Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Hadi gene yazayım...:))

Şehiriçi 14-15 lt
Şehirdışı 9.5-10 lt

97 oktan 100 km değerleridir...

WRX candır :))
GTV ile bu değerlerden 1'er litre az yakıyorum,tabi araçların çekiş sistemi,gücü vs farklı...

270 bg
360 nm
4 çeker
1430 kg
0-100 5.5 sn

Anıl yaksın dimi :))

Biz kendimizi biraz kasarak bu değerleri yakalıyoruz, sen kafana göre takılıp keyfini yaptığın halde bu kadar yakıyorsun, yanılıyor muyum reyiz?

Aynen :))

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

erdem1904

Cuma'dan beri 1.4 tsi Jetta kullanıyorum şirket aracı.. Yakıt tüketimi ve performans oranlaması Almancıları haklı çıkaracak türden ve beni çok şaşırtmakta..

Cuma günü İzmit'e gittim günü birlik..

Otobanda ortalama hız 160-170 yakıt ortalama 7 lt...
Şehir içi gaz pedalının altına yumurta koyarak  :) arabayı hiç ezmeden sakin trafikte ortalama 6,5 lt
Şehirlerarası sabit 90 la 5,5 lt
Bu sabah işe gelirken şehir içi aracı sıkıştırarak seri kullanımda 9 lt ve ara hızlanmalar falan 2.0 156 yı asla aratmayacak kadar iyi...

Kötü yanı bu araçda kronik bir sıkıntımıdır bilmiyorum 3 sefer turbosu değişti... Araç hep çok düzgün kullanan tek kişi tarafından kullanıldı..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

redromeo156

2004 ss aracımla sehır ıcı bır depo gaz ile 330 km yol yapıyorum yaklasık yakıt olarak kulanıma göre deısıyor suan sehır ıcınde en fazla 320 kurus yaktım 280 kurus ile 320 arası degısıyor pazar gunu düzceye gıttım geldım ortalama hız 140 200 arası 370 kurus yaktı .
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

master

Yeni tüketim değerlerim. Kış mevsimiyle birlikte biraz arttı:

Ortalamam 7.5lt. Eskiden 6.9lt civarıydı.

Kullanımın %90'ı İzmir şehiriçi. Sabah işe giderken nispeten daha açık trafik, akşam dönerken daha kalabalık. Akşam iş yorucu geçtiyse bir an önce eve gitme amacıyla yapılan kullanım ile devir + bol hızlanıp yavaşlama olduğu için tüketimi yükseltiyor. Sabahları ise orta sakinlikte gelince 6.5lt'lere kadar düşüyor. Ama bu sabah mesela erken havaalanına gittim, yollar bomboştu, sabit hızla 4.5-5lt arası tüketimleri de görüyorum.

Yakıt Shell V-Power GTL. Benzinle aynı fiyata gelecek neredeyse o ayrı.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Fatihob

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

3038 km ortalamam 10ltmiş.
..

Anıl

Cuma'dan beri 1.4 tsi Jetta kullanıyorum şirket aracı.. Yakıt tüketimi ve performans oranlaması Almancıları haklı çıkaracak türden ve beni çok şaşırtmakta..

Cuma günü İzmit'e gittim günü birlik..

Otobanda ortalama hız 160-170 yakıt ortalama 7 lt...
Şehir içi gaz pedalının altına yumurta koyarak  :) arabayı hiç ezmeden sakin trafikte ortalama 6,5 lt
Şehirlerarası sabit 90 la 5,5 lt
Bu sabah işe gelirken şehir içi aracı sıkıştırarak seri kullanımda 9 lt ve ara hızlanmalar falan 2.0 156 yı asla aratmayacak kadar iyi...

