Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alper Musa - Alfa Romeo 156 Selespeed & Volvo S40 2.0 Turbo

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
hafta sonu uyguladığımız cila ve waxtan sonra bu sabah ki görüntü.
Sizce görüntü nasıl , boncuklanma çok hoşuma gidiyor :)

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
En sevdiğim şey benim bu:)
Şuan 2 günün kiri var :) ve iyi bir yol yapmışlığım 280 km kadar o kadar tozun ve kirin üzerinde bu kadar boncuk oluştu :)
Esas yeni yakandıktan sonra yağmur yağdığında bu boncuklar o kadar diri oluyor ki işte otur izle :)
İşin show kısmı bu tabii ki :)

Buraki

Cumartesi gunu 156 'yi o kadar zaman itinayla sevmenden sonra o yagmur damlalarinin kaportaya deymeden direk yerle bulusmasi lazimdi diye dusunuyorum Alper haksizmiyim :) bu arada Soner Abininde ellerine saglik tabiki. En kisa zamanda bende uygulycam.

Alper

Az önce SS geldi :)

Ata sağolsun çok güzel paketlemiş :) açmaya kıyamadım ne yalan söyleyeyim :)

Alper

Bu da benim bugün iş yerine getirdiğim arkadaşlar yarıştırdığım aracım :)

fevkalbeser12

Vaaay, tanıdık cisimler görüyorum orda:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

Kemal oğlum koca egzoz senin bardaklardan çok daha ucuza geldi :)
Takılıyorum he yanlış anlama :)

fevkalbeser12

Kemal oğlum koca egzoz senin bardaklardan çok daha ucuza geldi :)
Takılıyorum he yanlış anlama :)
Benimki sanat eseri, taşıdığı yük ağır:)
                         jeremy clarkson

Alper

işten gelir gelmez bir el attım ön kapının izolasyonunu tam adabıyla bitirdim.
Daha öncesinde sadece dış kısımın içini bitümlü malzeme ile uygulamaya gitmiştik ve daha sonrasında da kapı altı ledleri takacağım için bu işlemi sonraya bırakmıştım.
Bu akşam işten geldiğimde bir el atayım dedim şuan ön sol kapıyı bitirdim.
uygulamadan sonra bir kare ;

kemalkml

işten gelir gelmez bir el attım ön kapının izolasyonunu tam adabıyla bitirdim.
Daha öncesinde sadece dış kısımın içini bitümlü malzeme ile uygulamaya gitmiştik ve daha sonrasında da kapı altı ledleri takacağım için bu işlemi sonraya bırakmıştım.
Bu akşam işten geldiğimde bir el atayım dedim şuan ön sol kapıyı bitirdim.
uygulamadan sonra bir kare ;

alper bey kapıyı söymeye atlttan mı başlıyoruz ? ben daha önce sökmeye kalkıştım ama vazgeçtim çok sertti segmanlar kırılacak diye korktum bıraktım kıştı ve çok soğuktu galiba soğuktan sertleşmişti . en kolay nasıl sökülüyor ?
aslında bu tür işlere elim yatkın ama alfayı sökmeye çalışında vazgeçtim :)

Alper

alper bey kapıyı söymeye atlttan mı başlıyoruz ? ben daha önce sökmeye kalkıştım ama vazgeçtim çok sertti segmanlar kırılacak diye korktum bıraktım kıştı ve çok soğuktu galiba soğuktan sertleşmişti . en kolay nasıl sökülüyor ?
aslında bu tür işlere elim yatkın ama alfayı sökmeye çalışında vazgeçtim :)

ilk olarak alttan başlıyorsun ama segmanları değiştirmen gerek açtıktan sonra yenileri yoksa elinde hiç girişme almadan çünkü eskisi gibi olmuyor.
Ben kırılanların ve ezilenlerin hepsini değiştiriyorum karşılıklı olarak.

Alper

Az önce iş yerine getirdiğim kapı pandizotlarını bez bant ile dip köşe döndüm (Sercan'a buradan tavsiyesi için teşekkürler) üzerinde ses izolasyon süngeri çekmiştim tek kat daha öncesinde.

Şimdi bir katta Formaphon İzole Levha 5mm çektim ki iyice tüm sesi emebilsin diye.

