Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

accord un içine binip kokpite bakan insanın o otomobili almaması lazım bence....

n/a

eski kasaları olede yeni kasaları o kadarda kotu deil be onur yani alınmıcak kadar en azında..!

Onur

dıştan belki arkadan tamam güzel. ama dashboard u hiç begenmiyorum. plastik kalitesi özellikle tipi uzakdogu...

n/a

ama motor olarak falan bence ii ben sahsen hondanın motoruna guveniorum adamlar ii yapıolar! yigidi oldur hakkını yeme simdi! ama her uzak doguluda oldugu gibi estetikten yoksun cogu arabaları ama yeni accord bi istisnalardan biri olmus bence!!

Onur

tamamen zevk renk meselesi...  motorları iyidir saglamdır lafımız yok. ama okadar ileriyseler koysunlar 2.0 accorda S2000 motoru da görelim :)

uzak dogululara göre iyi ,avrupaya göre kötü bence ...

anIL(34an623)

bülent ve cüneyt için tamamen +1. önder için kısmen +1 Register or Login" alt=""/> sewgili önder 159 1.9 jts'nin 156 2.0'dan daha fazla satacağını nasıl ön gördün? tofaş bugüne kadar 156 2.0 jts hiç getirmedi, 2.0 ts da o kadar az getirdi ki rastlamak mucize. neyle karşılaştırıp daha fazla sattığına kanaat getirecez? ayrıca 1.6 seçeneği olmayınca mecbur bu model satılacak. zeytinoğlu dönemine bakarsan, o zaman benzin ucuzdu ve satış oranı %50-50 idi 1.6 ve 2.0lar arasında. bu da yanıltıcı ama. senin de belirttiğin gibi 2.0 araba makul karşılanıyordu o zamanlar.

yani kısacası, tofaş yılda 6 tane 156 2.0 getirip sattıysa, 159'dan ise 40 tane 1.9 jts getirip sattıysa "üff 159 jts satışlarda ezdi geçti" mi diyecez Register or Login" alt=""/> ayrıca fiyat açısından ben kendimi bildim bileli alfa rekabetçidir. ya da şöyle söyleyim, 1990lardan beri alfa rakiplerine göre makul fiyatlar vermektedir.

master

Accord'un motoru iyi bir motor ve en büyük avantajı sorunsuzluğu. Bunun yanına biraz konfor ve güzel bir tasarım da ekleyince zaten peynir ekmek gibi satan bir araç oldu. Accord çok tuttu hakkaten. 159'u kullanmadığım için kesin yorum yapamıyorum ama bana Accord'un bir adım önünde gibi geliyor. Accord'un frenleri harika , tasarımı güzel , içi güzel , performansı iyi ama 159 hiçbir alanda Accord'un gerisinde değil. Dayanıklılık mevzuunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Bunun dışında benim aklıma gelen karşılaştırmalı alanların hepsinde Accord'dan daha iyi sanki , kullanmadan yorum yapmayı sevmem aslında :) Bir tek performans konusu muamma , açıkça 1.9 jts'nin performansı objektif verilere bakınca yeterli ama yeteri kadar "Alfa" değil. Yine de Accord'la benzer fiyata satılan bir 159 ciddi bir rakip olacaktır. Kaldı ki Accord 2 lt'lerde orta sınıfı resmen yedi bitirdi , kesinlikle çok iyi bir araç ve haklı olarak satıyor , nereye baksam Accord görüyorum , 159'un Accord'un yarısı kadar satması bile ortalığın Alfa'yla dolması demektir :)

159 156 2.0'dan fazla satacak demedim :) Düşününce satması doğaldır çünkü dengeyi iyi ayarlamışlar. Bir de yeni bir araç olmasının avantajı da var. 2 lt 156'nın az geldiğine katılmıyorum. Makyajsız kasa sürüyle var , makyajlı kasa ise tamamen değişen pazar yönelimiyle alakalı. 1.6 çok daha cazip geliyor insanlara , hatta potansiyel 2.0 müşterileri bile 1.6'ya geçmiş olabilir bu yüzden.

1.6 olmayınca mecbur bu model satılmayacak maalesef , kötü olan bu işte , 1.6 lt orta sınıf pazarı -ki şu anda en üst seviyesinde- kaybedilecek , ancak  "en az 2 lt getiririz" diye insanların gözüne sokulacağı için de aynen Accord gibi orta sınıfta 2 lt alanında ciddi bir rakip olacak 159. Fakat 1.6'nın eksiğini JTD ile kapatabilirler belki. Ama yine de genel olarak 159 156'dan daha az gelir yaratabilir Türkiye'de.

