Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umutrıza

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün arabamı içini de temizleteyim diye yıkamaya götürdüm. yıkattıktan sonra araba bi türlü marş almadı. marş motoru çalışıyor ama motora yakıt gelmiyordu. ekranda ''inertial switch intervened'' yazıyordu. Foruma baktım arattım bulamadım. İngilizce olan alfaowner forumunda yolcu koltuğu altına bakın çıkan bir soket olabilir falan diyodu. Baktım bişey bulamadım. Bi iki ustaya sordum onlarda bişey diyemedi. Kafayı yicektim cevabı bulamadım. yıkamacı çocuk mahcup bi şekilde yanımda öyle bakıyor. Sonra alfayedek Sercan bey'i aradım ve tak diye çözümü söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şöför koltuğunun altında siyah bi düğme var yakıt kesme düğmesiymiş. Arabayı süpürürken yanlışlıkla basmışlar. Tekrar basıp sorunu düzelttim. Buraya yazayım da belki birisine daha lazım olur. Eski kurtlar biliyordur ama ne de olsa aramızda acemiler var :D bu arada alfaowner forumundaki yolcu koltuğu altına bakın ifadesini yeni anlıyorum direksiyon orda ters olunca bu düğme yolcu koltuğu altında kalıyor demek ki. Jeton yeni düşüyor :D

Aynı senaryoyu bende yaşamıştım 1 ay önce :)

206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

ekerem

Selamlar,
Her ne kadar arabamın geçmişiyle ilgili şeyler canımı sıkmış olsa da gözüm gibi bakma isteğim devam ediyor. Sabahları ilk çalıştırdığımda yavaşça gaza basıp yürürken çıkan türbin sesine kafayı takmıştım. Hafif yağ kaçağı da vardı. Turboyu revize ettirmeye karar verdim. Alfa Romeo 159 turbosu deyince böyle kocaman bişey bekliyordum. Ama tabiri caizse sümük kadar bişeymiş :) Sorup soruşturduktan sonra fe&ka turboda revize yaptırdım. eski pal'in hali içler acısı. hava filtresinin bakımının ne kadar önemli olduğunu direk ispatlıyor. Fe&ka turbo istersem hibrid turbo yapabilececeğini söylemişti ama üst devirlere çok çıkmayan birisi olarak tercih etmedim. alt devirlerde de dolu dolu olacağını söylediği bi pal taktı. Bu kadar revize bakım egr dpf iptalleri yazılım yapınca aslında içimi bi korku sardı bi yerde arabayı yakmayız inşallah :-[  ilk kullanım yorumum olarak ben sesin bu kadar kesileceğini tahmin etmiyordum başka bir 159 kullanmadığım, tanımadığım için farketmemişim. Baya baya turbonun ıslığıyla geziyormuşum. Şimdi sadece motorun sesini duyuyorum ve performans muhteşem. gaz pedalına ayağımın ucuyla dokunuyorum tepkime çok güzel. Tabi bunca şeyden sonra yine de bişeylerin sökülüp takılması canımı sıkıyor.
Keşke bu arabaların ilk sahibi olsaydık.
alfa romeo satış pazarlama bölümündekiler inşallah bizi düşünürlerde Giulia ilerde daha iyi bir fiyatla alabileceğimiz uygun bi motor seçeneğiyle satışa çıkar. Hatta bunun için imza kampanyası mı başlatsak :D
Neyse turbo pallerinin eski ve yeni halleri. Herkesin sağlam kalması dileğiyle.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umutrıza

işin zevki uğraşmakta bütün eksiklerini giderip sıfır gibi binmek mümkün :) bende başka 159 kullanmadım istanbuldaysanız bir ara buluşup bakalım.
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

ekerem

işin zevki uğraşmakta bütün eksiklerini giderip sıfır gibi binmek mümkün :) bende başka 159 kullanmadım istanbuldaysanız bir ara buluşup bakalım.
Arabayla uğraşmaktan keyif alsam da ustaların özensizliği gözümü korkutuyor :) Müsait olduğumuz bi zaman buluşabiliriz. Ben beykozdayım, öğretmenim. cuma günlerim boş. hafta içi diğer günlerde genelde 3'ten sonra boş. siz nerdesiniz acaba?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ucarozcan

