Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Stelvio - Alfa Romeo'nun İlk SUV Modeli

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

yazılanları okuyunca ingilizce öğretmenimin bir lafı aklıma geldi.Türkçe düşünüp İngilizce konuşulmaz derdi.Türkiye şartlarına bakıp ,yorum yapıyoruz.Alfa senede  yaklaşık 100000 araç satıyor.memleketimizde ise bu sene 600 e yakın araç satılmış.yani toplam satış içerisinde %1 bile etmiyor.hal böyleyken kimse , Türkiye'de motor hacmine göre vergi alındığını,ötv alındığını,rakip markaların fiyatını ,pazardaki rekabeti, gulia'ya 1,4 motor koyup ötv den yırtalım,çok satarız gibi düşünceler aklının ucundan bile geçmez.

esas hedef ve  pazar amerika.orada zaten düşük hacimli motor satılmaz.burada 1,6 dizel motorla satılan doblolar , amerika'da 2,4 benzinli motor ile satılıyor.yakıt ucuz.dolayısı ile hedef  pazar nere ise ona göre üretim,tasarım  yapılıyor.dolayısı ile bazı şeyleri konuşurken,gerçekleri gözardı etmemek lazım.

giulia,stelvio  bence çok iyi tasarıma,performansa sahip araçlar.önünde alfa arması olan her araç safkan birer alfa'dır.tasarımına söz eden arkadaşlar ne bekliyorlar.alfa'nın uzaydan araç ithal etmesini mi? gelişen teknoloji ile beraber müşteri istekleri,ihtiyaçları değişti.emisyon standartları gereği motor hacimleri,yapıları değişti.Alfa araç satmak istiyorsa bu ihtiyaçlara cevap vermek durumunda.bu bize ters gelmemeli.

forza alfa romeo
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Aşmış

Ben uzun uzun yazmaktan yıldım epeyi. Sitenin geneliyle tamamen farklı yerden bakıyoruz. Sevgili admin'imiz You are not allowed to view links. Register or Login ile zaten tam tersi istikamete bakıyoruz. Kendi anlatımı bana göre kısmen yanlışlar içerse de baktığı yerdeki tüm anlayışları sergiliyor. Böyle görenler için haklı ve doğru.
Ben ise yazdığı hiç bir şeye katılmıyor ve özellikle bu aracı bir Alfa Romeo olarak reddediyorum.
Bu arada Alfa Romeo'nun "ölüm fermanı" dediğim şeyin içindeki mecaz anlaşılmıyor sanırım. Yani gerçek bir Alfa Romeo artık üretilmeyecek eğer bu yolda ilerlenir ise. Fabrikalar kapanmanın tam tersine zırıl zırıl araba üretecek fakat bunlar Alfa Romeo'msu, sportif görünen, hızlı ve iyi yol tutan, motor sesi güzel olan sıradan arabalar olacak. Stelvio'da veya Giulia'da olduğu gibi.
Bu jantlarla ve bu reklam gücü ile zaten eşek arabasını bile büyük kitlelere alkışlatabilirsiniz. Ben bu kadar çok sayıda Alfa hayranının buna kanıyor oluşuna üzülüyorum açıkçası. Arkadaşlar kral çıplak! :)
Profesyonel bir tasarımcı ve sanat sever olarak söylüyorum tüm bunları. Otomotiv sektörü içince yer alan hırslı bir mühendis veya galerici yada tüccar olarak değil. Yani baktığım yerden sizlere ortada bir Alfa Romeo tasarımının olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Açıkçası bu mekaniği, bu teknolojiyi, bu performansı bu tasarımla sunmak ancak Alman firmalarının FCA'ya ajan sokup CEO'ları etkisi altına alıp firmanın elindeki o hiç birinin ulaşamadığı tarihi, saygınlığı ve anlayışı yok etmek için yaptıkları bir hainlik olarak görebiliyorum.

Umarım bunlar sadece firmayı biraz daha canlandırmak için yapılan hamlelerdir ve bundan sonra artık yeni model olarak bize tasarım anlamında da gerçek bir Alfa Romeo verirler. Yani klasik adayı birer model. Geçmişlerinde olduğu gibi özel ve özgün.
Bu araçların bu özellikleri taşımadığını bir tasarımcı olarak yineleyerek söylüyorum.
Yani bunu burada, bu tasarıma laf söyleyebilecek konumda biri olarak söylüyorum arkadaşlar. :) Öyle önüne armayı ve scudetto'yu koyunca hızlı giden iyi yol tutan her araba Alfa Romeo olmuyor diyebilecek kişi olarak söylüyorum. :)

:serefe:
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

halil

Gerçek alfa romeo nedir ? tarif edebilirmisiniz?

You are not allowed to view links. Register or Login
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

agucba

Benim bugüne kadar anlatmak istediğimi tekrar anlatmış, teşekkür ederim.

Benim yazdıklarıma katılmamanız benim için pek anlam ifade etmiyor açıkçası. Siz kendi fikirlerinizi yazdınız, ben de kendimce bir şeyler yazdım. Sırf "admin" olduğum için yazdıklarım doğru olacak diye bir şey yok. Bunu yazarken alaycı veya rencide edici bir ifade kullanmadığımı da açıkça belirteyim, kırgınlıklar küskünlükler olmasın sonra.

