Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

TÜVTÜRK Muayene Maceralarımız

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Yarın muayene için koşturacağım. Yalnız belirsiz bir durum söz konusu.. Tüvtürk sızdırmazlık raporunu istiyor mu?  Yoksa hafif kusur mu yazıyor?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

Arayıp öğrendim buraya da ek bilgi olsun...  :) Aracın tankı 10 yılı doldurmamış, tank ve sistem üzerinde ki gerekli bilgiler okunabiliyor ise sızdırma durumu ile herhangi bir sorunda yoksa sızdırmazlık raporu olmadan hafif kusur yazılarak geçiliyormuş. Yukarıda belirttiğim kusurlardan herhangi biri mevcut ise ağır kusur yazılıp sızdırmazlık raporu ile gelmeniz isteniyormuş...

LPG li aracın muayenesi ise;

21/10/2004 tarihli ve 25620 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmeliğinde de belirtildiği üzere Yakıt sistemlerinde Likit Petrol Gazı (LPG) kullanan araçlar R 67.01 regülasyonunun tüm gerekliliklerini sağlamalıdır. Buna göre genel kurallar aşağıdaki gibidir.
LPG Yakıt sistemi tamamen sızdırmaz olmalıdır.
LPG Yakıt sisteminin tüm üniteleri doğru ve güvenli bir şekilde çalismalidir.
Montajı aracın çalisma şartlarında (yük indirme ve yükleme, hareketli parçalar, çarpismalar) oluşabilecek hasarlardan en az etkilenecek şekilde yapılmalıdır.
Tüm ünitelerin ayrı ayrı tip onayları olmalıdır.
LPG yakıt sisteminin çalismasini olumsuz yönde etkileyecek hiç bir donanım bulunmamalıdır.
Tüm bağlantı ve üniteler egzoz ve ısı kaynaklarından en az 10 cm uzakta olmalıdır. Isı izolasyonu yapılması halinde mesafe daha az olabilir.
Elektrik tesisatı ile araç gövdesi arasında izolasyon olmalıdır.
Hiç bir ünite aracın bütünlüğünü ve boyutlarını değiştirecek şekilde olamaz ve montajı yapılamaz.
Tüm bağlantıların yerleri muayene edilebilecek noktalarda olmalıdır.

İstasyonlarda, yukarda belirtilen genel kurallara göre muayeneler yapılmaktadır. Muayenelerde egzoz sistemine yakın olan araçların muayene raporlarına bu durum ağır kusur olarak belirtilmektedir.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

Bende bir bilgi ekleyim,yeni takılan lpg işlenecekse ruhsata sızdırmazlık raporu almak zorunda bırakıyorlar.

Fiction

Haftaya cumartesi bende Dudulluya götürücem GTV'yi, bu başlığı görünce iyice isteksiz hale geldim, zaten araç üstünde bilen kişi bile işlem yaparken geriliyorum , umarım araç muayeneye girdiği gibi çıkar.
GTV 2.0 TS Phase 2

Alfadanadam

156 -147 Sahipleri muayene muayene öncesi arka denge kollarını eğmemeleri konusunda yetkilileri uyarsın mutlaka. Baştan söyleyin ki kavga etmeyn sonra :)

Tapatalk

erdem1904

Sabah egsoz emisyon muayenemi yaptırdım. Devamında kısa farlarda ki xenonları ve çamurluk sinyallerdeki beyaz lambaları söktürüp far ayarını da yaptırdım. Araçta tek farklılık açık hava filtresi ile camlarda ki filmler kaldı. Film hafif kusur olarak yazıldı. Ama işin garibi kullanan vatandaşın sürekli bağırtarak kullanması sebebiyle inleyen muayene istasyonuna rağmen filtre hafif kusur olarak bile rapora işlemedi ve muayeneden geçtik.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fiction

Bugün gtv muayeneye girdi ve tahmin ettiğim gibi ruhsatta 5 koltuk yazdığından geçmedi. Ruhsatı alalı 2 hafta oldu ve alınca 5 koltuk yazmasından sıkıntı çıkmazmı diye sorduğumuzda cevap almamıştık. Egzos'u da iki kere yaptırmak gerekti, böylece ruhsatta tekrar değişince toplamda sevgili devletimize bir haftada 300 tl kazandırmış olacağım.
GTV 2.0 TS Phase 2

Alper

Dün muayeneden geçtim.
Ama sağolsunlar nasıl becerdilerse hava yastığı ışığımı yakmışlar.

ndiali

benim de clio vardı satmadan önce muayenesini yaptırmıştım sol aks kırık sağ arka amortisor patlaktı ama tabi sattıkdan sonraki adam yaptırmış böyle bişey oldugun bilseydim bende yaptırtırdım

Burak

yeni ruhsatlarda parantez içinde sürücü dahil diye bir ibare var eskilerde yok , benim ruhsatta (eski tip ruhsat) yolcu sayısı 4 olarak geçiyor acaba vizede sıkıntı çıkar mı?
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
yeni ruhsatlarda parantez içinde sürücü dahil diye bir ibare var eskilerde yok , benim ruhsatta (eski tip ruhsat) yolcu sayısı 4 olarak geçiyor acaba vizede sıkıntı çıkar mı?

