Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BİZİM EMEKTARI TAKDİMİMDİR - 2001 156 2.0 TS EXECUTIVE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devirsever

Distribitorlu sistem degil dimi, fotodaki pipolar ikinci bujiler icinmi, yani bobin ana bujide de buna cikismi veriyor ayrica  :)

Sonuclari merakla bekliyoruz, kolay gelsin  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Distribitorlu sistem degil dimi, fotodaki pipolar ikinci bujiler icinmi, yani bobin ana bujide de buna cikismi veriyor ayrica  :)

Önceki versiyonlarda bir bobin kendi bujisiyle aynı zamanda farklı ama ikinci bujiyi ateşlerdi. Atık gaz bir daha yansın diye.
Sonraki versiyonlarda bir bobin bir silindirin iki bujisini de ateşleyecek şekilde değiştirildi. Hatta buji kablosu alırken dikkat etmek gerekir.
Gerçi iki hali de kullanıldığına göre "eğer takım halinde alınıyorsa tabi" çok da önemli değil belki de.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

devirsever

Önceki versiyonlarda bir bobin kendi bujisiyle aynı zamanda farklı ama ikinci bujiyi ateşlerdi. Atık gaz bir daha yansın diye.
Sonraki versiyonlarda bir bobin bir silindirin iki bujisini de ateşleyecek şekilde değiştirildi. Hatta buji kablosu alırken dikkat etmek gerekir.
Gerçi iki hali de kullanıldığına göre "eğer takım halinde alınıyorsa tabi" çok da önemli değil belki de.

Aciklama icin cok tesekkurler  :yukari-ok:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Alfadanadam

Rica ederim

yigitekimdemir

Yalnız cf3 motorlardaki aynı anda ateşleme olayı cf2 motora adapte edilince emisyonu baya bir bozuyor. Katalitik konvertör olan araçlarda parçayı hızlı tıkar. Muhtemelen aynı anda ateşleme olayının yanında yakıt haritası falan da ona uygun şekilde ayarlı.

Sent from my HTC M8 using Tapatalk

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

coyote

Bizim 156'nın da dahil olduğu AR32301 kodlu 114 KW'lık Euro2 motorlarda, her bobin kendi ana bujisini, hem de aynı anda diğer bir silindirin yardımcı bujisini ateşliyor (1-4 ve 2-3 silindirler karşılıklı olarak birbirlerinin yardımcı bujilerini ateşler). 1. ve 4. silindirin kabloları 33cm, 2. ve 3. silindirlerin kabloları ise 15cm.

Euro3'e geçildikten sonraki AR32310 kodlu motorda ise her bobin, kendi silindirinin hem ana hem de yardımcı bujisini ateşliyor. Bu nedenle tüm silindirlerin kablolarının boyu eşit ve 12cm.

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Olayın özeti bu. (Evde 156'ya takılmayı bekleyen parçalar bir işe yarasın :) )

coyote

Bu arada, geçen hafta sonu yapılan işlemler, boğaz kelebeği bakımı ile sınırlı değil. Aynı gün, yeni aldığım buji kabloları ve pipolar da takıldı. Yanlız orada beklenmedik bir şey oldu. Ben buji kabloları eskimiştir diye tahmin ettiğim için yeni seti satın almıştım ama, Engin usta eskileri söktüğünde, kabloların ve pipoların yeni gibi durduğunu, muhtemelen sonradan değiştirildiklerini söyledi. Benden önceki sahibi, benden bile beter olduğu için pek şaşırmadım, ancak, yeni seti geri verme imkanım olmadığı için, alınmış alınmıştır deyip yeni seti taktım. Bir üst mesajda görülen kablo ve pipo, her ne kadar sıfır gibi gözükseler de, aslında sıfır değiller.

Aşağıda, çıkan setin tümünün fotoğraflarını görebilirsiniz. Orjinal kabloları iyi durumda olmayan, ya da teknik özellikleri belli olmayan yerli muadil kablo kullananlar için, tertemiz orjinal Bosch kablo ve pipo setini 400 TL fiyatla satışa koydum.

coyote

Geçenlerde sipariş verdiğim DOT 5.1 fren hidrolikleri de geldi.

Aslında niyetim, fren sisteminde kesme biçme yapmadan tüm sistemini Brembo Sport olarak değiştirmekti. Döviz uçmadan önce, ön ve arka fren balatalarını "Sport" olarak satın almıştım, evde diskleri bekliyorlardı.

Keşke disklerin siparişini de o zaman verseymişim. Şu an 4 adet soğutmalı diskin fiyatı kabaca 4000 TL civarına geldiği için, disk olayı iptal oldu. Artık bu balataları, araç üzerindeki yeni standart Brembo disklerle kullanacağım. Bu bahaneyle, zamanında yedek olarak aldığım, bir de sportlar yerine hatalı olarak gelen standart Brembo balataları da çıkardım. Sportları takacağım için bunlara ihtiyaç yok. 2 tam set Brembo'yu uygun bir fiyat belirleyip satışa koyacağım.