Giulia, Stelvio, gelecek olan Giulietta veya gelecek ise Brera ve Spider'in selefleri. Bunlar peynir ekmek gibi satmak zorunda ki, kasalar kısa vadede dolsun. Ancak bunlarda başarı sağlanırsa ileride, geriden sayarak gideceğim, 4C, 8C, Brera/Spider, 159, GT, 156, GTV/Spider, (arada uzun bir boşluk), Montreal, Tipo 33, Spider, Alfa Romeo 2000 Spider, BAT 9-7-5, Giulietta Sprint, Disco Volante, 6 ve 8C'ler gibi otomobiller yapabilirler. Şu anda bu güzellikte otomobiller yapsalar, ki buna adım gibi eminim, eğer yapsalar yine en yakın tarihli 8C gibi bir sanat eseri ortaya çıkar, buna "Suizid" denir. Alfa Romeo'nun üretim planları içerisinde ne olduğu henüz belli "olmayan" modeller de var ve bunların tasarım ile sürpriz yapacağını düşünüyorum. Sanırım bu modellerde tasarımcıların "at koşturmasına" izin vereceklerdir.

Ben eminim ki Alfa Romeo yine "şaheser" niteliğinde otomobiller yapacak ama şu anda bunun için zamanı değil. Eğer Anadolu topraklarında yaşanan bataklıkta boğulmaz isek bunu göreceğimizi düşünüyorum.

Bu arada "lisanslı" tasarımcı olmanız, bu konuda otorite olmanızı gerektirecek bir durum değil. Eğitimli olmayıp, eğitimlilerden misli derecede öngörü, his, yetenek, el becerisi, beyin becerisi yüksek olan insanlar var.

///////////////

Aşmış

You are not allowed to view links. Register or Login Estafirullah tatlı tatlı sohbet ediyoruz.  :) Umarım dediğiniz gibi olur, biz de bu bataklıktan çıkabilirsek o Alfa Romeo'yu görebiliriz.
Tasarımcı vurgusunu da mesajı göndermeden önce You are not allowed to view links. Register or Login beyin yazdıklarını görüp ekledim özellikle. Amacım kendimi otör gibi göstermek değil, herkesin her konuda kendinden emin yorum yapamaması gerektiğini biraz fark ettirmek.
Aslında tasarımın kötülüğünü ekstra vurgulayarak farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Yeni olmanın, reklamın, parlaklığın, gösterişin gazına hemen gelmeyip, kendi fikirleri oluşmadan her önüne konulanı kabul etmemenin de gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Bir şeyi çoğunluğun beğeniyor oluşu onun doğru veya güzel olduğu anlamına gelmiyor, bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu araba da bunun güzel bir örneği olarak karşıma çıktı, üstelik Alfa :)
You are not allowed to view links. Register or Login bey gerçek Alfa Romeo'yu tarif edemem, aslında böyle bir gerçek de yok. Yani kesin bir hüküm olamaz bu konuda ama Alfa Romeo'nun tasarım anlayışının dışında bir araba diyebiliriz, bu da gerçek yada değil gibi kesin olmasa da bu araba beş para etmez diyebilmemizi sağlayabilir. Şu da eklenebilir: Döneminin en çekici tasarımı yada en çarpıcı tasarımı olmak zorunda. Çirkin ama anlayamadığımız bir şekilde bizi çeken bir şeyin olduğu(145-166). Bu değilse oranlarıyla ve fikirleriyle hiç bir kusur bulamadığımız gibi olabilir(156-159). Döneminde hiç rastlayamadığımız fakat neredeyse bir dönemi yokmuş gibi zamansızca diyebiliriz(gtv-spider). Diğer firmaların kopyalamak zorunda kaldığı diyebiliriz(147-156 vs).
İlk gördüğün anda içinde uyanan his bir başka arabaya benzerliğiyse o bir Alfa Romeo tasarımı değildir benim için.
Arkadaşlarım bile neden Alfa diye sorduklarında bekle biraz getirsin vale görürsün.. ama iyi bak! bütün arabalardan farklı ve çekici bir şey gelecek dediğimde şüphesiz "anladık evet" cevabını almak yani.  "Çok güzel olm arabadan anlamam ama BMW yi andırıyor gibi" dedirtecek bir araba mesela olmamalı.

kaanromeo

Ticari amaçla üretilmiş şişirilmiş yükseltilmiş kesilmiş gülia...
suvdan spor araçmı olur yaaaa alman ruhu girdi italyanların içine
alfa romeo kansere yakalandı yaşarmı yaşar alman kafasıyla sıradan bir araç olarak...
giu son alfaydı beyler  özgün tasarımıyla
gülia ve bu araca bakınca bir bmw vw görüyorum bütün araçları birbirine benzeyen sıradan bir  firma artık...
bu tasarımla birde hb cıkarırlar yeni giu diye bunun havası alınmış alcaltılmış küçültülmüş haliyle o zman yazdıklarımızın haklı olduğu ortaya çıkar.
iyi forumlar...

evrenalpar

Yazılanlar çizilenler kısmen doğru ya da yanlış olabilir, kişiden kişiye değişen durumlar. Evet bir Alfa'nın diğer bir model Alfa ile ya da başka bir markanın modeli ile benzer olması sanırım buradaki herkesi rahatsız edecek bir durumdur ancak o arabanın sadece ALFA ROMEO logosu taşıması, renginin Alfa kırmızısı olması, sıradan bir otomobil gibi değil de, daha sportif / homurtulu bir sese sahip olması, yol tutuşunun, ağırlık dengesinin, sürüş keyfinin her zaman  sınıfının en üst seviyelerinde olması şahsen benim için yeterlidir ve her zaman tercih sebebidir. Bu nedenle her ne kadar tasarımda çığır açmasa da açıkçası Alfa'nın ölüm fermanını imzaladığını düşünmüyorum. Alfa'nın yaşaması lazım. Düşünsenize şu an hiç olmasa napardık? 
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

cAn16

Tasarımda "çığır açan" honda civic tir bence ölüm fermanını imzalayan :)

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

blackgear

.....

