Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BİZİM EMEKTARI TAKDİMİMDİR - 2001 156 2.0 TS EXECUTIVE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aslnozkn

@coyote rica ederim. aslında stoplarımız dipsiz ampul be biz bunu lede çevirip modül taktığımız zaman olması gerekenden çok çok az akım çekmekte ve sistem bunu arıza olaral algılamakta. Eğer extra direnç vs ile olması gereken akımı yakalarsak bence sorun yaşamayız.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper

156 mı satmasaydım benim de gerçekleştirmek istediğim bir proje aslında.
Artık senden sonra bizde el atmazsak ayıp olur.
Birde araç içi tüm aydınlatmaları led yapmayı düşünüyor musun?
Orta konsolu aydınlatan ambiyans vs gibi...

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login
156 mı satmasaydım benim de gerçekleştirmek istediğim bir proje aslında.
Artık senden sonra bizde el atmazsak ayıp olur.
Birde araç içi tüm aydınlatmaları led yapmayı düşünüyor musun?
Orta konsolu aydınlatan ambiyans vs gibi...

You are not allowed to view links. Register or Login, çok güzel bir noktaya parmak bastın :)

Ne zamandır denemek istediğim birşey vardı, bu vesileyle bu akşam hem ona bakayım, hem de sorunu cevaplayayım  ;)

aslnozkn

ben tüm iç aydınlatmalarımı led yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coyote

Aylar önce Aliexpress'ten aşağıdaki RGB ledleri almıştım.

Denemek için bile çalıştırmamıştım, öylece bir kenarda duruyordu. Dün akşam çalıştırdım ama, telefonu düşürüp kırdığım için fotoğrafını çekemedim. Araç içinde yaklaşık aşağıdaki gibi duracak.

Şimdi sırada disko topu var  :o :)

devirsever

Aylar önce Aliexpress'ten aşağıdaki RGB ledleri almıştım.

Denemek için bile çalıştırmamıştım, öylece bir kenarda duruyordu. Dün akşam çalıştırdım ama, telefonu düşürüp kırdığım için fotoğrafını çekemedim. Araç içinde yaklaşık aşağıdaki gibi duracak.

Şimdi sırada disko topu var  :o :)

Disko topsuz bir 156 dusunemiyorum zaten  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

coyote

Hafta sonu yine bizim emektarda mesaideydim. Geçen hafta yaptığım soğutma sistemi temizliğini tekrar ettim. Yine bir miktar tortu geldi. Bunun üzerine, motoru tamamen soğutup yeni suyu doldurduktan sonra, hava alma tapasını açıp, genleşme kabından sürekli hortumla su vererek, motorun ısınmasına fırsat vermeden rölantide bu şekilde çalıştırdım. Motor stop haldeyken bu işlemi yaptığımda tamamen berrak su gelmesine rağmen, çalışırken dışardan suyla devirdaim yaptırınca, yine tortu geldi. Bu da gösteriyor ki, aracı çalıştırmadan yapılan devirdaimde, kalorifer radyatörü gibi noktalardaki suyu boşaltmak mümkün olmuyor. Ancak araç çalışırken devamlı taze su ile devirdaim yapılırsa, tüm sistemdeki su tamamen yenilenebiliyor. Bu şekilde tamamen berrak su gelince, sistemin havasını alıp tapayı kapattım ve o şekilde bıraktım. 1-2 hafta içinde 110 bin bakımda antifiriz ekleyip yeni genleşme kabını takıp, soğutma sistemi ile olan işlemi bitirmiş olacağım.

coyote

Bu arada, lastiklerimiz de değişti. Eski lastikler artık ömrünü doldurmuştu, o mu olsun bu mu olsun derken, tercihimi Dunlop 215/45 R17 91W XL SP Sport FM800 lastiklerden yana kullandım. Artık önceki lastiklerin eski olmasından mı yoksa yeni lastiklerin güçlendirilmiş XL yanak yapısından mı bilmiyorum, aracın kasis ve çukurlardaki tokluğu farkedilir seviyede arttı. Yol tutuş için birşey söylemek için erken, kullandıkça tecrubelerimi paylaşırım.