Kötü yanı bu araçda kronik bir sıkıntımıdır bilmiyorum 3 sefer turbosu değişti... Araç hep çok düzgün kullanan tek kişi tarafından kullanıldı..
1.4 TSI 122'lik dışında 160-180HP versiyonlarında sıkıntı daha çok daha 10binde motor dağıtanmı,dsg olanlar zaten kafayı vuruyor.Özellikle polo gti'da kullanılan 180'lik versiyon sakin dahi kullansanız,yağı içiyor,10binde 15litre yağ tüketen var,millet kafaları vuruyor. supercharge+turbo olayını VW daha tam oturtamadı gibi görünüyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

agucba

Alıntı Yap1.4 TSI 122'lik dışında 160-180HP versiyonlarında sıkıntı daha çok daha 10binde motor dağıtanmı,dsg olanlar zaten kafayı vuruyor.Özellikle polo gti'da kullanılan 180'lik versiyon sakin dahi kullansanız,yağı içiyor,10binde 15litre yağ tüketen var,millet kafaları vuruyor. supercharge+turbo olayını VW daha tam oturtamadı gibi görünüyor.

Yok yahu, yanılıyor olmanız gerekiyor. VW Grubun'da öyle şeyler olmaz, olmamalı. :o

///////////////

blackeyekenan

Kendi adıma rekor, :)) 6.1 ltre , 210 km bıyunca, 95 ortalama ile geldim, 17 kurus lpgde, süpper, toplamda ise 7.4 ltre ortalama ile, 595 km yaptım, 25 kurus, fakat geri kaan ksmında 125 145 araı gittim,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

emin

3038 km ortalamam 10ltmiş.

reis hayırdır bi derdin mi var senin, sen o menüyü hiç böyle karıştırmazdın?
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

alihsans

2012 Giulietta TCT için:

İlk bin km'de hiç gazlamadan, sürekli N modunda kullandım. İlk bin km için şehir içi genel ortalama = (8,5 lt / 100 km)
İkinci bin km'de %50 sakin %50 gazlayarak N ve D modlarda karışık kullandım. İki bin km için şehir içi genel ortalama = (9,7 lt / 100 km)

Sürekli D'de agresif kullansam 13-14 lt'yi bulur diye tahmin ediyorum.

Not: Genelde akşamları kullandığım için trafiğe çok takılmıyorum. Yoğun trafikte bu değerler artacaktır.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

agucba

İlk kilometreleriniz olduğu için tüketim değerleriniz nispeten yüksek. Ancak bu değerler zamanla düşecek.

Nereden mi biliyorum. Bir çok forumdaki Giulietta ve MiTo sürücülerinde öyle olmuş da ondan yazdım.

///////////////

alihsans

İlk kilometreleriniz olduğu için tüketim değerleriniz nispeten yüksek. Ancak bu değerler zamanla düşecek.

Nereden mi biliyorum. Bir çok forumdaki Giulietta ve MiTo sürücülerinde öyle olmuş da ondan yazdım.
Bundan yukarı çıkmasın da.  :D
İleride değerler düşerse onu da paylaşırım.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Fatihob

@pampa
ankaralı miToşun ortalamayı görünce bide ben bakayım dedim ne alemde yoksa yine hiç karışmıoyrum hatta sinyal kolunda öyle bir tuş oldugnu ara sıra kullanma kılavuzula bakıpta hatırlıyorum :D
..

Gouki

@pampa
ankaralı miToşun ortalamayı görünce bide ben bakayım dedim ne alemde yoksa yine hiç karışmıoyrum hatta sinyal kolunda öyle bir tuş oldugnu ara sıra kullanma kılavuzula bakıpta hatırlıyorum :D

:D

Anıl

Alfamda yol bilgisayarı olmaması çok büyük bir nimet :D

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

2.0 SS ile 7.2 leri gördüm. Uzun yol değil yalanım yok. Ama şu aralar 12-12.1 ler de geziniyor.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

fevkalbeser12

Yol bilgisayarı lanet birşey ya sürekli gözüm kayıyor. Belki zamanla gözüm alışır sanırım şu an görmemişin yol bilgisayarı olmuş modundayım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Ben olan araçtada ilk iş onu kapatıyorum,sürekli önümde rakamların değişmesi,özellikle artması hem sinirimi hem de konsantrasyonumu bozuyor :) Tabi seninkinin içi uzay aracı gibi heryer ekran,insan hangisine bakacağını şaşırır,sadelik, sürüş için en güzeli...