İlk gördüğün anda içinde uyanan his bir başka arabaya benzerliğiyse o bir Alfa Romeo tasarımı değildir benim için.

Arkadaşlarım bile neden Alfa diye sorduklarında bekle biraz getirsin vale görürsün.. ama iyi bak! bütün arabalardan farklı ve çekici bir şey gelecek dediğimde şüphesiz "anladık evet" cevabını almak yani.  "Çok güzel olm arabadan anlamam ama BMW yi andırıyor gibi" dedirtecek bir araba mesela olmamalı.

Yazdıklarınızda çelişki var yalnız. Hiçbir arabaya benzememesi ile arkadaşlarınızın arabadan anlamam ama BMW' yi andırıyor yorumunu getiriyor olması olayı özetliyor aslında.

Keşke herkes sizin gibi tasarımcı olsa da, en ufak ince çizgi ve detayların farkına varabilse. Ama öyle değil. Araba dediğiniz 4 teker bir karoser. Tasarımda çığır açma devri ise çoktan kapandı. Buna rağmen Alfa Romeo, geçmişinden taşıdığı izleri yansıtabilmeyi başarabiliyor. Üstelik hedeflenen pazarın buna ihtiyacı yok bile. Bunu untumayın, Alfa Romeo Amerika' da olmayan bir marka.

Ve artık üretim maliyetleri sebebi ile ortak platform kullanımı eskiye nazaran daha da arttı. İster istemez tasarımlar birbirlerine benzeyecek çünkü platform aynı.

Siz düşüncelerinizi Türiye şartları için ortaya koyuyorsunuz. Ama Alfa Romeo veya Fiat için Türkiye' de Alfa Romeo pazarı hiçbir zaman önem arz etmedi zaten. Hasbelkader Avrupa' ya yakın bir ülke olduğumuz için binebiliyoruz. Aksi halde yurt dışı forumlardan takip ediyor olurduk muhtemelen.

admin

Stelvio'ya ait normal versiyondan çekimler.

Almanya'daki bir yayında, "Sıfır Seri" denilen bir Stelvio'nun sürüş izlenimlerini paylaşmışlar. Buna göre denemeyi gerçekleştiren kişi Stelvio'yu öve öve bitirememiş, nerede ise aşık olmuş. Burada söz konusu model 280 BG benzinli imiş. Eksik olan bazı asistan sistemleri tabi ki eleştiri konusu olmuş ama günlük kullanımda asistan sistemlerinin çoğunun kullanılmadığı veya kullanılamadığı düşünülecek olursa, bu bir keyıp değil aslında. Yazılan diğer şey, Stelvio'nun X3'ün etrafında tur atacak kadar başarılı olduğu ve onu resmen ezdiği yönünden. Stelvio için seçilen renkler ise fevkaladenin fevkinde imiş.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Aşmış

Yazdıklarınızda çelişki var yalnız. Hiçbir arabaya benzememesi ile arkadaşlarınızın arabadan anlamam ama BMW' yi andırıyor yorumunu getiriyor olması olayı özetliyor aslında.

Keşke herkes sizin gibi tasarımcı olsa da, en ufak ince çizgi ve detayların farkına varabilse. Ama öyle değil.  Buna rağmen Alfa Romeo, geçmişinden taşıdığı izleri yansıtabilmeyi başarabiliyor. Üstelik hedeflenen pazarın buna ihtiyacı yok bile. Bunu untumayın, Alfa Romeo Amerika' da olmayan bir marka.

Ve artık üretim maliyetleri sebebi ile ortak platform kullanımı eskiye nazaran daha da arttı. İster istemez tasarımlar birbirlerine benzeyecek çünkü platform aynı.

Siz düşüncelerinizi Türiye şartları için ortaya koyuyorsunuz. Ama Alfa Romeo veya Fiat için Türkiye' de Alfa Romeo pazarı hiçbir zaman önem arz etmedi zaten. Hasbelkader Avrupa' ya yakın bir ülke olduğumuz için binebiliyoruz. Aksi halde yurt dışı forumlardan takip ediyor olurduk muhtemelen.

Yazdıklarımda çelişki yok siz anlayamamışsınız durumu. BMW ye benziyor diye Giulia'ya diyecekler diyorum, dememeleri lazım diyorum, Alfa bunu dedirtmemeli diyorum.