Alfa'nın fiyatlarının rekabetçi olduğuna da kısmen katılıyorum. Şu anda fiyatlar gayet güzel bence , en alınabilir fiyatlar , ancak bir ara 147 için 27bin euro civarında rakamlar telaffuz edildiğini hatırlıyorum. 156 da aynı şekilde 30.000'e yakın bir fiyattan açılıyordu. "Rakiplerine göre"den kastımıza bağlı makul fiyat. Audi , BMW , Mercedes'i alırsak çok makul fiyatlar , ama Peugeot , Honda gibi markaları alırsak pek makul değildi , şu anda onlara göre de iyi fiyatlar. Ancak bana kalırsa Alfa'nın imajı Türkiye'de arada bir yerde , Honda , Peugeot ayarında değil onlardan çok daha yukarda , Mercedes ayarında hiç değil çünkü tamamen ayrı profillere hitap ediyor , BMW'ye yakın bir yerde , üstünde değil , ama altındaysa da çok altında değil , çünkü insanlara "Alfa" deyince çok farklı tepki veriyorlar.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

admin

dün gördüm 159, artık karanlıktanmıdır nedendir, bana çok silik bi model geldi. hiç öyle resimlerde görüldüğü gibi albenili değildi. ve en önemlisi ses gitmiş, kalmamış, heleki kapı kolları ki önde arkada ok sıradan geldi.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

whale

sabah ilk iş alfa web sitesini açıp araba konusu hariç çok iyi anlaştığım bir abime 159 hakkındaki görüşlerini sordum. Bana göre Türkiye standartlarında bir beğenisi var. Siteyle başbaşa bırakıp toplantıya gittim toplantı sonrasında çok beğendiğini söyledi accord mu  159 mu dediğimde ise burda alfa olsa kesinlikle alfa alırım dedi(ereğlide alfaromeo bayisi ve yetkili servisi yok). Benim yorumum alfa belki satacak ve çok beğenilecek ama biz alfistlere hitap etmeyecek.

Alfadanadam

Cüneyt dostum güzel bakmış olaya..belki birileri beğenecek, birileri satın alacak..ama benim cebimde yeterli param olsa 159 alır mıyım sorusu hala "hayır" ise bir problem vardır..

anIL(34an623)

tamam önder ama piyasada gördüğün makyajsız 156 2.0'ların da %90'ını belki daha fazlasını zeytinoğlu getirmiştir. esbank'a el konulup, zeytinoğlunun topu atması 2000 yılını kapsayan bir süreçtir. bu süreçte de sadece zeytinoğlu tarafından bile günde 1 tane 156 satılıyordu. bu rakamı baz alırsak ulaşılmasının mümkün olmadığı ortada.

sewgili önder, ayrıca fiyat konusunda verdiğin örnek alfa'nın son yıllarda kaliteyi arttırmadan fiyatı arttırma çabalarının bir sonucudur. benim itiraz ettiğim nokta senin bunu uzun bir süre sonra "ilk" olarak nitelendirmen. elimdeki eski bir listeden örnek vereyim: 2000 model 145 1.6 cc 7.875 milyar satılırken, focus 1.6 cc 7.917, civic 1.4 cc 8.402, golf 1.6 cc 8.596'dan satılıyordu. A 3'ü hiç söylemiyorum bile. örnekleri çoğaltmak mümkün tabi ki tozlu rafları karıştırdıkçaRegister or Login"/>

ayrıca arklar 159 fiyatını ben çok makul karşılamadım açıkçası. ön yargılı olmamak gerek ama hepimizin arabalarında varyatör, tuşların soyulması, içine su alması, frenlerin ses yapması, bozuk makyaj aynaları, hor kullanırsan çabuk dağılan ön takımlar, vb. kronik sorunlar var. hatta bu sorunların hepsiyle birden karşılaşan arabalar bile var ne yazık ki. bu sorunları sizce 159 aştı mı? aştıysa ben de OK derim. aşmadıysa benden bu fiyata bu araba OK alamaz. zaten seri bir araba değil.

peki honda accord'da sizce bu sorunların kaçı yaşanır? buyrun buradan yakın Register or Login"/>

Edited by - anIL(34an623) on 07/12/2005 02:13:27

Edited by - anIL(34an623) on 07/12/2005  02:16:07

Onur

accord un sorunsuz imajını bence biraz fazla büyütüyorsunuz gözünüzde. motor ve yürüyen kesinlikle daha iyidir kuşkusuz. ama çabuk yıpranan koltuklar, malzeme kalitesi , sorunlu torpido kapağı ,sesli çalışan direksiyon kutusu da benim arkadaşımın arabasından gözlemlediklerim. soguk havalardaki yürüyen aksam tıkırtılarıda 156 yı aratmıyor.

seri olma konusuna gelince. 2.0 accord da çok seri bir araç değil. ama 2.4 nasıldır hiç bir fikrim yok. 

fiyatı ben açıkcası rekabetçi buldum sonuçta bence Alfa kendini opel honda vw ile bmw mercedes arasına bir yere konumlandırmaya çalışıyor. ayrıca bu fiyat daha da makul olacak çünkü fabrika 1.8 litre yeni 130- 135 hp arası güç üreten bir makinayı piyasaya hazırlıyor. tabi daha sonrada yolda  2.2 ve 2.8 V6 da var. 1.8 şayet yüce distributörlerimiz tarafından getirilirse daha da rekabetçi bir araç olucak ülkemiz piyasası için. yanlış hatırlamıyorsam 1.9 JTD 120 hp lik versiyonda o listeye dahil.

n/a

Ben bugün otomobil alacak birine, Accord'u rahatlıkla tavsiye edebilirim. Ama aynı rahatlığı 159'u tavsiye ederken hissedemem.

Kaldı ki, 2.0 motorlu orta sınıf otomobillerden bahsediyoruz.. Hepsi 3 aşşa 5 yukarı aynı :)

Bence Alfa Romeo'nun spotif yanı, artık sadece tasarımda kendini gösteriyor. Kullanımda, sürüş zevki olarak BMW 3 serisi, Accord ya da 159'un çok çok fark edeceğini düşünmüyorum. E, Accord da tasarım olarak çok fena değil işin kötü yanı..... Hatta kokpitini de beğeniyorum ben.

Aslında 159, çok iyi bir otomobil. Ama, Accord da öyle :) Ben bugün araç alıyor olsam, daha iyi bir otomobil olduğu için değil; ama daha iyi bir alışveriş olduğu için Accord alırdım. :)

Tufan

"Aslında 159, çok iyi bir otomobil. Ama, Accord da öyle :) Ben bugün araç alıyor olsam, daha iyi bir otomobil olduğu için değil; ama daha iyi bir alışveriş olduğu için Accord alırdım. :) "

Kerem, alınma ama bence bu biraz önyargılı bir ifade olmuş.  Sonuçta Alfa'nın güvenilirlik imajını ve servis kalitesini hepimiz biliyoruz ama 159'da sağlamlık konusunda ciddi atılımda bulunduklarını belirtiyorlar. Eh servis konusunda da 2-3 yıl öncesine göre ciddi bir fark sözkonusu. Tavsiyede bulunmak için en azından 159'un yollara düşmesini beklemek daha doğru olmaz mı?

Onur'a katılıyorum, tamam Honda iyi güzel de öyle çok sorunsuz bir araba değil. Ayrıca Honda'da sorun çıktığı zaman katlanılan maliyeti de hesaba katmak gerekir.

n/a

Yo, haklısınız. 159'un kalitesinden de şüphem yok. Ben sadece, aracın değeri açısından söylüyorum.. :)

freyzer

dantelk, Accord ile 159 un aynı sürüş zevkini vereceğini düşünmen çok da doğru gelmedi bana. Sadece basit bir örnek olarak siteye koyduğum videoya bakabilirsin. Tercih ederdim dediğin Accord 11 otomobil arasından 11. olurken 159 birinci olmuş. Sadece sürüş zevkinin büyük bir kısmı yol tutuş demek olduğu için bile Accord ile 159'u, sportif bir sürüş bekleyen birinin karşılaştırmaması lazım.

Ayrıca seri olduğu söylenen Accord 2,4'ün 0-100'ü 9sn iken 1,9 ltrelik 159 sadece 0,7 saniye kadar daha yavaş. 110bin YTL karşılığında 3.2 motor, 4x4 bir 159 alınabileceğini de hatırlatmak isterim ; )

Onur

3.2  4x4 muhteşe bir seçenek ama Türk insanın zihniyeti yüzünden alan olmaz diyorum ben. 88 bin ytl ye 166 2.0 gibi muhteşem bir arac varken halan normal donanımlı 120d'e 100 bin YTL ye yakın paralar veriyorlar. sadece amblem için Register or Login" alt=""/>

n/a

Accordu bende severim ilk çıktığında Honda güzel bir araba yapmış demiştim.. Ama 159 ile arasında tercih yapmam gerekse kesinlikle 159 derim.. Hele Freyzerin koyduğu videoyu seyrettikten sonra 159'a olan güvenim dolayısıyla Alfa'ya olan güvenim iyice artı, önemli olan kaza yaptırmamak ve Alfa bunu yol tutuşu ile gayet iyi başarıyor.. 

Videoyu gözden kaçıranlar için : )

">   

quote:

freyzer wrote:

dantelk, Accord ile 159 un aynı sürüş zevkini vereceğini düşünmen çok da doğru gelmedi bana. Sadece basit bir örnek olarak siteye koyduğum videoya bakabilirsin. Tercih ederdim dediğin Accord 11 otomobil arasından 11. olurken 159 birinci olmuş. Sadece sürüş zevkinin büyük bir kısmı yol tutuş demek olduğu için bile Accord ile 159'u, sportif bir sürüş bekleyen birinin karşılaştırmaması lazım.

Ayrıca seri olduğu söylenen Accord 2,4'ün 0-100'ü 9sn iken 1,9 ltrelik 159 sadece 0,7 saniye kadar daha yavaş. 110bin YTL karşılığında 3.2 motor, 4x4 bir 159 alınabileceğini de hatırlatmak isterim ; )

n/a

Accord piyasada daha çok tanınan bir araba 159 ise yeni ve yıkılması süre alacak süper bir Alfa Romeo imajı ile memlekete geliyor : ) Bu durumda bencede macera aramayan ortalama tüketici accordu tercih eder..

quote:

dantelk wrote:

Yo, haklısınız. 159'un kalitesinden de şüphem yok. Ben sadece, aracın değeri açısından söylüyorum.. :)

n/a

accord aksesuar olaraK belki daha doludur ama yol tutuş,performans açısından 159 ile boy ölçüşemez düşüncesindeyim.ayrıca ön görünümü mazda 6 ila aynı.sonuçta  o bir capon.

n/a

Videoyu ben de izledim. Ama doğrusu, zaten ESP de olduktan sonra, yol tutuş konusunda her iki araç da beni fazlası ile tatmin ederdi sanırım. 159, daha iyi yol tutuyordur. Daha fazla sürüş keyfi de veriyor olabilir hatta? Ama, Honda sağlamlığını, sürüş keyfine tercih edebilirim. Ve insanların çoğu da bööle hissediyo. Bu da çok normal; çünkü Accord ve 159, konfor ağırlıklı otomobiller; performans değil! :) Buna bağlı olarak, müşteri kitleleri de rahatlığa önem vereceklerdir, kısa turlu bir direksiyona değil. Ve doğrusu ben de bööle hissediyorum. Accord da sürüşü çok ruhsuz bir otomobil değil diye biliyorum, gayet kıvrak olduğunu kullanan arkadaşlarım sölediler :) Sonuçta ikisi de bana keyif verirdi, sürüş olarak.. Tasarım olarak da Accord, sonuçta kendini ispatlamış bir otomobil..

Yol tutuş ve sürüş zevki aynı şey diil diye düşünüyorum. Yol tutuş, rakamsal değerlerle açıklanabilecek kadar basit, oysa sürüş zevki açıklanamaz :) Ne olursa ossun, orta sınıf otomobiller bunlar. En fazla ne kadar fark edebilir ki sürüş keyfi? Özellikle de köprü trafiğinde, işe git gel için kullanılıyorlarsa :)

BMW de hep övünür, 'otomobillerimiz arkadan çekişli; sürüş zevki azami' diye. Hani, kaç BMW kullanıcısı bunun faydasını görüyor? Sanki sabah akşam , körfez pistine çıkıyoruz da yanlıyoruz. Ben herakşam işten eve arabayla geliyorum. Arabam daha çok yürüyeceğine, daha az yaksın, tercih ederim :) Ne sürüş zevki alınır ki, tampon tampona trafikten? :)

