Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Malum okullar kapandı ama bizim seminerler var okula devam ediyoruz. bugün bahçede öğretmenlerin arabalarını yan yana görünce dayanamadım fotoğraf çektim. Sebebi de şu resimdeki en güzel arabayı zaten hemen göreceğinize eminim :D Fakat ordaki lada'yı saymazsak en ucuza alınmış araba alfa 159. Güya matematikçiyim ama ben bu denklemi çözemedim. Acaba duygusal mı düşünüyorum. Arka camları çevirmeli kolla açılan clio'lar bile daha pahalı. Ya herkes derin bi saflık uykusunda biz uyanığız ya da herkesin bildiği bişeyleri bilmiyoruz :D
Doğru cevabı hepimizin bildiğine eminim :alfisti:

Bu çok normal bir durum, bu insanlar bu tenekelere nasıl bu parayı veriyor diye düşünüyorum, ancAk onların bakışına göre de bu sorun yumağı alfalara nasıl güvenip biniyorsun oluyor:)

Ben bir yere park ettiğimde hep sağındaki solundaki ile kıyaslıyorum görünüşünü ve bana göre 159 , bmw 5 f10'dan daha estetik
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Karşısında e60 m paket 19"frankfurt jantlı bir bmw olsaydı o zaman oyum bmw olurdu:)

bu arada bu fotoğrafı çektiğim yer bir arkadaşımın evinin önü, çıkışta başka bir bayan arkadaşımızı evine bırakacaktım, kız daha önce mito kullanmış, şu anda yeni bmw x1 sahibi...benim arabayı gördü bu araba ne dedi.. 159 dedim..tamam ama ne yani dedi..
ne demek ne yani dedim anlamadım sorusunu.. yani spor araba mı aile arabası mı anlayamadım bir garip duruyor dedi..
spor sedan dedim..
aydınlanma yaşadı  :haydi: o gece tam tabiriyle spor sedanın tanımını öğrenmiş oldu :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

qrkmtp

Malum okullar kapandı ama bizim seminerler var okula devam ediyoruz. bugün bahçede öğretmenlerin arabalarını yan yana görünce dayanamadım fotoğraf çektim. Sebebi de şu resimdeki en güzel arabayı zaten hemen göreceğinize eminim :D Fakat ordaki lada'yı saymazsak en ucuza alınmış araba alfa 159. Güya matematikçiyim ama ben bu denklemi çözemedim. Acaba duygusal mı düşünüyorum. Arka camları çevirmeli kolla açılan clio'lar bile daha pahalı. Ya herkes derin bi saflık uykusunda biz uyanığız ya da herkesin bildiği bişeyleri bilmiyoruz :D
Doğru cevabı hepimizin bildiğine eminim :alfisti:

Yalniz ilk paylastiginizda bu kadar dikkatimi cekmemisti butun arabalar ters parketmisken sadece alfa romeonun duz parkedilmesi

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Öncelikle turbo ile ilgili cevaplarınız için teşekkür ederim. İçimi rahatlattıniz :haydi: bayramdan sonra zeki ustaya uğrayıp bağlantıları bidaha bi kontrol ettireyim.
Alfa romeo ile ilgili olarak özellikle 159 için hangi konuda kıyaslarsak kıyaslayalım fiyat-performans- yedek parça fiyati temini- yakıt  falan gibi hep en mantıklı araç. Bilmeyenler bunun parçası yoktur cok pahalıdır diye soruyolar verdiğim cevaplardan sonra bisey diyemeyip çok yakiyodur bu diyolar bende inadına 20 kuruş diyorum :D ki yalan değil uzun yolda bu degeri yakaladığım doğrudur.

Bu çok normal bir durum, bu insanlar bu tenekelere nasıl bu parayı veriyor diye düşünüyorum, ancAk onların bakışına göre de bu sorun yumağı alfalara nasıl güvenip biniyorsun oluyor:)