Herkesin de tasarımcı olmasına gerek yok aslında. Alfa Romeo'nun ne olduğunun farkına varabilen her insanın zaten bugün bu arabayı eleştiriyor olması lazım.
"Araba dediğiniz 4 teker bir karoser. Tasarımda çığır açma devri ise çoktan kapandı."
Açıkçası buna da ne söyleyebilirim bilmiyorum sanırım siz de Serdar Ortaç gibi "zaten 6 nota var, daha ne kadar müzik üretilebilir ki?" düşüncesini haklı buluyorsunuz. :) Aynı şeyi söylüyorsunuz.
O devrin kapanması söz konusu değil, sanat zaten kendine her durumda bir çıkış noktası bulduğu için vardır, sen 4 teker dersin o sana 4 tekeri öyle bir mühendislikle harmanlar ki aklınızı yitirirsiniz. Olay bunu isteyip yapmaya çalışmakla istememek arasında geçiyor. Alfa bunu istemiyor artık ve bu Alfa'ya yakışmıyor, çünkü bunu istiyor oluşu Alfa Romeo'nun damarlarında gezen şey.
Dünya elektrikli arabaya geçiyor yavaş yavaş ama aynı zamanda da karanlık bir çağa yaklaşıyoruz. Amerika'da Trump'un seçimi kazanması, yani faşist bir kronun Amerikayı, aslında dünyanın da bir kısmını yönetecek olması ve bu adamın çevre politikalarını desteklemiyor oluşu, Alfa'nın bu hareketi bu mantığı sezip, benzin sarfiyatını dikkate almayıp, Amerikan krolarına bir sürü araba satayım da keseyi doldurayım şeklinde düşünüyor oluşuyla açıklanabilir. Ben Amerikan krolarına tasarlanan bir Alfa Romeo'yu beğenmeyi bırak gördüğüm yerde taşlarım. :) 
Geçmişten iz yansıtabilmeyi de bir Renault bile yapabiliyor, bu zaten araba markalarını birbirinden ayıran şey, her markanın anlayışı, kimliği bu. Küçük dokunuşlar falan de değil onlar baya kocaman apaçi eklentileri ve kocaman benzerlikler.
Yani Alfa Romeo'nun Amerikan pazarını hedefliyor ve bu şekilde hedefliyor oluşu da yine hep bahsettiğim şeye ters bir durum. Bana ne Amerikan pazarından, bana ne Amerikan krolarının bedavaya benzin kullanışından, bana ne görgüsüzlüklerinden. Ben buna da kılım zaten, oturup güzelim İtalyan tasarımının, anlayışının içine edilişini Alfa Romeo çok yaşasın diye kutsayacak mıyım yani?

Tasarımların da ortak parça kullanımı sayesinde birbirine benzemesi durumu tamamen yanlış. Buna kanmayın artık lütfen. İstersen hiç bir arabaya benzemeyen bir arabayı üretirsin doğru anlayışla ve doğru tasarımcılarla. Önünde bir engel yok, kaldı ki karoseri bile sen oluşturuyorsun.  Aceleyle araba üretmek yerine 10 yıl içinde yoğunlaşılan şey bu olsaydı şimdi en azından bir şahesere bakıyor olurduk. Peugeot ile Citroen birbirine benzeyebilir umurumda değil ama Alfa başka bir arabaya benzeyemez ve bunu isteselerdi yapabilirlerdi.
Daha önce de dediğim gibi Nissan Juke diye bir arabanın peynir ekmek gibi satıldığı bir dünyada bu bahaneleri üretmenin bir anlamı yok. Hatta bu düşünceyi bir Alfa Romeo üzerinden üretiyor olmak da zaten kendinin sağlaması oluyor. :)

Alfa Romeo'yu satın alan insanlar ceplerini dolduracak diye ben bu yozlaşmayı neden kabulleneyim ki?

"Siz düşüncelerinizi Türiye şartları için ortaya koyuyorsunuz. Ama Alfa Romeo veya Fiat için Türkiye' de Alfa Romeo pazarı hiçbir zaman önem arz etmedi zaten. Hasbelkader Avrupa' ya yakın bir ülke olduğumuz için binebiliyoruz. Aksi halde yurt dışı forumlardan takip ediyor olurduk muhtemelen."

Bu paragraf için de ne söyleyebilirim tam bilemiyorum ama şunu söylemeye çalışayım: Alfa bir İtalyan arabası ve İtalya İtalya'da diye İtalya. :) Biz de Türkiye'deyiz ve Türkiyedeyiz diye Türkiyedeyiz. Yani şu an Kenya'da olmadığımız için bu arabaları kullanabildik ve bu site içerisinde karşılaşabildik. Bunu yapabildiğimiz için zaten bizi Kenya'da olsaydık kısmı ilgilendirmiyor. Değiliz. Buradayız diye Alfa'nın pazarına girebildik ve hayatımızdan memnunduk ki bu site içerisinde her gün yüzlerce sohbet edilebildi.
Yani konumumuz itibariyle bu konularda söz sahibi olabildik ve çok rahatlıkla bu sözleri söyleyebiliriz.
Düşüncelerim de Türkiye şartları için falan değil, hatta alakası bile yok. Avrupa dersek kısmen. İtalya da Avrupa'da zaten.
Alfa Romeo Amerikan pazarına satacağı arabayı da daha Alfa Romeo gibi tasarlayabilirdi.
Bugün apaçilerin elinde haşat edilmiş arabalarla bu sitede hepimiz dalga geçiyoruz da Amerika'daki apaçilere oyuncak olarak düşünülmüş bu arabaları neden yerden göğe sığdıramıyoruz? Diye kendimize bir sormayalım mı yani? :)