:nazar: :nazar: Daha keyifli olmuştur.
Benim arabada da ıslık sesi var uzun süredir. . Şimdilik idare ediyorum.  :D
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ekerem

Alt takımdan gelen sesler ağrılar soktuğu için zeki ustaya gittim. Sağolsun çok ilgilendi. 2 ayda 2. Kez uat salincak degistiriyorum z rotlarin dördünü de degistirdik. Suan tabiri caizse kaymak gibi oldu. insallah 2 aydan daha fazla dayanır :) orda zeki ustanin 159 unu da kullanma sansim oldu kendi arabamdan soğudum :(  19 inch Ti jantlar konforu tahmin ettiğimden cok cok az etkilemiş neredeyse kullandığım 17 inch le ayni. Ti jant icin para biriktirmeye başladım bile
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

Alt takımdan gelen sesler ağrılar soktuğu için zeki ustaya gittim. Sağolsun çok ilgilendi. 2 ayda 2. Kez uat salincak degistiriyorum z rotlarin dördünü de degistirdik. Suan tabiri caizse kaymak gibi oldu. insallah 2 aydan daha fazla dayanır :) orda zeki ustanin 159 unu da kullanma sansim oldu kendi arabamdan soğudum :(  19 inch Ti jantlar konforu tahmin ettiğimden cok cok az etkilemiş neredeyse kullandığım 17 inch le ayni. Ti jant icin para biriktirmeye başladım bile

2 ayda 2. kez üst salıncak mı  :o  takılan salıncak TRW miydi peki? şimdi orijinal mi takıldı?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ekerem

İlkinde dikkat etmemistim delphi markaymis. Simdi zeki usta trw nin yeterli olacağını söyledi. Bakalım insallah sonunda orijinalinden pahaliya patlamaz :o
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

İlkinde dikkat etmemistim delphi markaymis. Simdi zeki usta trw nin yeterli olacağını söyledi. Bakalım insallah sonunda orijinalinden pahaliya patlamaz :o

geçmiş olsun diyelim o zaman.
ben sağ tarafı TRW taktırdım bakalım ne kadar dayanacak.
bittiği yerde poliüretan burç alacağım zaten.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ekerem

geçmiş olsun diyelim o zaman.
ben sağ tarafı TRW taktırdım bakalım ne kadar dayanacak.
bittiği yerde poliüretan burç alacağım zaten.
Poliuretan i aslinda bende düşündüm ama zeki usta kesinlikle daha kotu ses yapacağını söylüyor. Ayni şekilde Sercan bey'de benzer seylsr söyledi. O yuzden hic bakmadım
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Yaptığım işlemlerden sonra (egr dpf iptali-soft yazılım-turbo revizyonu) yakıtım anormal şekilde yükseldi. aynı güzergah aynı tempoyla ortalama 8.6 ile gezerken şimdi 10 litrelerde dolanıyorum. sadece 16 janttan 17 ye geçtim. İlgisi olmaz diye düşünüyordum. Zeki usta sağolsun cevabı verdi. Dpf iptalinde düz boru yapmıştık.Alt devirler iyice güçsüzleşmiş bende pek üst devirlere çıkmıyorum bu yüzden yakıt iyice yükselmiş. Bu kadar etkileyeceğini tahmin etmiyordum. Şimdi Dpf üstünde tıkanmayacak şekilde yapılacak bir işlemle tekrar takıcam bakalım yeni durum ne olucak.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

alperuzi

yazılım dpf iptali sonrasında mı yapıldı? eğer öyle ise bence tekrar hiç DPF işine girmeyin. alt devirler ölüyor evet, ama uzun yolda da tam tersi oluyor, çok rahatlıyor araba.

