Alfa 156 MK2 Alıyorum - Orijinal Kare Ön Plaka Hakkında Soru

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cgn.byt

Herkese merhaba değerli Alfisti ailesi,

Aranıza yeni katılıyorum ve nasipse çok yakın zamand bir Alfa Romeo 156 MK2 alarak bu güzel tutkuya resmi olarak ortak olacağım. Aracı almadan önceki o tatlı heyecanı yaşarken, aklıma takılan bir detayı siz tecrübeli abilerime ve kardeşlerime danışmak istedim.

Alacağım aracın ön plakası, Alfa'larımızın o karakteristik duruşuna uygun olarak yanda ve kare formunda. Üzerindeki plaka eski tip basım karakterlerine sahip ancak kesinlikle APP veya sahte değil. Şoförler Odası'nın soğuk mührü ve ay-yıldızlı reflektif hologramları üzerinde çok net bir şekilde duruyor; yani tamamen orijinal ve resmi bir plaka.

Sorum özellikle İzmir'de yaşayan veya bu konuda tecrübesi olan üyelerimize:
İzmir trafiğinde polis çevirmelerinde bu eski tip ama mühürlü kare plaka bana herhangi bir sorun çıkarır mı? Plakanın orijinal olduğunu belirtmeme rağmen ekiplerin bu kare ve eski basım plakalara karşı genel tutumu nasıldır?

Şimdiden vakit ayırıp cevap veren, tecrübelerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.
Çağan
Mobile & Full-Stack Developer
Alfa Romeo 156 MK2

Testarossa

Karayolları Trafik Yönetmeliği

53. Madde

Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre, en ve boyda olur.
this is all about passion

agucba

10 yıldır önde kare plaka kullanıyoruz, özellikle talep etmiştim Birmot Suadiye'den. Onlar da "Nova" plaka olarak not düşmüşler trafik tescil işlemlerini yapacak olanlar için.
O günden bu yana hiç bir yerde sorun yaşamadık, ne trafik polisi ile, ne jandarma ile, ne otoyol gişelerindeki geçişlerde ne de son zamanlarda AVM otoparklarındaki otomatik plaka okuma sistemlerinde.
Sorun yaşadığımız tek yer kapalı otopark girişinde oldu ama bu plakadan değil, kullanılan kameraların bence "kalitesiz" oluşu ile ilgili bir durum.

///////////////

vulkski1488

Merhaba hoş geldiniz,

2024 yılında Giulietta'mı aldığımda önde İtalyan ölçü plaka vardı. Tabi o zamanlar çok detaylı da bilmiyordum, ikinci gecemde kendi semtimde sağ olsun polisler direkt ceza yazdılar. Alfa'ların yarısı İtalyan plakayla geziyor ama 1312'yle ışığımız barışmadı.

Cezadan sonra plaka mevzusunu biraz araştırmıştım. Çünkü ben de öne "kare" plaka takmayı çok düşündüm fakat Giulietta'da biraz alttaki ızgaralara doğru denk geldiğinden vazgeçip plaka altlığıyla beraber standart plaka takmıştım.

Testarossa'nın dediği gibi, AB ülkeleri gibi Türkiye'de de standart plaka ölçüsü 11x52cm. Kare plaka olarak geçen motosiklet vb. taşıtlar için olan plaka 15x24cm. 21x32cm ölçüsündeki plaka çok nadir ve arka plaka için kullanılıyor. Bir keresinde köyde görmüştüm sanki. Bir de 15x30cm plaka var, bu plaka Alfa Romeo, Mitsubishi Lancer gibi araçlar için yasal olan plaka ölçüsü. Uysa da uymasa da küçük bir plaka istiyorsak tek seçenek bu ölçü. Aynı zamanda bu plakayı şehirlerarası otobüslerin arka plakasında da sıkça görebilirsiniz.

Şimdi uzun lafın kısası, bazı VAG'cı dostlar arkaya ya da öne 15x24cm ya da 15x30cm takıyor pek de sorun yaşamıyorlar ama legal değil. Alfa'da ise ön tarafta 15x30cm plakayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Belki çok kıl bir memur özel plaka altlığından alıp taksaydın takan Alfa'lar var diyebilir ama plaka altlığı fabrikasyon olarak gelmeyen bir aksesuar olduğu için eğer ceza yerseniz Karayolları Trafik Yönetmeliğini gösterip cezaya itiraz edebilirsiniz.

Stepnede bulduğum arabamın eski plakaları; üstteki 15x30cm, alttaki 11x52cm. Bursa TŞOF basımı.

16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)