milano 75

gerçekten beğeniyor olamazmıyız,burdaki hemen herkes,hepimiz alfistiyiz diyoruz ama belki önceliklerimiz farklıdır.heyecanlandığımız şeyler farklıdır,mesela ben suv sevmem amerikanlar dışında,bunuda seveyimmi sevmiyeyimmi gözüyle bakmadım,alfa suv yapmış,olmuş diye baktım.Gulia ya bayıldım,beni herşeyiyle heyecanlandırdı tabii ki bir 8c gibi değil ama heyecanlandırdı neticede,açıp açıp videolarını falan izliyorum,bana göre olmuş.aGUCBA gibi düşünüyorum bende,alfa biraz araba yapıp satıcak,önce ayakta durabilecek,aradada ben hala burdayım küsmeyin lan alfistiler diyerek ooooo diyebileceğimiz alfalar yapıcak yada kepenk You are not allowed to view links. Register or Login burda şunu diyebiliriz,hayır karddeşim,sıradanlaşıcağına ölsün,biz mevcut alfalarla hatırlamak istiyoruz ama markanın sahipleri öyle düşünmüyor,düşünemezde
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

blackgear

Yazdıklarımda çelişki yok siz anlayamamışsınız durumu. BMW ye benziyor diye Giulia'ya diyecekler diyorum, dememeleri lazım diyorum, Alfa bunu dedirtmemeli diyorum.

Herkesin de tasarımcı olmasına gerek yok aslında. Alfa Romeo'nun ne olduğunun farkına varabilen her insanın zaten bugün bu arabayı eleştiriyor olması lazım.
"Araba dediğiniz 4 teker bir karoser. Tasarımda çığır açma devri ise çoktan kapandı."
Açıkçası buna da ne söyleyebilirim bilmiyorum sanırım siz de Serdar Ortaç gibi "zaten 6 nota var, daha ne kadar müzik üretilebilir ki?" düşüncesini haklı buluyorsunuz. :) Aynı şeyi söylüyorsunuz.
O devrin kapanması söz konusu değil, sanat zaten kendine her durumda bir çıkış noktası bulduğu için vardır, sen 4 teker dersin o sana 4 tekeri öyle bir mühendislikle harmanlar ki aklınızı yitirirsiniz. Olay bunu isteyip yapmaya çalışmakla istememek arasında geçiyor. Alfa bunu istemiyor artık ve bu Alfa'ya yakışmıyor, çünkü bunu istiyor oluşu Alfa Romeo'nun damarlarında gezen şey.
Dünya elektrikli arabaya geçiyor yavaş yavaş ama aynı zamanda da karanlık bir çağa yaklaşıyoruz. Amerika'da Trump'un seçimi kazanması, yani faşist bir kronun Amerikayı, aslında dünyanın da bir kısmını yönetecek olması ve bu adamın çevre politikalarını desteklemiyor oluşu, Alfa'nın bu hareketi bu mantığı sezip, benzin sarfiyatını dikkate almayıp, Amerikan krolarına bir sürü araba satayım da keseyi doldurayım şeklinde düşünüyor oluşuyla açıklanabilir. Ben Amerikan krolarına tasarlanan bir Alfa Romeo'yu beğenmeyi bırak gördüğüm yerde taşlarım. :) 
Geçmişten iz yansıtabilmeyi de bir Renault bile yapabiliyor, bu zaten araba markalarını birbirinden ayıran şey, her markanın anlayışı, kimliği bu. Küçük dokunuşlar falan de değil onlar baya kocaman apaçi eklentileri ve kocaman benzerlikler.
Yani Alfa Romeo'nun Amerikan pazarını hedefliyor ve bu şekilde hedefliyor oluşu da yine hep bahsettiğim şeye ters bir durum. Bana ne Amerikan pazarından, bana ne Amerikan krolarının bedavaya benzin kullanışından, bana ne görgüsüzlüklerinden. Ben buna da kılım zaten, oturup güzelim İtalyan tasarımının, anlayışının içine edilişini Alfa Romeo çok yaşasın diye kutsayacak mıyım yani?

Tasarımların da ortak parça kullanımı sayesinde birbirine benzemesi durumu tamamen yanlış. Buna kanmayın artık lütfen. İstersen hiç bir arabaya benzemeyen bir arabayı üretirsin doğru anlayışla ve doğru tasarımcılarla. Önünde bir engel yok, kaldı ki karoseri bile sen oluşturuyorsun.  Aceleyle araba üretmek yerine 10 yıl içinde yoğunlaşılan şey bu olsaydı şimdi en azından bir şahesere bakıyor olurduk. Peugeot ile Citroen birbirine benzeyebilir umurumda değil ama Alfa başka bir arabaya benzeyemez ve bunu isteselerdi yapabilirlerdi.
Daha önce de dediğim gibi Nissan Juke diye bir arabanın peynir ekmek gibi satıldığı bir dünyada bu bahaneleri üretmenin bir anlamı yok. Hatta bu düşünceyi bir Alfa Romeo üzerinden üretiyor olmak da zaten kendinin sağlaması oluyor. :)

Alfa Romeo'yu satın alan insanlar ceplerini dolduracak diye ben bu yozlaşmayı neden kabulleneyim ki?

"Siz düşüncelerinizi Türiye şartları için ortaya koyuyorsunuz. Ama Alfa Romeo veya Fiat için Türkiye' de Alfa Romeo pazarı hiçbir zaman önem arz etmedi zaten. Hasbelkader Avrupa' ya yakın bir ülke olduğumuz için binebiliyoruz. Aksi halde yurt dışı forumlardan takip ediyor olurduk muhtemelen."

