Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kapadokya Guzeli GTV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

GTV V6 TB hem parça bulma bakımından, hem de bazı parçaların fiyatlarının uçuk olmasından, ucuz görünse de, sorunları varsa pek ucuza gelmiyor. Bende zamanında uygun fiyata almıştım, debimetrede hafif bozukluk vardı, cam motoru bozuktu başka birşey görünmüyordu. Birde bakmaya gittiğimde klimanın gazı yok demişti sahibi, şimdi hakkını yemiyeyim sahibi çok dürüst bir satıcıydı! Bende 156 tecrübemden bu parçaların çok tutmayacağını tahmin ettim,araştırmadım,gördüğüm an vurulunca aldım aracı. Herneyse; komple cam motor ve krikoya 400TL fiyat çektiler bundan 3.5 sene önce onu yurtdışından çok ucuza ama zahmetli hallettim. 156'mda ilk nesil 1.6TS motor vardı,yeni nesilde debimetre 250TL iken eski neslin 700TL olduğunu duyunca şok geçirmiştim, bu da ne kadar olacak ki dedim ama aldıktan sonra 1500 gibi bir rakam telafuz edilince gözlerime inanamadım,bende sizin gibi açılmamış çıkma bulup,aldım. Aldıktan sonra durum kontrolü amacıyla debimetrenin içini açtık,şansımıza durumu çok iyiydi! Bunları hallettim, araç saat gibi oldu, ki bir süre sonra buji kabloları gitti  :) vs vs... 3.5 sene sonunda keyfi ve zaruri değiştirdiğim parçalara bakınca 1 sayfayı dolduracak liste çıkarabilirim.Benim şansım aracı uygun almış olmamdı,eğer piyasa fiyatına alsaydım bu işlemlerle bana baya pahalıya gelecekti...Şuan durum nedir,nazar değmesin sorunsuz ve güzel bir kondüsyona geldi ama illaki ufak tefek gözüme batan şeyler var! Kısaca GTV V6 TB, herzaman süprize açık ve yarın ne yapacağı belli olmayan bir araç ama o koltuğa oturunca alınan zevk ve farklı bir model kullanmak onu vazgeçilmez kılıyor ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Burak

valla ben de ne desem bilemedim, dışı seni yakar içi beni diyorum kısaca  :alfisti:
1997 Gtv V6 TB

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaşlar bugun debımetremı degıstırdım ve sonunda mutlu sona ulaştım :) bu arada bulent abı sanada cok teşekkür ederım ıkıtellıde turgay a gıttım elınde yurt dışından ıtalyadan gelen hıc açılmamış bır debımetre vardı saoslun yardımcı oldu onu aldım ve arabam kendıne geldı cok sukur artık rahat rahat nefes alıp yürüyoruz  ;) sımdı sırada koltuklarımız kaldı döşemelerımız ondan sonrada jantlar boyancak yaza doğruda boya ıslemı artık bende bıttim   :yukari-ok:

Turgay çok iyi esnaftır herşeyden öte. Bir lafına kilometrelerce öteye malzeme gönderir. Birkaç gün arayla ikimizin de oğlu olmuştu falan. Sevindim hallolduğuna :)

redromeo156

GTV V6 TB hem parça bulma bakımından, hem de bazı parçaların fiyatlarının uçuk olmasından, ucuz görünse de, sorunları varsa pek ucuza gelmiyor. Bende zamanında uygun fiyata almıştım, debimetrede hafif bozukluk vardı, cam motoru bozuktu başka birşey görünmüyordu. Birde bakmaya gittiğimde klimanın gazı yok demişti sahibi, şimdi hakkını yemiyeyim sahibi çok dürüst bir satıcıydı! Bende 156 tecrübemden bu parçaların çok tutmayacağını tahmin ettim,araştırmadım,gördüğüm an vurulunca aldım aracı. Herneyse; komple cam motor ve krikoya 400TL fiyat çektiler bundan 3.5 sene önce onu yurtdışından çok ucuza ama zahmetli hallettim. 156'mda ilk nesil 1.6TS motor vardı,yeni nesilde debimetre 250TL iken eski neslin 700TL olduğunu duyunca şok geçirmiştim, bu da ne kadar olacak ki dedim ama aldıktan sonra 1500 gibi bir rakam telafuz edilince gözlerime inanamadım,bende sizin gibi açılmamış çıkma bulup,aldım. Aldıktan sonra durum kontrolü amacıyla debimetrenin içini açtık,şansımıza durumu çok iyiydi! Bunları hallettim, araç saat gibi oldu, ki bir süre sonra buji kabloları gitti  :) vs vs... 3.5 sene sonunda keyfi ve zaruri değiştirdiğim parçalara bakınca 1 sayfayı dolduracak liste çıkarabilirim.Benim şansım aracı uygun almış olmamdı,eğer piyasa fiyatına alsaydım bu işlemlerle bana baya pahalıya gelecekti...Şuan durum nedir,nazar değmesin sorunsuz ve güzel bir kondüsyona geldi ama illaki ufak tefek gözüme batan şeyler var! Kısaca GTV V6 TB, herzaman süprize açık ve yarın ne yapacağı belli olmayan bir araç ama o koltuğa oturunca alınan zevk ve farklı bir model kullanmak onu vazgeçilmez kılıyor ;)

