir keşif yaptım. Koltuk masaj ünite m ne yazık ki gümrükten geri dönmüş Türkiye ye girmeden geri gitti bende sağlık olsun dedim şu hastalık olayları düzelsin bir daha sipariş edeceğim. Bu sıralar hep evde olduğum için arabanın ufak tefek gözüme takılan temizlik işlerini yapacağım. Koltuk kontrol panellerini çizik olan yerlerini önce kalın zımpara sonra orta kalınlıkta zımpara ve en son sıfır numara zımparayı sulu şekilde yaptım sonra plastik polisaj ve cilası ile iyice temizledim sonuç süper oldu san ki sıfır sipariş etmiş gibi göründüler hatta takmaya bile kıyamadım  :D Yarında arka eşlikleri temizleyeceğim ama onları sökmeden yapacağım onlarda hafif kirliler.

Uygulama bittikten sonra.

Ve montajı bitti.

olcaycharger

Müthiş eline emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

Tolga033

Elinize sağlık, her şey mükemmel olmuş. Merak ettiğim bir şey var; tavandaki sistem normalde 159'larda var mı? Tekrardan elinize sağlık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

crown063

Müthiş eline emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

teşekkür ederim