Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmir'den bir GTV V6 TB

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Başkalarina lazim olursa diye özelden değil burdan yazayim. Facebookta 'şemsi makina sm spacer' diye bir sayfa buldum. ölçüleri veriyorsunuz, 7075 malzemeden cnc'de işleyip gönderiyorlar.

You are not allowed to view links. Register or Login
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

ok,saolun.yanlış hatırlamıyosam vw forumlarında bolca adı geçen biri,ilk kendi aracına yapmıştı,yalnız üye olmadığım için ulaşamamıştım,fiyat ne civarda
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Anıl

Hay maşallah koleksiyonluk bu GTV ya....Duruşuna kurban...Anıl sen temizlik işini kökten çözmüşsün jelatin mi kapladın döşemeye:)
Sağol Eyüp,senin kadar parlatamıyoruz idare et artık! Geçen baharda taban döşemelerini hiç kir-leke kalmamak üzere sildim ve şöför tarafına sticker naylonu aldım ve kapladım,diğer taraflara binen olmadığından, ya da bindirmediğimden döşemedim :p 1.5 tabaka harcadım,toplam 7-8TL tuttu ama kafam rahatladı...bildiğin fabrika çıkışı naylonun aynısı sayılır,kalın hem de!Kırtasiyelerde bulunmakta.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

Pırıl pırıl maşallah. Maşallah da Antende değişiklik seziyorum? :)

Birde yandaki pininfarina yazilari yeni tiplerde olan ustte logo altta yazi ayri ayri. Hyundai matrixlerde 'desing pininfarina' yaziyor ve tek parça. Bunlari ebay'den mi aldin? Ucuza nasil bulurum logo ve yazi ayri ayri olacak.

Bu arada spacer işini çözdüm. Bu gün delikleri delinecekti. Örnek almama gerek kalmadi :)

Yok ya Ata anten aynen duruyor,hand made cop anten ;) Yazılara gelecek olursak,bende bir taraftaki Pininfarina yazısı eskimişti,ben de ebay'den aradım taradım, bildiğim gibi alfa diye aratırsan tuzlu rakamlar çıkıyor. Hyundai matrix'de aynısı var ama ben İngiltere'den aldım,orada da düşündüm ne olabilir diye Pininfarina yazı ve amblemin aynısını 406 coupe'larda kullanıldığı aklıma geldi,Peugeot ile uyguna amblem ve yazıları komple denk getirdim.
Spacerların hayırlı olsun, bende önde yok,sonra 5mm takmayı düşünüyorum!

1998 GTV V6 TB

Anıl

Valla dışının temizliğine özendim, benimkinin bu kondisyona gelmesi için tamponlar,kapılar ve kaputun boyanması lazım, hatta komple boyanması lazım :'(

İçine gelirsek jelatin ilginç bi çözüm olmuş :) Önceden de yazmıştım ben halıyı bi yıkamacıda lastiğe sıkılan süt rengi sıvıdan biraz sıktırdıktan sonra kendim suyla silerek her lekeyi geçiriyordum fakat kış geldiği için paspas arayışına girmiştim , sanırsam gt için olan paspas aldım gtv halı rengiyle birebir uydu nerdeyse, tavsiye ederim.

Teşekkürler Onur...Hatasız kul olmaz diyorum,elbet var hatalar,düzeltmeye çalıştığımız ;) Paspas değilde,komple taban döşemesi rengini değiştirmek istiyorum,döşemeler var ama hep İngiltere o da bize uymuyor,mesela siyah,ya da kırmızı olsaydı keşke...Senin ph2 yönünden şansın var,hem içi güzel, hem de döşeme rengi ve malzemesi farklı...bizim koyun postu gibi 90'ların modası :(

1998 GTV V6 TB

ATA

5mm benim arkalarda var, onlari öne alacağim. Aslinda yapiliyorken önlerede yeni 5mm yapin dedim ama cnc'de o kadar ince parça yapamiyoruz dediler. Belki 8mm yaparlar ama, daha da iyi olabilir hatta.

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Teşekkürler.Malesef yay olayına giremiyoruz, çünkü garaja da giremiyoruz o durumda ;)

Anıl,

Bu güzel gtv 'leri görmek bana çok güzel moral oluyor, Bu arabada hiçbir zaman son olmuyor,Bizi bu arabanın fanatiği yapan nedenlerden biriside belki bu, kazasız belasız sürüşler çok güzel bir gtv ... :nazar:
GTV çıktığında üniversiteye başlamıştım,bırakalım GTV'yi,145 görsem gözlerim şaşı olurdu, nerede GTV!O zamanlardan içimde kaldı bu araç,döndürüp döndürüp Ayşegül Aldinç "Beni Hatırla" klibini seyrediyordum,GTV ve 145QV'yi görmek için...Hastasıyız diyelim,kıyamıyorum,ayrılamıyorum kendisinden olsa olsa genç kuma getiririm yanına :D

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

5mm benim arkalarda var, onlari öne alacağim. Aslinda yapiliyorken önlerede yeni 5mm yapin dedim ama cnc'de o kadar ince parça yapamiyoruz dediler. Belki 8mm yaparlar ama, daha da iyi olabilir hatta.

:duvar: İşte probleme parmak bastın, o arkalardaki 5mm'ler bende de vardı,öne alayım dedim olmadı,çünkü jantın spacer üzerine oturacağı jant göbeği kısmı bu 5'liklerde yok,yani takarsan bütün yük bijona binecek ve kısa sürede aracın önü yeri öpecek :'( 5mm'ye o çıkıntıyı yaparlar mı bilemem,arkaya 5mm taksan sorun olmuyor çünkü o göbek arkada uzun,5mm kısa bijonda taktın mı sorun olmuyor!

1998 GTV V6 TB

Anıl

Jantlarıyla, koltuklarıyla şahane bir GTV.
Nazar değmesin.
Teşekkürler Tolga, jantlar eski sahibinden yadigar,şanslıymış ki önceki iki sahibide kıymetini bilen kişilermiş :)

1998 GTV V6 TB

Anıl

Beğendim :nazar:
Teşekkürler,asimo Kemal...elbet birgün yine alfacı olacaksın :arkadasim: Metin Usta seni özlemiş :-*

1998 GTV V6 TB

milano 75

:duvar: İşte probleme parmak bastın, o arkalardaki 5mm'ler bende de vardı,öne alayım dedim olmadı,çünkü jantın spacer üzerine oturacağı jant göbeği kısmı bu 5'liklerde yok,yani takarsan bütün yük bijona binecek ve kısa sürede aracın önü yeri öpecek :'( 5mm'ye o çıkıntıyı yaparlar mı bilemem,arkaya 5mm taksan sorun olmuyor çünkü o göbek arkada uzun,5mm kısa bijonda taktın mı sorun olmuyor!
diskler kaç mm oluyor,zeki usta bana disk verdi tornaıda göbeği kestirdim ama onu takınca jantın oturcağı kısım kalmadı arkalarda,onu önlere bıraktık,benim tahminim 8-9 mm.hatta 156 larda taktım ben onlarda prya uzun jant poryaya oturuyo dedi.

ATA

David one 5mm takti, hemde çıkıntısız diye biliyorum. Eibach marka. Eibach 5mm'lerde fatura çıkıntısı yok.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bir kaç modelde var ama shop.alfistidekinlerde de yok. Benimdr kafami kariştirdin şimdi :)

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

diskler kaç mm oluyor,zeki usta bana disk verdi tornaıda göbeği kestirdim ama onu takınca jantın oturcağı kısım kalmadı arkalarda,onu önlere bıraktık,benim tahminim 8-9 mm.hatta 156 larda taktım ben onlarda prya uzun jant poryaya oturuyo dedi.

Maksimum 5mm olur onlar, daha önce bir üyenin 156sina disk keserek yaptirmiştik ordan hatirliyorum. 10mm olsa zaten poryanin fatura çikintisi kalmaz hiç.

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Maşallah çok güzel duruyor :clover: Tek sorun bana kalırsa döşeme rengi. Hatta bir çok GTV'de öyle. Freeemre tarzında bir çalışma yapılsa İzmir GTVcileri tarafından site şenlenir GTV sevgimiz tavan yapar :)
..

Anıl

David one 5mm takti, hemde çıkıntısız diye biliyorum. Eibach marka. Eibach 5mm'lerde fatura çıkıntısı yok.

Bir kaç modelde var ama shop.alfistidekinlerde de yok. Benimdr kafami kariştirdin şimdi :)

David'in 5mm olanlar nasıldı hatırlamıyorum ama sendeki 5'lik bende de vardı,öne taktık,porya çıkıntısı 2 mm birşey kaldı, o da janta gelen yükü tutmaz,bijon keser sonra...Bende senin gibi arkayı öne alırım diye düşünmüştüm.

1998 GTV V6 TB

Anıl

Maşallah çok güzel duruyor :clover: Tek sorun bana kalırsa döşeme rengi. Hatta bir çok GTV'de öyle. Freeemre tarzında bir çalışma yapılsa İzmir GTVcileri tarafından site şenlenir GTV sevgimiz tavan yapar :)
O sorunu kalıcı bir çözebilsek Fatih, süper olacak. Gözüm hep o koyun postu döşemeye takılıyor ama okşarken güzel bir his veriyor :p

1998 GTV V6 TB

milano 75

face de bulamadım şemsi makina diye aratınca!!

Alper

Kocaman bir maaşallah...
Ben siyah yaptim ya haliyi aracın tüm içi değişti kesinlikle.
Hele tavanlar uyumluluğu mükemmel oldu.
Yalnız ben belki kırmızıya dönebilirim :)
Ee artık imkanlar benim elimde.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Fatihob

O sorunu kalıcı bir çözebilsek Fatih, süper olacak. Gözüm hep o koyun postu döşemeye takılıyor ama okşarken güzel bir his veriyor :p

Keşke şeffa değilde siyah kaplasaydınız :D :D

Spacer olayı kafamı kurcaladı. İnce spacerlara adı bilindik markaların bile jant oturması için çıkıntı koymuyorsa orjinal çıkıntıyı yeterli görmüş olabilirler. Yada yanında sattıkları bijonlar çok daha sağlam. Ben bi ara niyetliydim 5mm lik spacer alıp takıcaktımda olmadı. Taksaydım şimdiye anlamıştık bijon kesiyormu kesmiyormu :D
..

Anıl

Taksaydın pistte finish çizgisini tekerlek sende önce geçerdi herhalde! Benim usta taktı,yok ben bunu takmam dedi,2mm çıkıntının bunu tutması imkansız demişti,benimde gözüm yemedi...Döşemeler için koyunlara kırmızı kına sürüyorlar ondan mı sürsem acaba,kırmızı hint kınası :)

1998 GTV V6 TB

ATA

Gece gece çok moralimi bozdun Anil abi ya. David'in aracinda riskli bir durum olsa, sende biliyorsun Mehmet Usta takmaz, taktirmaz. Dur bakalim benim 20likler gelsinde olmadi öne 8 falan yapariz.

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

face de bulamadım şemsi makina diye aratınca!!

Sm spacer diye aratirsaniz çikar. Pm attim.

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Kocaman bir maaşallah...
Ben siyah yaptim ya haliyi aracın tüm içi değişti kesinlikle.
Hele tavanlar uyumluluğu mükemmel oldu.
Yalnız ben belki kırmızıya dönebilirim :)
Ee artık imkanlar benim elimde.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
Halıyı boyattın mı,üstüne malzemeyi yapıştırıp mı kapladılar? Benim tavan beyaz,direklerdeki plastikler siyah,bazı gtv'lerde bu direklerde beyaz plastik. Mesela bizde tavanda şöför tarafında tavanda tutma kolu yok sadece yeri var,diğer tarafta kol var. David'in GTV'de şöför tarafında kolun yeri bile yok,dümdüz döşeme,yolcu tarafında ise sadece kolun kapakları var...Bu İtalyanlar bu araçları nasıl çıkarmış anlamak mümkün değil,acaba içinde göremediğimiz eksik parçalarda var mı?
Bu arada bende tavan döşemesini siyah yaptıracam ama taban işi muamma durumda. 

1998 GTV V6 TB

Fiction

ph1 in iç halısına hiç detaylı bakıp dokunmadım ama sanki renk olarak bi ton daha koyu ph2 ye göre birde daha kalın bi halı kullanmışlar heralde. ph2 daki halı ince bahsettiğiniz gibi koyun postu tarzı bi durum yok :D birde lekeler kalıcı değil çıkıyor silince.  Bencede freeemre'nin yaptığı gibi boyansa güzel olur ama bence siyah değil füme olsa güzel olur :) Ama tabi böyle bi işte sorun maliyetten çok arabanın içinin sökülcek olması

edit: Belkide gtv kadar uzun sürede üretilmiş ve sonrasında bu kadar değişiklik yapılmış araç yoktur. Aslında 99'da orta konsol değişene ph2 diyoruz ama sizdeki 98 de de fabrikadan makyaj var orta konsulunda renginde, farklı direksiyon modelinde.
o tutma kolu bendeki kırılmış sanmıştım çünkü yeri var kol yok , düşününce çok saçma bir iş olmuş öyle koymaları :D
GTV 2.0 TS Phase 2