Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Susarken Konuşmanın Adı...159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitkilic

You are not allowed to view links. Register or Login
O ihtimali de düşündüm ama kapı kenarlarındaki döşemelerde bi ıslaklık yoktu,kapı fitillerinide kontrol ettım,sadece düz kısımdaki döşemelet ıslak.Netde arastırdığımda çoğunda bu sorunun olduğu ve tıkanan yağmur oluğu ile tahliye olamayan suyun kalorifer kanallarına karıştığı oradanda araca.Şiddetli bi yağmuru bekliyorum bakalım yapacakmı!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yaşadığımız sorun bire bir aynı.sorunun düzelip düzelmediğini anlamak için şiddetli değil,uzun süren yağmuru beklemeniz lazım.siddetli yağmur senaryosunu,bol su akan hortumu ön cama 1-2 dk kesintisiz tutarak siz oluşturabilirsiniz.insallah sorununuz düzelmiştir.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DcD-Semih

Ön cam daha önceden değişmiş ise onu da ihtimallere ekleyin derim, kötü işçilikle takılan ön camlarda aynı problem yaşanmakta.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Tengri79

Ön camda bi değişiklik yok.Daha önce aracı ilk aldığımda bursadan hataya kesintisiz yağmur yağdı bi sıkıntı olmamıştı.Tahliye gıderlerını temizledıkten sonra su ile baya bi deneme yaptım hatta bugunde arac yıkandı şuan bi sıkıntı yok.Bakalım yağmuru bekliyorum aracta oturup takip edeceğim

ekerem

Forumda daha önce sağ ön koltuk altının, klima hortumu çıkması sebebiyle islandığı ile ilgili bir mesaj okumuştum. Sizinle aynı durum değil gibi ama yine de bı yazayım dedim.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Tengri79

Forumda daha önce sağ ön koltuk altının, klima hortumu çıkması sebebiyle islandığı ile ilgili bir mesaj okumuştum. Sizinle aynı durum değil gibi ama yine de bı yazayım dedim.
Klimanın çalışmasında bi sıkıntı yok uzun sure yağmur sonrası olduğu için yağmurdan olduğu kesin gibi.

Tengri79

Arabamın su aldığından You are not allowed to view links. Register or Login suyu gıderlerım baya tıkalıydı ve yağmurda deneme fırsatım oldu.2 gun yağmurun altında bıraktım aracı ve su alma olayı kalmadı;tahmin ettiğim gibi.
Cam acma butonlarımda eksiklik vardı 3 tane.Fiyatları ise  bu malzemeye bayagı tuzluydu.Duşünürken nir çözüm buldum belki sizde denersiniz.Kunduraların altına yapıştırılan lastikler buniş için biçilmiş You are not allowed to view links. Register or Login kunduracıya gıttım bir parça aldım,para bile vermedim.Sonuç bu[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Arka tekerlerden ise bi lokurtu sesi vardı.Amortisörden dedi bir kaç usta ama benım kafama yatmadı.Amortisörlerde bi salınım yoktu yani sağlam gıbıydı.Netde biraz araştırdıktan sonra takozdan olabileceğini düşünerekten ve alfayrdekten siparişi geçtim.Sagolsun sercan bey ilgilendi orjinal ve daha pahalısını  alacakken akron malo markanın gayet iyi olduğunu iletti.2 adet siparişimin bir tanesi elinde olmadığı için birini orjinal olarak gonderdi
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Lokurtu sesinden eser yok

umitkilic

Cam butonları bende hiç yok.kesmiş olduğunuz parçaların kalıbını bir kağıda çizerek bana göndermeniz mümkün mü?

Serhat59

Cam butonları bende hiç yok.kesmiş olduğunuz parçaların kalıbını bir kağıda çizerek bana göndermeniz mümkün mü?

Cam buton pedleri için ben de ölçü isteyebilir miyim? Bütün kenar ölçülerini yazsanız kendimiz kalıp oluşturabiliriz bence.

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

ali kaynak

Elinize saglik pedler cok guzel olmus.kalip veya ölcüleri icin bende takipdeyim bendede yok malesef :)
Lancia delta III

Tengri79

Elimden bu kadarı geldi,başka türlü telden çok kolay değil anlatmak[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Buda yapılmış hali

Serhat59

Çok teşekkürler gayet yeterli, elinize sağlık.

