Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tayfun

You are not allowed to view links. Register or Login
Ya az önce sehır içi ve sehır dısı km yaptım tekrar kntol edeyim diye sabit durmuyor bu meret, 70 -90 geziyoo oh neala,, bende değiştircem arkadaşlar bu iş böle olmazzz,, bende 90 gelmiyor diye seviniyordum iyi bişey sanıyordum,, fan falan çalışıyor aslında bozuk olsa fanı çalıştırmamması lazımm ama değilmi,, değiştirince sabit kalır dimi, yoksa böyle gezecekse gene kalsın derim, birde yakıtın dışında motora ne gbi zararı olur.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
merakla sonucu bekliyorum. Ona göre hareket edecem  bende.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tayfun yarın bostancı sanayiye gelir misin?
Senin aracına ben termostat taktıracağım. Eğer ısındıktan sonra 90 derecenin altına düşerse para vermezsin olur mu :)
tolgacigim bu tarz iddalı ve imalı  konusmana  gerek yok. Arkadaşın yukarda anlattığı durumu bende yaşıyorum ve normal zannediyordum. Sonuçta sizler benden çok daha tecrubelisiniz. Fikirlerinizde benim için önemli. Hatta cruze ile ilgili bi sorunumu bostancida hatırı sayılır ustaların cozemedigi durumu forumdan bi arkadasimin ayak üstü sohbetinde söylediği şeyleri uygulayarak giderdim. Fakat! Maslak ve bostancida yine hatırı sayılır ustalarimizin söylediklerine dayanarak normal olduğunu düşündüm. Ama sonuç olarak bende termosdatimda sorun oldugu kanaatine vardım. Sonuçta bu kul yapısı ama 8 ay gibi kısa sürede bozulması garibime gitti. Netice olarak sizin gibi tecrübeli arkadaşların fikirleri sayesinde degistirmeye karar verdim. 200 tl bişey değil. İddaya imaya  gerek yok. Saygılar.

tolga_ozhan

Yok yahu  ne iddalaşması :)
O kadar şey yazdım ikna edemedim. Belki ancak böyle ikna ederim dedim. Sonuçta maddiyatında olmadığını tahmin ediyorum.

tayfun

Neyse:) marka ne onerirsin ? Ve onerecegi marka termosdat  tek tip midir?

tolga_ozhan

Valeo yada Behr işini görecektir :)
Başka tipleri hakkında bir fikrim yok.

tayfun

;)

zephry

Geçen sene 156 yı ilk aldığımda hararet açık trafikte 80-85 C civarındaydı. Radyatörü değiştirmem gerekliydi değiştirdikten sonra hararet 70-75 C oldu.
    Bu seferde termostat bozuk heralde diye valeo termostat aldım bişey değişmedi.Heralde bu termostat bozuk diye geri verdim Enrikodan orjinal olanını aldım ki oda Behr çıktı. Behr i taktığımda 80 C civarını göstermeye başladı yani değişen bişey olmadı asla 90 ı yakalayamadım.Tek değişmeyen termostat üzerindeki müşür oldu onuda ustam sağlam dediği için değiştirmemiştim.Çünkü zamanı geldiğinde yani 88C ye geldiğinde termostat açıyor. İlk bakımda müşürüde test edicem ama bişey değişeceğini zannetmiyorum. konuya burdan devam edelim bence...

tayfun

Geçen sene 156 yı ilk aldığımda hararet açık trafikte 80-85 C civarındaydı. Radyatörü değiştirmem gerekliydi değiştirdikten sonra hararet 70-75 C oldu.
    Bu seferde termostat bozuk heralde diye valeo termostat aldım bişey değişmedi.Heralde bu termostat bozuk diye geri verdim Enrikodan orjinal olanını aldım ki oda Behr çıktı. Behr i taktığımda 80 C civarını göstermeye başladı yani değişen bişey olmadı asla 90 ı yakalayamadım.Tek değişmeyen termostat üzerindeki müşür oldu onuda ustam sağlam dediği için değiştirmemiştim.Çünkü zamanı geldiğinde yani 88C ye geldiğinde termostat açıyor. İlk bakımda müşürüde test edicem ama bişey değişeceğini zannetmiyorum. konuya burdan devam edelim bence...

bende radyatör değiştirdim. Sanmıyorum ama onunla alakası olabilirmi ?

zephry

ustam olabileceğini söylemişti verdiğim linkte var zaten açıklaması.

tayfun

İnceledim baya bi zaman olmuş. Ne oldu peki sonuç aynimi? Yada aynı şekil kullanmaya devamı ediyorsunuz?

zephry

Evet aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum..

tolga_ozhan

Termostat üzerindeki müşir dediğiniz aslında sıcaklık sensörüdür ve termostatın açılıp kapanması ile alakası yoktur. Termostat sıcaklık farkından dolayı mekanik olarak açılıp kapanır, yani bir elektirk sinyali yoktur. O senör dediğimiz parçanın tek görevi ölçtüğü sıcaklığı ECU'ya iletmektir.

zephry

Peki gösterge, üzerinde görünen sıcaklığı nereden sinyal alarak gösteriyor bize?

tolga_ozhan

Peki gösterge, üzerinde görünen sıcaklığı nereden sinyal alarak gösteriyor bize?

Yine termostat üzerindeki sensörden ikaz alıyor.

tayfun

Radyatorden olabilirmi  acaba tolga? Yan sanayi bi radyatör koyduk.

zephry

Yine termostat üzerindeki sensörden ikaz alıyor.

Geçenlerde tunerviper(Anıl) fiatecuscan ile yaptığı ölçümleri göstermişti.Ecu ile gösterle aynı sıcaklığı göstermiyordu, ecu 5-10 C daha fazlaydı hep.Ben de yurtdışı forumlarda araştırdığım kadarıyla aynı sonuca vardım.
   O zaman ya göstergeye gelen sıcaklık bilgisinin müşürü farklı ya da göstergenin hassalığı çok doğru değil.Çünkü asıl dikkate alınması gereken gereken ecu sıcaklığı diye biliyorum.İlk resim rolantide ve hareket halindeki değerler.Son iki resim termostat açıldıktan sonraki değerler.

tolga_ozhan

Benzer bir ölçümü bende yapıp yazarım sonuçlarını yakın zamanda.
Göstergedeki gecikme hakkında çok fazla bilgim de yok açıkçası. Sadece termostat konusunda fazlaca tecrübem var.

erdem1904

tayfun kardesime imadir :) 156 2.0 icin Behr marks termostati simdi 75 tlye aldim toptsncidan :)

Valeo yada Behr işini görecektir :)
Başka tipleri hakkında bir fikrim yok.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tayfun

Yok abi vermem ben okadar para. Eski kamyoncu taktigi gazete koyacam  radyatorun önüne:D:D

sbk0655

[/ Sonuçta bu kul yapısı ama 8 ay gibi kısa sürede bozulması garibime gitti. Netice olarak sizin gibi tecrübeli arkadaşların fikirleri sayesinde degistirmeye karar verdim. 200 tl bişey değil. İddaya imaya  gerek yok. Saygılar.

[/quote]

Bildiğim kadarı ile yedek parça 1 yıl garantili olur. Ücretsiz yenilenmesi gerekir diye düşünüyorum. Tabi bunları servisten sıfır aldığınızı varsayarak yazıyorum.

tayfun

Parçayı kendim almıştım daha birsürü parça ile aksaraydan 850 tl lik alışveriş yapmistim .yine aynı parcinin maslak ta servisi vardı. Alfa,saab,rover gibi markalara bakiyorlardi. Bakimlarida orda yapmislardi. Servisi devrettiler. İsim vermiyim ama yuzlerini seytan görsün abi.

sbk0655

Anladım , o zaman mecburen yeni almak gerek , zaten çok pahalı da değil tekrar muhatap olmaktansa...

erdem1904

Arkadaşlar termostat değişti.. Teşekkürler Tolga.. :) Araba sabit 90 ara ara 80-85 aralığına inip geri 90'a çıkıyor.. Değişimden önce hep 70 sıkışık trafikte 90 oluyordu..

Termostat 75
antifiriz ve işçilik 50 tl

Değiştirin gitsin kafanız rahat etsin :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tayfun

Arkadaşlar termostat değişti.. Teşekkürler Tolga.. :) Araba sabit 90 ara ara 80-85 aralığına inip geri 90'a çıkıyor.. Değişimden önce hep 70 sıkışık trafikte 90 oluyordu..

Termostat 75

termosdat öncesi ve sonrası yakıt olcumlerinizlede bizi aydinlatirsaniz sevinirim.

blackeyekenan

Termostat 75

Bende değiştirecem,alfa için özel bi termostad varmı yoksa sanayide bulunurmu standart bişey mi bu,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

huseyinsimsek

Bu haftaki ölçümlerime göre. 60 kuruş/ km. Bu termostat değişimini ben de yapıcam en kısa zamanda. Bakalım bir değişiklik olacak mı?
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006