Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Stelvio - Alfa Romeo'nun İlk SUV Modeli

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

Stelvionun farlarını ben guliadan iyi buluyorum bence led detay yerinde olmuş yalnız dikkatimi çeken patent enstitüsüne gönderilen çizimde yanlış görmediysem çift xenon var tuscon gibi
Gerçekte nasıl dururdu bilmiyorum ama guliayıyı far konusunda çok eleştiren biri olarak stelvionun farlarına ısındığımı söyleyebilirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Çözüm basit :p

:haydi:

Susturucu iptali hahahahha

depeche101

depeche101

tekin159

çok çok uzun yazmama gerek kalmamış her görüş detaylı biçimde savunmuş kendini. ben olaya düz mantık ve kendi mantığım olarak kısaca 2 yorum yapıp uzaklaşacağım :D

düz mantık:
bu araba güncel arabalara benzemiş alfa değil bu ruh yok diyorsak fca'dan rica edelim 6c tasarımında bir araba yapsınlar. ya da o kadar "acımasız" olmayalım ilk giulia tipinde araba yapsınlar. o canım giulia'da öyle güzel detaylar var ki. ama şimdi üretilse bu ne hacı murat bu derler.(formu hariç tutuyorum)
ayrıca 159'un arka stoplarının da toledo benzeri olması 159'un " deliciliğinden " ve özgünlüğünden bir şey eksiltmiyor.

ayrıca giulietta son alfa idi yazısı gördüm mesela. bir araba son alfa olacaksa bu arabalar arasında en son sıradadadır giulietta benim nazarımda.
her neyse eğer bir arabaya son alfa diyeceksek bu tipe göre değil fiat satın almadan önce üretilen son alfa romeo son alfadır. o da 75 sanırım. yani 155 156 159 giulia stelvio hepsi fiat. ya da hepsi alfa. ortası yok.

kendi mantığım da diyor ki:

kriz vs yaşamayan her ürün seçeneğinde en kötü ilk 3 de olan her türlü satan mercedes bile nelerden feragat ediyor. reno motoru vs onları demiyorum bile. e serisi 5'e göre spor değildi rakip olsun diye tasarım ve ağırlığı sportif olarak değiştirmeye çalışırken resmen bence koca e serisini "hiç" etti.
bağımsız ve sektörün dominant markası mercedes bile bunu yapıyor. yapmak zorunda kalmasa yapmaz. bizim alamayacağımız(en azından çoğumuz) arabalar için keyfi görsel yorumumuz altında çok daha uzun ve karmaşık şeyler olduğunu düşünüyorum. bunu büyüklerimiz daha iyi bilir mantığında demiyorum elbette ama koskoca fca öpücük ile çalışmıyor ve sanırım milyonlar milyarlar harcanan yatırım sadece sınırlı sayıda alfista alsın diye heba edilmiyordur. bir çok tasarım plan  ve bilgi dahilinde senelerce süren bir çalışma ürünü bu araçlar. 2011'den bu yana sedan arabası yok alfa'nın. 6 sene içinde amacı sadece özgün alfa gibi alfa yapmak ve pazar kaygısı taşımamak olsa çoktan yapar hatta şu an yeni kasayı konuşuyor olurduk. daha çok giulia eleştirisi gibi oldu ama genel bir yorum sayabiliriz.

ne çok ayıldım bayıldım ne de bu alfa değil be diyebilirim. olağan imkan ve şartlarda pazar ile marka tarihi arasında yeterli bağlantı ve ilişki olduğunu düşünüyorum. en ılımlı yorum bu olur herhalde.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

tekin159

bence bir diğer hususta hepimiz alfista'yız ama beklentilerimiz ne?

-bir suv karizmatik mi sağlam mı ekonomik mi hissiyatlı performanslı mı konforlu mu dere tepe aşan bir araba mı olmalıdır?

159'a safkan alfa değil diyenlerin bir çoğunun gerekçesi 156'daki hissiyat ve serilik yok tarzı eleştiriler. serilikten kasıt ağırlık olarak ele alalım.
e şimdi 159 156'dan daha sağlam daha az arıza yapan daha tok konforlu bir araba diyebilirz. ama 156 daha hissiyatlı? buna ben de katılıyorum.

bu ve bunu gibi seçimlerimiz önde oluyor yorumlarımızda. dediğim gibi 6 senedir giulietta ve mito dışında seçenek olmadığı için bir alfa modeli çıkınca bundan yukarıda saydığım 6-7 özelliği birden arıyoruz ve ek olarak bu bir alfa ruhu taşımalı diyoruz.
üzülerek belirtmem gerekirse bence çok şey bekliyoruz bu otomotiv çağında.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

admin

Alfa Romeo yönetimi altında geliştirilen en son Alfa Romeo'lar 75 ve 164 modelleridir. Ancak 75, Alfa Romeo daha devlet kontrolünde iken piyasaya çıkmış, 164 ise 70'li yılların sonunda geliştirilmeye karar verilmiş olsa da Fiat yönetimi altında piyasaya sürülmüştür.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ar.159

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Giulianın kapı içi de bu kadar güzel mi hiç dikkat etmemişim

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

bado

ALFA ROMEO STELVIO FIRST EDITION

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

agucba

Admin artık yarın bir bilgilendirme başlığı açar!