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Tengri79

Bugun lastik değişimi;[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Aracta üzerinde bulunan michelin crossclimate'in  yaptığı uğultu,bozuk porya  sesıne benzer ses dayanılacak gibi değildi,siz siz olun dört mevsim ladtiğinden uzak durun.Bütçem bu ara çok uygun olmasada bu duruma katlanamadım.4 lastiğide goodyear efficientgrip performance ile değiştirdim.Ön duzen ayarı,balans, nitrojen,1 yıl yol yardım,lastik sigortası ve goodyearclub dan 200₺ hediye çekiyle tanesi 525₺ ye mal oldu eğer lastik değiştirmeyi düşünen varsa kampanyayı kaçırmayın derim.
Sürüşe gelince ise ilk izlenimim sanki aracı ben taşıyormuşumda sırtımdan inmişcesine hafifledi,direksiyon hissiyatı ve tepkimesi arttı tabiri caizse pamuk gibi oldu.Uğultu kalmadı aracı gerçekten hissetmek güzel.Yaz girişinde bütçeyi denkleştirebilirsem seramik kaplamayı da hallettim mi periyodik bakım harici bir şey düşünmüyorum artık bi 6 aylık süreçte

umitkilic

Hayırlı olsun.159 yalıtım konusunda başarılı bir araç ve gürültülü lastikler aracın bu çok değerli özelliğini yok ediyor.Güle güle kullanın.Seramik işini ucuza kapatmak isterseniz AliExpresste 9 dolara satılan bir ürün var ve detailing forumunda kullanıp memnun kalan hayli üye mevcut.ondan başka bir de perakende satışı olmayan, şişesi yeşil wet proof diye bir marka var ki, arkadaşımın beyaz BMW sinde, 1,5 seneyi geçmiş olmasına rağmen nerdeyse ilk günkü parlaklığı ve su iticiliği devam ediyor.
Bugun lastik değişimi;[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Aracta üzerinde bulunan michelin crossclimate'in  yaptığı uğultu,bozuk porya  sesıne benzer ses dayanılacak gibi değildi,siz siz olun dört mevsim ladtiğinden uzak durun.Bütçem bu ara çok uygun olmasada bu duruma katlanamadım.4 lastiğide goodyear efficientgrip performance ile değiştirdim.Ön duzen ayarı,balans, nitrojen,1 yıl yol yardım,lastik sigortası ve goodyearclub dan 200₺ hediye çekiyle tanesi 525₺ ye mal oldu eğer lastik değiştirmeyi düşünen varsa kampanyayı kaçırmayın derim.
Sürüşe gelince ise ilk izlenimim sanki aracı ben taşıyormuşumda sırtımdan inmişcesine hafifledi,direksiyon hissiyatı ve tepkimesi arttı tabiri caizse pamuk gibi oldu.Uğultu kalmadı aracı gerçekten hissetmek güzel.Yaz girişinde bütçeyi denkleştirebilirsem seramik kaplamayı da hallettim mi periyodik bakım harici bir şey düşünmüyorum artık bi 6 aylık süreçte

Tengri79

Hayırlı olsun.159 yalıtım konusunda başarılı bir araç ve gürültülü lastikler aracın bu çok değerli özelliğini yok ediyor.Güle güle kullanın.Seramik işini ucuza kapatmak isterseniz AliExpresste 9 dolara satılan bir ürün var ve detailing forumunda kullanıp memnun kalan hayli üye mevcut.ondan başka bir de perakende satışı olmayan, şişesi yeşil wet proof diye bir marka var ki, arkadaşımın beyaz BMW sinde, 1,5 seneyi geçmiş olmasına rağmen nerdeyse ilk günkü parlaklığı ve su iticiliği devam ediyor.
Sagolun sanırım seramik kaplama işini profosyenel bır yere yaptıracağım çünkü buna ne zamanım var ve de malum bizim boyalar hassas işi ustasına bırakayım diyorum

gokturk01

Sagolun sanırım seramik kaplama işini profosyenel bır yere yaptıracağım çünkü buna ne zamanım var ve de malum bizim boyalar hassas işi ustasına bırakayım diyorum

ilk önce hayırlı olsun hocam nadir kalan 159 lardan Allah ağız tadı ile kullanmanızı nasip etsin.bende Adanadayı 159 sahibiyim yolunuz düşerse beklerim.seramik olayında profesyonel bir kişiye yaptırmanızı tavsiye ederim seramik ten daha muhim olanı boyanın alt zeminin yani seramiğe hazır olması bende kendi aracıma yaptırdım adanada titiz yapan bana göre türkiyede işin ehli 4.5 garajdan birisi adanadetailing diye instagramdan aratırsanız görürsünüz Mahmut arkadaşın adı beni söyleyin Göktürk diye yardımcı olur

crown063

Elimden bu kadarı geldi,başka türlü telden çok kolay değil anlatmak[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Buda yapılmış hali

Elinize sağlık Vallahi süper olmuş. İyi Fikir benim 10 kere kayboldu birde ucuz da değil çok mantıklı.