Ben bir yere park ettiğimde hep sağındaki solundaki ile kıyaslıyorum görünüşünü ve bana göre 159 , bmw 5 f10'dan daha estetik
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Karşısında e60 m paket 19"frankfurt jantlı bir bmw olsaydı o zaman oyum bmw olurdu:)

bu arada bu fotoğrafı çektiğim yer bir arkadaşımın evinin önü, çıkışta başka bir bayan arkadaşımızı evine bırakacaktım, kız daha önce mito kullanmış, şu anda yeni bmw x1 sahibi...benim arabayı gördü bu araba ne dedi.. 159 dedim..tamam ama ne yani dedi..
ne demek ne yani dedim anlamadım sorusunu.. yani spor araba mı aile arabası mı anlayamadım bir garip duruyor dedi..
spor sedan dedim..
aydınlanma yaşadı  :haydi: o gece tam tabiriyle spor sedanın tanımını öğrenmiş oldu :)
Eşimde avm otoparkında mercedesin yanına parkedince fotoğrafını çekmiş bizimkisi daha guzel degil mi diye bana soruyor :)
Yalniz ilk paylastiginizda bu kadar dikkatimi cekmemisti butun arabalar ters parketmisken sadece alfa romeonun duz parkedilmesi

Eğer bi garajda göze önce alfa romeo  takilmiyorsa o alfa artik alfa değildir. :alfisti:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Cellman

Benim 159'un turbo valfi değişti, ardından turbo gayet sağlıklı çalışmaya başladı, performans inanılmaz arttı ama bu revizyonla birlikte turbodan ses gelmeye başladı. turbo hava kaçırıyor muhtemelen. Belki de yeterince sıkıştırılmamış bir hortum bağlantısı nedeniyle. Bu nedenle bugün bakmaları için bıraktım arabayı. Evet turbodan gelen ses gayet güzel ama hava kaçağı varsa, farkına varmasak da performans bir miktar düşüyor aslında.

ASUS_Z01BD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alt kısımda yer alan turbo hortumunda yırtık olduğundan kaçak yapıyormuş. Usta, Adana'da mevcutta parçayı bulamadığı için 2 ayrı hortumdan bir çözüm ürettik dedi. Şuanda o ses kesildi...

ekerem

Alt kısımda yer alan turbo hortumunda yırtık olduğundan kaçak yapıyormuş. Usta, Adana'da mevcutta parçayı bulamadığı için 2 ayrı hortumdan bir çözüm ürettik dedi. Şuanda o ses kesildi...

Gecmis olsun bende de basit biseydir ve kolayca hallederim insallah
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

159 larda ki malum kapi gıcırtı sesine çok uyuz oluyordum. O bulunmayan kapi bağlantı parçalarını sağolsun Alfayedek Sercan bey temin etti. Kendim taktım. Kapılar ilk gün ki gibi misss :D yeni parçalar eskisine nazaran daha küçük ve çabuk bozulmucak şekilde yapılmış. Ön kapilari değiştirmek çok kolay fakat arka kapılar için kapı dosemesinin açılması gerekiyor. Toplamda 40 dk mı falan aldi. Resimde ortada eski parça diğerleri yeni parçalar.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

alperuzi

Bunlardan bana da lazım, o tak-tuk diye açılmadan kurtulamadım iki senedir.

Debriyajın oralardaki trimlerden giriliyor galiba, doğru mudur?

ekerem

Bunlardan bana da lazım, o tak-tuk diye açılmadan kurtulamadım iki senedir.

Debriyajın oralardaki trimlerden giriliyor galiba, doğru mudur?
Evet ön kapilar icin taban dosemelerinin köşelerinde açıklıktan giriliyor. O tak-tuk lar artik mazide kaldi :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

alperuzi

ekerem

Memlekete gitmişken annemin de vakumlu halı yıkama makinesini bulunca bi detaylı girişeyim dedim. bej iç döşemeden bu kadar kir çıkabileceğini tahmin etmiyordum. Fotolarda çıkan siyah suyun da resmi var.
Daha sonra kardeşimle beraber önce yıkayıp sonra demir tozu temizleyici+ kil + mequiars compound +polish + izopiropil alkol+ mequiars wax uyguladık. Detaylı uğraştıkça gözüme kusurları daha çok batmaya başladı. Sonunda kılcal çiziklerden kurtuldum ama şimdiye kadar hep elle yaptığım bu işlemleri şimdi polisaj makinesiyle yapınca hafif hareler oluştu. Tabi bu durum biraz sinirimi bozdu. Güzel fotolar çekemedim ama son durum budur :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Bu arada özellikle arkadan gelen sesleri kesmek için Zeki ustanın da tavsiyesiyle 4 amortisörü de orjinaliyle değiştirdik. Araba pamuk gibi oldu.AMortisörler 9 yılda tamamen bitiyomuş demek ki. Sıfır araba tadında taş gibi oldu maşallah.
Bir de dpf iptalinde düz boru takılmıştı ama ben de ters tepti. alt devirler öldü ve yakıt tüketimim inanılmaz artmıştı şöyleki öncesinden karma kullanım 8.6 larda gezerken 10.4'ün altına inemedim. Tamam araba üst devirlerde inanılmaz kaçıyo falan ama o cansızlık şehir içinde çok üzdü. Yine Zeki usta eski dpf'e bir konvertör takılacağını söyledi. Bu konvertörün dpfin tıkanmasına sebep olan çok küçük hücreli eskisinden farklı olduğunu tıkanma sorunu olmayacağını söyledi. Bu işlemi yapıp daha Bostancı sanayiden Beykoz'a giderken genel yakıt ortalamam bile bir anda düştü :D Bu kadar farkı beklemiyordum. Bu arada borudan kaynaklanan garip bi böğürme sesi de kayboldu. Yazılımdan sonra hep kaydını tuttuğum yakıt ortalamaları ile ilgili görüşlerimi de You are not allowed to view links. Register or Login de yazdım.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Theillest

