159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

max-ime

D-Premium'da oturmuş taşları yerinden oynatacak Giulia :)

rain man

Mazda sevdalısı bir arkadaşım var. Sürekli çamurlaşırız birbirimize, ben ruhunuz yok elektrik süpürgesi gibi motorunuz var derim o da sanayiden çıkmazsınız der falan filan. Attım buna giulia'yı. Yeni kasa mazda 3'e 6'ya laf söyletmeyen adam giulia çok çok daha iyi dedi şaştı kaldı :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

alperuzi

Benim bir arkadaş da Japon drift arabası gibi olmuş demişti zaten :)

Ormanci

Alıntı yapılan: ozoozo - 26 Haziran 2015, 15:56:04

Ağzına sağlık be diye haykırasım geldi abi. Bizim forumda bilgi ve mantıklı yorumuyla açıklama yapan sayısı ciddi anlamda azaldı , şurda bir şey konuşuyoruz dalga geçip aha buna benziyor diye foto yollanıyor. Varsa yorumun , savunman yap konuşalım. Gerçekleri söylemek beğenmediğimiz anlamına gelmiyor , insanlar anlamadı.

@chao Çağatay abiyle özelden konuşarak Giulia QV nin çıkış amacını konuştuk. O kadar "mantıklı" ve "bilgi" dolu konuştu ki Alfanın giulia yı çıkarmasına 5 kat ısındım. Sohbet etmekten keyif aldım.

Boş konuşarak değil de mantıklı ve okuyarak,bilgi dolu tezlerle yorum yaparsak hem keyifli sohbet döner hemde kalite artar. 
Forumun amacı da bu zaten sohbet etmek,tartışmak.

OZO..!!!

Eyvallah :) Hocam zaten diğer türlü DH forumundaki çoluk çocuktan ne farkımız kalıyor ki?

Ha birşey daha, beğendiniz ya da beğenmediniz, hangi marka model otomobil son yıllarda birçok değişik markanın forumunda bu kadar konuşulup gündem olmuştur? ;) Alfa yine yaptı yapacağını :)

Ve gerçekten de ilk gelen eblek fotoğrafların ardından ortaya çıkan diğer fotoğraflarda araba bambaşka duruyor. Bence hepimiz gerçeğini gördüğümüzde seveceğiz, hiç merak etmeyin, hala aynı iddiadayım :)

Doğa Tosun

Alıntı yapılan: agucba - 26 Haziran 2015, 16:58:21
Giulia için de 200 kişilik bir ekip var. Ve ayrıca tasarımcısı Lorenzo Ramaciotti. Zamanında Ferrari de Baş Tasarımcı olarak görev almış. ;)
Olsun abi sonuçta kimse 2005'de onu başka bişeye benzetemedi :D
(Tabi bunlar giulia güzel Degil demek degil, onu da fotoğrafına her baktıgımda biraz daha biraz daha etkileniyorum)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