Lastikler yenilenmişken, sübapları da lastikçinin insafına bırakmadan değiştirmek için, biraz arayarak bir takım Alligator sübap aldım.

Lastikler 2018 6.ay üretimi, bir teslik olmazsa 2-3 yıl lastik dedim kalmadı  :clover:

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

Güzel günlerde kullanın yeni lastiklerinizi.
Lastik bence otomobil de en önemli unsur.
En iyi fren sisteminiz de olsa lastiğiniz kötüyse araba durmaz.
En iyi süspansiyon sistemi de olsa viraja girseniz yoldan çıkar.

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, teşekkür ederim. Evet, lastiklerde iş yoksa, üzerine ne yapsan boşa gidiyor.

You are not allowed to view links. Register or Login, sır perdesini biraz aralayalım  :)

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

DcD-Semih

Hocam suyu arabanın içinde çevirmek için aslında genleşme kabına gelen ufak hortumu çıkarsanız daha verimli olabilir. Eski 156'da yağ soğutucu yalan olduğunda sisteme karışan yağı o şekilde temizledim ben. Bir de farketmeden motoru çok ısıtıp soğuk su falan basmayın sakın yaşta var malum çatlatabilir bloğu.

Tekrardan aracınıza ilgi göstermeye başlamanız harika bu arada, artık farklı bir gelir grubunda bu araçlar ve malesef git gide kötü hale geliyorlar. Arada değeri bilinenler olması güzel. Jantlarda klasik bir örnek harikadır benim gözümde:)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

coyote

Hocam suyu arabanın içinde çevirmek için aslında genleşme kabına gelen ufak hortumu çıkarsanız daha verimli olabilir. Eski 156'da yağ soğutucu yalan olduğunda sisteme karışan yağı o şekilde temizledim ben. Bir de farketmeden motoru çok ısıtıp soğuk su falan basmayın sakın yaşta var malum çatlatabilir bloğu.

Tekrardan aracınıza ilgi göstermeye başlamanız harika bu arada, artık farklı bir gelir grubunda bu araçlar ve malesef git gide kötü hale geliyorlar. Arada değeri bilinenler olması güzel. Jantlarda klasik bir örnek harikadır benim gözümde:)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet, bloğu çatlatma konusunda tamamen haklısınız. O nedenle, tamamen soğuk motora, ilk andan itibaren devamlı yeni su çevirerek temizliği yaptım. Yani, sisteme devamlı dışarıdan taze su girdiği için, motorun harareti doğru dürüst yükselemedi, böylece tehlikeli ısı farkları oluşmadı.

Bu jantları ben de çok beğeniyorum. İlk olarak çok kollu GTA jantı aradım bulamadım. Sonrasında ya klasik GTA jantı alacaktım ya da bunları. Bu jantları daha önce hiçbir 156'da görmediğim için ve replika değil orjinal oldukları için tercihimi star design'dan yana kullandım. Sırada Bilstein coilover ve Sparco spacer var, ondan sonra daha da yakışıklı olacağını tahmin ediyorum  :clover:

Kaan

Evet, bloğu çatlatma konusunda tamamen haklısınız. O nedenle, tamamen soğuk motora, ilk andan itibaren devamlı yeni su çevirerek temizliği yaptım. Yani, sisteme devamlı dışarıdan taze su girdiği için, motorun harareti doğru dürüst yükselemedi, böylece tehlikeli ısı farkları oluşmadı.

Bu jantları ben de çok beğeniyorum. İlk olarak çok kollu GTA jantı aradım bulamadım. Sonrasında ya klasik GTA jantı alacaktım ya da bunları. Bu jantları daha önce hiçbir 156'da görmediğim için ve replika değil orjinal oldukları için tercihimi star design'dan yana kullandım. Sırada Bilstein coilover ve Sparco spacer var, ondan sonra daha da yakışıklı olacağını tahmin ediyorum  :clover:

Bunları arıyor olabilir misiniz :)
1 hayal
5 duyu
6.his

coyote

Aslında benim aradıkları,  zamanında You are not allowed to view links. Register or Login 'in 156'sında bulunan aşağıdaki jantlardı.

