Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Robbie

Cuma gunu aksam ustu şekerpinar giselerde arkadan gelen beyaz bir Giulietta selam verdi ayni şekilde bende de selektor ile selam aldi,
147 1.6 TS Distinctive 2006

emrahbaser

geçen günlerde mit05'le tem otoyolunda karşılatık 90 km hızla camları açıp muhabbet ettik fatihcim burdanda selam olsun

AnilAlkan

Geçenlerde Düzce'de gördüğüm bir 146'ya selam verdim. Adamın eli emniyet kemerine falan gitti anında. Sanırım "yolda çevirme var" uyarısı yaptığımı zannetti..Bu "yolda çevirme var" dayanışmasına ayrı bi haranlığım var o da ayrı mesele. Sakarya - Eskişehir hattında bu konuda inanılmaz bir yardımlaşma var sürücüler arasında..
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

Boost Up

dün adını tam olarak bilmiyorum kusura bakmayın lakabını biliyorum:) Doktor abimizi gördüm Sonax Butikte:)

bu ara her gün bi dolu yol yapıyorum gören olmadı mı ya

antihero

Selamsızlar çoğaldı bu günlerde
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

emin

quote:

geçen günlerde mit05'le tem otoyolunda karşılatık 90 km hızla camları açıp muhabbet ettik fatihcim burdanda selam olsun

ayıp lan insan çağırır =) Bensiz tem olur mu =) fatih anladın sen
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Fatihob

Emrah seni gördüm 1 sn bile düşünmedim acaba Emrah'mı diye partıl parıl parlıodu direk kırdım önüne:)

Arda Tem'de karşı şeritten gördüm ya seni daha ne olsun

Emin yerler bir kurusun TEM bizi bekler:)
..

emrahbaser

bende ilk sesi duydum has..bu ne dedim bi baktım bizim fatih

sp4rc0

her gün İzmir-Manisa yolunda karşı şeritte gördüğüm, geçen gün bu yolu kardan trafiğe kapattıkları için Menemen Emiralem civarında karşılıklı geçip birkaç defa selektör ile selam vermeme rağmen sallamayan, 45 plakalı beyaz Giulietta'nın bu forumdan olmadığına eminim..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Keox

Bir konu dikkatimi çekti istanbul avrupa yakasında avcılar beykent arasında kaç tane alfa gördüysem bir tanesi bile selam versemde almadı ama sefaköyden sonrası için selam vermiyeni döverler misali genelde selamlaştıklarım oldu.

Acaba neden avcılar beykent arasında bu oluyor anlamadım.

Onur ÖZTÜRK

2 gün önce Kozyatağı-Maltepe istikametinde e5'te önümde giden beyaz Guiletta'ya selam vermeme rağmen oralı olmadı. Yanından geçerken bir bayan odluğunu farkettim. Ankara'da yine selam verdiğim siyah 156'da almadı. İlk 2 selam deneyimim hüsran oldu maalesef
                                                                                                                           Stile Italiano

Boost Up

quote:

Emrah seni gördüm 1 sn bile düşünmedim acaba Emrah'mı diye partıl parıl parlıodu direk kırdım önüne:)

Arda Tem'de karşı şeritten gördüm ya seni daha ne olsun

Emin yerler bir kurusun TEM bizi bekler:)

abi bende senı gordum hakkımı yemee

Boost Up

bi tane alfa gt gordum 2. kopru yolunda siyah akşam saat 8.20 civarlarında. biraz oynaştık ama sonra göremedim kendisini:) burdan mıdır acaba

bussone

155 Q4'ün Alfa olduğunu bilmeyen (ki tahminen Tempra falan sanılıyordur), selam vermeyen Alfa sürücülerini esefle kınıyorum. Selam vermeyip sonra serviste görünce araba yerdeyken kaputun altına, liftteykende şafta, arka diferansiyele 10dk. bakıyorsunuz ama naber

Genellemeye gidiyorum ama, bundan sonra selam verme şartlarım şöyledir, ödün vermem:

75, 145, 155: selam ver %90 geri dönüş olur
156-147 Mk1, 916 GTV ve Spider: selam ver, dönüş olabilir, başarı %40 mertebesinde
156-147 Mk2: bırak önce o selam versin
159, GT: selam verme, onun selam vermesini geçtim selamı görmesi bile çok çok küçük ihtimal.
Mito, Giulietta: Fatih ve Emin'in arabasını tanıyorum zaten, diğerleri için 159 ve GT için şüpheli yaklaşımım geçerlidir.
Bir de artık Lancia görürsem selam vereyim diyorum.
Dr.Ingegnere Bussone

Alfadanadam

Bu mesajı "ben bir 155 q4 aldım" olarak mı algılamalıyız ? :)

dr_no

Guli yi ilk aldığımda ortam güzeldi ama izmir'in o kadar bol alfasına rağmen denk mi getiremiyorum nedir genelde "ne var?" bakışlarıyla karşılaşıyorum uzun zamandır. Bırakmaya başladım artık iyice.. Sitedeki arkadaşlarla da semtlerimiz uyuşmuyor denk gelmiyoruz kimseyle.

bussone

quote:
Bu mesajı "ben bir 155 q4 aldım" olarak mı algılamalıyız ? :)

Doğrudur, yaklaşık 9 aydır bir Q4 üzerinde sessiz ve derinden harıl harıl çalışmaktayım
Dr.Ingegnere Bussone

Alfadanadam

Ahha, işte bu sürpriz oldu :) 75 Turbo America dedikoduları vardı ama 155 q4'ü beklemiyordum doğrusu. Tanır mıyız delikanlıyı? :)

bussone

quote:
Ahha, işte bu sürpriz oldu :) 75 Turbo America dedikoduları vardı ama 155 q4'ü beklemiyordum doğrusu. Tanır mıyız delikanlıyı? :)

1996 Widebody, siyah bir Q4. Planladığım şeylerin bir kısmını (Yılmaz Usta'nın becerisi ve Hakan Çalışkan'ın desteği ile elbete) tamamlayabildiğim zaman  (250 hp+) dyno sonuçları ile beraber tanıtmayı düşünüyorum sizlere. Bizim forumdan Cemal Abi, Fatih ve Emin tanıştılar kendisi ile.
Dr.Ingegnere Bussone

Gouki

Widebody bir Q4 doğru ellerde. Detayları merakla bekliyoruz Utku abi.

ATA

Passion Candoğan'la alfisti selamımızı karşılıklı tatmin ettik bu gün =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

emin

quote:

155 Q4'ün Alfa olduğunu bilmeyen (ki tahminen Tempra falan sanılıyordur), selam vermeyen Alfa sürücülerini esefle kınıyorum. Selam vermeyip sonra serviste görünce araba yerdeyken kaputun altına, liftteykende şafta, arka diferansiyele 10dk. bakıyorsunuz ama naber

Genellemeye gidiyorum ama, bundan sonra selam verme şartlarım şöyledir, ödün vermem:

75, 145, 155: selam ver %90 geri dönüş olur
156-147 Mk1, 916 GTV ve Spider: selam ver, dönüş olabilir, başarı %40 mertebesinde
156-147 Mk2: bırak önce o selam versin
159, GT: selam verme, onun selam vermesini geçtim selamı görmesi bile çok çok küçük ihtimal.
Mito, Giulietta: Fatih ve Emin'in arabasını tanıyorum zaten, diğerleri için 159 ve GT için şüpheli yaklaşımım geçerlidir.
Bir de artık Lancia görürsem selam vereyim diyorum.

Utku abi seni trafikte görsem Arabdrift hesabı kırarım direksiyonu çekerim el frenini, tek ayağımı da asfalta sürterim kapıyı açıp =)

Fatih bizim ufaklık açık havada baya bir gidiyor, sahile getir bi gece kapışalım. (kumandalı mitolar kastedilmiştir, aksi töbe haşa ne haddimize bas bas 80 =) )
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alfadanadam

quote:

quote:

1996 Widebody, siyah bir Q4. Planladığım şeylerin bir kısmını (Yılmaz Usta'nın becerisi ve Hakan Çalışkan'ın desteği ile elbete) tamamlayabildiğim zaman  (250 hp+) dyno sonuçları ile beraber tanıtmayı düşünüyorum sizlere. Bizim forumdan Cemal Abi, Fatih ve Emin tanıştılar kendisi ile.

süper, Q4'ler birer birer kurtuluyor desenize :) Maxi Hakan'ın desteği de ayrı bir güzellik tabi :)

bussone

quote:
Utku abi seni trafikte görsem Arabdrift hesabı kırarım direksiyonu çekerim el frenini, tek ayağımı da asfalta sürterim kapıyı açıp =)

Eğer bunu yaparsan her Mito'ya selam vermeye söz veririm Emin. Ama gözümle görmem lazım.
Dr.Ingegnere Bussone

Edith

quote:

quote:

Utku Abi, beni forumdan saymıyorsan başka ama, iş yerinde her molada yüzyüze olduğum, bilimum parçası için konuştuğumuz, hatta arabamı almak için beni şu anki arabamın bulunduğu yere bizzat götürdüğün Q4 ü benden mi kaçırıyorsun:)

Ayrıca selam konusuna inanmamaya başlayalı 3-4 ay oldu..sadece ofisin sokağında denk gelebilirsek GTV veya 155 le selamlaşıyoruz.
Hatta forumdakilerin benim yaşadığım muhitin çok uzağında olduğunu hatta uzayında olduğunu düşünüyorum..

Şans mı desem..