ya aslında cok fazla da bınemedım daha aldığımdan berı daha yenı cıktı bakımları eksıklerı dısklerınden tutun butun sıvılarına kadar degsıtı sanzuman yağına kadar tam kıvamına geldı derken debi girdi ısın ıcıne cok sukur onuda bugun halletık parçalar bulunmadığı ıcın cıddı anlamda pahalı ıns bundan sonra bı sorun çıkarmaz dıye umut edıyorum sadece pazar gunlerı ve hafta ıcı bır gun bınecegım ıcın ıns sureklı bakım gerektirmez ama sesı olsun özellıkle bugünden sonra gıdısının degısmesı benı cok mutlu ettı ılk baslarda ne yalan söleyım açıkçası cok korkmuştum nevsehırden buraya 3 sılındır olarak geldım bayram trafıgınde göze almıştım yolda kalmayı :) bır kac tane cekıcı numarası falan ayarlamıştım yol uzerınde kalırsam kalacağım yerlerde :) cok sukur yolda kalmadan geldım tek sıkıntı yolda araba yalpaladı 140 ıle gıderken saga sola hemen durdum lastık yarıldı falan sandım demır sesı geldı bı baktım arka sol lastık te tek bıjon kalmış  >:( bagajı açtım bıjon anahtarı bıle yok saolsunlar onları hallettım kırıkkalede sanayı ye yakın 2 km uzaktaydım cok sukur kazasız belasız geldık  :haydi:
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

redromeo156

valla ben de ne desem bilemedim, dışı seni yakar içi beni diyorum kısaca  :alfisti:

maalesef öle ıns bundan sonra keyfını sürmek kalır  :yukari-ok:
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

redromeo156

arkadaşlar bugun debımetremı degıstırdım ve sonunda mutlu sona ulaştım :) bu arada bulent abı sanada cok teşekkür ederım ıkıtellıde turgay a gıttım elınde yurt dışından ıtalyadan gelen hıc açılmamış bır debımetre vardı saoslun yardımcı oldu onu aldım ve arabam kendıne geldı cok sukur artık rahat rahat nefes alıp yürüyoruz  ;) sımdı sırada koltuklarımız kaldı döşemelerımız ondan sonrada jantlar boyancak yaza doğruda boya ıslemı artık bende bıttim   :yukari-ok:

Turgay çok iyi esnaftır herşeyden öte. Bir lafına kilometrelerce öteye malzeme gönderir. Birkaç gün arayla ikimizin de oğlu olmuştu falan. Sevindim hallolduğuna :)

bulent abı sana cok teşekkür ederım ılk defa gıttım yanına zekı abıde sordu saolsun herseyı gıttım mükemmel bır ınsan saolsun baya bı ılgılendı benımle son olarakta alfaların durduğu yere götürüp araçlarını gösterdı sonra teste çıktık zekı abıyı aradı bana bırdaha böle adam gönderme benm de cocugum var dedı arabayı denerken cok sukur bu ısımızde bıttı
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

redromeo156

v 6 turbonun gazladıgın zaman kac bar basması lazım ?
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

milano 75

araç hayırlı olsun öncelikle,debimetre konusunda tavsiyem olucak,eski debimetre elinizdeyse komple sökün,kontak spreyi ve yumuşak kaliteli suluboya fırçasıyla bütün içindeki film bantları falan temizleyin,yay gevşekse el yordamı biraz gerin,bostancıda demir oto var zeki usta bilir,orda önce yeni debi yi test edip ondaki verilere gödre eskiyi takıp ayarlatın,yedekte dursun,.ben 75 de aynı sorunu yaşadım,ayar tutmuyordu,en sonunda kafayı kırıp youtube da izlediğim bi videodan esinlenerek bunu yaptım,şu an sıkıntısız çalışıyor.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

redromeo156

araç hayırlı olsun öncelikle,debimetre konusunda tavsiyem olucak,eski debimetre elinizdeyse komple sökün,kontak spreyi ve yumuşak kaliteli suluboya fırçasıyla bütün içindeki film bantları falan temizleyin,yay gevşekse el yordamı biraz gerin,bostancıda demir oto var zeki usta bilir,orda önce yeni debi yi test edip ondaki verilere gödre eskiyi takıp ayarlatın,yedekte dursun,.ben 75 de aynı sorunu yaşadım,ayar tutmuyordu,en sonunda kafayı kırıp youtube da izlediğim bi videodan esinlenerek bunu yaptım,şu an sıkıntısız çalışıyor.

teşekkür ederım dedıgınızı yapacağım sonuçta kolay bulunan parçalar degıl eskı debimetre elımde onu tamır ettırecegım kenarda durmasında yarar var
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Anıl

Eski debimetreyi elde tutmak faydalı, ben servise bırakmıştım,almadım,pişman oldum. Debimetre üzerindeki dişlilerin ayarıyla gücü hafif de olsa arttırabiliyorsunuz,buna benzer giriş kapak yayı ayarı vs'de var ama bu debimetrelerde film çizildi mi, temizlemekle, ayarla düzelemiyor, eski tip bir maf sensörü olduğundan okuma film üzerinden oluyor,film'in çizikli yeri hangi devir aralığına geliyorsa orada aracınız sapıtmaya başlıyor. Aynı meşhur sorun eski 205 1.9 GTI'lar da da mevcuttur,bu araçlarında temiz debimetresi çok kıymetlidir,onlarda da kullanım sıklığı ile film çizilir. Bazı yerlerde İstanbul'da bu debimetrelerin tamirinin olduğunu duydum,film onarılabiliyormuş ama yerini bilmiyorum.

1998 GTV V6 TB

ATA

Dişliyle oynayarak extra performansmi aliniyor, yoksa bozulan debimetreyi  bir nebze düzeltmek için mi yapiliyor?  Cevap 1. ise tüyolari bekliyoruz :))

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Debimetre ile oynayarak performans artırmak kulağa gerçekçi gelmiyor.
Araç atmosferikte olsa aşırı beslemede olsa silindirin içine girecek hava miktarı, basıncı ve sıcaklığı bellidir. Debimetre bir ölçüm aletidir bu değerleri değiştirme şansı yok.
Atmosferikte atmosfer basıncıdır ve kütlesi bellidir. Turbo yada s.charger'da ise üretilen basınç neyse odur, yine kütlesi bellidir.
En fazla Ecu'ya "içeri fazla hava aldım. sen biraz fazla yakıt gönder" diye yalan söyleyecektir. Olmayan fazla hava için gönderilen fazla yakıt verimsiz yanmaya sebep olup, haybeye yakıt sarfiyatı olacaktır.

Spider_Volkan

Dişli değilde zaten içindeki yayın biraz daha gerilmesinden bahsedilmiş. Sanırım bu şekilde zamanla gevşeyen ve vakum olduğunda kolay açılan kapak bir nebze olsa da eski gerginliğine getiriliyor.

redromeo156

dıger debıyı aldım onuda ılk fırsatta yaptıracagım artık arabaya para harcamaktan param kalmadı dıyebılırım sımdı 10 gun sonra ıcını taba derı yaptırcam aslında komple boyatıcaktık sonra vazgectım ıcını yaptıracagım sonra sıra jantlarda para yetmıo gtv ye  ;)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Anıl

Ben bu senaryoyu biryerden hatırlıyorum :D

1998 GTV V6 TB

redromeo156

nasıl bı senaryodur sımdı anlıyorum Allahtan arabayı ucuz aldık geldı normal gtv parasına  :(
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

tolga_ozhan

dıger debıyı aldım onuda ılk fırsatta yaptıracagım artık arabaya para harcamaktan param kalmadı dıyebılırım sımdı 10 gun sonra ıcını taba derı yaptırcam aslında komple boyatıcaktık sonra vazgectım ıcını yaptıracagım sonra sıra jantlarda para yetmıo gtv ye  ;)

