Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Ve sonunda gerçek oldu... 147.  (Okunma sayısı 5117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

• Membro
Ve sonunda gerçek oldu... 147.
« : 31 Ekim 2013, 21:29:44 »
Arkadaşlar malumunuzdur,
forumda daha önce bahsettim. 5 yıldır platonik yani tek taraflı bir aşk yaşadığım Alfa'ma sonunda kavuştum. Daha önce çıkma tekliflerimi bir çok kez reddeten bu bebeği sonunda kandırmayı başardım :)
Öncelikle aracı satın aldığım zamandan beri yani dün sabahtan beri yaşadıklarımdan biraz bahsetmek isterim. Aslında yazacaklarım çok ama fazla uzatmak istemiyorum. Birazdan aracın resimlerini ekleyeceğim aşağıya, ki zaten görür görmez sanırım tanıyanlar olacaktır aracı. Bundan dolayı aracı fazla anlatmama gerek yok sanırım zaten kendileri şaheserler. Dün sabah yani 30 ekim sabahı aracı satın aldığım arkadaşım ile Bostancı Alpin serviste buluştuk, forumdan Chao (Çağatay) arkadaşımın tavsiyesi ile ki zaten aracın bakımlarının daha önce orada yapılıyor olması itibari ile bu servise gittim. Serdar usta gerçekten çok ilgili ve iyi bir usta.
Önce aracın gerekli kontrollerini yaptı. Kendisinin onayı ve daha öncesinde de Chao arkadaşımın güvenilir bilgileriyle ikna oldum ve aracı satın almak üzere notere gittik. İşlemler bittikten sonra ben aracı alarak tekrar Serdar ustanın yanına gittim. Aracın muayenesi olmadığından hemen sigortacıma sigortasını yaptırdım ve muayene randevusu aldım. Bu arada muayeneden geçmeyecek bir kusur var mı? diye Serdar ustanın yönlendirmesiyle far ayarı yaptırmaya gittim. Sonra aracı alarak büyük mutlulukla evimin yolunu tuttum. Yolda ilerlerken aracın hoparlörlerinden ses gelmediğini fark ettim. Normalde araçta tesisat vardı ben ihtiyacım olmadığını söyledim. Aldığım arkadaş tesisatı söktürürken orjinal hoparlörlerde sökülmüş ve yeniden bağlanmamış. Bunu halletmek için önce daha önce ki araçlarımın da elektronik işlerini yapan Nihat ustama gidip o işi de hallettim. Muayeneden önce egzos emisyon ölçümünü yaptırmak için bir servise gittim. Değerler çok yüksek çıktı ve servis belgeyi vermedi. Biraz can sıkıntısı ile Serdar usta'yı aradım kendisi beni rahatlattı ve yarın sabahtan gelmemi istedi.Sonrasında zaten akşam olmuştu. Büyük bir hüzün ile aracımı park edip yanından arkama defalarca bakarak ayrıldım. Bu arada 6 yaşında ki oğlum araca hasta oldu :)  Ben