20 yıl önceki tasarımlar cesur değil. Çünkü insanlar alışık değillerdi ve üreticiler de satamayız diye yapmıyorlardı. En cesuru mesela GTV ve Spider gibi şeylerdi.
10 yıl önceki tasarımlar biraz daha cesur olmaya başlamışlardı. Çünkü insanlar teknoloji ve iletişimin gelişmesi ile birçok şeye alışmaya başlamıştır. Brera, Megane HB gibi tasarımlar muhteşemdi ama artık başka muhteşem tasarımlar da vardı. Üreticiler daha cesur olmaya başladılar.
Son 10 yıldan buna yana ama çok fazla gelişme kaydedildi. 20 yıl öncesinin kıytırık Korelileri bile inanılmaz tasarımlar yapıp, bir de bunları satmaya başladılar. İnsanlar artık herşeye alışıtlar ve nasıl ki tüketim arttı ise bu aynı şekilde otomobil tasarımları için de geçerli olmaya başladı. Tasarımlar çok çabuk tükeniyor. Üstüne üstelik güvenlik sebebi ile özellikle Avrupa'da uygulamaya koyulan katı kurallar, yönetmelikler tasarımların birbirine benzemesini biraz mecbur kıldı. C serisi, 3 serisi, yakında tanıtımı yapılacak A4, başka modeller. Hepsinin motor kaputu fazla bombeli geliyor. Sırf yaya güvenliği için.
Ancak yine de firmalar mümkün olduğu kadar özgün olmaya çalışıyorlar.
Mesela Giulia'nın scudetto ile Alfa Romeo 2600 SZ Zagato'nun benzer. Direksiyon 60'lardai ve 70'lerdeki Alfa'lardan alınma. Göstergeler hala da daha daire içerisinde. Arka stopların yapısı, özellikle yanlara doğru uzantısı Alfa Romeo SZ/RZ'ninkilere benziyor. Yine arka stopların içeride kalan kısımları 75 ile başlayan, 155 ile devam eden, yine 156 MK1'de de olan çizginin devamı gibi. Sadece 156 MK2 ve 159'da o çizgi kesintiye uğramıştı. Kelebek camları bir olmazsa olmaz, çünkü kelebek camı olmasayfı o kapının yapısı ile cam tam açılmayacaktı. Al sana eksi puan. Yine kapı kollarının çekmekli olması ve Mercedes, BMW'ye benzemesi tamamen güvenlik ile ilgili. Çünkü herhangi bir kaza anında kapıya asılmanız durumunda, kapıyı açabilmek için en iyi sonucu bu kapı kolları ile alabiliyorsunuz.
Bence Alfa Romeo mühendisleri Giulia'da dersini çok iyi çalışmış. Günün gerekliliklerini olabildiği kadar Alfa Romeo gelenekleri ile bütünleme çalışmışlar.
Çok fazla eskiye takılı kalmamak gerek. Bir Alman sözünü mümkün olduğu kadar Türkçe'ye çevirmeye çalışacağım; Geleneksilcilik külleri muhafaza etmek ile olmaz, ateşi devam ettirmek ile olur.  Yani geçmişteki güzel şeylere takılı kalmadan, mümkün olduğu kadar geçmiştekini gelişmeye bakmak gerek. Giulia da bana göre bunu yapıyor.

///////////////

agucba

Arka stoplar ile kast ettiğim az önce facebookta karşıma çıktı. Bu kadar tesadüf olur.

[IMG]http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/26/c6043742ebe7f7987d7380f41fd7d031.jpg[/img]

///////////////

agucba

Bu arada ön farlar da yine aynı şekilde.
Farın üst çizgileri alt çizgiye göre birbirine daha yakın. Tek istisna Mk2  156 ile 159. Bunlar uymuyor.
Sadece biraz geçmişe dikkat etmek gerek. Kül ve Ateş örneği işte.