6 tane Alfa Romeo kullandım şimdiye kadar.
2 sene GTV tecrübem var. Diğerleriyle kıyaslanmayacak kadar az para harcadım GTV'ye :)
Benim ki biraz şans belki ama bıraktığı izlenim kesinlikle son derece dayanıklı sorunsuz bir araba olduğu yönünde. Koy benzini, kontrol et yağını ve git modunda yani :)

redromeo156

o konuda haklısınız saglamlık olarak mukemmel gtv kullanan herkes aynı seylerı söluyor fakat bnm aldıgım arakadas kayserıde cok fazla ılgılenmemıs bende bu yuzden araca komple gırıstım en ufak bısey söleyım aldıgımda aracın ustunde dısklerı yok denecek kadar kötuydu :(
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

tolga_ozhan

Filmin başrol oyuncusu aynı ama bu farklı bir senaryo demek ki :)

redromeo156

elımızden geldıgı kadar yapcaz artık sanzuman yagına kadar degıstırdım araba hıc pasta cıla boya koruma böle bıseyler yasamamıs :) sımdı koltukları komple döşemelerı yaptırcam ıns bundan sonrada keyfını surucem  :)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Fiction

Benim gtv de nazar değmesin mekanik anlamda şuana kadar beni üzecek birşey yapmadı. Ama küçük şeyleri düzeltmek ilk haftalarda epey yormuştu. İç tepe lambası, debriyaj pedalı lastiği, kapı fitilleri, airbag beyni(arabadan beyin çıkartılmış vaktinde(!) şuan yazmaya üşendim yurtdışından 30 dan fazla küçük şey getirttim, Yaklaşık 50 maddelik bi liste vardı onları tamamlayana kadar dert olmuştu :D
GTV 2.0 TS Phase 2

Anıl

Onur senin şansın, gtv'nin 2.0 TS motora sahip olması,parça sorunun yok. Yürüyen olsun,iç aksam olsun,kısaca motor V6 TB değilse kafanı ağrıtacak birşey pek çıkmaz. Bizde ise motor parçaları bulması zor, yok değil ama samanlıkta iğne arama gibi çalışıyoruz :) Bu arada yurtdışı forumlarında da okuduysan bu araçların havayastığı beyni sorunu var, bozulmayanı çok az.
Tabi bizim bir artımız var, güç ve senfonik V6 sesi :p

1998 GTV V6 TB

milano 75

Debimetre ile oynayarak performans artırmak kulağa gerçekçi gelmiyor.
Araç atmosferikte olsa aşırı beslemede olsa silindirin içine girecek hava miktarı, basıncı ve sıcaklığı bellidir. Debimetre bir ölçüm aletidir bu değerleri değiştirme şansı yok.
Atmosferikte atmosfer basıncıdır ve kütlesi bellidir. Turbo yada s.charger'da ise üretilen basınç neyse odur, yine kütlesi bellidir.
En fazla Ecu'ya "içeri fazla hava aldım. sen biraz fazla yakıt gönder" diye yalan söyleyecektir. Olmayan fazla hava için gönderilen fazla yakıt verimsiz yanmaya sebep olup, haybeye yakıt sarfiyatı olacaktır.
debi sorunu çözemeyince yazın opel parçacısından şu ebayde satılan çin malu debi aldım 120 tl ye.tatil yolunda gebzeden boluya kadar dayandı,birazda bastık ama şehiriçinde sıkıntı yapmıyodu,söküp baktım bahsettiiğimiz yay tamamen gevşemişti,bende ondan dolayı ,bide yotubden maf problem başlıklı bikaç video dan esinlenerek orjin debiye uyguladım.haa sorusuzmu deil,ama en azından ayar tutuyo,benzinde sıkıntısız lpg de rolantide sapıtıyo,ama elinde yedek bulunduranlar o bantları temizlesinler,bariz lekeler oluşuyor ve onlar temizleniyor,zaten tahminimce çıkma debilerde bu tür işlemlerden geçiyo açılmışları.

milano 75

birde film değişimi için olcayto bosch servis var karşıda,benim bi iki tel görüşmem olmuştu,ama yakın olanlr giderse bi sonuç alabilirler ellerinde debiyle,benden film üzerinde ki seri no ları istemiş,film getirtebiliriz demişti yetkili

milano 75

maalesef öle ıns bundan sonra keyfını sürmek kalır  :yukari-ok:
debimetreyi kaça aldınız