Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chao

bu aralar ortalamam 9,3-9,4
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Alper

Bu hafta sabah 8-9 arası ölüm trafiği E5 den MEcidiyeköye git saat 17-18 arası E5 den Merter'e git.
Full klima açık , Haliç köprüsü girişi çalışma geliş süresi 1:15 dakika 20km de , dönüş 45 dakika 20 km.
Ortalamam 10,5 litre.
Bence gayet iyi bir değer.
225 45 17 lastikler , orjinal GTA 17inç 7,5 ofset jant , -5 cm yay , araç üzerinde ben 75 kg + 100 kg dan fazla ağırlık ,sürekli 1. vites dur kalk ve tabii full klima ile bu değer bence hiçbirşey 2.0 motorlu 174 bin km de bir araç için :)

Alfista35

İzmir-Kuşadası 265km yaptım. Ortalama hız 140, 200ede çıktım. Hep yüksek hızda kullandım.Biraz koşturayım dedim:) . Toplam 60tl gitti.
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

erol1903

Bugun oglen 2 de Zekeriyakoy - Atasehir (1. Kopruden) 6.3lt/100km
Asiri yavas gitmedim, 100 un uzerine cikmadim, Buyukdere caddesinde isiga yakalanmadim. Hayatimda daha iyi bir deger tutturmamistim ekranda ort tuketim acik gittim baya keyiflendim :) donus gece gec saatte olunca 3 litrecik artti tabii :)
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

milano 75

şehiriçi orta sert kullanımda 35 kuruş lpg de,k&n açık filtre var.sesi çok tatlı o yüzden genelde devirli kullanım.benzinde hiç ölçüm yapmadım.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

voyager3355

şehir içi genelde 7.6 ile 8 arasi değişiyor yakıt tüketimi değeri.
eger şehirler arası bir yol bulursam 5.5 civarı yakıyor.  benim icin tatmin edici değerler.  tabi aşırı sakin kullandığımı belirtmem lazım
PARKU

kemalkml

yakın zaman ölçümü 450 kilometre yol yaklaşık 70 km si şehir içi gersi şehir dışı 9 litre lpg/100 km. çok dikkat etmeden kullanımda ş.içi 12-13 litre arası lpg .

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
eger şehirler arası bir yol bulursam 5.5 civarı yakıyor.  benim icin tatmin edici değerler.  tabi aşırı sakin kullandığımı belirtmem lazım

5.5 İçin 70'le pedalı kıpırdatmadan gitmek gerekiyor ya :) oysa ki pejo ile şehiriçinde 5.5 yakıyordum. Arada dağlar kadar keyif farkı var tabi. Feda olsun :)

Tapatalk

kemalkml

Filtre kutusu yok. Onu satın alıp kutu içine sallandırtıcam.. Yada komple orjinale dönüp filtre kutusunda ki susturucuyu söktürücem :)
abı ben Kn kullanıyorudum bahsettıgın gibi kutu ıcıne sallandırdım. bekledıgım gıbı ses alamadım ama güzel bir sesi vardı.
Baktım beklentılerımı karsılamadı . 2. yontemı yapıp en azından debiyi korumaya alayım dedım .
2000- 2200  devre kadar bi homurdanma var sonra normal ...
bende monza vardı (kalitesi iyi değil ) ses iyiydi . bi ara orjinale döndüm .şimdi simota var orjinal hava filtre kutusuna koydum kapağını çıkararak ses çok güzel hırçın özellikle 3000-6000 devirde. eğer vites yüksek devir düşükken gaza fazla basarsam enteresan bir homurtu var çok güzel  8)

Alper

Bu hafta 3 kez Volvo ile Çorlu İstanbul yapıldı.
Ve 106TL lik gaz ile 607 km de gaz bitti :)
Oda 3. turda ben bir ara kaptırıp 190 ile giderken gazı yetiştiremediği için.
Sonra 120lere düştüm tekrar gaza aldım ve 30 km daha gitti.
645 km de iyice bitti gaz tekrar Çorluda doldurduk.
102 TL aldı fulleyince :)
Şaka gibi yakıyor yahu Volvo :)
2.0 Turbo ve tam otomatik eski nesil şanzımanla :)
Birde iğrenç Ümraniye trafiğine girdim saat 7 de oradan Acarkente gittim sonra tekrar Ümraniyeye döndüm ve Çorluya geldim az önce :)
Bu kmnin 50 kmsi falan istanbul içi ayrıca.
Gaz fiyatı 2.61 bu arada.