1998 GTV V6 TB

basar1980

Arkadaşlar merhaba...     2005 model 156 T.S. Distinctive (Ankara) sahibiyim...
LPG yakıt problemim var. Depoyu 95 tl ye dolduruyorum gittiğim km şehiriçi 250 , ortalama 40 kuruş yakıyor araç. Birçok yere gösterdim, ayar yaptırdım ama  nafile ...  Tüpün markası Atiker sıralı sistem...benzinide shell den alıyorum.  Bu durum oldukça canımı sıkıyor.  Acaba benim durumumda olan arkadaşlar var mı?  ne yapmam gerekir... yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler...

erdem1904

Yol bilgisayarı lanet birşey ya sürekli gözüm kayıyor. Belki zamanla gözüm alışır sanırım şu an görmemişin yol bilgisayarı olmuş modundayım:)

Gerçekten sıkıntı ama..  :) Ben şirket aracı olduğu ve yakıt da bedava olduğu halde sürekli yakıtı takip etme modundaydım kaç gün... Ancak şöyle bir güzelliği var 120'den sonra hız limiti uyarısı sabit kaldığından yakıt ne yaktı derdin olmuyor ve yüksek hızlarda dikkat dağıtmıyor.. :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

celalAR

LPG yakıt problemim var. Depoyu 95 tl ye dolduruyorum gittiğim km şehiriçi 250 , ortalama 40 kuruş yakıyor araç. Birçok yere gösterdim, ayar yaptırdım ama  nafile ...  Tüpün markası Atiker sıralı sistem...benzinide shell den alıyorum.  Bu durum oldukça canımı sıkıyor.  Acaba benim durumumda olan arkadaşlar var mı?  ne yapmam gerekir... yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler...

hocam benm problemimde aynı :D hatta bnmkide atiker ve 40 kr civarı yakıyor ve azalmıyor..anlamakta güçlük cekiyorum gerçekten 1.6 tüplü arac nasıl 40 kr yakıyor??benzinde cok daha rht gidiyor ve en fazla 50 kr yakıyor artk böle kullanmak cok daha güzl oluyor :D zaten tüp olmus 2,70 e 4 lt fazla taktığı için tüp kullanmaya gerek yok :D yaşasın benzin :D :D

basar1980

valla doğru sölüyorsun, bikaç yere daha göstericem verim alamassam direk benzine geçiş :)))))))))))   bu nedir yaaa... hiç olmassa araçtan zevk alırım...

erdem1904

LPG de 16 lt yapar Ankara gaz fiyatına göre çok çok anormal rakam.... 10-11 lt yi geçmemesi lazım LPG de...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

kemalkml

LPG de 16 lt yapar Ankara gaz fiyatına göre çok çok anormal rakam.... 10-11 lt yi geçmemesi lazım LPG de...
imkan varsa malum markadan kurtulun , bi italyan sistem taktırın .sizin kullandığınız markanın genel sorunu regülatördür . ecudan ne kadar ayarlanırsa ayarlansın regülatör verimsizliğinden dolayı problem yaşarsınız . veya şöyle yapın ,atikeri iyi tanıyan bi usta bulun , durumu tespit etsin . büyük ihtimalle regülatör sorunludur . ben emmegas marka sistemle şehir içi 13 litre yakıyorum şehirler arası orta sakinlikte 9-10 litre 2.0 selespeed.

Alper

Bence soyle bi yol secebilirsinizde zaten araciniz lpgli bazi kisiler prins gibi markalari araclarindan sokturtuyorlar.
Bunlari alarak zaten regulator , enjektor ve beyin degisecek.
Tesisata ve depoya dokunmaya gerek yok.
Bu sayede sistemi yenilemis olursunuz.
Prins enjektorleri mesela ben daha hic bozulan bir prins regulatoru , enjektoru yada beyin gormedim.