Agucba by Tapatalk

///////////////

mac3560

Yurtdışında satışı başladı sanırım ya da çok yakında başlayacak, bize gelmesi ne zamanı bulsak acaba ? Giulia gibi 8-10 ay sonra mı göreceğiz acaba stelvioyu da?

agucba

Alfa Romeo bazı eski Alfa Romeo severler tarafından yadırgansa da Stelvli çok çok ilgi çekti ve normalde Giulia Sportwagon bekleyenleri kendisine bağlayacak gibi görünüyor.
Yapılan ilk sürüş izlenimlerinde Stelvio'nun mesela GLC ve Q5'ten sürüş performansı ve yol yetenekleri olarak üstün olduğu belirtiliyor.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////

murat

Alfa Romeo bazı eski Alfa Romeo severler tarafından yadırgansa da Stelvli çok çok ilgi çekti ve normalde Giulia Sportwagon bekleyenleri kendisine bağlayacak gibi görünüyor.
Yapılan ilk sürüş izlenimlerinde Stelvio'nun mesela GLC ve Q5'ten sürüş performansı ve yol yetenekleri olarak üstün olduğu belirtiliyor.

Ben Türkiye'de de Gulia'dan daha çok satabileceğini düşünüyorum
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Vakit olursa bir sürü sürüş izlenimi yazısından bir kaçını ekleyeyim diyorum ama fırsat olmuyor.

///////////////

Alfadanadam

Ben Türkiye'de de Gulia'dan daha çok satabileceğini düşünüyorum

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Ama mevcut servis kalitesi -belki Jeep tecrübesi yardımı ile- arttırılmadıysa Stelvio'nun işi zor Türkiye'de.

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

murat

buraya yazıyorum , fiyat Q5 + 60bin TL.

Öyle olur ona diyecek bişey yok ama bu tip müşterinin fiyat hassasiyeti daha düşük oluyor diğerine göre..Zaten de Q5'ten çok satar demiyoruz, Gulia'dan çok satar diyoruz..Yani Gulia 30 bu 50 filan yani  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

wolkanku

Öyle olur ona diyecek bişey yok ama bu tip müşterinin fiyat hassasiyeti daha düşük oluyor diğerine göre..Zaten de Q5'ten çok satar demiyoruz, Gulia'dan çok satar diyoruz..Yani Gulia 30 bu 50 filan yani  :duvar:

markayı seven ya da satıcı olarak değil , alıcı gözüyle bak ;

Quattro'ya karşı , Q4 diye bir sistemle giriyorsun piyasaya. Kimse bilmiyor yol tutuş testleri , off road parkurları ve rakiplere göre üstünlükleri nelerdir kimse bilmiyor  + 60bin daha pahalı ?

borusanda çalıştığım dönemde Xdrive 'ın bile , Quattro'ya karşı pazarlama ayağında güçlük çekildiğini, neredeyse kışın yerdeki lastik izinin Quattro'yu beyinlere kazıdığını, bu algıyı yıkabilmek için Xdrive'ın çok büyük çabalar sarf edildiğini biliyorum.

E hal böyleyken sen kalk Q4  = Quattro + 60 gayme de :)

neyse inşallah öyle olmaz, Quattro - 30 olur da bir kaç tane satılıp sürüş özelliklerini dilden dile anlatabilecek kullanıcı kitlesi oluşur.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

murat

Bence ben senden daha objektifim Volkanım, sen negatife şartlısın veya çok kızgınsın markaya, o nedenle yanlış anlıyorsun ..Ben diyorum ki Q5 in bilmem kaç bin tane sattığı yerde anca 50-60 hadi 100 satar sen hala kıyaslama yapıyosun Q5 ile... Tekrar ediyorum: Gulia'dan çok satar, onun dışında kimseden çok satmaz, hatta yanına yanaşamaz.

Ha objektif bakmayarak şunu söylerim: param olsun 150 bin lira da olsa fazla verir alırım, Q5 ile Q7 ile işim olmaz  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

balesanist

"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Alfadanadam

Stelvio'nun bir dezavantajı da boyutsal gibi geliyor bana. SUV'cular heybet istiyor. Tasarımda heybet var ama dış hacim yeterli değil gibi.
Giulia'yı canlı görenler de beklediğimden küçük geldi diye yorumda bulunmuşlardı.

admin

Stelvio'nun bir dezavantajı da boyutsal gibi geliyor bana. SUV'cular heybet istiyor. Tasarımda heybet var ama dış hacim yeterli değil gibi.
Giulia'yı canlı görenler de beklediğimden küçük geldi diye yorumda bulunmuşlardı.

Heybet isteyenler, büyük olasılıkla Stelvio sonrasında tanıtımı yapılacak olan ilk modeli bekleyecekler, çünkü 3. yeni modelin E segmenti bir SUV (yani X5, GLE...) olacağı dedikodusu dolaşıyor ortalıkta.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.