///////////////

ar.159

Alıntı yapılan: agucba - 26 Haziran 2015, 18:13:00
20 yıl önceki tasarımlar cesur değil. Çünkü insanlar alışık değillerdi ve üreticiler de satamayız diye yapmıyorlardı. En cesuru mesela GTV ve Spider gibi şeylerdi.
10 yıl önceki tasarımlar biraz daha cesur olmaya başlamışlardı. Çünkü insanlar teknoloji ve iletişimin gelişmesi ile birçok şeye alışmaya başlamıştır. Brera, Megane HB gibi tasarımlar muhteşemdi ama artık başka muhteşem tasarımlar da vardı. Üreticiler daha cesur olmaya başladılar.
Son 10 yıldan buna yana ama çok fazla gelişme kaydedildi. 20 yıl öncesinin kıytırık Korelileri bile inanılmaz tasarımlar yapıp, bir de bunları satmaya başladılar. İnsanlar artık herşeye alışıtlar ve nasıl ki tüketim arttı ise bu aynı şekilde otomobil tasarımları için de geçerli olmaya başladı. Tasarımlar çok çabuk tükeniyor. Üstüne üstelik güvenlik sebebi ile özellikle Avrupa'da uygulamaya koyulan katı kurallar, yönetmelikler tasarımların birbirine benzemesini biraz mecbur kıldı. C serisi, 3 serisi, yakında tanıtımı yapılacak A4, başka modeller. Hepsinin motor kaputu fazla bombeli geliyor. Sırf yaya güvenliği için.
Ancak yine de firmalar mümkün olduğu kadar özgün olmaya çalışıyorlar.
Mesela Giulia'nın scudetto ile Alfa Romeo 2600 SZ Zagato'nun benzer. Direksiyon 60'lardai ve 70'lerdeki Alfa'lardan alınma. Göstergeler hala da daha daire içerisinde. Arka stopların yapısı, özellikle yanlara doğru uzantısı Alfa Romeo SZ/RZ'ninkilere benziyor. Yine arka stopların içeride kalan kısımları 75 ile başlayan, 155 ile devam eden, yine 156 MK1'de de olan çizginin devamı gibi. Sadece 156 MK2 ve 159'da o çizgi kesintiye uğramıştı. Kelebek camları bir olmazsa olmaz, çünkü kelebek camı olmasayfı o kapının yapısı ile cam tam açılmayacaktı. Al sana eksi puan. Yine kapı kollarının çekmekli olması ve Mercedes, BMW'ye benzemesi tamamen güvenlik ile ilgili. Çünkü herhangi bir kaza anında kapıya asılmanız durumunda, kapıyı açabilmek için en iyi sonucu bu kapı kolları ile alabiliyorsunuz.
Bence Alfa Romeo mühendisleri Giulia'da dersini çok iyi çalışmış. Günün gerekliliklerini olabildiği kadar Alfa Romeo gelenekleri ile bütünleme çalışmışlar.
Çok fazla eskiye takılı kalmamak gerek. Bir Alman sözünü mümkün olduğu kadar Türkçe'ye çevirmeye çalışacağım; Geleneksilcilik külleri muhafaza etmek ile olmaz, ateşi devam ettirmek ile olur.  Yani geçmişteki güzel şeylere takılı kalmadan, mümkün olduğu kadar geçmiştekini gelişmeye bakmak gerek. Giulia da bana göre bunu yapıyor.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: çok güzel özetlenmiş avrupanın katı normlarına bende kaput konusunda değinmiştim ama kapı kolununda güvenlik sebebi olduğu aklıma hiç gelmemişti
bu arada alman atasözü de iyiymiş aldım cebe
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

canselmo

Hergün baktıkça ilk başta bulamadıgın veya sönük gelen tüm detayları görüyorum ve rüyaların aracı oluyor resmen..  tasarımı mükemmel diyebiliyorum şimdi..  :nazar: Allah nasip ederde güzel bir motor seçenegi ve fiyatla gelirse 3 yıl içinde  bi giulia alıp qv paket alıp ölene kadar binmeyi düşünüyorum  :D :rock:
2.memleket  = İtalya

Alper

Alıntı yapılan: wolkanku - 26 Haziran 2015, 11:03:05
giulia bmw forumlarında hayranlık uyandırmış... m3'den daha da ötesi demiş bmw fanları :)

hadi bakalım, amerikaya bu şekilde girip , satışları ,karları arttırıp güzel modellerle geri döner bu marka inşallah.

http://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1143032&page=2

http://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1143032

http://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1143299

http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1142825

bu arada arkalar çift kaliper :o

Volkanım bende gtv de böyle yapacağım mecburen
4 pot brembo kaliperleri takınca el freni iptal oluyor çünkü.
Ya bunu eski nesil bizdeki gibi telli yapmak gerek yada yarış otomobillerinde de kullanılan hidrolik el freni kullanmak gerek.
Bence 10 numara olmuş fren sistemi.

Lbe

http://www.clubalfa.it/10966-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-verde-prezzo-di-90-000-euro.html1

Facebook'ta gördüm, İtalyancam yok.Eğer doğru anladıysam qv modeli için 90k euro'dan bahsedilmiş.1.8 motorlu 4c'nin yurt dışı fiyatının 60k, Türkiye'de 120k olduğunu düşünürsek 3.0 Giulia QV'nin Türkiye fiyatı dudak uçuklatır

Alper

Alıntı yapılan: Lbe - 26 Haziran 2015, 20:44:58
http://www.clubalfa.it/10966-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-verde-prezzo-di-90-000-euro.html1