Ancak nette "multispoke gta" diye aratınca, hem bu jantlar, hem de sizin linkini paylaştığınız jantlar çıkıyor.

Alper

Aslında benim aradıkları,  zamanında You are not allowed to view links. Register or Login 'in 156'sında bulunan aşağıdaki jantlardı.

Ancak nette "multispoke gta" diye aratınca, hem bu jantlar, hem de sizin linkini paylaştığınız jantlar çıkıyor.
Bunlar 156 GTA selespeed üzerinde gelen jantlar.
Manuel 156 GTA da bildiğimiz 5 delik GTA jantı ile geliyor.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yigitekimdemir

Eğer bu jantlar kaldırıyorsa 215-45 yerine 225-45 alsaydın keşke hocam, bir tek GTA jantlarda sürtme yapıyor bildiğim, diğerlerinde problem olmuyor. Hem taban biraz daha genişletip güzel oluyor, hem de yanaklar biraz daha kalınlaştığı için konfor 215-45'ten biraz daha fazla oluyor :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

coyote

Eğer bu jantlar kaldırıyorsa 215-45 yerine 225-45 alsaydın keşke hocam, bir tek GTA jantlarda sürtme yapıyor bildiğim, diğerlerinde problem olmuyor. Hem taban biraz daha genişletip güzel oluyor, hem de yanaklar biraz daha kalınlaştığı için konfor 215-45'ten biraz daha fazla oluyor :)

Ayrıca, 225/45 çok daha yaygın bir ölçü olduğu için 156'nın orjinal ölçüsü olan 215/45'e göre daha hesaplıydı ama, jantların teknik özelliklerinde, uygun lastik ebadı 215/45 olarak belirtildiği için, tercihimi bu lastikten yana kullandım. Ha olmaz mıydı, muhtemelen 225 de olurdu ama, lastiğin janta göre kalın olduğu durumlarda ortaya çıkan, jantın lastiğe gömülmüş görüntüsü hoşuma gitmiyor. Şu an jant lastik terzi işi takım elbise gibi tam oturdu :)

yigitekimdemir

Ekstra bir bilgi de vereyim o halde, Alfa mühendisleri 17 jantta orijinal lastik boyutunu normalde 225-45 olarak planlamışlar üretimden önce, lakin Almanya ve bazı AB ülkelerindeki lastik boyutu standartlarından dolayı 215 yapmak zorunda kalmışlar. Baya detaylı bir kaynakta okumuştum bir kaç sene önce bunu  :clover:

225'in duruşunu benim başlıkta görebilirsin, öyle çok ciddi farklar yaratmıyor görünüşte. Bir sonraki lastik değişim zamanında aklına yatarsa bir de 225 deneyebilirsin :)

Ayrıca, 225/45 çok daha yaygın bir ölçü olduğu için 215/45'e göre daha hesaplıydı ama, jantların teknik özelliklerinde, uygun lastik ebadı 215/45 olarak belirtildiği için, tercihimi bu lastikten yana kullandım. Ha olmaz mıydı, muhtemelen 225 de olurdu ama, lastiğin janta göre kalın olduğu durumlarda ortaya çıkan, jantın lastiğe gömülmüş görüntüsü hoşuma gitmiyor. Şu an jant lastik terzi işi takım elbise gibi tam oturdu :)

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

coyote

Bunu bilmiyordum, güzel bilgi  :yukari-ok:

Bu durumda benim opsiyon star design 17" jantlar sanırım standart 17" jantlardan daha ince. Çünkü 7" inç genişliğindeki bu jantlara (7" x 17) takılacak optimum ölçü 205 veya 215 diye geçiyor. min ölçü 195, max ölçü de 225 olarak verilmiş.

Aşağıdaki linkdeki hesaplayıcı bu konuda oldukça kullanışlı.

Durum dediğiniz gibiyse, GTA, selespeed gibi standart 17" jantlar sanırım 7,5" genişliğinde (7,5" x 17). Çünkü bu ölçü için optimum lastik 215 veya 225 diye geçiyor.

yigitekimdemir

Şu jant ölçüsü işine hiç kafam basmadı şimdiye kadar. Sağdan soldan bulup deneyip görüyorum genelde :D
Bunu bilmiyordum, güzel bilgi  :yukari-ok:

Bu durumda benim opsiyon star design 17" jantlar sanırım standart 17" jantlardan daha ince. Çünkü 7" inç genişliğindeki bu jantlara (7" x 17) takılacak optimum ölçü 205 veya 215 diye geçiyor. min ölçü 195, max ölçü de 225 olarak verilmiş.

Aşağıdaki linkdeki hesaplayıcı bu konuda oldukça kullanışlı.

Durum dediğiniz gibiyse, GTA, selespeed gibi standart 17" jantlar sanırım 7,5" genişliğinde (7,5" x 17). Çünkü bu ölçü için optimum lastik 215 veya 225 diye geçiyor.

Sent from my HTC M8 using Tapatalk

coyote

Şimdi bakındım biraz, durum tahmin ettiğim gibiymiş. Lastik ölçüsü, kullanılan jant ile alakalı.

3.2 GTA 8"    jant -- 235 lastik
3.2 GTA 7,5" jant -- 225 lastik
2.0 TS 7"      jant -- 215 lastik
2.0 TS 6.5"   jant -- 205 lastik

Aşağıdaki linkte 156'nın tüm motor ve jant varyasyonları var.

Bu arada sizin 50900616 kodlu vela'lar da 7"x17 ölçüsündeymiş. Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz  :yukari-ok:

coyote

Yeni parçalarımız gelmeye devam ediyor. Bizim 156 2001 model, haliyle üzerindeki buji kabloları da araçla yaşıt. 17 yıllık kabloların, yüksek ateşleme geriliminde az da olsa kaçak yapması muhtemel. Böyle olunca, aklımda kalmasın diye değiştirmeye karar vermiştim. Yerli seçeneklerin direnç değeri ile ilgili okuduğum kimi olumsuz yorumlardan dolayı kabloları yurt dışından sipariş verdim. Facet 4.9608 kodlu 4 kablo ve 4 pipodan oluşan set bugün ulaştı. İlk fırsatta değiştireceğim.

156'da en çok dikkat çeken eksikliği de bugün hallettim. Çeki demiri yuvasının kapağı da bugün elime ulaştı. Scudetto'nun sağ ve sol yanındaki ızgaraların da vida ayakları çatlaktı. Olmuşken tam olsun diye onları da sipariş etmiştim ama, getiren arkadaşlar kodu dikkate almadan parçayı aldıkları için, sağ sol ızgara yerine sağ sol sis farı çerçeveleri geldi  :(

Eğer elinde çıkma/yeni farketmez, iyi durumda ızgaralar olan arkadaş varsa, bendeki sis çerçeveleri ile takaslayabiliriz.

coyote

Geçtiğimiz hafta işler yoğundu, önceki hafta sonu 156 ile olan mesaimin detaylarını ancak şimdi yazabiliyorum.

Bizim 156 da istisna değil, rölantisi bazen dalgalanmayı seviyordu. Yılmaz Usta bir ara getirirsin, boğaz kelebeğini sökeriz demişti. Fırsat bulunca, Liqui Moly'nin karbüratör gövde temizleyicisini kaptığım gibi soluğu Sportivo'da aldım.

Kelebeği pırıl pırıl yaptım, zaten klapenin bastığı çeperde herhangi bir aşınma emaresi de yoktu. Yılmaz Usta da rölanti ayarlayıcıyı ayarladı. İş listesinden bir kalem daha eksildi, rölanti şu an harika.

Belki birine lazım olur, 156 2.0 TS mk1 (Euro2 155HP versiyon) için ilgili parçaların kodları aşağıda:

Boğaz kelebeği - Bosch 0 280 750 023

(Kelebeği o kadar temizleyip parlattım, içinin resmini çekmeyi atlamışım iyi mi.)

Rölanti ayarlayıcı - Bosch 0 132 008 650