Fındıkzade de oturuyorum yani Avrupa yakasında ve muayene randevumu Hadımköy'e almıştım. Sabah erkenden kalkıp tekrar Bostancıya gittim. Alpin'den Fırat usta beni bekliyordu aracımı bilgisayara bağlayarak gerekli kontrolü yaptı ve bir sorun bulunmadı, yine de riske girmemek için orada ki bir emisyoncudan ölçümü yaptık ve değerler normal çıktı. Şaşkınlıkla raporu aldım ve çaylarımızı yudumlamak üzere tekrar Alpin'e geçtik. Tam ustaların yanlarından ayrılacaktık ki aracı çalıştırıp kalkmak için gaz verince Fırat usta bir dakika deyip beni durdurdu ve tekrar gaz vermemi istedi. Biraz dinledikten sonra aracın egzosunda kaçak olabileceğini duyduğunu emisyonun bununla ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi. O arada Serdar usta geldi birlikte egzosçuya gittik ve gerçekten ön taraftaki bir boru da çatlak vardı. Bunu da kısa bir işlemin ardından o bölümü değiştirerek hallettik. Ve gerçekten aracın çekişi ve sesi değişti bu sanırım yakıtı da etkiliyormuş. Oradan ayrılıp aracın temiz görünmesi açısından Bostancı Ahu oto yıkama da aracımın alt şanzıman ve motor bölümü de dahil olarak yıkattım. dış yıkaması da yapıldı. Sonrasında oradan ayrılıp yaklaşık 80-90 km yol kat ederek Hadımköy muayene istasyonuna gittim. Gerekli işlemlerden sonra araç sıfır hata ile muayeneden geçti :). Sorunsuz ve mutlu bir şekilde Alfa'mın koltuğuna oturdum ve sevişir edasıyla yolumuza devam ettik. Eve geldiğimde mükemmel motor sesine sahip bu bebekten ayrılıp eve girmek istemedim ama malum bir eşim ve bir oğlum vardı beni bekleyen :)
Evet uzun yazmayacağım dedim ama bu aşk bana böyle yazdırıyor :)
Son olarak sizde yaşıyormusunuz bana mı denk geldi? bilmiyorum ama yolda beni gören Peugeot 308 ler, Golfler, bilimum abuk subuk apaçiler kendi kendilerine sürekli gaza geldiler. :) Yanımdan geçerken ara gazı mı dersin? Önümde dikizimde makaslar mı? Ben orta şeritten ufak ufak giderken tamponuma yapışıp sellektör yapanlar mı? Ne hadsizler anlatamam :) sürekli olarak içimdeki canavarı çıkartmak için tahrik ettiler beni :)  Hele ki içlerinde bir tanesi vardı ki yok artık dedirtti 90 yada 95 model aralığında bir skoda favorit :) bir önüme bir arkama geçerek beni çıldırtmaya çalıştı.
Neyse ben tabi ki hiçbirine uymayarak hatta muhattap bile olmayarak Alfa'mın asaletiyle yoluma devam ettim. Evet çok uzun yazdım resimleri ekleyerek mesajımı sonlandırıyorum.