Emre Sezen

şehir içi rekorumu kırdım gibi 50 tl 90 km.  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

voyager3355

5.5 İçin 70'le pedalı kıpırdatmadan gitmek gerekiyor ya :) oysa ki pejo ile şehiriçinde 5.5 yakıyordum. Arada dağlar kadar keyif farkı var tabi. Feda olsun :)

Tapatalk

Bulent abi,
Cruise ile otomatik vites kombinasyonu. kucuk bir kasabada yasiyorum biliyorsun ondan dolayi sehir ici daha dusuremiyorum
Otoyolda 120 de 6. vites 1800 devir ceviriyor. orada 5.5 yakalaniyor rahatca. kizim hanim ve 1 aylik market alisverisi bagajda, klima full auto konumunda iken.

Tatmin ediyor aslinda. peugeot 206 dan terfi edince biraz cok geliyor ama tartismiyorum bile. aramizda ask var. dun gece saat 11 de kafamda simsekler cakti atladim arabayi guzelce yikadim auto lavaggio da:)

cooook mutluyum anlayacagin
selamlar. :alfisti: :rock:
PARKU

ihsany

Dün 8.2 yi gördüm, mutluyum :)
2 seneden fazladır biniyorum, hiç bir zaman şehir içinde bu rakamı görmemiştim.
Kullanım durumum aynı, girip çıktığım trafik aynı ama rakam 9.8 lerden 8.2 lere indi  :haydi:
Yapılan ağır bakım ve lastik değişimi etkili olmuş anlaşılan..

Bu arada başka birşey gözüme takıldı dün, normalde vites boşta iken anlık tüketim 2 gösterirdi ancak dün baktığımda 7-10 aralığında oynuyordu, araç rolantide bayır aşağı yavaş yavaş inerken gördüm bunu.. Neden olabilir sizce?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

ozoozo

Kullanım durumum aynı, girip çıktığım trafik aynı ama rakam 9.8 lerden 8.2 lere indi  :haydi:

Bu arada başka birşey gözüme takıldı dün, normalde vites boşta iken anlık tüketim 2 gösterirdi ancak dün baktığımda 7-10 aralığında oynuyordu, araç rolantide bayır aşağı yavaş yavaş inerken gördüm bunu.. Neden olabilir sizce?

boşta iken zaten yakacaktır,vitesi büyültüp ayağınızı debriyajdan çekin o zaman düşük yakıt tüketimi görürsünüz.Yani yokuş aşşağı inerken vitesi boşa atmak yakıttan tasarruf sağlamaz 5. 6. vitese atın ayağınızı çekin kendi kendine salınsın :)

Fatihob

Piste girmeden ceyrek depo benzimin vardi, pistte benzinim bitmesin diye benzin aldim 70tllik. Deponun %75i doldu.

Dun 120km nin ortalamasi 10.4 olarak piste girdim. 146kmnin ortalamasi 13tl olarak pistten ciktim. Yarim depodan biraz daha assagidaydi ibre.

26 kmde ceyrek depo yaktim.
Depo 45Lt. Ceyregi 10Lt gelse 10x4.5=45TL

45tlye 26km =kmde 1.7TL

Hadi ben sallayiyorum kmde 1TL olsun.

Biz bunu eskiden Amerikanlar icin soylerdik simdi o kadar pahalanmiski benzin gazlayarak biz bile 1TL ve ustunu yakabiliyoruz. Haram olsun benzine verdigim vergiler.
..