Bu paragraf için de ne söyleyebilirim tam bilemiyorum ama şunu söylemeye çalışayım: Alfa bir İtalyan arabası ve İtalya İtalya'da diye İtalya. :) Biz de Türkiye'deyiz ve Türkiyedeyiz diye Türkiyedeyiz. Yani şu an Kenya'da olmadığımız için bu arabaları kullanabildik ve bu site içerisinde karşılaşabildik. Bunu yapabildiğimiz için zaten bizi Kenya'da olsaydık kısmı ilgilendirmiyor. Değiliz. Buradayız diye Alfa'nın pazarına girebildik ve hayatımızdan memnunduk ki bu site içerisinde her gün yüzlerce sohbet edilebildi.
Yani konumumuz itibariyle bu konularda söz sahibi olabildik ve çok rahatlıkla bu sözleri söyleyebiliriz.
Düşüncelerim de Türkiye şartları için falan değil, hatta alakası bile yok. Avrupa dersek kısmen. İtalya da Avrupa'da zaten.
Alfa Romeo Amerikan pazarına satacağı arabayı da daha Alfa Romeo gibi tasarlayabilirdi.
Bugün apaçilerin elinde haşat edilmiş arabalarla bu sitede hepimiz dalga geçiyoruz da Amerika'daki apaçilere oyuncak olarak düşünülmüş bu arabaları neden yerden göğe sığdıramıyoruz? Diye kendimize bir sormayalım mı yani? :)

Olaya sadece görsel açıdan yaklaşırsan, söylediklerinde haklısın diyebilirim. Araç bir gelsin, bir kullanalım, o zaman durum daha netleşir. Alfa Romeo sadece tasarımdan ibaret bir obje olmadı hiçbir zaman ;)

Kaldı ki, ne yapmalıyız? Amerrikan kroları almasın diye Alfa Romeo' nun CEO' suna mail mi atalım? :) Evet bir tasarım mühendisi olarak söylediklerine de katılıyorum ama bir de gerçekler var. Maliyetler var. Pazarlar var, hedefler var.

Giulietta mesela, ki bence Alfa Romeo ruhunun yok olmaya başladığı ilk model bence (ki bunu daha önce de söylemiştim, eleştirilmiştim hala da aynı fikirdeyim) ama marka çok fazla yeni kullanıcıya erişti bu modelle. Bunu da kabul etmek gerek.

Global pazarda yer edinebilmek adına yapılan bu hamleler doğrudur veya yanlıştır, bunu zaman gösterecek. Ve evet, hala aynı fikirdeyim, Kenya' da yaşıyor olsaydım, ve Kenya' ya Alfa Romeo geliyor olsaydı, muhtemelen Alfa Romeo' nun geçmişi beni alakadar etmezdi. Çünkü Alfisti olmazdım muhtemelen, yok çünkü. Amerika' da kaç alfisti vardır acaba?

Senin kızdığın nokta, aracın Alfistilere göre değil, yeni kullanıcılara açılıyor olması (anladığım kadarı ile). Haklısın, ama global pazarda da bir takım gerçekler var. Bu noktada ben de diğerleri gibi, bekleyelim görelim modundayım.

admin

giu son alfaydı beyler  özgün tasarımıyla

Alfa 75 en son gerçek Alfa Romeo idi.
Sonra 164 diyenler oldu, Alfa Romeo'nun kendi tasarladığı son model olması nedeni ile.
Sonra 156 çıktı, daha güzeli olmaz dendi. Sonra 159 çıktı, yüzyılın tasarımı denmediği kaldı.
Şimdi de Giulietta son Alfa oldu.

:S
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

Alfa 75 en son gerçek Alfa Romeo idi.
Sonra 164 diyenler oldu, Alfa Romeo'nun kendi tasarladığı son model olması nedeni ile.
Sonra 156 çıktı, daha güzeli olmaz dendi. Sonra 159 çıktı, yüzyılın tasarımı denmediği kaldı.
Şimdi de Giulietta son Alfa oldu.

:S
:)) :)) :)) giu mito alfa değil falan derken gün gelir giu yu aratırlar işte böyle,belki bi 5-10 sene sonra yeni iki model çıkınca,alfa bitmiş kardeşim, gulia nın üstüne araba yapamadılar deriz
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ahmetali

O zaman Alfa 75 de önden Renoya benziyor diyebiliriz. Ama bu onu gerçek bir Alfa olmaktan alıkoymadı. 4C'yi Saleen, Pagani veya Lotus Evora'ya benzetebiliriz.

Sanırım bu durum Alfa Romeo'nun Gulia'yı tasarımın haricinde başka nelerle destekleyeceği ile ilgili. Bu aracın hedef kitlesi kim olacak? Reklam kampanyaları nasıl olacak? Aracın performansı üzerinde mi durulacak yoksa rahatlık konfor ve klası mı ön planda tutulacak?

Stelvio konusunda da bence Alfa Romeo Compact SUV tercihi ile ürün gamındaki eksikliği tamamlamış oluyor. Stelvio bana göre en az Mito kadar değerlidir. Yani şöyle düşünelim esas ürün Gulietta olsun. Pazardaki payı artırıp farklı tercihlere hitap edebilmek için Gulietta 'nın bir küçüğü Mito olmuştur, bir büyüğü de Stelvio olacaktır (bu örnekte büyüklük küçüklük kavramlarını lütfen performans veya değer olarak algılamayın, bu benzetme tamamen fiziksel özellikler ile ilgilidir). Ben otomobil üreticilerinin aynı döneme ait farklı sınıf araçlarında benzer çizgileri korumalarını seviyorum. Bu nedenle de Mito ve Guiletta'yı beğendiğim gibi Stelvio'yu da beğendim.

Bana göre GTV - 8C gibi araçlar her dönem çıksa performans ve tasarım açısından ne bu kadar başarılı olabilirlerdi ne de otomobil severler tarafından bu kadar ilgi uyandırırlardı.

Gulia ve Stelvio'nun Alfa Romeo'nun geleceğine yön verecek araçlar olabileceğini düşünüyorum. Bu yön olumlu da olabilir olumsuz da. Hatta firma için olumlu ama biz Alfistiler için olumsuz bile olabilir.
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

agucba

Ne Alfa Romeo imiş. Yıllar boyu tasarım yapmaz, eleştirilir. Kendi sınıfında en hafif ikinci arabayı yapar, aynaları, arka stopları ve hatta kedi gözleri niye şundan alındı denir. Orta sınıfta premiumlara "gerçekten" kafa tutacak gerçekten başarılı bir otomobil yapar, yine eleştirilir. Sırf Amerikalılar seviyor diye SUV yaptığı için eleştirilir, halbuki ürettiği ilk SUV, fuardaki en iyi otomobil seçilir. Zaten boyutları itibarı ile de benzin düşmanı Amerikan öküzü (Türkçe'de kro veya kıro diye bir kelime resmi olarak olmadığı için öküz kullandım) için Stelvio, bizim için BIS 126 ne ise, onlar için de o. Yani çok da öküzünün hedefinde olan bir model aslında. Örnek mi? Dodge RAM Pick-up mesela, Ford F-150 Pick-up mesela. Cadillac Escalade SUV mesela. Bizim "Vay canına" dediğimiz Grand Cherokee mesela orta sınıf olarak geçer herhalde. Yani Stelvio, Amerikan öküzünün dişinin kovuğunu doldurmaz.

Neyse, beni pek de ilgilendirmiyor artık. İsteyen beğenir, isteyen beğenmez. Kimseye zorla Alfa'nın modellerini beğendirecek değiliz ya. Hayatta çok daha önemli şeyler var. 4 tekerlekli ve sac malzemeden yapılmış olan "şey" için paşa gönlümü üzecek değilim. Param olursa eğer, paşalar gibi Stelvio'yu alır ve gerçek Alfa Romeo'm var diye övünerek bacaklarımı gere gere otururum.

Ya da keşke bir Fiat alıp Alfa Romeo ile tamamen bağlı koparsa mıydım! Yanlış yaptık sanırım tekrar Alfa Romeo almakla.  :duvar:

///////////////

Aşmış

You are not allowed to view links. Register or Login  Ben de öyle umuyorum, umarım oturur yapar tekrar yapacağını diyorum fakat endişeleniyorum üstüne de bu yaptığını beğenmiyorum. Markanın sahiplerinin düşüncelerini de beğenmiyorum, dünyanın gidişini de beğenmiyorum, buna ayak uydurma çabasını da beğenmiyorum. Bu konular şu an bu tasarımın ortaya çıkışının direk nedenleridir, bu tasarım da sonucudur.
İsteyen istediğini tabi ki beğenir yada beğenmez, bu konu tartışmaya açık bile değil fakat 20 yıldır estetik üzerine çalışan ve beğenme üzerine tasarım üreten biri olarak ve tüm bu serüvenin de "tasarımsal" diye küçümsenmeyecek bir olgu olduğunun farkında, bunun çok büyük bir bütünün parçası olduğunu sizlere anlatan biri olarak şahsım adına beğenmediğimi ve beğenilmesinin de aslında yukarıda açıkladığım nedenlerden ötürü doğru bulmadığımı anlatmaya çalışıyorum. Yoksa bana ne isteyen beğenir isteyen beğenmez. :)

You are not allowed to view links. Register or Login Sadece görsel açıdan yaklaşmayalım şöyle yapalım: 159 dan iyi bir tasarımla piyasa yeni bir ara sürüldü ama clio'lar yolda geçiyor ve viraj kabiliyeti bir palio'dan kötü? Böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapardınız? Yada Clio gibi bir model çıkardı ve filo kiralama konusunda popüler bir araba oldu. Ford Fiesta yerine Alfa Romeo'lar dolaşıyor her yerde. Yanına Ülker Gofret yazan çıkartmalar falan yapıştırılmaya başlandı. Önünde üçgen ızgara var diye sevinir misiniz? Gibi sorular da doğuyor bu durumda. :)
(size sormuyorum, bunun üzerine de düşünülmeli diyorum)

Bu piyasa kaygıları hep var, hep olacak ve artarak ilerleyecek ama değer yaratan, ekol olan, yön veren ürünler de her zaman olacak. Onlardan olarak devam edersin yada etmezsin mesele bu. Etmezse ben de etmem çünkü bunu yanlış buluyorum. Kapansın fabrikalar, eski bir modeli alıp keyifle kullanalım, neyin peşindeyiz ki? Bu bir Alfisti'yi tatmin etmez mi? Yoksa popülasyonda kaybolan bir Alfisti olmaz mıyız? Diye uzar gider. :)

Bu arada evet Alfa Romeo CEO'sunun çoktan mail yağmuruna tutulmuş olması gerektiğini düşünüyorum uzun süredir ki bir kısım yağmur yağıyordur.

Bir sonraki araba yada ondan sonraki araba bu anlayışın artarak devamı olur ise benim için daha geriye yönelik bir devamlılık olur sanıyorum.

