Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfaya kısa bi ara Hondaya merhaba bölüm 2:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sp4rc0

Hayırlısı olsun Kemal, çok güzel görünüyor. Honda iyidir kazasız belasız güle güle kullan  8)  :yukari-ok:
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

fevkalbeser12

Beyler araca sırasıyla düşündüklerim, ilk olarak film yaptırmak istiyorum. Gümüş film düşünüyorum komple siyah olsa aracı çok boğar diye düşünüyorum. Onu araştırıyorum bakalım neresi olucak.
Sonra aşağıdaki şu ürünler var:
You are not allowed to view links. Register or Login

Birde şu paspaslar var şimdi aracın içi gelen olarak bej renginde halılar koltuklar falan sizce siyah paspasmı daha iyi olur bej paspas mı?

Birde arkaya ufak kibar bi spoiler, birde kapı altı lazer logo düşünüyorum. En önemliside alfistiturkey stickerı:) :alfisti:

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

sp4rc0

Pedal seti harika olur, paspas olarak da halı olmadıktan sonra bence siyah olması daha güzel olur. Ayrıca arka bagaj üstü küçük spoiler Honda'ya çok yakışıyor. Egsoz ucu yazmamışsın ama düşün bence.. :yukari-ok: diğerleri için yorumum yok, pek sevdiğim tarzda şeyler değil.

fevkalbeser12

Egzoz ucunu unutmuşum, onu da yapıcam ya:) bakalım bi buluşma yapalım siz orda canlı canlı görün sonra karar veririz hep beraber ne yapacağımıza:) :alfisti:
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

mahoretti

fevkalbeser12

Bi kere buldum bu forumu bırakmam:) Başka bi foruma üye olunca bu forumun kıymetini daha çok anladım, bakın size üye olduğumdan honda forumlarıdan bahsedeyim biraz. İlk olarak 3-4 tane ayrı ayrı honda forumu var. Bu forumların hiçbirisinin bizimki kadar aktif üyesi yok. Kendi aralarında çok bölünmüşler. Mesela gece yatmadan önce bi bakıyorum foruma sonra sabah açtığımda 3-4 tane aktif konu var, ben bizim sitede 2-3 saat sonra baktığımda bile en az bu kadar konu oluyor. Tarafsız bir şekilde söyleyebilirim ki site tasarımlarımı hiç beğenmedim çok kullanışsız, birde şu teşekkür etme düğmeleri falan var, boş işler:) Profil imzaları ayrı bi problem, aynı kişi 1 konuya 3 mesaj atsa konunun sayfası dolar. İmzalarda fotoğraflar,büyük puntolarla atarlı sözler.  Hatta ilginç bi kaç tanesini paylaşırım daha sonra. Asıl konuya gelmek gerekirse honda foruma üye olanların çoğu hızlı ve öfkeli:) Forumda bir gaz muhabbetidir, almış başını gidiyor. Hepsi formula 1 pilotu olmuş. Mesela dün dikkatimi çeken bi başlık oldu. Benim arabanın kasası FD7 diye geçiyor. Birisi başlık açmış FD7 kasa kapışma sonuçları, altına millet neler yazmış, 1.6 civicle geçmedik araba bırakmamışlar yani:) hepsi böyle değil ama genele vurunca büyük bi yüzde apaçi:)  Özetle alfititurkey cidden özel bi forum ve beni bu forumla tanışmama vesile olan 156 ıma tekrardan teşekkür ediyorum:) hani şu an düşünüyorum Türkiye'nin bi çok ilinde arkadaşım var ki çoğunu yüzyüze bile görmedim, pek çok kez telefondan konuştuk ama ben onlara gitsem, onlar beni en iyi şekilde ağırlar. Onlar buraya gelse elimden gelen ne varsa yaparım. Tekrar ediyorum alfisiturkey özel bi forum :alfisti:
                         jeremy clarkson

alfacan

Bi kere buldum bu forumu bırakmam:) Başka bi foruma üye olunca bu forumun kıymetini daha çok anladım, bakın size üye olduğumdan honda forumlarıdan bahsedeyim biraz. İlk olarak 3-4 tane ayrı ayrı honda forumu var. Bu forumların hiçbirisinin bizimki kadar aktif üyesi yok. Kendi aralarında çok bölünmüşler. Mesela gece yatmadan önce bi bakıyorum foruma sonra sabah açtığımda 3-4 tane aktif konu var, ben bizim sitede 2-3 saat sonra baktığımda bile en az bu kadar konu oluyor. Tarafsız bir şekilde söyleyebilirim ki site tasarımlarımı hiç beğenmedim çok kullanışsız, birde şu teşekkür etme düğmeleri falan var, boş işler:) Profil imzaları ayrı bi problem, aynı kişi 1 konuya 3 mesaj atsa konunun sayfası dolar. İmzalarda fotoğraflar,büyük puntolarla atarlı sözler.  Hatta ilginç bi kaç tanesini paylaşırım daha sonra. Asıl konuya gelmek gerekirse honda foruma üye olanların çoğu hızlı ve öfkeli:) Forumda bir gaz muhabbetidir, almış başını gidiyor. Hepsi formula 1 pilotu olmuş. Mesela dün dikkatimi çeken bi başlık oldu. Benim arabanın kasası FD7 diye geçiyor. Birisi başlık açmış FD7 kasa kapışma sonuçları, altına millet neler yazmış, 1.6 civicle geçmedik araba bırakmamışlar yani:) hepsi böyle değil ama genele vurunca büyük bi yüzde apaçi:)  Özetle alfititurkey cidden özel bi forum ve beni bu forumla tanışmama vesile olan 156 ıma tekrardan teşekkür ediyorum:) hani şu an düşünüyorum Türkiye'nin bi çok ilinde arkadaşım var ki çoğunu yüzyüze bile görmedim, pek çok kez telefondan konuştuk ama ben onlara gitsem, onlar beni en iyi şekilde ağırlar. Onlar buraya gelse elimden gelen ne varsa yaparım. Tekrar ediyorum alfisiturkey özel bi forum :alfisti:

Sırf o apaçi muhabbetlerinden dolayı civic almadım ..  '' I love Jdm '' , '' eat sleep jdm '' , '' jdm as f*ck'' vb  yazılarla çevremde dolaşan civiclerden rahatsız oldum ... Kamyonların arkalarına yazılan maniler gibi  :) ...

Burdaki samimiyeti ve yardımlaşmayı hiç bir forumda göremedim ..

Herkese teşekkürler  :alfisti:

Anıl

Kuş serisi tayfası, şahinden-doğandan indi, hondaya, E30 BMW'ye bindi. E30 BMW benim çocukken hayran olduğum araçlardandı,yakın zamana kadar da böyledi ama bu apaçi tayfası hayranlığımı bitirdi. Mesela E30 M3,o kaslı yapı,motor vs...Honda'da eskiden bu kadar popüler değildi,sıradan japon aracıydı,orta yaşlılar,aile aracıydı,etrafımdaki kesim böyleydi. Nerden çıktıysa bu apaçi filmler ve NFS gibi bilgisayar oyunlarında janjanlı halleri meydana çıktı,bu tayfanın gözbebeği oldu...Mesela Honda da Prelude'ü beğenirdim, ya da driftci elemanlar çoğunun ekmeğini yemeden önce Nissan 200 SX vs...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

mahoretti

"Hızlı ve Öfkeli" sağolsun japonların piyasasını arttırdı... Eskiden "AMAN JAPON ALMA SAKIN SATAMAZSIN PARÇASI PAHALI VIDI VIDI" efsaneleri dolanırdı.. ne oldu da şimdi böyle oldu ??? Türkiye'de üretilmeye başlandı acaba ondan mı? 

fevkalbeser12

Mesela benim araçta sevdiğim özelliklerden birisi sürücü kapısını açınca sağda metal bi plaka var arabanın şase nosu, kilosu gibi ıvır zıvır bilgiler var. Orda birde kocaman Made in Turkey yazıyor:)nedense aracın Türkiyede yapılmış olması hoşuma gitti ama parçaları ucuz değil.  Bence çok büyük bi fark kalmadı ya araba parçaları gidip dacia tarzı araba almıyorsan mesela alfa romeo, vw, honda, toyota, renault gibi markaların parçaları arasında uçurum olacağını sanmıyorum.
                         jeremy clarkson

Anıl

Ucuz parça diye bir durum kalmadı,her markanın kendi klasmanında parça fiyatları aynı,bzen birisi daha ucuz oluyor ama başka parçası pahalı oluyor,dengeleniyor. Birde corolla 93-98 arası çok popüler,acayip fiyatlar isteniyor,civic'de öyle 96-2001'lere nur yağdı biranda :) neymiş sorunsuzmuş,kardeşim ne donanım varda sorun çıkaracak,4 lastik,bir motor,tek sorun ne olur yolda lastiği patlar :D Bizde de 2006-2011 arası corolla dizel kullandık, 40binde turbo garantiden değişti,120binde satarken hala motordan kuş sesi gibi ses geliyordu,bakıyorum hepsinde o ses var,çözemediler. O ses içinde triger'in dişlilerine-somununa-zincirine kadar herşeyi garantiden değişti ses kesildi 1 ay sonra yine ötmeye başladı, kısaca her araçta bir takım sorunlar çıkabilir doğaldır,sorunsuz ya da çok sorunlu diye bir durum yoktur. Bu arada o zamanlar 99 model 150bindeki 156'ımdan yol tutuş,motor ve konfor olarak daha çok keyif alıyordum. Şimdi de abimde 2010 corolla dizel var,tatsız tuzsuz,yürüyen teneke durumu var.

1998 GTV V6 TB

ATA

Fd6 lar daha 156 1.6 geçemiyor biraksinlar bu işleri :) en sinir oldugum kullanici kitlesi honda vw apaci bmwciler. Gercek bmw severlere saygim sonsuz.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

asklepios

bu arada üzülerek söylüyorum ki 156 ve 147ler de apaçilerin kapsama alanına girmiş durumda  :(

fevkalbeser12

Arkadaşlar arabaya film çektiricem sizce siyah mı yapayım filmi? Yoksa 4. Sayfadaki gibi gümüş renkli film mi olsun?
                         jeremy clarkson

Gouki

fevkalbeser12

jeremy clarkson

Anıl

Her markada tonlar farklı oluyor,bence en fazla orta ton olsun, ben bir kere ziebart, birkere de sonax da 3M yaptırdım.İkisi de orta tondu ama ziebart'da yaptırdığım hem ton hem de görüntü olarak çok iyiydi,3M orta ton koyu kaldı biraz,ziebart işçiliği de çok iyiydi,hiçbir camda nokta ucu kadar hata yoktu! Birde Lumar'da olabilir

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Ziebarta, Sonaxa sordum 500 tl dediler. Biraz fazla geldi bana. O kadar para vereceğime gider renkli cam alırık diye düşündüm:) ben alfaya burdaki sanayide yaptırmıştım. 2 sene kullandım mennundum. Çok ufak tefek hatalar vardı elbet ama adam bana 150 tlye hallederiz dedi:) aradaki 350 ye değmiycek hatalardı:)
                         jeremy clarkson

mahoretti

MOR filmler var ondan taktır HONDA'ya.... çabuk bıkarsın ))))))))))

fevkalbeser12

Hondadan 5-6 sene bıkmamam gerekiyor madem sıfır araba aldık. Kaybı en aza uğratmak için en az 5 sene kullanmam lazım:) Şöyle bi projem var 3 sene sonra arabanın borcu bitiyor borcu bitince ya bi spider yada gtv almayı planlıyorum. Hayatımda bi alfa romeo olması şart:) :alfisti:
                         jeremy clarkson

sp4rc0

MOR filmler var ondan taktır HONDA'ya.... çabuk bıkarsın ))))))))))
:D :yukari-ok:

fevkalbeser12

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Beyler arabadaki ilk değişikliğimi yaptım normalde sarı olan gündüz farlarını beyaz ledle değiştirdim. En büyük eksikliği alfistiturkey stickerı:)
                         jeremy clarkson

cem meric

Kemal abi ne olursa olsun ''0'' güzel günlerde kullanman dileğimle hayırlı uğurlu olsun  :)

Bu arada araç nerdeyse 10.000 km yapmış ben daha yeni yazıyorum kusura bakma  :D

Anıl

1998 GTV V6 TB