Accord, 159'dan daha yavaş olabilir; ama burada 9-10 sn sürelerden bahsediyoruz be arkadaşlar :) Kaç kişi, o aradaki 0.7 saniyenin kaymağını yiyebiliyor; ya da senede kaç defa yiyor? :)

Bunlar tabii ki önemli şeyler, ama bana göre otomobil seçiminde geçerliliği olan kriterler değil. Orta sınıfta da Marea, Bora'nın Astra'nın alayını geçerdi belki. Ama 0.5 sn için, Marea alınır mı canım :) Bu hesaplar beni pek bağlamıyo :P

Onur, Türk insanının zihniyetie laf ediyorsun ama, bu arabanın 6 aylık vergisi, 2bin lira!!! :) Yani, bir otomobile 100bin lira vermek için baya iyi kazanıyor olmak lazım. Ama o zaman bile insan, yıllık 4bin lira vergi vermeyi düşünür; bunun benzini de cabası. Hem o kadar yürüyen arabaya meraklı olan varsa da, kusura bakmayın, aklın yolu bir: Alfa 3.2'ye vereceğin 110bin lira ile bir Evo, bir de dizel Getz alıyorsun. Bu araç alınmaz demiyorum, sadece, 3.2'nin yerine Evo + Getz teklif ediyorum :) Almak isteyen yine alır; ve dayanamayıp alanlar olacaktır. Ama, ben performansa o kadar para ayıracak olsam, bir an bile Alfa 3.2 düşünmezdim :)

BMW hiç bi zaman aldığı parayı haketmiyor, ama satarken karşılığını iyi veriyor. Benim 156'yı aldığım zamanlarda, param 93 model airbag'siz 3.16'ya yetmiyordu :)

Ben bugün galeriye gidip araba bakıcak olsam, gider 159'a bakarım, severim, 'süper alet yapmışlar' derim. Sonra da gider accord alır, 5 sene işten eve evden işe paşalar gibi, tepe tepe binerim :)

159 alan alır tabi, bişi demiyorum :P

n/a

Yine çok muhalefet yapıyorum di mi :) Yok hakaten güzel alet 159. Bazı özellikleri ile de, bir kesim kullanıcıları çok etkileyecektir. Ama ben almayayım, teşekkürler :) Bir Avensis değil, bir Laguna asla; ama bir Accord, bana daha çok hitap eder.

3.2'si de, sonuçta bazı kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Ben kendi adıma, 1.6 için ödediğim 97lira vergiden, ve tüketim değerlerimden pek memnunum, ve daha fazla performans için, bir kuruş vermeyi bile düşünmüyorum :) O yüzden bana pek hitap etmiyo bu işler...

n/a

kerem içindeki honda aşkını açığa vurmuşsun yine.accord 1363 kg ,159 1480 kg.arada 117 kg lık hiçte küçümsenmeyecek bir fark var.bu farka rağmen yaklaşık 1 saniye hızlanma değerleri 159 dan yana.accord biraz kof bi araba.heybetli duruyor fakat o heybetine göre kilosu düşük.acaba ncap çarpışma testlerinden kaç yıldız almıştır.?(accord)

n/a

hmm 4 yıldız. Önden darbede alınan sonuç, günümüz standartlarına göre vasat.

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

anIL(34an623)

accord da 159 da bana hitap eden araçlar değil ama illa ikisinden birini alacak olsam 159'u tercih ederdim. fakat sağlam olması ve daha önce saydığım kronik sorunlardan arınmış olması koşuluya. yoksa bu paraya bu arabayla işim olmaz hayatta. o kadar para verdin mi araban saat gibi, kusursuz işlemeli. bence daha kesin bir karar için 159 kullanacak kişilerin objektif yorumlarını beklememiz gerekiyor.

yol tutuş için ise "Accord'unki yeterli, beni keser" gibi yorumlar veya düşünceler bence çok yanlış. allah korusun bu tarz kazalarla genellikle insanlar yabancı oldukları yollarda karşılaşıyorlar. günlük kullanımda, her gün geçtiğiniz yollarda Accord sizi kesebilir ama olağandışı bir şey başınıza geldiğinde yol tutuşun değerini anlarsınız.

Edited by - anIL(34an623) on 07/12/2005  21:50:08