Çok güzel hocam bakımlı bir alfanın keyfi cidden başka oluyor her kontakda mutlu ediyor :). Kazasız belasız keyifli sürüşler  dilerim.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolkanku

ben de önümüzdeki ay 4 tane orijinal amortisör ile yenileyeceğim, tam da üstüne denk getirmişiz :)

şu dpf işini ben de sorayım bakayım bir zeki abiye, belki benim de tüketimim biraz düşer, şehir içi 10 litre altına pek inmiyor çünkü.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ekerem

Çok güzel hocam bakımlı bir alfanın keyfi cidden başka oluyor her kontakda mutlu ediyor :). Kazasız belasız keyifli sürüşler  dilerim.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim :)
ben de önümüzdeki ay 4 tane orijinal amortisör ile yenileyeceğim, tam da üstüne denk getirmişiz :)

şu dpf işini ben de sorayım bakayım bir zeki abiye, belki benim de tüketimim biraz düşer, şehir içi 10 litre altına pek inmiyor çünkü.
Amortisörler arabayi gercekten değiştiriyor.konvertorlu Dpf için de biraz sıkıyo ama verim adına değdiğini düşünüyorum görüştüğümüzde sizde test edip bakarsınız
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Cellman

Bu arada özellikle arkadan gelen sesleri kesmek için Zeki ustanın da tavsiyesiyle 4 amortisörü de orjinaliyle değiştirdik. Araba pamuk gibi oldu.AMortisörler 9 yılda tamamen bitiyomuş demek ki. Sıfır araba tadında taş gibi oldu maşallah.
Bir de dpf iptalinde düz boru takılmıştı ama ben de ters tepti. alt devirler öldü ve yakıt tüketimim inanılmaz artmıştı şöyleki öncesinden karma kullanım 8.6 larda gezerken 10.4'ün altına inemedim. Tamam araba üst devirlerde inanılmaz kaçıyo falan ama o cansızlık şehir içinde çok üzdü. Yine Zeki usta eski dpf'e bir konvertör takılacağını söyledi. Bu konvertörün dpfin tıkanmasına sebep olan çok küçük hücreli eskisinden farklı olduğunu tıkanma sorunu olmayacağını söyledi. Bu işlemi yapıp daha Bostancı sanayiden Beykoz'a giderken genel yakıt ortalamam bile bir anda düştü :D Bu kadar farkı beklemiyordum. Bu arada borudan kaynaklanan garip bi böğürme sesi de kayboldu. Yazılımdan sonra hep kaydını tuttuğum yakıt ortalamaları ile ilgili görüşlerimi de You are not allowed to view links. Register or Login de yazdım.
Hocam bir soru, dpf ve egr iptalini yazılım ile mi yaptırmıştınız? Yazılımla yapıldıysa alt devirlerdeki cansızlık acaba genel bir durum mu yoksa sadece sizin aracınızda yaşanan bir durum muymuş?