Alper

Fatih senin ki az yakmis yahu :)
Ben ilk seansa cikarken yarim deponun biraz uzerindeydi ilk seanstan sonra isik yanacak kadar dustu yani ceyrekten fazla yaktim sonra gittim benzin aldim geldim 100 tl yarimin yine uzerine cikti biraz daha ve pistte tur attiktan sonra tam ceyregin uzerine geldi.
Kaba hesapla 160 ila 180 tl arasi pistte yaktim :) yarim depodan biraz fazla gibi iste.

tugrul

Ben şimdiden para biriktireyim o zaman benzin için  :o
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Fatihob

Ben seansı tamamlayamadım. Frenler gittikten sonra 7dklik video çekmişim 9. virajdan. Yani 10dk piste kalmışım ortalama. Belkide 5 değil 4 tur atmışım. Yada herneyse pek önemi yok TR'de benzin çok pahalı.

Tuğrul abi tam tüpte çıkarsın piste diyecektimki aklıma bişi geldi. Tüpü üstüne olan araçlar piste çıkamıyor. Hatta techte muhabbeti dönüyor muaneden tüple geçios neden iste çıkımıyoruz gibi. Belki kurallarda değişikliğe giderlerse öyle çıkabilirsin tüple piste. Yada tankı sökücen.

Kaçak geçerim falanda olmuyor. Yarışa girmeden teknik kontrol adaında bi yerden geçiyorsun bagajı falan açıp bakıolar.
..

Alper

Ya o değilde CLS 63 AMG vardı :)
O herif herhalde 1500-2000TL benzin harcamıştır :)

rcpydmr

kullanısa baglı olarak bende 7.8 e kadar dustu ama genelde 8.2,8.5 aarası gıdıyo
bır kac hafta ıcınde lpg taktırıcam ozaman bakıcaz bırde
74 BU 007

Yiğit Doğukan

Son ölçüm bir rekor. Aklım almıyor hala :)) Tamamen şehir içinde, 100 km'de 10.5 lt LPG tükettim. Bu da litresini 2.49 kuruşa aldığım LPG'de kilometre başına 26.1 kuruşa denk gelmekte. Fakat dün istasyona gittiğimde LPG'ye tam 20 kuruş zam geldiğini gördüm ve içimden iyi dileklerimi zam sahiplerine ilettim.

Alfadanadam

Vites boşta iken gördüğünüz rakam, aracınız rolantide iken ve o hızınızda 100 kilometre kullanırsanız ne yakarsınız onu gösterir. Hızlı inseydiniz daha düşük göserecekti.
Yakıt göstergesindeki birim litre/100km. olduğu için rolantide iken duruyorsanız hiçbirşey gösteremez, payda sıfır olacağı için.

ihsany

Vites boşta iken gördüğünüz rakam, aracınız rolantide iken ve o hızınızda 100 kilometre kullanırsanız ne yakarsınız onu gösterir. Hızlı inseydiniz daha düşük göserecekti.
Yakıt göstergesindeki birim litre/100km. olduğu için rolantide iken duruyorsanız hiçbirşey gösteremez, payda sıfır olacağı için.

Evet Bülent Bey durduğumda boş gösteriyordu. Fiziksel olarak araç rolantide minimum yakar diye biliyorum, yanılıyor muyum?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

egeozal1

Alfa'lar 1.6 ts için konuşuyorum rölantide 0,7 litre yakar saatte.

Fatihob

1200devirin üstünde gaza basılmadında araç benzin yakmaz (vitesteyken). Motor tekerleklerden aldıgı güçle çalışır.

1200 devir araçtan araca değişir ama aşşağı yukarı aynıdır ;)

Fiat grubu yokuş aşşağı viteste saldıgımızda 2LT göterir ama Pejolarda 0(sıfır)LT gösteriri. Fiat neden böyle yapmış bilmiyorum ama aslında bu göstergenin 0 olması lazım.

..