Facebook'ta gördüm, İtalyancam yok.Eğer doğru anladıysam qv modeli için 90k euro'dan bahsedilmiş.1.8 motorlu 4c'nin yurt dışı fiyatının 60k, Türkiye'de 120k olduğunu düşünürsek 3.0 Giulia QV'nin Türkiye fiyatı dudak uçuklatır
4c tam bir fiyasko Fiat açısından benim gözümde satış bakımından.
Çünkü sen bu kadar yüksek kar marjı ile otomobil satmayı nasıl düşünürsün.
O zaman ben şunu anlarım.
Ben Alfa değil sadece Fiat satmak istiyorum çıkar bunun altından.

ozoozo

Alıntı yapılan: Lbe - 26 Haziran 2015, 20:44:58

Dudak uçuklatacak bir durum yok kardeşim. Bugün bir M4 200 bin küsür euro ya , TL ile 595 milyara satılıyorsa , ki bu araç M4 e c63 e , M3 e , RS lere rakip ise Giulia da 500-600 milyardan gelicek. Ha bu fiyata Alfa Romeo mu alır insanlar M4 mü :) orası tartışılır. Önceden de dediğim gibi bence 4C den az satacak buda demek oluyor ki 1 veya 2. Kimse geçmişi lekelerle dolu bir markaya 600 milyar para bağlamaz , öncesinde referansı yok. Evet artık kaliteli araba yapıyoruz, işte bizde jenerasyona ayak uydurduk ne istiyorsanız o var deniliyor ancak insanlar bunu görmek isteyecektir , insanlardan kastım QV alacak insanlar , hiç kimsede bunu görmeye 500 milyarlık bir modelden başlamaz , hele de türk insanı gibi gösteriş meraklısı,şekil şükül peşinde koşan bir toplum bu parayı bu arabaya vermez , gider GT-R alır , porsche alır , bmw alır ama @lfa almaz.

Not : **** ****iiyeyi sallamıyor biliyoruz. Amerikayı baz aldı onuda biliyoruz. Ancak konu TR fiyatı ve satışı idi affınıza sığındık ondan yazdık ;)

Edit : @LFA VE Türk1ye yazamıyorum , forum otomatik editliyor.

OZO..!!!

agucba

Forum ile ilgisi yok. O kelimeler engelli değil.
Alfa
Türkiye
[emoji4]

///////////////

textineer

Benim çalıştığım şirketteki tek Alfa sever olan ben bile orası şöyle burası böyle olsa daha iyi olurdu diye içimden geçirirken gösterdiğim herkesin ciddi anlamda beğenmesi aslında istenilen amaca uygun geliştirildiğini gösteriyor. Zaten konsept araçlar haricinde piyasada bir çok aracın belirli noktalarda ve parçalarda birbirine benzerliği mevcut, olmamasıda imkansız.

Ama ben asıl iç kokpit tasarımında ciddi anlamda bir zerafet hissi alıyorum. Malzeme kalitesi v.s. konularında yorum yapamayız tabii ki şu an için ama bu sınıf bir araç olduğu ve Alfa'nın gelecek dönem hedefleri düşünüldüğünde ben olumsuz bir şey ile karşılacağımızı düşünmüyorum. Benim düşüncem tam anlamıyla sade ama dolu dolu bir iç tasarım. Start stop düğmesi yerleşimi, rengi ve hissi ile bana muazzam geliyor. Direksiyon benimde kullanmakta olduğum Giulietta'dan sonra sanat şaheseri. :) Vites topuzu tahrikkar, kenarlardaki Mercedes vari havalandırma çıkışları çok şık ki oldum olası bu görünüme bayılan birisiyim, torpido sağ kısım çizgileri ve tasarımı çok hoş, ayrıca torpidonun ön cam kenarına yakın olan kısmında bir tasarım hareketleri var ama çözemedim burayıda merak ediyorum çünkü hayalimde çok şık düşünceler var :), joyistik gerekli bir teknoloji ve günümüz lüks araç segmentinin olmaz ise olmazı bence, ekran güzel yerleştirilmiş duruyor ve asimetrik görünümü ile torpido ile bütünleşik ve sırıtmıyor, far kontroller sıradan, pedallar şekil itibariyle bana biraz garip geldi, klima altı eşya gözü olarak kullanılan boş alan bence kapalı ve topido ile bütünleşik bir kapak ile kapatılsa daha iyi olur muydu sanki daha iyi olurdu. Ama Alfa bu kusuru olmaz ise Alfa olur mu hiç? :)

Kişisel beğenilerim bu yönde, alır mıyım bu aracı keşke param olsa da ben alsam :)

Bu hamleler ile özelliklede ileriki senelerde gelecek olan bir SUV model ile bence yollarımızda daha fazla Alfa görmeye başlayacağız ama motor seçenekleri burada en önemli nokta. Malum bizim ülkede vergi sorunu diye bir şey var. Ama etrafta daha fazla Alfa olsa Alfanızı bu kadar çok sever misiniz orası da soru işareti. Bizim sitede 3 adet Alfa var. Birisi benim aracım, birisi gece mavisi bir Giulietta, diğeri ise siyah bir 156. Her arabayı park edişimde diğer iki aracada eğer etraftaysa bir göz gezdirir öyle eve çıkarım.

ozoozo

iNtEGrAL

Alfa Romeo bence bu sefer çok farklı davranmış. Kaba tabirle belki piyasa arabası yapmış. Fakat daha düne kadar fiat direksiyonu var diye eleştirdiğimiz Giu varken şimdi Alfa; Maserati ve Ferrari parçaları kullanmış aracı BMW 'ye Mercedes'e benzetmiş diyoruz.
Şimdi bütün bunları düşününce bizim bile farkında olmadan algımızın değiştiğini ve Alfaya farklı gözle baktığımızı düşünüyorum.
Bu nedenle diyorum ki çok güzel ve özel bir araç ile çok iyi bir algı değişikliği yaratıldı. Herkes Alfa'dan farklı birşey beklerken "BMW veya Mercedes" çıktı. (not: kesinlik böyle düşünmüyorum bana göre çok özel ve aykırı bir araç olmuş ve baktıkça insan daa fazla beyeniyor.) Alfa'nın ekonomik durumunu ve bu tanıtım öncesini düşündüğümüzde bence Alfa son kurşununu çok iyi kullandı.
Bundan sonra bence önemli olan QV dışındaki diğer modellerinde aynı etkiyi insanlar üzerinde yakalabilmeleri olacaktır ki insanlar tarafından bu algı tamamen kabullenilsin.

Bir de tabii fakir umudu olarak 1,6 dizel veya en azından 170 HP'lik benzinli motor TR'ye gelir diye ümit etmekten başka şansımız yok gibi gözüküyor. Araç çünkü çoktan USA ve Avrupa sitelerinde tanıtılmaya başlandı.Hatta bazı ülkeler için ön sipariş bile alıyorlar. Şimdi bütün bunları düşününce TR için ümidim ne yazık ki azalıyor.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -

textineer

Şimdi bir şey diyeceğim bende mi bu böyle takıntı halinde bilmiyorum sen git o kadar paraya araç satmaya çık sonrada dikiz aynasını otomatik kararan koyma mandal show yap :) Giulietta için bile makyajlı kasa ile anca standart donanım haline geldi sanırım. Takılmayan çok kişi vardır muhtemelen ama bana çok abes geliyor.

hi_cazz

Alıntı yapılan: textineer - 26 Haziran 2015, 23:48:29
Şimdi bir şey diyeceğim bende mi bu böyle takıntı halinde bilmiyorum sen git o kadar paraya araç satmaya çık sonrada dikiz aynasını otomatik kararan koyma mandal show yap :) Giulietta için bile makyajlı kasa ile anca standart donanım haline geldi sanırım. Takılmayan çok kişi vardır muhtemelen ama bana çok abes geliyor.

Benim de direk dikkatimi çekti fakat o mandal değilde Camın dışından tam oraya gelmiş bir siyahlık olabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

textineer

Alıntı yapılan: hi_cazz - 27 Haziran 2015, 00:04:15

Benim de direk dikkatimi çekti fakat o mandal değilde Camın dışından tam oraya gelmiş bir siyahlık olabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İnşallah öyledir. :) Çünkü benim içinde aracı aldığım günden bu yana uyuz olduğum bir konu bu dikiz aynası konusu. Umarım bu tarz ufak şeyleri düzeltirler. Belki çok önemli şeyler değil ama bu tarz ayrıntıların olmamasının kalite hissine olumsuz katkılarını olduğunu düşünüyorum.   

Lbe

Ayna konusu benimde sinirimi bozuyor.Aracımı aldığımda Ankara'da showroom olmadığı için opsiyonlar hakkında bi bilgim yoktu hatta Giuliettayı canlı dahi görmemiştim.Siparişi verdik geldi derken biner binmez şok: Mandallı dikiz aynası.Nasıl bi premium markaysa Distinctive donanıma standart kararan ayna koyamamış 2011'de..

milano 75

araba çıktı,ortalık enteresan görseller,jant paintler falan doldu,canlandı alfanın dünyası.buda güzel be,dışarda alfanın üst segment 0 km bi aracı olduğunu bilmek bile heyecan verici
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ykilinc

Tasarımı evet ilk başta çok çok özgün gelmemişti ama şimdi çok daha etkileyici geliyor. Benzerlikleri daha anlayışla karşılayabiliyorum birde yakından görünce çok farklı olacağını hissediyorum. Bilgisayar çizimli videolar yerine gerçek videolar bizi bizden alacaktır.

Satış yapmak, para kazanmak zorunda olan bunun için son denemesini, büyük bir yatırım desteği ile yapmaya çalışan, premium segmente oynayan Alfa Romeo' yo sadece alfistilere satmaya çalışmayan bir firma için doğruyu yapmış görünüyorlar. Özellikle burada linkleri paylaşılan yabancı BMW forumlarını okudukça etkisini daha net anlayabiliyorum.

Çok şık görünen, detaylarına özen gösterilmiş, teknik verilerde baş döndürücü bir araçtan bahsediyoruz. Bizim ülkemizde bu en üst verisyonunun satılması zor ancak bu şekilde bir versiyona sahip bir markanın zaman için üreteceği ulaşılabilir araçlarda bu değişimden olumlu olarak nasibini alacaktır.(Yeni guiletta, suv ve diğer araçlardan bahsediyorum.) Evet fiyatları artacaktır ancak algı oluştukça ve yayıldıkça insanlar satın alacaktır. Direkt alamayanlar ikinci elde almak isteyecektir.

Alfa' nın servis kalitesi, arıza sıklığı ile ilgili piyasada oluşmuş olumsuz algı başlıklarını bir kenara koyarsak zaten marka' nın güçlü bir algısı var. Heyecan veren, çok çok şık, farklı, sporcu geçmişe sahip bir italyan... Bizim için ise en güçlü yanlarından biri bence sıradan olmama...Bence buradaki tepkilerin bir çoğu sıradanlığı mı seçiyor tepkisi. Can sıkıcı bulunuyor.

Ama ben ilk andan bu güne kadar düşüncelerimde değişimi hissettim,  hala çok çok özgün bulmasamda kesinlikle sıradan olmadığını düşünüyorum. Teknik veriler ise (top versiyondan bahsediyoruz biliyorum) zaten sıradanlığın uzak ara dışında..

Markanın tüm genele hissettirdiği, heyecan veren, şık, sporcu otomobil üreticisi, özetle italyan algısı sağlam teknik detaylarla ve zaman içinde dönüşeceğini umduğum servis kalitesi sağlandığında, her manada premum bir markayı görebiliriz. Bu bizi bence sevindirmeli..

Birde şöyle düşünün fiat alana kadar rwd olan araçların fwd olduğu dönemin benzerini yaşasaydık ne hissederdik...

Bu araba bence de olmuş. Eğer stratejilerini doğru yorumluyorsam, kısa zamanda kült sayılacak Alfa modelleri çok daha değerli hale gelebilir.

Bu arada resmi sitede şu sayfada alfaromeosoul video' sunu gördüm sanırım paylaşılmamış..

http://www.alfaromeo.com/com/alfaromeosoul