Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün 166 ile İzmir-Yalova, ardından feribot ile pendik'e geçtim. Yaklaşık 450 km civarı bir yol. Ağırlıklı olarak 90-110 arası kullandım (nerdeyse her 50 km'de bir radar var). Bursa çevreyolu'nu komple 180-210 km/s arası geçtim.
Yol bilgisayarının hesabı 9,6 litre lpg yakmışım 100 km'de.
GT'den sonra şok oldum tabii. GT iki katından fazla yakıyordu TL cinsinden hesaplarsak.

164 TB ne yakar hesap et işte :)

fatihmehmet

Ilk defa full depo ile (34 Lt) 310 km yaptım. Onceden hep 270 anca gidiyordu. Yol bilgisayarı verisi ile LPG hesabını bir türlü tutturamiyorum her aldığımda 0 layarak ve her öttügünde tekrar çalıştırıp tamamen boşalana kadar gittim. Yok bilgisayarında 10 Lt gösteriyor ama.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

blackeyekenan

Uzun yol 23 24 kurus mk2 156,,,7.3 ortalamam var,,90 120 arasi,,,

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

h.t

Bir arkadaşımıza Gt 2.0 Jts düşünüyoruz acaba Gt kullananlardan yakıt durumunu öğrenebilirmiyim ?
Kendisi sakin şöfordur trafiğe pek girmez , şuan 2012 1.4 benzinli ibizası var ve dediğine göre 7-8 litre yakıyormuş ama arada basıyorm çünkü gitmiyor diyor :) bu sürüş tarzıyla gt de çok yakxağını düşünmüyorum ama sürenlerin görüşü önemli bizim için :)
Oğlum yapma gel 147 alalım sana istediğinde lpg bağlarsın diyorum yok diyor tutturdu Gt de Gt diye  :D
Ankara-İzmir arasına çok gidip geliyor açıkcası şehir içi uzun yol vs genelde sakin kullanımda ne yakıyor bu Gt ler :)

hi_cazz

Bir arkadaşımıza Gt 2.0 Jts düşünüyoruz acaba Gt kullananlardan yakıt durumunu öğrenebilirmiyim ?
Kendisi sakin şöfordur trafiğe pek girmez , şuan 2012 1.4 benzinli ibizası var ve dediğine göre 7-8 litre yakıyormuş ama arada basıyorm çünkü gitmiyor diyor :) bu sürüş tarzıyla gt de çok yakxağını düşünmüyorum ama sürenlerin görüşü önemli bizim için :)
Oğlum yapma gel 147 alalım sana istediğinde lpg bağlarsın diyorum yok diyor tutturdu Gt de Gt diye  :D
Ankara-İzmir arasına çok gidip geliyor açıkcası şehir içi uzun yol vs genelde sakin kullanımda ne yakıyor bu Gt ler :)

Tahmin ediyorum ki şehir içinde 11-12lt civarı yakar. Ş.dışı 6lt civarıdır. kullananlar tam olarak söylerler.

Note 3 ile tapatalklandı

Deniz

Istanbul içi Mito QV ile 100 lira 97 oktan benzin 236 km yol yaptım güzergah E5 ten Tuzla Ataşehir arası git gel 60km x2 (iş çıkışı ve sabah trafigi) gerisi de Ataşehir trafiği

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

VLKNYKSLN

1.4 170 tct dist. 192 km yaptım 115 sabit cruise ile 5.3 lt.

alihsans

Ben 6'nın altına düşürememiştim. İyi değer.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Oğuz

Ben ibre tam sıfırdayken 50 liralık benzin aldım. 120km yaptım, 40km daha giderim diye düşünüyorum, risk budur  :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

VLKNYKSLN

lastik ile çok alakası var,bakım ile cok alakası var.Birde benim kaputumun içinde yağ sızıntısı toz,kir bulunmaz.Çünkü yağ ve kirlilik aracı çekişten çok düşürüyor,bilesin.Birazda titiz olduğumdan aylık 200 tl iç,dış temizliğe gidiyor da :D

hi_cazz

Daha önce 7lt nin altına düşmediğim yolu 5.9lt ile gidp geldim.

Note 3 ile tapatalklandı

erdem1904

lastik ile çok alakası var,bakım ile cok alakası var.Birde benim kaputumun içinde yağ sızıntısı toz,kir bulunmaz.Çünkü yağ ve kirlilik aracı çekişten çok düşürüyor,bilesin.Birazda titiz olduğumdan aylık 200 tl iç,dış temizliğe gidiyor da :D

Ben bunu anlayamadım... Yağ ve kirlilik aracı nasıl çekişten düşürüyor... ? Olan kir zaten çalışan mekanizmanın dışında.. Ben mesela hayatta motor yıkatmam :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

h.t

Yok mu hiç gt kullanıp yakıt tecrübesini paylaşacak biri :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

VLKNYKSLN

Bunu ilk Peugeot RCZ aracım vardı Peugeot servisi söylemişti aracımda yazılım olmasına rağmen 232 in üzerine çıkmıyordu.Servistekiler tanıdıklarımdı bakım yaparken kaput içini tertemiz yaptırttım.Motor içinde yağ sızmaları falan oluyor onları özellikle temizlemek gerekiyormuş.Temizlendikten sonra İzmire gittim ve aracımla 248 km hız yaptım.Ayrıca aracımın yakıt tüketimi en az 1 lt.daha düştü sıfırladıktan sonra.İnanın cok farkediyor,bu dediğimi kabullenmek istemeyenler olabilir ama hangi servise giderseniz gidin size aynı şeyi söyleyeceklerdir.Motoru yıka yada yıkat demiyorum al eline nemli bezi yağları,kirleri güzelce itinayla temizle,sil,farkı gör.

VLKNYKSLN

1.4 170 hp TCT DİST. SPOR1 Paket aracım.192 km yaptım.Gidişat şöyle ; İzmitten İstanbula otobandan cruise da 115 ile kadıköy-bağdat caddesine gittim,aracımı orada parkettim 2 saat sonra tekrar İzmite otobandan cruise 115 ile geri döndüm ve 192 km yapmışım.Değerler ve araç resimde...

erdem1904

Bunu ilk Peugeot RCZ aracım vardı Peugeot servisi söylemişti aracımda yazılım olmasına rağmen 232 in üzerine çıkmıyordu.Servistekiler tanıdıklarımdı bakım yaparken kaput içini tertemiz yaptırttım.Motor içinde yağ sızmaları falan oluyor onları özellikle temizlemek gerekiyormuş.Temizlendikten sonra İzmire gittim ve aracımla 248 km hız yaptım.Ayrıca aracımın yakıt tüketimi en az 1 lt.daha düştü sıfırladıktan sonra.İnanın cok farkediyor,bu dediğimi kabullenmek istemeyenler olabilir ama hangi servise giderseniz gidin size aynı şeyi söyleyeceklerdir.Motoru yıka yada yıkat demiyorum al eline nemli bezi yağları,kirleri güzelce itinayla temizle,sil,farkı gör.

Onu yapıyorum zaten.. Yağ sızıntım görünürde yok. üst kapak işlemi yapılmadan önce bir yerde vardı orayıda wurth le temizliyordum.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

VLKNYKSLN

Ben birde şuna inananlardanım...Kime saçma,kimine farklı gelir ama...Siz aracınıza ne kadar değer verir nekadar temiz tutar ve ona severek binerseniz,oda size bir şekilde karşılığını veriyor.Ben aracımı temiz tutuyor ve severek biniyorum.Bakımlarını zamanında ve eksiksiz yapıyorum.Oda beni çok şükür ne bir arıza ile nede yakıt tüketimiyle alakalı üzüyor.Gerçi bu yakıt konusu göreceli bi kavram.Bana 8 az gelir bazısına çok gelir.Bana 5.3 düşük gelir bazısını yine cok gelir.
Araçta öncelik bakım ve temizlik olsun ilk göreviniz,bırakın yakıtı düşünmeyin.Gerekiyorsa haftanın 7 günü bineceğinize 3 gün binin ama severek temiz,binin.Benimki biraz abartı biliyorum çünkü ayda 150-200 TL. temizlik parası veriyorum :D

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar benim aracımın şehir içi ortalaması 9.8 litre aracım 147. Sanırım bu değer normal. Ancak dayımın 1.4 170lık giulietta'ının ortalaması 9.8 ile 10.2 arası geziyor. Bu değer yüksek değil mi ?

Gouki

9.8 lt 147 için bana biraz fazla geldi. 1.6 mı 147'niz?

berkke

146 ti kullanıyorum 2003 yılından beri lpg yok benzinde kullanıyorum daha büyük araba istiyorum aklımda 166 v6 tb var nedir bunun yakıt durumu? 146 ti ile sene 5-6 bin km yapıyorum şehir içinde 30 kuruş yakıyor çok sakin kullanımda arada adapazarından istanbula gidiyorum otobanda basa gaz gidiyorum önüme araba çıkmadıkca 140tan aşağı düşmüyorum benin göstergesi hızlanırken önümde ağır ağır iniyor durmadan :D
bu koşullarda 166 v6 tb ne kadar yakarım sizce özellikle şehir içi şehir dışı önemli değil otobanda benzin hesabı yapmıyorum

Oğulcan Yücel

Evet 1.6 . Peki giulietta'ının ortalaması nasıl ?

Murad

Normal normal. Benim ortalamam şehir içi 11, şehir dışı 9 litre :))

h.t

Neymiş bu İstanbul :D
15 jantlı suv edition 147 sakin kullanım + havaların ısınması+Ankarada güzergahımda azalan trafik =
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Pompa ölçümü 7.3 çıktı bu arada :)

Dnztktk

İlk 1000km, 10.6 gösteriyor yol bilgisayarı. Beklediğimden iyi  :)

Murad

Neymiş bu İstanbul :D
15 jantlı suv edition 147 sakin kullanım + havaların ısınması+Ankarada güzergahımda azalan trafik =
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Pompa ölçümü 7.3 çıktı bu arada :)

225 / 45 / 17 lastik, ortalama devir kullanımı 4500-5000 devirde ki değerlerdir  8)