You are not allowed to view links. Register or Login  (variant 1)

You are not allowed to view links. Register or Login  (variant 1)

coyote

:(

Az önce fren balataları için satılık konusu açarken, Brembo Sport arka balataları sipariş verirken, o zamanlar böyle bir fark olduğundan habersiz olduğum için, mk1(251mm), mk2(276mm) disk farkına dikkat etmediğimi farkettim. Hemen Brembo sitesinden kontrol ettim ve evet, zamanında aldığım Brembo Sport arka balatalar 276mm'lik mk2 disklerle uyumlu  :(  Tek tesellim, mk1'lerin 251mm'lik arka diskleri için Brembo Sport balata seçeneği zaten yokmuş.

Soğutmalı diskleri zamanında almadığım için zaten pişmandım, şimdi arkalara performans fren balatası da takamayacak olmam daha da canımı sıktı  :asagi-ok:

devirsever

:(

Az önce fren balataları için satılık konusu açarken, Brembo Sport arka balataları sipariş verirken, o zamanlar böyle bir fark olduğundan habersiz olduğum için, mk1(251mm), mk2(276mm) disk farkına dikkat etmediğimi farkettim. Hemen Brembo sitesinden kontrol ettim ve evet, zamanında aldığım Brembo Sport arka balatalar 276mm'lik mk2 disklerle uyumlu  :(  Tek tesellim, mk1'lerin 251mm'lik arka diskleri için Brembo Sport balata seçeneği zaten yokmuş.

Soğutmalı diskleri zamanında almadığım için zaten pişmandım, şimdi arkalara performans fren balatası da takamayacak olmam daha da canımı sıktı  :asagi-ok:

Neyse bununla gecmis olsun  :(
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Neyse bununla gecmis olsun  :(

156'nın acemisiyken yaptığım diğer hatalarla karşılaştırınca bu hiçbir şey :) Hele coil olayına girmeden önce, bir Koni Sport amortisör maceram var ki, evlere şenlik  :-X

Fotoğraf çekimlerinde destek elemanı görevi gören bu amotisörün hikayesi epey komik.

Shop Alfisti'deki 140 küsür euro fiyatı görünce (ben alırken daha pahalıydı, şimdi 135 euro olmuş), bu kesin çift fiyatıdır diyerek amortisörü sipariş ettim. Sonrasında tek amortisör gelince, ufak çaplı bir şok yaşadım tabii. Sonra komple coil olayına girince, bizim Koni Sport da, tarihin en pahalı fotoğraf desteği olmuş oldu ;)

Bunun bir de kankası Eibach ProKit ön yaylar var, o da başka bir hikaye :)

ysbilgin

Shop Alfisti'deki 140 küsür euro fiyatı görünce (ben alırken daha pahalıydı, şimdi 135 euro olmuş), bu kesin çift fiyatıdır diyerek amortisörü sipariş ettim. Sonrasında tek amortisör gelince, ufak çaplı bir şok yaşadım tabii. Sonra komple coil olayına girince, bizim Koni Sport da, tarihin en pahalı fotoğraf desteği olmuş oldu ;)

:) :)
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

coyote

Dövizin geldiği son noktada, Brembo soğutmalı diskler hayal olmuştu. Bu kurlarla Brembo'dan ancak bu alınır dedim ve Brembo fren hortumlarını getirttim.

Önceden yurtdışından Bilstein coil getirtirken, şimdi geldiğimiz nokta bu. Ehonomi çoh eyi... :asagi-ok:

coyote

Yoğunluktan bu haftayı 156 konusunda boş geçirdik. Arka balataların mk1 değil mk2 uyumlu olduğunu farkettikten sonra, sadece önleri takıp ön arka Brembo Sport seti bozmak istemedim. Balata ve disklerim zaten yeniydi, bunlara ek olarak fren hortumlarını da Brembo'larla değiştirip, fren hidroliğini de Motul DOT 5.1 olarak yenileyerek, fren defterini kapatmaya karar verdim. Bu şartlarda yakın gelecekte pek olası gözükmese de, ilerde turbo olayına girebilirsem, fren konusunu, disk ve kampana boyutunda büyütmeye giderek, daha radikal şekilde tekrar gündeme getiririm.

Bu nedenle, Brembo Sport seti de satılıklara ekliyorum.