Bu hafta sonu kısmetse takıcam ve bu işi bitiricem :)
Sırada tüm araç altı ve davlumbaz içi pütür işlemi ve davlumbazların bitüself ile kaplanıp üzerine izolasyon süngeri ve Formaphon ile kaplamak var.
Ve tabii bagaj içini aynı şekilde bitümlü malzeme ile kaplayacağım :)
Birde hazır bu kadar işi yapmışken kapı altı lazer logolarımında montajını yaptım sonunda.

Calibra

2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

wolkanku

alper kapılar artık epey ağırlaşmıştır diye düşünüyorum.
bence bu kadar doldurmaya da gerek yoktu da sen bu işe baş koydun tutamıyoruz seni :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

alper kapılar artık epey ağırlaşmıştır diye düşünüyorum.
bence bu kadar doldurmaya da gerek yoktu da sen bu işe baş koydun tutamıyoruz seni :)

bu süngerlerin pek bir ağırlığı yok yaa :)
bitümle birlikte olsa olsa 1,5 kg falan fark eder ya.

FB10ur

Alper yurtdışına kaçmadan seninde yardımınla benim araca böyle bir işlem yapabilir miyiz ?

Bu arada bu işi yakında meslek haline getireceksin diye korkuyorum  :haydi:

fevkalbeser12

Eline sağlık Alper bak şimdi gerçekten merak ettim sesi ne kadar emiyor diye:) ayrıca pek fazla ağırlık yapıp arabayı etkileyeciğini pek düşünmüyorum. Tekrardan eline sağlık.
                         jeremy clarkson

evrenalpar

Alper benim caponun cılız kapılarına da bu işlemler şart, zamanım yok beni gaza getirme.

Daha doğrusu herkes gaza geliyo sanırsam, biri bu adamı durdursun!  :D
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alper

Alper yurtdışına kaçmadan seninde yardımınla benim araca böyle bir işlem yapabilir miyiz ?

Valla hallederiz yaa dert değil ama Haziranın ilk haftasına kadar full sayılırım ama arada bir zaman ayarlayıp yapabiliriz.
Ben gün içerisinde iş yerine getirerek aracı yarım saat 1 saat zaman dilimlerinde el atıyorum ama genel müdür dahil herkes bu kadar emeğin üzerine sen satma aracı diyorlar :)

Alper

Eline sağlık Alper bak şimdi gerçekten merak ettim sesi ne kadar emiyor diye:) ayrıca pek fazla ağırlık yapıp arabayı etkileyeciğini pek düşünmüyorum. Tekrardan eline sağlık.
Eyvallah Kemalim :) henüz takmadım kapıları bir taksam :) belki bugün hava güzel olur da takarım...

Alper

Alper benim caponun cılız kapılarına da bu işlemler şart, zamanım yok beni gaza getirme.

Daha doğrusu herkes gaza geliyo sanırsam, biri bu adamı durdursun!  :D

Valla bana uyar dersen girişiriz Evren dert değil ama ciddi zahmetli iş :)

wolkanku

arabanın ağırlığına çok etki etmez kemal abi.
ama kapı menteşelerine binen yük çok değişiyor.
anlık olarak belki 50-60 kg bile taşır o menteşeler..ama zamanla menteşeler ağırlıktan kendini aşağı bırakırsa kapı ayarı ve kilit konusunda sıkıntı oluşması aşikar.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

FB10ur

Valla hallederiz yaa dert değil ama Haziranın ilk haftasına kadar full sayılırım ama arada bir zaman ayarlayıp yapabiliriz.
Ben gün içerisinde iş yerine getirerek aracı yarım saat 1 saat zaman dilimlerinde el atıyorum ama genel müdür dahil herkes bu kadar emeğin üzerine sen satma aracı diyorlar :)

Valla bende satmanı hiç istemeyenlerdenim fakat şartlar gereği yapıcak birşey olmadığınıda biliyorum :)

Alper

arabanın ağırlığına çok etki etmez kemal abi.
ama kapı menteşelerine binen yük çok değişiyor.
anlık olarak belki 50-60 kg bile taşır o menteşeler..ama zamanla menteşeler ağırlıktan kendini aşağı bırakırsa kapı ayarı ve kilit konusunda sıkıntı oluşması aşikar.

Kapı ayarını yeni yaptırdım :)