Tengri79

ilk önce hayırlı olsun hocam nadir kalan 159 lardan Allah ağız tadı ile kullanmanızı nasip etsin.bende Adanadayı 159 sahibiyim yolunuz düşerse beklerim.seramik olayında profesyonel bir kişiye yaptırmanızı tavsiye ederim seramik ten daha muhim olanı boyanın alt zeminin yani seramiğe hazır olması bende kendi aracıma yaptırdım adanada titiz yapan bana göre türkiyede işin ehli 4.5 garajdan birisi adanadetailing diye instagramdan aratırsanız görürsünüz Mahmut arkadaşın adı beni söyleyin Göktürk diye yardımcı olur
Sağolun,detailing işi için zaten dediğiniz yerle irtibata geçtim ve fiyat aldım.Okullar bitince bırakacağım.Youtubeda aboneyim zaten takip ediyorum hatta sanırım sizin aracınızda vardı videolarda

gokturk01

Sağolun,detailing işi için zaten dediğiniz yerle irtibata geçtim ve fiyat aldım.Okullar bitince bırakacağım.Youtubeda aboneyim zaten takip ediyorum hatta sanırım sizin aracınızda vardı videolarda
Gönül rahatlığı ile bırakabilirsiniz Mahmuta çevremden en az 7.8 aracı yönlendirdim herkes memnun fiyat biraz fazla gelebilir ama kullandığı tüm malzemeler özel zaten az çok yaptığı işlerden fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Tengri79

Malum yaza giriyoruz ve yaşadığım yer haddinden fazla sıcak.159 un klima performansı da malum;cam filmi yaptırmak farz oldu.Llumar markayı tercıh ettım ön cam hariç tüm camlara bayağı farketti benim ikizler güneşten kurtuldu
Arka tamponda sag egsoz yeri boştu aracı aldığımda,uzun zaman bu kapağı aradım maalesef bulamadım.Bana da sag tarafa görüntü amaçlı egsoz çıkışı yaptırmaktan başka çare kalmadı.Elimde orjinal egsoz başlığı olmasına rağmen başka bi başlık denedim tamponun kavislerıyle uyumlu

akıllı

Güle güle kullan hocam. Bende de benzer cam filmi vardı zamanında muayene zıkkımına söktürmek zorunda kalmıştım. Serin serin gezdir artık gözlerinden öptüğüm ikizleri :)

Tengri79

Sagol hocam,araban görmeyeli nasıl?

akıllı

Nazar değmesin hocam eline emeğine sağlık. Gittikçe güzelleşiyor sayende. Sana emanet ettiğime hiç pişman etmedin sağolasın tekrar. :yukariok:

Tengri79

Elimden ve butcem elverdığınce hocam🤙

Tengri79

Okullar tatile girince hanım memleketi bartına yolculuğa çıkmışken güzergahım olan Ankarada Alfine,km sine 3 bin daha olmasına rağmen bakım için uğradım.56750km de normal periyodik bakımı yapıldı,klima gazını 2-3 ay önce tamamlatmama rağmen gaz eksilmiş yine tamamladık.
Yola koyuldum.Yaz girişinden beri özellikle araç güneşin altında çok beklediğinde ve şehiriçi trafiğinde klima kavraması 3-5 sn aralıklarla devreye girip çıkma sorununu baş gösterdi.Otobana çıkınca problem kalmadı neyse devam ettik.Ertesi gün yine araç güneş altında kaldı biraz,klimayı çalıştırdım 3-5 dk guzel soğuttu sonra yıne kavrama devreye gırıp çıkmaya başladı.Orada bi klimacıya kontrol ettırdım gazı,gaz yarı yarıya azalmış.Kayıp kaçakda çıkmadı;klima radyotörden olabileceğini söylediler.Zaten bayagıdır arastırıyordum olası suphelerim;bobin,eksik gaz,klima kondensörü ve dryerdı.Gazın eksildiğini teyit edince klima radyatörü(kondansör)nü değiştirmeye karar verdim.Ordakı ustalara elletmek istemediğimden Alfinden @OğuzCanAlantor u aradım.Sağolsun çok ilgilendi,parçayı buldu.Orjinali 2200₺ gibi rakamdı yaklaşık 1/4 fiyatına alman behr-kale marka takıldı,dryer filtresi değişti.Maşallah şimdi hem soğutma verimi bariz arttı hemde bir kaç defa güneş altında bıraktım klimanın devreden çıkma sorunu kalmadı.
Tekrar alfine çok teşekkür ediyorum ilgi alakaları için.Orada forumdan bir kaç kişiyide tanıma fırsatım oldu;@Erkay KAHYA @h.t @alfadanadam,hepsi çok tatlı şen şakrak insanlar.Alfayı seçen insanların neden farklı olduğunun cevabı gibiler

Erkay KAHYA

Aracınızı güle güle kullanın. Düşük km de nadir temizlikte kalan araçlardan.  :nazar: