Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BİZİM EMEKTARI TAKDİMİMDİR - 2001 156 2.0 TS EXECUTIVE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Testarossa

this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

devirsever

Namı diğer 'hayalet Alfa'  :D

Bende canli olarak gorme serefine erisenlerdenim, kus pisligi falanda görmedim kaportada, gayet guzel  :yukari-ok:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login
Emektarın baya bir fotoğrafı var aslında bende :D :D :D

Bak onu tamamen unutmuşum  :)

coyote

Namı diğer 'hayalet Alfa'  :D

Bende canli olarak gorme serefine erisenlerdenim, kus pisligi falanda görmedim kaportada, gayet guzel  :yukari-ok:

5 cm yakından bakınca gözüküyor ama  :)
Şaka bir yana, 156'yı tekrar kullanmaya başlamak çok iyi hissettirdi. Az önce Küçükkuyu'ya geldik, valla özlemişim 156'nın sürüşünü.  :yukari-ok:

Testarossa

2009 159 JTSSW Rosso

coyote

Gelen kutunuza bakabilirmisiniz

:yukari-ok:

coyote

Dün bizim emektar TÜV Samandıra'daydı. 118.637 km itibariyle muayeneden geçtik. Artık 2 yıl muayene derdimiz yok.  :nazar:

Bu arada geçen hafta arabanın üzerine 2 adet "öküz" düştü. Akşam iş dönüşü, önümdeki aracın şöförü ve onun önüne sağdan atlayan aracın şöförü yolda durup güreşmeye karar verdiler. Müsabakanın ateşli bir anında, kucak kucağa bizim 156'nın kaputa yuvarlandılar. Tam ben de kendilerine katılmak üzere arabadan iniyordum ki, içlerinden birinin arabasına koşup bıçakla geri dönmesi üzerine seri bir şekilde arabaya geri döndüm ;) Aralarında kısa bir kovalamacadan sonra, çevredekilerin müdahelesi ile ayrıldılar. Olan bizim kaputa oldu (Öküzlerden birinin de dudağı patladı bu arada :yukari-ok:) Pek önemli bir göçük değil, muhtemelen kaput izolasyonunu söküp arkadan bastırdığımda yerine gelecek ama bakalım ben o işi ne zaman yaparım.

devirsever

Dün bizim emektar TÜV Samandıra'daydı. 118.637 km itibariyle muayeneden geçtik. Artık 2 yıl muayene derdimiz yok.  :nazar:

Bu arada geçen hafta arabanın üzerine 2 adet "öküz" düştü. Akşam iş dönüşü, önümdeki aracın şöförü ve onun önüne sağdan atlayan aracın şöförü yolda durup güreşmeye karar verdiler. Müsabakanın ateşli bir anında, kucak kucağa bizim 156'nın kaputa yuvarlandılar. Tam ben de kendilerine katılmak üzere arabadan iniyordum ki, içlerinden birinin arabasına koşup bıçakla geri dönmesi üzerine seri bir şekilde arabaya geri döndüm ;) Aralarında kısa bir kovalamacadan sonra, çevredekilerin müdahelesi ile ayrıldılar. Olan bizim kaputa oldu (Öküzlerden birinin de dudağı patladı bu arada :yukari-ok:) Pek önemli bir göçük değil, muhtemelen kaput izolasyonunu söküp arkadan bastırdığımda yerine gelecek ama bakalım ben o işi ne zaman yaparım.

Cok gecmis olsun Ozan. Bu arada vay okuzler vay  >:(
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Sağolasın Nuri. Üzerine titrediğin arabanın başına bir iş gelmesinin bu kadar basit olduğunu görünce, insan bu işlerden soğuyor.  :(

ekdellal

Şehir magandaları . Geçmiş olsun. Aman diyim trafikde kimseyle tartışmayın Alfistalar.

erdem1904

İnsanların tahammülü azdı artık hiç kalmadı.  :( Araya kaynamamanız iyi olmuş :) Geçmiş olsun.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

coyote

3 aydır konuya uğramamışım, bu sürede bizim emektara yaptıklarımı kısaca konusuna not düşeyim  :clover:

Bir süredir, termostat "beni değiştir" diyordu. Havalar soğuyup da, kalorifer doğru düzgün ısıtmaz olunca, bizim emektara sanayi yolu gözüktü. Termostat değişmişken, "nasılsa elimde var" diye, üzerindeki sıcaklık sensörünü de fotoğrafta altta gözüken yenisiyle değiştirdim.

Hazır sanayiye gelmişken, frenlere de el atayım dedim. 156'nın üzerinde halen orjinal fren hortumları duruyordu. Bunca yıldan sonra, yenileriyle değiştirmenin doğru olacağını düşündüm. Zaten, zamanında yurtdışından getirttiğim Brembo hortum seti de hazırdı. Şöyle bir eski/yeni fotoğrafı paylaşayım :)

Fırsattan istifade, fren hidroliğini de Motul 5.1 olarak yeniledim. Elbette DOT 4'ten DOT 5.1'e yükseltince, aynı hidroliği kullanan kavrama sistemindeki yağın da komple boşaltılması gerekiyor. Normalde, debriyaj alt merkezinin hidrolik hortumu sökülüp, üst merkezin içindeki yağ buradan boşaltılıyor. Aslında 156'nın üst merkez 1,5 yıl kadar önce değişmişti ama, içinde yağ filan kalır, yeni yağı da bozar diye, yine "nasılsa elimde var" deyip, onu da Sachs marka yenisiyle değiştirdim :)

Kilometremiz de 122k civarlarına geldi. Emektar ile yola devam bakalım  :nazar:

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Kaptanın seyir defterinden,

Bizim emektarın yine tayini çıktı; Şirket, kiralık araçlar konusundaki politikasını eskiye döndürüp, yeni şirket aracı verince, ben de "tok kapı sesliler" gurubuna dahil oldum :) Hal böyle olunca da, 156 eşime geri döndü. 156'yı gündelik olarak kullandığım son 6 ay çok eğlenceliydi. Yerine gelen 1.5 TSI Golf, güç olarak 2.0 156'yı aratmasa da, yol tutuş anlamında aynı güveni vermiyor. Alışınca farklı hisseder miyim bilmiyorum ama, hızlı girilen virajlarda şu an için durum bu.

156 son zamanlarda su eksiltiyordu. Üst çizgiye tamamladığım su, 1 hafta, 10 gün gibi bir sürede alt çizgiye iniyordu. Gözle kontrol ile kaçağı bulamayınca, genleşme kabına dönen ince hortumu söküp, hortumdan sisteme basınçlı hava verdim. Verir vermez de, radyatörün alt çıkış tarafından su sızması bir oldu.

Kaçağın radyatörden olduğu kesinleşince, yeni radyatör arayışına girdim. Piyasada, adı duyulmamış yerli ve uzakdoğu üretimi ucuz alternatifler var ancak soğutma konusu tasarruf edilebilecek bir konu olmadığından tercihimi Behr Hella markadan yana kullandım.

Burada dikkat edilmesi gereken husus şu; 156 2.0'da radyatör mk1 ve mk2 için farklı olduğu gibi, klimalı ve klimasız için de farklı. klimalı mk1 2.0 için Behr Hella kodu aşağıdaki gibi:

Radyatör değiştirmişken, alt ve üst hortumlarını da değiştireyim, aklımda kalmasın dedim. Hortumları yerli ama kaliteli bir marka olan MGA marka aldım. Onların kodları da aşağıda:

Emektar ile uğraşmayı sevdiğim için radyatörü kendim değiştireyim dedim. Nette biraz araştırınca, radyatör değişimi için ön tamponun sökülmesi gerektiğini gördüm ama, kendim inceleyince, sanki tampon sökülmeden de bu iş yapılabilirmiş gibi geldi. Böylece tamponu sökmeden denemeye karar verdim.

İlk olarak karter korumayı, hava filtresi kabını ve hava devresini söktüm. Sonrasında, soğutma fanını radyatörden ayırdım. Ortalık ferahlayınca, sökmem gereken radyatörün, kesinlikle sökmemem gereken klima radyatörüne ve aracın gövdesine olan bağlantıları nispeten ortaya çıktı. Tamponu sökmeyi göze alıyorsanız, tampon söküldükten sonra işlem daha kolay olacaktır. Ancak ben tamponu sökmemeyi tercih ettim. Bunun için yapmanız gereken, sis farlarının çerçevelerini ve sisler arasındaki plastik ızgarayı sökmek. Böylece açılan bu boşluklardan, radyatörü tutan tüm vidalara ulaşabiliyorsunuz.

Neyse, biraz uğraştıktan sonra, eski radyatör ve hortumları söktüm. Şöyle yakışıklı bir eski/yeni fotoğrafı paylaşmamak olmaz:

Unutmadan söyleyeyim, çıkan radyatör 156'nın fabrikada takılan radyatörüydü, haliyle bakır. Hurdasını çöpe atmayın, ben 100 liraya hurdacıya sattım :)

Radyatörü  söktükten sonra, tamamen ortaya çıkan klima radyatörünü, alt taşıcıyı ve  soğutma fanını güzelce yıkadım.

Benim uyguladığım yöntemde, yenisini yerine takmak, eskisini yerinden sökmekten daha fazla uğraştırıyor. Son olarak, genleşme kabını söküp kum, radyatör temizleyici ve porçöz karışımıyla iyice çalkaladım ve tüm sistemi -30 derecelik antifiriz ile doldurdum. Toplamda 4-5 saatli bir çalışma sonucunda, temizlik dahil tüm işi tamamladım.