ekerem

yazılım dpf iptali sonrasında mı yapıldı? eğer öyle ise bence tekrar hiç DPF işine girmeyin. alt devirler ölüyor evet, ama uzun yolda da tam tersi oluyor, çok rahatlıyor araba.
Evet iptalden sonra yapıldı. Hem alt devirlerde hem üst devirlerde aynı performans çok sor galiba. Aslında şehir içi çok kullanınca alt devirler daha onemli geldi.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

yazlık hazırlıklara tam gaz devam ediyorum. Okulların kapanmasıyla boya pasta cilasını da kendim yapmayı düşünüyorum. Arkasına dönüp baktırmayan 159, 159 değildir :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

qrkmtp

Hayalimdeki çeyiz :))

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Hayalimdeki çeyiz :))

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
harika cevap  :D  :alkis:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Yaz hazırlıkları tam gaz devam.
Geciktirdiğim cam filmi işini Volkan beyinde önerdiği yerde yaptırdım. mat film yerine parlak yansımalı benim de daha çok hoşuma gidiyor. Fakat 2 numara demekle yanlış mı yaptım emin değilim bildiğin arabanın içi karardı :)
teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

francobaresi

Cok guzel olmus, gule gule kullanin.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

wolkanku

2 numara bana göre tam jilet gibi olmuş ama film diğer filmlere göre kalın olduğu için karartmıştır içeriyi:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ekerem

Döşemesini sökücekler diye cam filmini yaptırmayı bile ötelediğim aracımın geçmişiyle ilgili yaşadığım hayal kırıklıklarından sonra daha rahat şekilde amatör olarak bişeyler yapmaya çalışıyorum. son olarak kafaya taktığım rüzgar sesi ve hafif tondaki trimleri kesmek için kapıları bitüself ve ses yalıtım süngerleri ile kapladım. tabi kapı döşemelerini de açmışken yeni pioneer multimedia'ya yetersiz gelen hoparlörleri de alpine marka hoparlörlerle değiştirdim. ses kalitesi çok değişti. yaptığım izolasyon uygulamasından sonra eşim arabaya ilk bindiğinde araba nasıl sessizleşmiş dedi. tabi bu yorumlar şehir içi için geçerli. uzun yolda nasıl olur daha test edemedim. ses sanki böyle kapılar vakumlanmış gibi derinden gelmeye başladı. camı kapatıp dünyayı duymamak beni çok mutlu etti. trim sesleri de kestiğim için korkarak başladığım bu işten gayet memnunum :) şu an aklımda olan taban döşemesinin altına da acaba aynı işlemi yapabilirmiyim? Amatörlük için biraz fazla kaçar mı acaba?
hoparlörler şu model  ; You are not allowed to view links. Register or Login

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Malum okullar kapandı ama bizim seminerler var okula devam ediyoruz. bugün bahçede öğretmenlerin arabalarını yan yana görünce dayanamadım fotoğraf çektim. Sebebi de şu resimdeki en güzel arabayı zaten hemen göreceğinize eminim :D Fakat ordaki lada'yı saymazsak en ucuza alınmış araba alfa 159. Güya matematikçiyim ama ben bu denklemi çözemedim. Acaba duygusal mı düşünüyorum. Arka camları çevirmeli kolla açılan clio'lar bile daha pahalı. Ya herkes derin bi saflık uykusunda biz uyanığız ya da herkesin bildiği bişeyleri bilmiyoruz :D
Doğru cevabı hepimizin bildiğine eminim :alfisti:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Yaklaşık 1 ay önce araştırıp soruşturup yaptırdığım Turbo tam istediğim gibi oldu derken 1 haftadır dikkatimi çeken bi türbin sesi gelmeye başladı. Malesef Turbo yine ıslık çalmaya devam ediyor >:( Gaza basınca türbin sesi yükselmeye devam ediyor. Gidip gösterip sorduğumda da aklımla dalga geçilir gibi sesin turbodan gelmediğini söylüyolar. Acaba diye başka ustalara da sordum ama ses malesef yine turbodan. Çekişte hiç bir problem yok ama daha yeni yapılıp bir sürü para verilmiş bir aletin bu kadar ses yapması acayip sinirlerimi bozdu. Belli bir süre sonra yapar deseydi yine kabulüm ama başta konuşurken önce ''Abi kesinlikle ses yapmaz hiç sıkıntı çikarmaz'' diyolar. Sonra ses soluk yok. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

Yaklaşık 1 ay önce araştırıp soruşturup yaptırdığım Turbo tam istediğim gibi oldu derken 1 haftadır dikkatimi çeken bi türbin sesi gelmeye başladı. Malesef Turbo yine ıslık çalmaya devam ediyor >:( Gaza basınca türbin sesi yükselmeye devam ediyor. Gidip gösterip sorduğumda da aklımla dalga geçilir gibi sesin turbodan gelmediğini söylüyolar. Acaba diye başka ustalara da sordum ama ses malesef yine turbodan. Çekişte hiç bir problem yok ama daha yeni yapılıp bir sürü para verilmiş bir aletin bu kadar ses yapması acayip sinirlerimi bozdu. Belli bir süre sonra yapar deseydi yine kabulüm ama başta konuşurken önce ''Abi kesinlikle ses yapmaz hiç sıkıntı çikarmaz'' diyolar. Sonra ses soluk yok. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

abi ıslıksız 159 ben duymadım. bunu hiç kafaya takma.
hatta o ses güzel bile bana göre  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Cellman

Benim 159'un turbo valfi değişti, ardından turbo gayet sağlıklı çalışmaya başladı, performans inanılmaz arttı ama bu revizyonla birlikte turbodan ses gelmeye başladı. turbo hava kaçırıyor muhtemelen. Belki de yeterince sıkıştırılmamış bir hortum bağlantısı nedeniyle. Bu nedenle bugün bakmaları için bıraktım arabayı. Evet turbodan gelen ses gayet güzel ama hava kaçağı varsa, farkına varmasak da performans bir miktar düşüyor aslında.

ASUS_Z01BD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cihan82

Malum okullar kapandı ama bizim seminerler var okula devam ediyoruz. bugün bahçede öğretmenlerin arabalarını yan yana görünce dayanamadım fotoğraf çektim. Sebebi de şu resimdeki en güzel arabayı zaten hemen göreceğinize eminim :D Fakat ordaki lada'yı saymazsak en ucuza alınmış araba alfa 159. Güya matematikçiyim ama ben bu denklemi çözemedim. Acaba duygusal mı düşünüyorum. Arka camları çevirmeli kolla açılan clio'lar bile daha pahalı. Ya herkes derin bi saflık uykusunda biz uyanığız ya da herkesin bildiği bişeyleri bilmiyoruz :D
Doğru cevabı hepimizin bildiğine eminim :alfisti:

Bu fotoğrafa ve açıklamarınıza bayıldım hocam :) Ben de bazen düşünüyorum bizde var bir gariplik herhalde  :D Bu arada turbodan tekrar sesin gelmeye başlaması can sıkıcı olmuş ama arkadaşların da dediği gibi turbo hortumlarını iyi bir kontrol etmek lazım. Benim tjet bravo da aldığımda baya bir ıslıklıydı. Hortumları kontrol ettiğimde kelepçenin birinde gevşeklik-yerine tam oturmama olduğunu tespit ettim. Düzeltince o gelen aşırı ıslık sesi yerini turbonun normal ıslığına bıraktı. Bence de hortumları kontrol etmekte fayda var
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend