Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lbe

Abi annem, babam çok özlemiş o yüzden iki günlüğüne geldim Ankaraya.Tekrar döndüm yavru vatana.Evdekilerle ilgilendim bide lise hocam hastanedeydi ona falanda uğradım derken hiç boş zamanım olmadı.Cumartesi gecesi iki saat ayırabildim kendime.Zamanım olsa arayacaktım seni ama kısmet olmadı.Semester tatilinde bir ay Ankaradayım o zaman geniş bi organizasyon yapalım :)

Gouki

Doğrudur kardeşim bir daha ki sefer ayarlarız artık, çok geçmiş olsun öğretmeninize.

Lbe

Yiğit Doğukan

Sonunda istediğim değerlere kavuştum   :nazar:
Tamamen şehir içi ve genellikle sabah 08:30-17:30 saatlerinde kullanım:
31 litre LPG ile 286 km. Bu da 100km/10.8 Lt ye tekabül ediyor. LPG litre fiyatı 2.7 tl olması km başına düşen değeri arttırsa da ki bu da 29 krş yapıyor ben buna razıyım :yukari-ok:

madmax

Şehir dışı benzin 4.87TL' den.. 500km----183TL ortalama sürat 130km/sa.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

alfacan

You are not allowed to view links. Register or Login

lpg demi ? ?

brkyaa

Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive (120 bg) ile 100 km'de 6.2 litreyi de gördüm.. 12.6 litreyide görmüşluğum var..  8)  :clover:
"Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive"

madmax

lpg demi ? ?
Aracımda lpg yok.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

Alper

lpg demi ? ?
Aracımda lpg yok.

Uzun yolda deviri tam tutturursak az yakıyor yeter ki dur kalka girmeyelim.
Bu arada araçta kaç kişiydiniz ve bagaj ağırlığı falan ne kadardı.
Bunlar önemli.
Ben her 1 kişi fazlalığa 1 litre diyorum ortalama :)
Tabii Ecemi pek saymıyorum 50 kg altı olduğu için :D
Kendim de 75 kg.
Araçla beraber işte ancak 1400 kg de diğer ağırlıklarla beraber.
Uzun yolda 7 -8 duruma göre şehir içinde de 10 litre civarı yakıyorum.
İstanbul da dur kalka girdiğimde 100 TL ile ortalama 190 - 200 km gidiyorum bu sabah ve akşam en sıkışık zamanlarda diyebilirim.
Uzun yolda bu 280 ile 320 km ye kadar da çıkabiliyor.
Şöyle ki İstanbulda kaldığım zaman evle iş arası 12-13 km falan ama 1 saatten önce gidersem çok iyi diyorum :)
Bazen 30-35 dakikada gidiyorum vay be diyorum.
Bazen de 1 saat 20 dakika da gidiyorum o zaman zaten ne yaktığını falan düşünmüyorum o kaybettiğim zamanı düşününce.
Ailem Çorluda mesela İstanbul içinde 12-13 km gitmektense Çorluya 120 km gitmeyi tercih ediyorum ve 1 saatten kısa bir zamanda bile gidiyorum bazen :)
Şirket aracımı çok seviyorum ama :) onunlayken benzinmiş mazotmuş hiç düşünmüyorum :)

Emre Sezen

1, ayı yeni doldurdum arabamla. Uzun mesafe deneme şansım olmadı, sadece bazen açık trafikte (istanbul malum) pazar günleri , 50 tl ile 120 km civarı, ama hafta içi çıkarsam dur kalk derken, termostat 95 derece, resmen içeride hissediyorum motorun ısısını, 50 tl ile maks. 80 km gidebiliyorum.  :) dur kalk trafiği asla bizim arabalara göre değil.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

eminpar

Şehir içi 70 km geçmeden, düzenli olarak trafiğe girerek 100 km de 9,4 lt

blackeyekenan

Benzinde uzun yol, 35 kuruş, lpg uzun yol 22 kuruş, bugün ölçtüm aydınbalıkesir arası, 100 125 arası hızda, bagajda doluydu( kayınvalide sagolsun)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

blackeyekenan

Fakat benzinde yaptıgım uzun yolda toplam 4 kişiydik ama 120 yi geçmedim, balıkesire gideken aydından, dönüştede lpg de geldim, az hızlı geldim vede eşya coktu hatta arka koltuklarıda fulledik,  şehir içi benimde aynı malesef 50 tl max 80 km

blackeyekenan

lpg demi ? ?
Bu ortalama  suratı tahmni olarak mı yoksa yol bilgsayarındaki ortalamaya göre mi soyluyorsunz,?

madmax

lpg demi ? ?
Aracımda lpg yok.

Uzun yolda deviri tam tutturursak az yakıyor yeter ki dur kalka girmeyelim.
Bu arada araçta kaç kişiydiniz ve bagaj ağırlığı falan ne kadardı.
Bunlar önemli.
Ben her 1 kişi fazlalığa 1 litre diyorum ortalama :)
Tabii Ecemi pek saymıyorum 50 kg altı olduğu için :D
Kendim de 75 kg.
Araçla beraber işte ancak 1400 kg de diğer ağırlıklarla beraber.
Uzun yolda 7 -8 duruma göre şehir içinde de 10 litre civarı yakıyorum.
İstanbul da dur kalka girdiğimde 100 TL ile ortalama 190 - 200 km gidiyorum bu sabah ve akşam en sıkışık zamanlarda diyebilirim.
Uzun yolda bu 280 ile 320 km ye kadar da çıkabiliyor.
Şöyle ki İstanbulda kaldığım zaman evle iş arası 12-13 km falan ama 1 saatten önce gidersem çok iyi diyorum :)
Bazen 30-35 dakikada gidiyorum vay be diyorum.
Bazen de 1 saat 20 dakika da gidiyorum o zaman zaten ne yaktığını falan düşünmüyorum o kaybettiğim zamanı düşününce.
Ailem Çorluda mesela İstanbul içinde 12-13 km gitmektense Çorluya 120 km gitmeyi tercih ediyorum ve 1 saatten kısa bir zamanda bile gidiyorum bazen :)
Şirket aracımı çok seviyorum ama :) onunlayken benzinmiş mazotmuş hiç düşünmüyorum :)

Aslında verdiğim hesap sizin hesapladığınız kadar detaylı değil çünkü ortalama 130 km/sa dedim. 
150'de-170'de oldu. 120'de oldu 2 kerede şehir içine girmek durumunda vs. kaldım.
Aynen eşimde 50-51 ihmal edilebilir seviyede:) ben 83kg. 1 adette araçta bavul.1 lt eklenebilir sanırım.
Bu ölçümler Bandırma'dan Edirne'ye gidiş ve oradan da İzmir'e memlekete geçiş. Aslında sizin gibi bu konuyu etraflıca değerlendirmeliyim. En net veriler o şekilde alınacaktır.

Aynen  katılıyorum önemli olan devri tutturmak. Kullandıkça insan bu duruma alışıyor, örneğin araçta sabit süratte giderken ayağınızı çok hafif bir şekilde gazdan çekin yada basın, aracın hızında fark edilebilir değişiklik olmuyor ama yakıt sarfiyatında fark ediyor. Özellikle yokuş tırmanışlarında.
Birde yolda en çok hatalı kullanım durum  ise düz yolda ileride kırmızı ışık yandığını bile bile insanlar tam gaz yanımdan solluyorlar ve ani fren yapıyorlar. Ben sadece ayağımı gazdan çekiyorum ve yeşil ışığı yakalıyorum,dur kalk vs de oluyor. Bir diğeride virajı göre göre süratle viraja girip frenleme yapanlar. Sabit süratle girilse hem yakış, hemde fren balata ömrü açısından çok yarar olacak. Sonuç aynı yolu aynı sürede alıyoruz. Ama ben az yakmış ve balatalardan da yememiş oluyorum. Bu şekilde daha not ettiğim bir sürü kullanım hatası var. Sizlerinde vardır.
Sonuç olarak genel hata yakıtın ateşlenmesiyle elde ettikleri kinetik enerjiyi, fren balatalarında ısıya dönüştürüyorlar. Ben o enerjiyi dengeli kullanmaktan yanayım.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

madmax

lpg demi ? ?
Bu ortalama  suratı tahmni olarak mı yoksa yol bilgsayarındaki ortalamaya göre mi soyluyorsunz,?

Yarı tahmini, yarı GPS verisi. Bizim araçlarda araç bilgisayarı yok.sürat net değil, diyebiliriz.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

alfacan

Bende şehir içi istanbul trafiğinde 9.2 lt yakıyorum ama çok dikkat ediyorum . kesinlikle arabayı sıkıştırmıyorum ..

kıyamıyorum  :alfisti:

kilikci

Arkadaslar merhaba sitenize dun katildim ve nereye ne yazildiginida tam anlayamadim bulamadim acikcasi
Dun bir 147 pazarligi yaptim kaporasini yolladim ve bu aksam yola cikiyorum
Aracami almaya.
Elimden 20 ye yakin arac gecti ama hic bir arabami alirken bu kadar heyecanlanmamistim
Cunku yasadigim sehirde 2 tane olan ve de burada hiccc kimsenin binenlerin bile
Tavsiye etnedegi araci aliyorum bu aksam 1de orobuse binip yarin istanbuldan getiricem.
Hayirlisi olur insallah . . .
Bilgilendirme amacli birseyler yazarsaniz sevinirim.
Simdiden tesekkurler.

blackeyekenan

Hayırlı olsun bende istanbuldan aynı duygularla aldım, yagına suyuna bakımlarını kntrol et mutlaka , mutlaka servise de gsterr derim,

Yiğit Doğukan

Arkadaslar merhaba sitenize dun katildim ve nereye ne yazildiginida tam anlayamadim bulamadim acikcasi
Dun bir 147 pazarligi yaptim kaporasini yolladim ve bu aksam yola cikiyorum
Aracami almaya.
Elimden 20 ye yakin arac gecti ama hic bir arabami alirken bu kadar heyecanlanmamistim
Cunku yasadigim sehirde 2 tane olan ve de burada hiccc kimsenin binenlerin bile
Tavsiye etnedegi araci aliyorum bu aksam 1de orobuse binip yarin istanbuldan getiricem.
Hayirlisi olur insallah . . .
Bilgilendirme amacli birseyler yazarsaniz sevinirim.
Simdiden tesekkurler.

Öncelikle hayırlı olsun. "Binenlerin bile tavsiye etmediği" demişsiniz ama buna katılmıyorum. Yolcu koltuğuna oturanın bile hayran kaldığı bi araba sahibi olacaksınız. Bundan şüpheniz olmasın. Size tek tavsiyem önce bilen bir ustaya göstermek, onay aldıktan sonra ekpertiz raporunu almanız olacaktır. İstanbul'da yaşayan arkadaşların tavsiye edeceği ustalara gösterebilirsiniz aracı.

agucba

Bu hafta sonunda 100 TL'lik benzin ile 307 km yol yaptık. 145'te 3 kişi idik. Zaman zaman buğuyu gidermek için klimayı açtım. Bir ara 4 kişi olduk. Adapazarı istikametinde TEM'den gittik, dönüşte ise biraz nostalji olsun diye eski adı ile E-5 olan yoldan döndük. İlk cümlemdeki rakamları birbiri ile bölersek ortaya çıkan sonuç 6,51 litrelik bir tüketim değerine denk geliyor. Sanırım bu değerleri ile 145 QV'min savurgan olmadığını söyleyebilirim.   8)

///////////////

may-alfa

Bugün baktım; depoda 1/4 benzin kalmış, geçtiğim mesafe:651,4 km. Seviyorum 156'ımı. Ara sıra da olsa bazen yakmıyor, üzmüyor beni.
Mehmet Arif

Alper

Az once istanbula geldim.
Alfami corluda biraktim volvoyu aldim.
Cumartesi sabah lpgyi fulledim.
Edirne yaptim geldim otobandan 285 km.
Bugun Tekirdag yaptim tekrar corluya dondum 97 km civari birsey orasida.
Az oncede Istanbula geldim.
Edirneye giderken 5 kisi bagaj ve ayak kisimlari tepeleme dolu malum kardesimi unideki evine biraktik.
Donuste bos bagaj 4 kisi.
Tekirdag 4 kisi gidis gelis.
Istanbul 5 kisi bagaj yine full.
Totalde 526 km yaptim ve daha lpg vardi fulledim 39.7 litre aldi.
Bu arada bu kadar yoldaki performansimi soyle soyleyeyim fullerken tum degerleri sifirladim tekrar ama hiz ortalamam 132 idi ki siz dusunu artik otobanda nasil gittigimi :)
Bu arac cok guclu ve cok az yakiyor ya :)
Tam otomatik 2.0 (
Turbo bir arac bu degerleri yakaliyorsa helal olsun valla.
180 ile gidiyorum yakita bakiyorum 8 litre diyor yok artik diyorum.
130 da 5-6 litre falan diyor git isine diyorum yol bilgisayariyla kavga ediyorum :)
Alfa ile ayni yolu gitsem ayni performansta bunun 3 mislini yakardi :) ama daha fazla keyif alacagim kesin.
Birde Alfama kiyamazdim herhalde bu kadar yuklu gidemezdim o yolu o zaman oda az yakardi ama :)

delimai

Valla cok iyiymis :rock:..ben 1.6 yla 40 lt lpg ile en fazla yapacagim 400 km dir oda bas,assam >:D >:(..volvo mu alsak.  :haydi: :haydi::haydi:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Alper

Buarada benzin ile hic yol gitmedim.
Yani motor isinip lpgye gecene kadar hic hareket ettirmem ben.
Ne zaman lpgye gecer oyle hareket ederim.
Buna cok dikkat ediyorum.
Buarada istanbul icinde 40 litre ile 350-360 km gidiyorum.
Ama cok abarti dur kalka girersem tam otomatik sanziman affetmiyor :)
12 litreleri goruveriyor hemen yol bilgisayarinda :)
Ama sehir disinda ideal.zaten bende Volvoyu uzun yol corlu istanbul arasi kullanmak icin almistim.
Yazin 15 kurusa kadar dusmustu yakit durumum :) otoban kullanimimda.
Ama Alfa cok daha konforlu ve sessiz.
Volvonun suspansiyonu cok sert ve cok sesli calisiyor ama ciddi saglam yururu vs.