Alper

Benim gibi yaparsın mis gibi olur.
Zaten güçlendirilen araçta frenlere müdahale şart.
Bizim frenler yüksek hızda etkili değil standart olanlar.
Mesela 140 150 gibi hızlarda üst üste fren yaparsan frenin gücünün azaldığını zaten hissedersin.
Yoğunluktan bu haftayı 156 konusunda boş geçirdik. Arka balataların mk1 değil mk2 uyumlu olduğunu farkettikten sonra, sadece önleri takıp ön arka Brembo Sport seti bozmak istemedim. Balata ve disklerim zaten yeniydi, bunlara ek olarak fren hortumlarını da Brembo'larla değiştirip, fren hidroliğini de Motul DOT 5.1 olarak yenileyerek, fren defterini kapatmaya karar verdim. Bu şartlarda yakın gelecekte pek olası gözükmese de, ilerde turbo olayına girebilirsem, fren konusunu, disk ve kampana boyutunda büyütmeye giderek, daha radikal şekilde tekrar gündeme getiririm.

Bu nedenle, Brembo Sport seti de satılıklara ekliyorum.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coyote

Evet Alper, güç arttırımına gidersem niyetim aynen senin uygulamayı yapmak. Ama şimdilik fren hortumu ve hidrolik sıvısı iyileştirmesi ile yetineceğim.

yigitekimdemir

Sapak kaçıracağım için 200'den 90'a frenle indiğim gün geldi aklıma, 90'da artık frenlerin iptal olmasının yanında bir de fren diskini çatlatmıştım  :haydi:

Gerçekten orijinal frenler yer yer hayli yetersiz yüksek hızlarda.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

Sercan Keklik

Sapak kaçıracağım için 200'den 90'a frenle indiğim gün geldi aklıma, 90'da artık frenlerin iptal olmasının yanında bir de fren diskini çatlatmıştım  :haydi:

"After Market hiç bir ürün Orj. le aynı kalitede veya %90 yakını, %80 yakını olamaz. Belki %75 :), Özel üretimler hariç konuda geçen GT Sport Serisi, sport seri vb.. Aracın kondisyonu iyi ise 200 den 90 a 20 kerede inersen in oem bir şeyi kıramazsın, yetersiz bulamazsın desem yeri yiğitim. Öyle bi durumda fabrika arabanın yenisini sana hediye eder ki söz konusu fren ise. Misal Fren pedalı kırılan herhangi bir araba gördünüz mü? (1996 ve sonrası)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

yigitekimdemir

"After Market hiç bir ürün Orj. le aynı kalitede veya %90 yakını, %80 yakını olamaz. Belki %75 :), Özel üretimler hariç konuda geçen GT Sport Serisi, sport seri vb.. Aracın kondisyonu iyi ise 200 den 90 a 20 kerede inersen in oem bir şeyi kıramazsın, yetersiz bulamazsın desem yeri yiğitim. Öyle bi durumda fabrika arabanın yenisini sana hediye eder ki söz konusu fren ise. Misal Fren pedalı kırılan herhangi bir araba gördünüz mü? (1996 ve sonrası)
Orijinal değil Sercan elbette 3 yıllık ömrünün sonuna yaklaşmış bir disk idi. :) ben ısınma olayından bahsedeyim dedim sen çatlağa takıldın :D kılcal bir çatlak oluştu üstünde bu olaydan sonra ama elbette yan sanayi disk ve eski olmasının da payı var.

Lakin orijinal ürünlere olan güvenim de seninki kadar yüksek değil. :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sercan Keklik

Orijinal değil Sercan elbette 3 yıllık ömrünün sonuna yaklaşmış bir disk idi. :) ben ısınma olayından bahsedeyim dedim sen çatlağa takıldın :D kılcal bir çatlak oluştu üstünde bu olaydan sonra ama elbette yan sanayi disk ve eski olmasının da payı var.

Lakin orijinal ürünlere olan güvenim de seninki kadar yüksek değil. :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tüm araçlarda doğan dahil orj. Parça daima like kankacıgım :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

halil

yan sanayi de olsa orjinal de olsa çoğunluğu aynı fabrikanın ürünü.arada o kadar fark olacağını sanmam.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

devirsever

Bende gt 3200 ile ayni pozisyonda kalmistim, 250`den yeterli hiza inemeyip bir sonraki kavsaga devam etmek zorunda kalmistim, ki gt 3200 ile 156 frenleri hissiyat olarak cok farkliydi  :)

Durulmasi gerektiginde hiz kotu birsey  :S
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Bende gt 3200 ile ayni pozisyonda kalmistim, 250`den yeterli hiza inemeyip bir sonraki kavsaga devam etmek zorunda kalmistim, ki gt 3200 ile 156 frenleri hissiyat olarak cok farkliydi  :)

Durulmasi gerektiginde hiz kotu birsey  :S

Nuri Bey, senin 156'yı artık Brembo da kesmez, sen direkt paraşüt bak  :)