çıkmaz burak, bendeki ruhsatın bi yaprağı eski ( 4 yazıyor) diğer yaprağı yeni ( sür.dahil 4 yazıyor)

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

KAKIRMAN

Şu konu varya şu konu... >:D
Bugün muayeneye girdim sıram geldi. Kafamda hep eksoz olayı vardı hani şu 2.nci çıkış olayı. Her şey tamam oh derken far ayarı yapılırken akü bitti... Ya arkadaşlar buyurun akü bitti. Şaka değil gerçek bir olay ve bu da başıma geldi. Geçemedik kaldık. Nasıl olur işte bismillah dedik dua ettik (adım ilhan ya). Neyse efendim ordan Mengerlere yöneldim. Malum start stop olayı için randevu açılmıştı. Zaten aklımda idi start stop olayının aküyle bağlantısı olacağı. Neyse efendim mevzuyu hallettik. Akücüm var burda Ümraniye Sanayiide ona geldim. Daha önceki akü maceralarımı da bilen bilir. Dedim start stop (dur kalk demek lazım buna artık) için uygun akü varsa ondan ver. Hay bin kunduz elemanın elinde VARTA'nın E39 Start Stop plus modeli var. Normal fiyatına baktık bana verdiği fiyata da hayır diyemedim 225 tl'ye aldım çıktım. Baktım lanet start stop denen ecnebi icadı olay sırıta sırıta çalışıyor. Tabii çalışır artık.
Neyse konu başlığına uygun bir macera bu olsa gerek...

Bu arada akü alacak olacak arkadaş varsa bizim akücüye yönlendirebilirim. Zaten kendisi varta bayisidir.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

Şu konu varya şu konu... >:D
Bugün muayeneye girdim sıram geldi. Kafamda hep eksoz olayı vardı hani şu 2.nci çıkış olayı. Her şey tamam oh derken far ayarı yapılırken akü bitti... Ya arkadaşlar buyurun akü bitti. Şaka değil gerçek bir olay ve bu da başıma geldi. Geçemedik kaldık. Nasıl olur işte bismillah dedik dua ettik (adım ilhan ya). Neyse efendim ordan Mengerlere yöneldim. Malum start stop olayı için randevu açılmıştı. Zaten aklımda idi start stop olayının aküyle bağlantısı olacağı. Neyse efendim mevzuyu hallettik. Akücüm var burda Ümraniye Sanayiide ona geldim. Daha önceki akü maceralarımı da bilen bilir. Dedim start stop (dur kalk demek lazım buna artık) için uygun akü varsa ondan ver. Hay bin kunduz elemanın elinde VARTA'nın E39 Start Stop plus modeli var. Normal fiyatına baktık bana verdiği fiyata da hayır diyemedim 225 tl'ye aldım çıktım. Baktım lanet start stop denen ecnebi icadı olay sırıta sırıta çalışıyor. Tabii çalışır artık.
Neyse konu başlığına uygun bir macera bu olsa gerek...

Bu arada akü alacak olacak arkadaş varsa bizim akücüye yönlendirebilirim. Zaten kendisi varta bayisidir.
Abi nasil bir sanstir bu.
Bu kadar guzel bi insanim boyle sanssiz olmasi gercekten mantik disi. Kesin kiskanan cok etrafinda.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

KAKIRMAN

Eyvallah Volkanım...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

erdem1904

hep bu ecnebi icatları yüzünden oluyor tüm bunlar :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

GT'yi aldığımda ruhsatta araç rengi olarak kırmızı yazıyordu. Zaten muayene süreside geçmişti.
Bu konuları halletmek için dün TÜV Pendik istasyonuna gittim.
Tabii bir gün önce sanayide çift çıkış egzozun sonradan takılan kısmını söktük. Çünkü o taraftaki susturucu küçük ve daha fazla sese sebep oluyor. Ayrıca xenon'ları da söküp halojenleri taktık.
Bir ton kişide egzoz ve xenon bu şekildeyken TÜV'den geçmez dedi.