75 arkadan itişin sonuydu
159 da motora su kaçtı
Mito-Giulietta da aksesuara da karıştı
Şimdi Giulia'da bunların bazıları toparlandı bu sefer tasarıma su kaçtı ki tasarıma ilk kez su kaçıyor, bu en olmaması gerekendi ve oldu.
Bundan sonra hadi küçük Alfa Romeo'cuklar yapalım da milyor milyar araba satalım diyecekler, tol tutuştan çalalım para basalım, ondan çalalım para basalım, nasıl olsa kimsenin ses çıkardığı yok, neden kendimizi kasalım ki? diyecekler ve bildiğimiz anlamda ki Alfa Romeo yok olacak, gibi geliyor bana yoksa şüpheniz mi var onu bilmiyorum fakat :)

İnsan en çok sevdiğine kızarmış diyerek susuyorum. :)

ealprsln

Konuşmayı başından beri takipteyim ve bugün birşeyler yazasım geldi  ;)

1-) Önünde "Scudetto" olan her araç benim için AR'dur, bazılarının aralarında nitelik farkı bulunabilir (Arna gibi) ... Gerçek Alfa Romeo tartışması (yaklaşık 4 yıldır forumdayım) bu forumda gördüğüm en mesnetsiz, en saçma ve en fazla "ego" kokan tartışmadır. Yazılanlar çoğu zaman (gerçek Alfa konusunda) benim nazarımda komik olmaktan öteye geçmiyor...  Gerekirse noterde onaylanmış bir kurul oluşturalım, onlar karar versinler "son gerçek Alfa Romeo'nun" hangisi olduğuna  :lol:

2-) Otomobil üreticilerinin ve sektör liderlerinin üzerinde  hem fikir olduğu en önemli referans pist "Nürburgring" , otomobil tarihindeki en hızlı seri üretim sedan otomobili üretmişsiniz. Bu bir Alfa Romeo !!! Otomobilin markası her ne olursa olsun sadece saygı duyarım, hiç haz etmediğim en ufak sempatim olmayan bir marka dahi olsa ilk önce saygı duyarım, kötülemek ve hor görmek yerine.

3-)Kendi şirket tarhiniz içinde ilk defa SUV üretmişsiniz ve kafasını ilk gösterdiği alanda fuar aracı seçilmiş !

Son olarak ta şunu söylemek isterim; dizayn ve tasarımda hep geçmişi aramak aslında bir çeşit muhafazakarlık ve sabit kalma çabası benim için. Muhafazakarlığın da değer bulduğu durumlar var  "VW Golf" örneğinde olduğu gibi; fakat Alfa Romeo tasarım dilinde hiçbir zaman VAG grubu gibi muhafazakar olmadı ki umarım sonsuza dek olmaz.

Giulia lansman yaptığında forumun çok büyük bir kısmı aracı beğenmemişti, ben ise içine düşmüştüm. O gün söylmiştim hepiniz birgün bu araç için can atacaksınız :) Bugün o arkadaşlarımız böbrek, kol vs. satmaktan bahsediyor Giulia için  :lol: (latifedir, yanlış anlaşılmasın)

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

TRSemih

ealprsln'a kelimesi kelimesine katılmakla birlikte bende Alfa'nın Alfa olmaktan çıktığı ya da çıkacağı fikrine katılmıyorum. Markanın var olmak adına yaptığı her hamle bence yerinde. Giulia Alfa tasarımı değil vs vs diyenler aşağıdaki örnekte Giulia'nın yeterince genlerine bağlı olduğunu görebilir. Onu da geçtim, yapılmayan far, stop tasarımı mı kaldı allah aşkına? İllaki ufak tefek benzerlikler olacaktır. Yıl olmuş 2016, kimse v6 arese busso diye bıdıtlamasın :) 3,2 motordan 250 hp alıp, vergi ödeme devri bitti artık.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

murat

Benim için de Alfa Romeo, bu konuda kendisini sıkıştıran tüm küresel olumsuzluklara rağmen köklerine bağlı ürünler üretmeye çalışan duygusallığı elden bırakmamaya çalışan birkaç markadan biri.. Beğenen olur beğenmeyen olur, saygı duyarım ama ağacın dalı yerine gövdesini sallayan Türk kafamızı biraz frenlemek gerektiğini düşünüyorum.
Esas yazmak istediğim ve aramızda hep konuştuğumuz bir şeyi tekrar yazmak isterim ki: Bir Alfa Romeo'yu yakından görüp kullanmadıktan sonra nihai yorum yapmamak lazım.   :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

defrost

Eğer herşey tamam ama tasarım eksik (başka arabalara benziyor) ise öyle arabalar görüyorumki başka hiçbir arabaya benzemiyor hatta bence arabaya da benzemiyor. Bu bahsettiğim araçların tasarımları başka arabalara benzemiyor diye başarılımı sayılıyor.
Alfa araba gibi araba yapıyor bmw ve audi de (tüm modelleri değil) öyle ama mercedes öyle değil bana göre. Aslında bugüne bakacak olusak Alfanın araba gibi araba yapıp diğer araba gibi araba yapanlardan daha farklı olduğu gayet açık ama illaki bir benzerlik aranırsa bulunabilir.

hi_cazz

Gerçek Alfa Romeo böyle olmalıydı. Başkasına benzememek için böyle çirkin olmalıydı. Ama herşeyiyle Alfa Romeo olmalıydı. Hatta bunu Alfa Romeo yapmalı önüne scudettoyu koymalıydı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi