Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

max-ime

Lpg ilk depomda yaklaşık 12l yaktım, ilerleyen depolarda bu rakam umuyorumki düşecektir :)

tayfun

Alfam  bugüne kadarki en düşük tuketimi gösterdi. Türkiye petrolleri'nden 80'tl 33'lt lpg aldım. şehiriçi, 318'km gittim. nr sakin ne hızlı karışık kullandım. 25'kr :-) saskinim :-)

Dexter

Bayramin birinci gunu İstanbul - Bartin yolunda 62 tl lpg ile 340 kilometre yol yaptim. Arabada 3 yetiskin iki cocuk vardi. Ortalama hiz 100-120

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozoozo

2.0 dizel qasqai ile arsuz-iskenderun-adana-mersin-iskenderun-arsuz yaptık ara ara şehir içleride var tabi , 5+1(bebek) bagaj full+ klima 5.9 yaktı hızımız 110-120 sabitti.

Alfadanadam

OnurCangir

Forumda lpg'siz 2.0 kullanan var mı? 1.6 da olur, fikir edinmek için karşılaştırmak istiyordum.

misket

burdur bucakta benzini fulledim.

istanbul eyüp merkeze girdiğimde

çeyrek çizgisine yeni düşmüştü

hız, pamukova - otoban hariç 11O-12O

3O km. kadar lpg, gerisi 6OO km benzin.

1.6 156 klima kapalı 2 yetişkin dolu bagaj.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

engin uzun

Istanbul çorum arası 700 km lik yolu yol boş iken 8 lt ile,dönüşte ise 6,9 lt ile tamamladım.dönüş ortalama hızımız 100 km/sa ,mesafe yine 700 km.arada agresif hızlanmalarda olmasa dahada düşerdi ki 6,2 lt leri görmüştüm uzun yolda
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

alihsans

Giulietta 1.4 TCT için güncel yakıt değerleri bildirgesi:  :D

1- Ankara-İstanbul: Genellikle klima açık ve hız sabitleyici 120~140 arası 7.2 lt.
2- İstanbul içi: Şehir içi trafiğinde genelde dur kalklarla, boş yollarda da genelde dip gazla 11.7 lt.
3- İstanbul-Ankara: Klima sürekli açık ve hız sabitleyici 100~130 arası 6.2 lt. Aslında yolun yarısından çoğunu 5 küsürle geldim ama bir yerde gurbetçi abilerimizin şakalaşma arzularını doyurmam gerekti. Hal böyle olunca beş dakika içinde ortalama 1 lt kadar artıverdi. :D Popo alışmayınca iç çamaşırı da durmuyor tabii, dayanamadık yine.
4- Ankara-İstanbul-Ankara: 1,245 km yol yaptık, 8.2 lt genel ortalama ile başkente döndük.

Bu motor ve şanzıman şu düz mantıkla işliyor. Basarsan dağ, basmazsan bağ olur.  :rock: :clover: :nazar:

Bu arada İstanbul; Anadolu'da hiç bulunmadığım için özellikle Avrupa yakası tam bir VW çöplüğü olmuş. Ankara'nın Renosu neyse İstanbul'un Vosvosu o.  :asagi-ok:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Baskan

-700 km yol
-100/130 karma hız
-40 litre benzin
-4 kişi ve ful bagaj
-sürekli klima açık
-18 lastikler

erhankocabas

Alfa 159 JTDm Q-tronic
1600 km yol
3 kişi + full dolu bagaj + bayram trafiği + uzun yol
5.8 lt
Düz yollarda cc sabit 100
Otobanlarda 150
diğer yollar karışık.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

sabrican

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa 159 JTDm Q-tronic
1600 km yol
3 kişi + full dolu bagaj + bayram trafiği + uzun yol
5.8 lt
Düz yollarda cc sabit 100
Otobanlarda 150
diğer yollar karışık.

yazılım var mı ?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

universeee

Bayramda Dikili/İzmir tarafına yolculuk yaptım. Gidişte 4 kişi araba nerdeyse ağzına kadar dolu, dönüşte 3 kişi araba yine oldukça dolu şekildeydi ve klima yapmış olduğum tüm yol boyunca açıktı. Bunlar dışında Dikili ve Ayvalık merkeze gezmeye gittiğimde çok ciddi trafik sıkıntısı çektim, özellikle de Şeytan Sofrası'na çıkalım derken yokuş yukarı oldukça dur kalklı bir zaman oldu. Bu gezileri içeren depodaki LPG tüketimi 11.3lt/100km'yi buldu. Uzun yolda yine LPG ile 8.3lt/100km değerini yakaladım 100-110 arası cruise ile gitmeyi becerebildiğim aralıkta. Tabi yol durumuna göre yokuşlar, inişler, 140-150 yapılan yerlerde oldu. Çok karmaşık bir yolculuktu kısacası.

Sadede gelirsem, kaba bir hesapla yapmış olduğum tüm yol için ortalama yakıt tüketimi LPG için 9.1lt/100km olarak çıktı. Yol bilgisayarı ise bana 8.8lt tüketim değeri gösterdi.

Detayları aşağıda görebilirsiniz.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

sp4rc0

Bayramda Dikili/İzmir tarafına yolculuk yaptım. Gidişte 4 kişi araba nerdeyse ağzına kadar dolu, dönüşte 3 kişi araba yine oldukça dolu şekildeydi ve klima yapmış olduğum tüm yol boyunca açıktı. Bunlar dışında Dikili ve Ayvalık merkeze gezmeye gittiğimde çok ciddi trafik sıkıntısı çektim, özellikle de Şeytan Sofrası'na çıkalım derken yokuş yukarı oldukça dur kalklı bir zaman oldu. Bu gezileri içeren depodaki LPG tüketimi 11.3lt/100km'yi buldu. Uzun yolda yine LPG ile 8.3lt/100km değerini yakaladım 100-110 arası cruise ile gitmeyi becerebildiğim aralıkta. Tabi yol durumuna göre yokuşlar, inişler, 140-150 yapılan yerlerde oldu. Çok karmaşık bir yolculuktu kısacası.

Sadede gelirsem, kaba bir hesapla yapmış olduğum tüm yol için ortalama yakıt tüketimi LPG için 9.1lt/100km olarak çıktı. Yol bilgisayarı ise bana 8.8lt tüketim değeri gösterdi.

Yol bilgisayarı yaklaşık olarak yaktığınız lpg miktarını gösteriyor. Bu fakir karışım gösterir. Lpg ayarını yaklaşık olarak %10-15 arttirirsaniz biraz daha az yakarsiniz. Yol bilgisayarı verisini 1,2 ile çarptiginizda lpg tüketimini buluyorsanız aracınız ideal karışıma yakın yakmış demektir. Lpg ayarını kontrol ettirmeden doğrudan ayarı %10 arttir deyin. Birde dediğim ayarla deneyin farkı göreceksiniz. Tabi bu dediklerimde yakıt sarfiyatını doğru hesapladiginizi ve yakıt sisteminde hiçbir arıza olmadığını kabul ederek söylüyorum.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

universeee

Yol bilgisayarı yaklaşık olarak yaktığınız lpg miktarını gösteriyor. Bu fakir karışım gösterir. Lpg ayarını yaklaşık olarak %10-15 arttirirsaniz biraz daha az yakarsiniz. Yol bilgisayarı verisini 1,2 ile çarptiginizda lpg tüketimini buluyorsanız aracınız ideal karışıma yakın yakmış demektir. Lpg ayarını kontrol ettirmeden doğrudan ayarı %10 arttir deyin. Birde dediğim ayarla deneyin farkı göreceksiniz. Tabi bu dediklerimde yakıt sarfiyatını doğru hesapladiginizi ve yakıt sisteminde hiçbir arıza olmadığını kabul ederek söylüyorum.
Karışımdaki LPG oranını yüzde 10 arttırmaktan bahsediyorsun değil mi? Bu ayar konusunda çok bilgim yok zira. Bir de dediğin gibi arttırdığım zaman nası bir fark göreceğim :)

Yakıt sisteminde bir arıza olduğunu pek düşünmüyorum zira herhangi bir sıkıntı gösteren belirti yok arabada şu an için.

sp4rc0

Karışımdaki LPG oranını yüzde 10 arttırmaktan bahsediyorsun değil mi? Bu ayar konusunda çok bilgim yok zira. Bir de dediğin gibi arttırdığım zaman nası bir fark göreceğim :)

Yakıt sisteminde bir arıza olduğunu pek düşünmüyorum zira herhangi bir sıkıntı gösteren belirti yok arabada şu an için.
Lpg ayarına gidin otomatik kalibrasyon yaptırmadan bu araç fakir karışım yapıyor, lpg yi %10 arttırın deyin sadece. Yeni ayar ile daha az lpg tüketeceksiniz ve yol bilgisayarı verisi ile gerçek lpg tüketimi arasındaki fark %20olacaktir.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

universeee

Lpg ayarına gidin otomatik kalibrasyon yaptırmadan bu araç fakir karışım yapıyor, lpg yi %10 arttırın deyin sadece. Yeni ayar ile daha az lpg tüketeceksiniz ve yol bilgisayarı verisi ile gerçek lpg tüketimi arasındaki fark %20olacaktir.
Uyarın için çok teşekkür ediyorum hocam  :serefe: Ağustos ayı biraz yoğun hafta sonları pek vaktim olmayacak ama fırsat bulur bulmaz dediğini bir yaptırayım bakalım nasıl etki edecek. Hatta 16sında Ankara yolculuğum var inşallah zaman bulursam gitmeden hallettireyim ki uzun yolda çok rahat ölçerim farkı.

En kötü eski haline aldırırım :)

Kibitzer

Edirne yolculuğu, orada her gün şehir içi trafik, zaten motor ısınmadan gideceğin yere varma durumları. Yaklaşık çeyrek saatlik 200 km/h civarı kullanım(nedenini yazmıştım Anılar kısmındaki başlıkta, normalde asla hız sınırını aşmam). Otobanda neredeyse komple klima açık, 120km/h hız sabitleyici ile. İstanbul'a dönüş ve buradaki gezmelerden sonra 380TL'lik benzin ile 905 km. Kuruş hesabıyla 41,9 kuruş, lt/100km hesabıyla 8.39lt/100km.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

fethiparisa

Forumda lpg'siz 2.0 kullanan var mı? 1.6 da olur, fikir edinmek için karşılaştırmak istiyordum.

Evet 156 mk1 2.0 Lpgsiz kullanıyorum.Kullanıyorum kısmı biraz tartışmaya açık aslında.En son uzun yol deneyimim aracı  İstanbuldan aldıktan sonra İnegöl/Bursa'ya dönerken oldu.238 km de çeyrek depo benzin.Klima açık,körfezi dolaşarak geldiğim için genelde 130-150 trafiğin nispeten daha  yoğun olduğu bölümlerde 90-120 ortalama hızım 96-105 km civarıdır.0,312 kuruş/km  gibi bir rakam çıkıyor sanıyorum.Şehir içi yakıt tüketimi hakkında ise görüş belirtmek istemiyorum,kullananlar anladılar ne demek istediğimi. :-X

OnurCangir

Hakan Bey ben de mkII 156 2.0 sahibiyim, dediginiz gibi sehirdisi yakit tuketimi bence gayet iyi. Ama sehiricinde kullanirken sanki araba beni degil de ben kizarkadasimi gezdiriyormusum gibi birsey oluyor resmen :) Yol bilgisayarini resetledim en son depoyu doldurdugumda. 1 hafta kullandiktan sonra baktigimda ortalama hizim 28km/h. Neler cektigimi anliyorsunuz herhalde :)

sifyan

Bartın-Kütahya 496 km 130 liralık benzin. 4,88TL benzin pompa fiyati.  2000 devir, cc acik, aksam acil çıktım klima NA (natural aircondation) uzun sürdü yol amma bu sefer Alfamin tadına, zevkine, keyfine vara vara geldim. Lpg yerine zamanı olan icin tavsiye ederim.  [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

tapatalkla yarı akıllı cihazımla yollandı

halil

yolculuk ne kadar sürdü?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

sifyan

Aksam üstü 5 gibi bartindan ciktim gece 1:15 gibi kutahyadaydim arada 15 dakika highwayde pizza molası verdik.

tapatalkla yarı akıllı cihazımla yollandı

Samet89

Kayseri ankara arası 310 km klima kapalı  cruse control 110 km sabit yol bilgisayarı verisi 7.2 ortalama 0.23 kurus

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login bugün LPG oranını yüzde 10 arttırmak için servise gittim. Oradaki adamlar; biz arttırırız sorun değil ama benzin sinyallerinde sorun çıkarsa sorumluluk kabul etmeyiz dedi. Benim de garanti devam ettiği için açıkçası böyle bir sorumluluğun altına girmek istemedim. Yol bilgisayarı ile arasındaki farka o şekilde bakmana gerek yok sen tüketimini nasıl ölçüyorsun diye sordu, anlattım. Söylediğine göre ben yanlış ölçüyormuşum zaten. Hatta onun söylediğine göre çoğu kişi de aynı şekilde yanlış ölçüyor. Benzin gibi sanıyor kullananlar ama o şekilde doğru hesaplanmaz bunun tüketimi, benzin sıvı, bu basınçla dolduruluyor ve gaz diyor. LPG tüketimini doğru hesaplamak için deponun kesinlikle tam olarak bitmiş olması gerekir dedi. Bitme sinyali verdi ben gideyim doldurayım doldurduğum miktar ve gittiğim yol üzerinden hesap yapayım dersen zaten yanlış hesaplarsın dedi. Çünkü her pompanın basıncı aynı değil, üstelik her pompa da gazla birlikte bir miktar hava girer o da aynı değil diye de ekledi.

Artık dediği gibi ölçmeye başlayacam bir de bakalım bir değişiklik olacak mı. BRC yetkili servisindeki usta ölçümün bu şekilde yapıldığını söylüyor, bilgilendirmek amaçlı buraya da yazayım dedim. İsteyen bu şekilde ölçüm yapsın.

Bir uyarı da pompa tıkırdamaya başladığı anda daha fazla yakıt almamak gerektiğini üstüne basa basa söyledi, LPG kullananların dikkatine. Ben normalde pompa kendi atana kadar dolduruyordum ama eline parçaları alıp sistemin çalışma şeklini gösterince bir iki parçayı ne kadar zorladığımı anladım. Bilginize...