Sonuç hem soğutma hemde görünüm açısından çok güzel oldu ama, şimdi farkettim ki, yorgunluktan olsa gerek, iş bittikten sonra fotoğraf çekmeyi unutmuşum :)

Bir sonraki güncelleme için de parça tedariği tamamlandı gibi. Görüşmek üzere  ;)

Theillest

Abi parça görmekten yıldık yav şu emektarı görsek artık

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ALFAtih

yorum dediğin...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mustafaguleryuz

Her güncellemede bu sefer emektarı görecek miyiz heyecanı oluyor

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare

coyote

Geçen hafta evin önünde, beyaz bir araç bizim tamponun kenarına sürtüp, basıp gitmiş. Konuya yazmıştım belki görmüşsünüzdür, geçen aylarda da iki öküz bizim kaputu yamultmuştu. İnsiyatifim dışında gelişen böyle olaylardan dolayı, ufak tefek kozmetik kusurları yaptırmaya elim gitmiyordu.

Ancak, 156'yı gündelik olarak kullandığım son 6 ayda yaşadığım memnuniyet ve ardından kullanmaya başladığım Golf ile karşılaştırınca, yaşına rağmen hala üstün geldiği yönleri olabilmesi, benim için bir motivasyon oldu. Geçenlerde, uzun bir aradan sonra ilk kez, çalışmasında hiçbir problem olmamasına rağmen, sırf emektarın "façasını" düzeltmek maksatlı parçalar satın aldım. O zamana kadar fikrim değişmezse, yazın kaporta ve boya kusurlarını yaptırıp, sözünü ettiğim parçaları takmayı planlıyorum. İşte o zaman emektarı Alfisti'nin huzuruna gerçekten çıkarabileceğim  :clover:

devirsever

Eline saglik Ozan, fotolari bekliyoruz hayaletin  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Testarossa

Elinize sağlık.
Ozan beyin böyle yazdığına bakmayın pıiyasaki çoğu 156 dan güzel görünüyor hatta daha güzeline rastlamadım :D
"Façasını" düzeltince kesin okula geç kalıcam, her sabah tekrar tekrar inceliyorum zaten önce benimkini sonra emektarı. :D :D
Tamponu gördüm bende pasta cila ile girişesim geldi.

2009 159 JTSSW Rosso

devirsever

Bende hayaletle selfi cekmedigime yanarim  :D

Hayalet yavas yavas fenomen olma yolundamidir nedir  :yukari-ok:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Ufak bir güncelleme için Emektar'ın konusuna gireyim dedim, son yazdığım mesajın üzerinden 10 aydan fazla geçtiğini görünce şaşırdım. Zaman harbiden çok çabuk geçiyor.

Bu süre zarfında okullar genelde kapalı olduğu için, eşimin araca pek ihtiyacı olmadı. Haliyle, 156 da pek yerinden kıpırdamadı. Geçenlerde biraz hasret gidermek için 156'yı kullanayım dedim. Baktım, aracı stop edince farlar da boynunu büküyor. Hal böyle olunca, artık zamanıdır diyerek, yolda kalmayı beklemeden yeni akü bakmaya başladım.

6 yıl önce aldığım Bosch Silver 60Ah akü, bunca yıl tık demeden hizmet verince, başka marka düşünmedim açıkçası. Bir tek, Silver serisi bile böyleyse, Silver Dynamic nasıldır diyerek bir üst seriye yöneldim. Fiyat araştırması yaparken, 72Ah'lik olanın fiyat performans oranının daha iyi olduğunu görünce de tercihimi 72Ah kapasiteli olandan yana kullandım.

Benzinli 156'ların orjinal aküsü 60Ah, ancak dizel 156'ların 72Ah olduğu için, tüm 156'larda akü yeri 72Ah akü koymaya uygun. Tek fark, benzinlilerdeki plastik akü altlığı daha küçük. Hal böyle olunca, mevcut altlığa ufak bir "boy verme" operasyonu yeterli oldu.

Bu arada ufak bir not; Akünün kapasitesini arttırmak alternatörün şarj akımını değiştirmeyeceği için alternatöre ek bir yük getirmez. Teorik olarak, sadece akünün komple boş olduğu senaryoda geçerli olmak kaydıyla, alternatörün aküyü şarj etme süresi uzar o kadar, ancak birim zamanda alternatörden çekilen akım değişmez.

Neyse,  bu kadar laf kalabalığının ardından sonuç bu:

Artık marşa basmıyorum, elimi kontak anahtarının üzerine koyuyorum, Emektar çalışıyor  ;)

devirsever

Yahu Boschtan memnunsan neden Vartaya gectin, adamlar iyi urun uretip suclu duruma dusmusler  :D

Saka saka , kelime hatasi oldu sanirim.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Yahu Boschtan memnunsan neden Vartaya gectin, adamlar iyi urun uretip suclu duruma dusmusler  :D

Saka saka , kelime hatasi oldu sanirim.

Haklısın Nuri, direkt okuyunca tuhaf olmuş biraz :) İşin aslı şu; Bosch ve Varta aynı şirkete ait (Brookfield Business Partners), aynı fabrikada üretilen, dış görünüşleri dışında aynı akülermiş. Buna istinaden böyle yazdım ama, bu dip not olmadan ifade biraz tuhaf olmuş  :yukari-ok:

Bosch ve Varta'nın muadil serilerinin açıklaması da şu şekilde:

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6