ekerem

Dpf iptalinde downpipe yani duz boru baglantisi yapınca geri basınç düştüğü için alt devirler cansizlasiyor. Yani böyle yapılırsa genel bi durum. Kötü yapilan çift egsoz uygulamalari ayni şekilde etkiliyormuş. Genel olarak da 159 ların alt devirlerde ki ağırlığı biliniyor Ben yazılimda sadece alt devirlerin biraz daha etkin olmasini soft bi yazılım olmasini istemistim. Alt devirlerde turbo basıncıyla cansizlik daha da kuvvetlendirildi.
Dpf iptalinde de ben düz boruyla devam edemedim gerçekten fark hissettirdi. Suan konvertorlu dpfle devam ediyorum. Duz boru öyle kenarda duruyor. Farki anlamak icin denemek isterseniz verebilirim
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Alfayedek'ten parlak krom ayna kapakları alıp taktıktan sonra şöyle bi temizleyeyim dedim. Kapaklar  renkle uymasa da led angel farlar kapı kollarıyla gayet güzel oldu. Bu arada bir haftalık bi izmir gezmesinde plaka değişikliği yaptım. Bir krediyi kapatmakla ilgili  al-sat daha doğrusu sat-al yapmam gerekiyordu. 35 DD 159 yapmak istiyordum fakat o olmamış 35DED59 oldu. Şimdilik arabayı izmirli yaptık darısı başımıza :) Eskiden izmirde yaşadığım için orda tanıdığım bi arkadaşımdan lastikleride değiştirdim.  Eski continental sportcontact5 lerin iyi olduğunu düşünüyordum ama alakası yokmuş.Görür görmez bu lastikler erken abs açıyomuş doğru mu dedi. Direk yaşadığımı söyledi bense lastiklerden olduğunu düşünmemiştim Şimdi michelin pilot sport 3 taktık. Araba resmen akıyor. fren de de çok iyi. Arabayı yıkarken jantlar o kadar uğraştırdı ki resmini koyayım dedim :D

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

alperuzi

Bu resimde ortadaki eski, yandakiler yeni mi?

Benimkiler de dün gelebildi ama şu anda takılı olanlar ile aynıları gelmiş, yani resimde ortadaki olanlardan.

salihyksk

sizin aracınız için demiyorum ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki.ama arabanın rengi dışında ayna kapakları hiç hoşuma gitmiyor gerçekten forumda çok yapan arkadaşlar var 159 siyahsa ayna kapağıda siyah kalmalı krom olunca hiç hoş durmuyor.sizin aracın rengi  159 a çok yakışan renklerden biri ayna kapağı bu rengede gitmemiş bence.Aracınız çok temiz duruyor kazasız belasız günlerde kullanın  :)

ekerem

Bu resimde ortadaki eski, yandakiler yeni mi?

Benimkiler de dün gelebildi ama şu anda takılı olanlar ile aynıları gelmiş, yani resimde ortadaki olanlardan.
Yeni gelenlerde Arka kapılar resimdekiler gibi küçük ama ön kapı yine buyuktu siz buyuk ihtimalle on kapı istemissinizdir
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

sizin aracınız için demiyorum ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki.ama arabanın rengi dışında ayna kapakları hiç hoşuma gitmiyor gerçekten forumda çok yapan arkadaşlar var 159 siyahsa ayna kapağıda siyah kalmalı krom olunca hiç hoş durmuyor.sizin aracın rengi  159 a çok yakışan renklerden biri ayna kapağı bu rengede gitmemiş bence.Aracınız çok temiz duruyor kazasız belasız günlerde kullanın  :)
Teşekkür ederim aslında sizin gibi düşünüyordum ama giulettalarda bu kapaklar çok hoşuma gitti. Bende aldım ilk başta garipsesemde suan gözüme cok hoş görünüyor içimdeki apaçiyi olduremiyorum :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

qrkmtp

Teşekkür ederim aslında sizin gibi düşünüyordum ama giulettalarda bu kapaklar çok hoşuma gitti. Bende aldım ilk başta garipsesemde suan gözüme cok hoş görünüyor içimdeki apaçiyi olduremiyorum :)
Hahaha sabah sabah guldum mesajiniza :))Bende de biraz var sanirim :))

ekerem

Bugün itibariyle 200.000 km'yi devirdik. Bunu bi partiyle kutlayayim :D
Gerçi yaptıklarımi dusununce esas partiyi 159 yapmış.
Daha cok 200.000ler goreyim diye sıkıntı olabilecek nerdeyse herseyi orjinaliyle degistirdim.
On poryali bilyeler,
Tum rotlar, ust salincaklar,
Turbo revizyonu,
Enjektor temizliği,
Dpf egr iptali,
Zamanla eskimiş yag su hazneleri,
Diskler balatalar .....
Zamanla metal yorgunluğu yapicak baska ne var bilmiyorum. Suan masallah cok iyi. Şimdilik sorun yok ama Bi tek emme manifoldunu merak ediyorum
Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

TRSemih

Nice 200 bin km'lere olsun :nazar:

Emme manifoldu döküm mü? Plastik mi?
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

vieri