Neyse Tüv'de bana sıra geldi. Aracı teyp açık ama mute pozisyonunda teslim ettim.
Fren muayenesi giriyor ilk bildiğiniz gibi.. Daha o dakika arabadan bangır bangır ses gelmeye başladı. Herif son ses müzik dinliyor içeride.
Neyse ben arka tarafa dolandım beklemeye başladım.
İstasyondaki bütün arabaları hemen arka kapının çıkışından 3 metre sonra teslim ediyorlar. Bizimki bağıra bağıra çıktı kapıdan. Arka bahçede büyükçe 2 tur attı. En son bir baktım eleman vitesleri Selespeed kulakçıklarından değiştiriyor. Ben arabayı city modunda teslim ettim, manuel-sport'ta teslim aldım.

Araba durunca yanına gittim. Eleman indi arabadan, arka tarafa gitti ve ekledi:
"Abi arka tarafta difizöründe bir egzoz çıkışı için daha yer var. Galiba önceden de varmış yeri belli. Sende taksana çok güzel durur. 4 çıkışla tam olur araba" dedi. :)
Sonra yine ekledi "Nasıl olsa muayeneden geçtin, hem merceklerinde var polis birşey demez. Sen buna birde güzel bir xenon taktır" :)

Sonra arabayı aldım. Paşa paşa bostancıya döndüm (egzozu orda bırakmıştım) sökmek için verdiğim para kadar bir daha para verip  egzozu geri taktırdım. Ardından xenonları söken elektirikçiye gittim. Sökmek için verdiğim parayı bir daha verip xenonları geri taktırdım.

Gülsem mi, ağlasam mı.

Yiğit Doğukan

Neyse Tüv'de bana sıra geldi. Aracı teyp açık ama mute pozisyonunda teslim ettim.
Fren muayenesi giriyor ilk bildiğiniz gibi.. Daha o dakika arabadan bangır bangır ses gelmeye başladı. Herif son ses müzik dinliyor içeride.
Neyse ben arka tarafa dolandım beklemeye başladım.
İstasyondaki bütün arabaları hemen arka kapının çıkışından 3 metre sonra teslim ediyorlar. Bizimki bağıra bağıra çıktı kapıdan. Arka bahçede büyükçe 2 tur attı. En son bir baktım eleman vitesleri Selespeed kulakçıklarından değiştiriyor. Ben arabayı city modunda teslim ettim, manuel-sport'ta teslim aldım.

Abi adamda ki rahatlığa bakar mısın? :D

Doğa Tosun

Tolga Abi kusura bakma da elemana çok güldüm yaa
.. :D

Bizim rahmetli Mazda3 muayeneye girdiginde de son ses müzikle çıkmıştı..  aaah rahmetlim, bose li rahmetlim..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

Tolga Abi kusura bakma da elemana çok güldüm yaa
.. :D

Bizim rahmetli Mazda3 muayeneye girdiginde de son ses müzikle çıkmıştı..  aaah rahmetlim, bose li rahmetlim..

Yok abicim neden kusura bakayım. Sonra bende güldüm ama o an inan dumur oluyorsun.

ar.159

ya bende bu hafta muayeneye gğdeceğim ve araçta 2. egsoz var bunun problem olduğunu bilmiyordum şimdi sökmem mi lazım?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

tolga_ozhan

ya bende bu hafta muayeneye gğdeceğim ve araçta 2. egsoz var bunun problem olduğunu bilmiyordum şimdi sökmem mi lazım?

Benimle aynı hataya düşmeyin sizde. Bana herkes söktür dedi. Ben de öyle yaptım. Fakat sökmesemde olurmuş.
Önce gidin Tüv'e "Olmaz bu egzoz kusurlu" derlerse söktürürsünüz.

ar.159

Benimle aynı hataya düşmeyin sizde. Bana herkes söktür dedi. Ben de öyle yaptım. Fakat sökmesemde olurmuş.
inş geçer söktürürsem baya üzülürüm bu arada siz nerde muaneye girdiniz istanmbulda mı uyarsa bende ordan randevu alayım bari veya istanbulda istansyon tavsiyesi olan var mı? :)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

tolga_ozhan

inş geçer söktürürsem baya üzülürüm bu arada siz nerde muaneye girdiniz istanmbulda mı uyarsa bende ordan randevu alayım bari veya istanbulda istansyon tavsiyesi olan var mı? :)

Pendik

Veloce

19'unda bitti GQV'nin muayenesi. Araç 3 yaşına bastı hayırlı olsun. Bu hafta bende muayeneye gideceğim mecbur  >:(

ar.159

Pendik
aboww çok tersmiş ya ben avcılardayım
34 AV 0020 COMING SOON!!