Not: Arac arayışım sırasında benden desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen, tüm Alfistilere ve özellikle chao (Çağatay) dostum ile egeozal1 (Ege) kardeşime sonsuz teşekkür ediyorum.
Aranızda olmak ve bu aşkı yaşamak mükemmel bir duygu. Bunca yıldır kafamda kurduğum ve az da olsa acaba kafamda fazla mı büyütüyorum dediğim Alfa'm koltuğuna oturduğumdan beri hislerimde hiç yanılmadığımı ve fazlasını bana vererek ispatladı. İlk buluşmada görüşebilmek ümidi ile hepinize selamlar sevgiler...

Ve muayeneden birkaç resim

Biraz resim çekme özürlüyüm. Daha iyilerini tekrar çekip daha sonra göndermeye çalışacağım :)

tolga_ozhan

• Membro
Ynt: Ve sonunda gerçek oldu... 147.
« #1 : 31 Ekim 2013, 21:30:42 »
Hayırlı uğurlu olsun.
Mutlu günlerde kullanın.

Yazdıklarınızı okuyunca taa 7 yıl öncesine ilk 156'mı aldığım günlere gittim.
Heyecanlar ve hissedilenler benzer.

Gerçi hala değişen birşey yok.
Aklıma esiyor aşağı iniyorum GT ile 5-10 km gezip geliyorum :)

Araç muhteşem bir renge ve modele sahip (mk1 147) fakat o anten fena halde aracın özgünlüğünü bozuyor.
Alfa'lara hiç yakıştıramadığım şeylerin başını çeker.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 21:36:53 Gönderen: tolga_ozhan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Veloce

• Ziyaretçi
« #2 : 31 Ekim 2013, 21:34:50 »
Hadi hayırlı uğurlu olsun. Sonunda muradına erdin, güle güle kullan. Araç çok şık görünüyor bu arada ayrıca azzurro nuvola en sevdiğim renklerinden biri Alfa'nın ;)  :nazar:

Veloce

• Ziyaretçi
« #3 : 31 Ekim 2013, 21:39:56 »
"Alfa Romeo'nuz" kısmını doldurabilirsin profilinden ;)

alfistahakan

• Membro
« #4 : 31 Ekim 2013, 21:42:25 »
Sevinciniz daim olsun.Alfaniz hayirli olsun.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

Gouki

• Amministratore
« #5 : 31 Ekim 2013, 21:44:43 »
Hayırlı uğurlu olsun çok güzel ve bakımlı bir 147'ye sahip olmuşsunuz. :nazar:

zephry

• Membro
« #6 : 31 Ekim 2013, 21:53:34 »
Hayırlı olsun 147 niz çok güzel maşallah :nazar:

Murad

• Membro
« #7 : 31 Ekim 2013, 21:59:59 »
Hayırlı uğurlu olsun.
Mutlu günlerde kullanın.

Yazdıklarınızı okuyunca taa 7 yıl öncesine ilk 156'mı aldığım günlere gittim.
Heyecanlar ve hissedilenler benzer.

Gerçi hala değişen birşey yok.
Aklıma esiyor aşağı iniyorum GT ile 5-10 km gezip geliyorum :)

Araç muhteşem bir renge ve modele sahip (mk1 147) fakat o anten fena halde aracın özgünlüğünü bozuyor.
Alfa'lara hiç yakıştıramadığım şeylerin başını çeker.
Teşekkürler. Önerilere açığım.

z_firari

• Ziyaretçi
« #8 : 31 Ekim 2013, 22:01:42 »
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız ailenizle güle güle kullanmanızı nasip etsin. Yalnız şunu demeden geçemeyeceğim :) bu uzayıp giden yazınızı öyle tebessümle okudum ki heyecanınızı an be an yaşadım(henüz bir alfam olmadığı için sanki bir gün buna benzer bir yazıyı da ben yazmışım gibi hissettim). Darısı başıma :)

Murad

• Membro
« #9 : 31 Ekim 2013, 22:03:40 »
Hadi hayırlı uğurlu olsun. Sonunda muradına erdin, güle güle kullan. Araç çok şık görünüyor bu arada ayrıca azzurro nuvola en sevdiğim renklerinden biri Alfa'nın ;)  :nazar:
Çok teşekkür ederim.
Bu arada rengi ben Gabbiano azzurro diye biliyordum.

ihsany

• Membro
« #10 : 31 Ekim 2013, 22:04:24 »
Kazasız belasız ve de cezasız sürüşler dilerim  :alfisti:

147 güzel bir seçim  :nazar:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Murad

• Membro
« #11 : 31 Ekim 2013, 22:05:30 »
"Alfa Romeo'nuz" kısmını doldurabilirsin profilinden ;)
Büyük keyifle doldurdum :)

Murad

• Membro
« #12 : 31 Ekim 2013, 22:06:09 »
Sevinciniz daim olsun.Alfaniz hayirli olsun.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim. Nice yeni Alfalara... :)

Murad

• Membro
« #13 : 31 Ekim 2013, 22:06:50 »
Hayırlı uğurlu olsun çok güzel ve bakımlı bir 147'ye sahip olmuşsunuz. :nazar:
Teşekkürler. Sizin aracınızda bir efsane :)

Murad

• Membro
« #14 : 31 Ekim 2013, 22:07:20 »
Hayırlı olsun 147 niz çok güzel maşallah :nazar:
Çok teşekkür ederim.

egeozal1

• Ziyaretçi
« #15 : 31 Ekim 2013, 22:08:56 »
Hayırlı olsunu telefonda söyledim ama buraya yazmadan da olmaz değil mi Murat hocam  :haydi: :haydi:  :alfisti: :clover: :nazar:

Murad

• Membro
« #16 : 31 Ekim 2013, 22:09:06 »
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız ailenizle güle güle kullanmanızı nasip etsin. Yalnız şunu demeden geçemeyeceğim :) bu uzayıp giden yazınızı öyle tebessümle okudum ki heyecanınızı an be an yaşadım(henüz bir alfam olmadığı için sanki bir gün buna benzer bir yazıyı da ben yazmışım gibi hissettim). Darısı başıma :)
Bu büyük keyfi bir an önce yaşaman dileğiyle...
Bunca yıldır alamadığım ve zevkimi aptal saptal araçlarla körelttiğim için kendime kızıyor ve Alfa'sız geçen yıllarıma acıyorum. Bu konuda çok samimiyim.

Murad

• Membro
« #17 : 31 Ekim 2013, 22:10:22 »
Kazasız belasız ve de cezasız sürüşler dilerim  :alfisti:

147 güzel bir seçim  :nazar:
Çok teşekkürler.
Hepimize dertsiz keyifli sürüşler...

Murad

• Membro
« #18 : 31 Ekim 2013, 22:11:32 »
Hayırlı olsunu telefonda söyledim ama buraya yazmadan da olmaz değil mi Murat hocam  :haydi: :haydi:  :alfisti: :clover: :nazar:
Teşekkür ederim Ege kardeşim. Yukarda mesajımda da belirttim sana ilgindne dolayı tekrar çok teşekkür ederim.

fatihmehmet

• Membro
« #19 : 31 Ekim 2013, 22:12:56 »
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız ağız tadıyla binin inşallah  :nazar:

Serdar Usta'yı bende tavsiye ederim. Bizim isimizi yetiştirmek icin Pazar günü bile çalışmıştı. Bana da kaçırma bu aracı dedikten sonra kafamız rahatlamıştı.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Murad

• Membro
« #20 : 31 Ekim 2013, 22:14:58 »
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız ağız tadıyla binin inşallah  :nazar:

Serdar Usta'yı bende tavsiye ederim. Bizim isimizi yetiştirmek icin Pazar günü bile çalışmıştı. Bana da kaçırma bu aracı dedikten sonra kafamız rahatlamıştı.
Hepimize dertsiz sürüşler... Teşekkür ederim.

TRSemih

• Membro
« #21 : 31 Ekim 2013, 22:49:26 »
Adınıza çok sevindim.  Sevinciniz hevesiniz daim olsun.

Güle güle kullanın..

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Murad

• Membro
« #22 : 31 Ekim 2013, 23:09:11 »
Adınıza çok sevindim.  Sevinciniz hevesiniz daim olsun.

Güle güle kullanın..

GT-I9500 cihazımdan gönderildi
Çok teşekkürler.
Bu aşk 5 yıldır hiç bitmedi ve direksiyona oturduğum andan itibaren tavan yaptı. Bundan sonra kopabileceğimi sanmıyorum.

Veloce

• Ziyaretçi
« #23 : 31 Ekim 2013, 23:58:29 »
Çok teşekkür ederim.
Bu arada rengi ben Gabbiano azzurro diye biliyordum.

Benim eski GT ile aynı renk gibi gördüm, o yüzden azzurro nuvola yazdım ama farklı ismi de olabilir, kesin bilmediğim için iddia edemem fakat neticede aynı gibi görünmelerinden dolayı o ya da bu farketmeksizin çok beğendiğim bir renk  :serefe:  :nazar: :nazar: :nazar:

Tolga033

• Membro
« #24 : 01 Kasım 2013, 00:05:14 »
Burdanda ve tekrardan hayırlı olsun.. :)  :nazar:

GoogleTagged