Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

may-alfa

Hayırlı olsun yeni zam geliyor. Saat 24:00 dan sonra geçerliymiş. Deposu boş olan doldursun:)
You are not allowed to view links. Register or Login
Mehmet Arif

miracozdag

Benzin istasyonu sahibinin kızıyla evlenmek gerek artık.

Onur ÖZTÜRK

LPG taktırmaya gelen var mı?
                                                                                                                           Stile Italiano

madmax

Temel'e sormuşlar :
- Ula Temel benzine zam yapmışlar, ne yapmayiu düşünüyusun?
Temel yanıtlamış:
- Zam olsa ne olacak uşağım, ben hep 50 liralık benzin alayiurum.

Ben de aynen Temel gibi yapıyorum
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

gurbuz1972

oyları %50'lerde seyreden bir iktidar için yinede insaflı sayılırlar, ben olsam benzinin fiyatını 10 lira yapardım. Nasılsa kimsenin sesi çıkmaz, bu arada da bütçe toparlanırdı.

Robbie

quote:

ne marka taktiricaz ?
147 1.6 TS Distinctive 2006

Alper

Ben diyorum ki yeni LPI sistemini bekleyin arkadaşlar.
Hem bu sayede şimdiki sistemlerin fiyatları da düşmüş olur biraz daha :) diye düşünüyorum taktırmak isteyenler için...

Robbie

lpi sistemi 3000 tl civarinda.. incelemistim onu uzman gorusler arabanin degeri 40000 tl uzerinde iste taktirmaniz mantikli dediler, asagidaki fiyatlar icin kaliteli lpg ler is goruyormus, tabi suan fiyatlar yuksek düşerse 2000 tl nin altina dusunulebilir ama sanmiyrum yakın zamanda dusecegini

Alper

Yok zaten LPI sistem çıktığında ondan taktırın demiyorum , yeni bir sistem çıktığı zaman eskisinin fiyatı düşer diyorum bende :)
Buarada BRC nin ki 2000-2500 TL civarı olacak fiyat die beklenmekte Prins ve Vialle nin fiyatları ciddi yüksek misal Prins 4000TL civarı falan bekleniyor.

Onur ÖZTÜRK

quote:

quote:

ne marka taktiricaz ?

Madem konu ekonomi Atiker taktıralım

Brc yada landi-renzo'yu ciddi ciddi düşünüyorum. Aslında bir yanım Gas-Italy diyor ama onlarda lüks ve pahalı araçlara takıyormuş sadece diye duydum. Yoksa 4 silindir 1.6 fiyatları neredeyse Brc fiyatına.
                                                                                                                           Stile Italiano

Keox

quote:

ben varım :D

Anıl

quote:

quote:

quote:

ne marka taktiricaz ?

Madem konu ekonomi Atiker taktıralım

Brc yada landi-renzo'yu ciddi ciddi düşünüyorum. Aslında bir yanım Gas-Italy diyor ama onlarda lüks ve pahalı araçlara takıyormuş sadece diye duydum. Yoksa 4 silindir 1.6 fiyatları neredeyse Brc fiyatına.

Araştırınca bu sistemlerdeki ana parçaları üreten birkaç firma olduğunu göreceksiniz,beyin-yazılım-enjektör bunlar genelde belirli firmalardan alınıyor,geri kalanı markaya özgü parçalar oluyor. Yerli firmalar tank olsun,hortumlar-borular olsun,sistemin girişinde gümrük giriş maliyetlerinin olmaması nedeniyle daha nedeniyle daha uygun fiyata sistemleri satıyorlar. Bu yüzden atiker olmuş,zavoli olmuş,brc vs aralarında pek fark bulunmuyor. Şahsen atikeri şimdiye kadar kullandığım 2 aracıma taktırmıştım,toplamda 60bin km yol gittim bir sıkıntısını görmedim,zavolide kullandım arada bir fark yok.Farklı marka kullanıp,atiker kullananlarda aynı görüşte..Bence atiker neden olmasın 156'da taktırıp kullandım,40bin km tık demedi,hemde fiyatı emsal markalardan 400TL ucuz,parasını katkat çıkarıp aracı sattım gitti,alan kişide bir sorun yaşamadı...Ben markadansa montajı düzgün yaptırın derim,yani prins olur montaj birşeye benzemez,bu michael schumacher'e murat 124 verip yarışa sokmak gibi birşey,yani bilinen iyi bir marka+doğru montaj derim!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ku2

Anıl güzel bir yorum olmuş.. beğendim.
Durumu özetlemiş. Bence de montaj çok çok önemli.
Gerisi hikaye...
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alfadanadam

Montaj neredeyse en önemli unsur elbette ama tüm kitlerin aynı ya da benzer olduğu fikrine katılmıyorum. Aynı arabada Atiker, Kit MTM ve Landi Renzo denemiş biriyim.
Ayrıca çok yakınen bildiğim hatta aynı kişiye ait benzer kilometrelerde 2 adet 98 model 156 2.0 vardı. Birinde Atiker diğerinde ise Brc vardı. İnanın aralarında yaklaşık 1 lt/100km. tüketim farkı vardı.
Aynı arabada 1 ya da daha fazla kit denemeyen aralarındaki en azından tüketim farkını bilmelerine imkan yok.

Vialle, Teleflex ya da Prins gibi bir sisteme o paraları veremem diyorsanız size tavsiyem BRC'dir. LPG taktırdıktan sonra çıkacağınız seyahatlerde servis ihtiyacınızın olabileceğini bu sebeple de yaygınlık durumun da önemli olduğunu hatırlatırım. Ama sırf yaygın diye Atiker tavsiye etmem. Bileşenlerin en önemlilerinden olan enjektör teknolojisi bile yeterli sebep olacaktır.

Anıl

Yakıt tüketimi bence sistemlerdense, aracın durumuyla daha alakalı, en basitide yazılımın ayarıyla da alakalı,mesela çoğu yer işin kolayına kaçıyor,bilgisayardan otomatik yazılım yapıyor iş tamam deyip gönderiyor ama esas yazılım yolda ayarlanıyor,her enjektörü,her devirde açık kalma zamanını milisaniye olarak ayarlanabiliyor,mesela ben 156'daki atikeri yolda performans odaklı ayarlatmıştım,yoksa ekonomi odaklıda ayar yapılabiliyordu o zaman tüketim farklılaşıyordu. Sonuçta aynı araç üzerinde farklı markaları,aynı parkurda denemedikten sonra sistemlerdeki tüketim farkını bulmak bana zor geliyor.LPG zaten hepimizin bildiği gibi büyüteç görevi görüyor,benzinde hissetmediğiniz teklemeler,sorunlar LPG'de sinir bozacak farkındalığa ulaşıyor,kimileri de bunu sisteme bağlı bir sorun zannediyor. LPG sistemlerinde tercih iyi montaj-iyi komponentleri olan bir sistem,mesela tercihe göre en son atikerde bosch enjektör tercih edilebiliyordu. Atikerle uzaktan yakından hiçbir bağlantım yok ama 156 olsun,şuan günlük kullandığım polo olsun atiker ve ikisinde de başka markaları kullanan arkadaşlarla aynı tüketimlere sahibim.Bu LPG konusu böyle uar gider sonuç bütçeye ve insanın içine sinecek markaya bakar diyeyim fazla uzatmayayım

Edited by - Anıl on 22/02/2012  00:57:26
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

A.S.GÜMÜŞ

Mazota zam gelmiş belki bilmeyenlerimiz vardır %3,08 yarın itibariyle 4 lira olmuş
You are not allowed to view links. Register or Login

07 DH 800

Keox

benzine gelmesinde:D 4,44 tl zaten bu arada benzinle mazot arasında fark kalmamış
LPG geçiş zamanı yaklaşıyor demekki:D

dnr1

Artık pes dedim lpg montajı yarın..gasitaly çok övdü ustam..hayırlı olur insaallah
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alper

4,44 mü ben daha dün 4,53 ten aldım Opetten
221TL tuttu 653 km de bu kadar yakmışım her geçen gün artıyor kuruş kuruş yükseliyor yaktığım yakıt oranlarım off off :(
Volvoyla daha çok vakit geçiricem bu gidişle :(

Keox

haklısın dün aldığımda BP de 4.44 tü bugun tekrar yakıt aldım :D 4.51den :D birazda bölgeye göre fiyatlar artıyor veya düşüyor. :D

master

Dün 4.10'dan V-Power GTL alıp fulledim depoyu.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Gouki

Yine zam gelmş herhalde. Bu nasıl bir ülke ya halkın sırtından vergilerle mi geçinebiliyorsunuz sadece doymadınız ayılar.

Robbie

keşke başka ülkede yaşasaydım

master

2 sene önce dalga geçerdi herkes, abartma maksadıyla "oldu olacak direk 5 TL yapsınlar da zengin fakir belli olsun" diyerek.

Zamanında dalga geçmek için kullandığımız, abartarak telaffuz ettiğimiz rakamlar 2013 gelmeden gerçek olacak gibi görünüyor, ama biz yine de oturup şikayet ediyoruz sadece.

%50'ye müstehaktır bu. Yapacak bir şey yok.

Şirketi olan "banane lan şirketten düşüyorum zaten, bana koymaz" diyor, bordrolu çalışan "şirket arabası var zaten, benden çıkmıyor para" diyor, olan bunların ikisine de sahip olmayana oluyor.

Ciddi anlamda arabamı kullanamaz oldum.  Geçenlerde Bodrum'a gitmem gerekti, orada dolaşmayla birlikte git-gel 200 TL mazot yaktım sakin kullanımla. Sadece bir haftasonunda arabamı kullanmamın bedeli 200 TL'lik mazot oldu. Bir de işe arabayla gidip gelsem, her haftasonu uzun yollar yapsam, "ekonomik" olarak geçen dizel aracımla aylık 1000 TL'den fazla mazot masrafım olacak.

Kaldı ki yaz ayları geliyor. Ben de illa ki daha çok gezeceğim ve bahsedilen rakamları ödemeye başlayacağım. Sırf araba kullanayım diye başka giderlerimden kesinti yapmak zorunda kalacağım. Araba bizim memlekete "lüks" arkadaş.

Arabayı satıp Fiesta dizel alayım falan diyorum, yine değişen bir şey yok. Ayda 50-100 TL tasarruf edeceğim sadece. Yani çok yol yapıyorsanız her halükarda benzin-mazot farketmez, o parayı vereceksiniz arkadaş. Artık araba lüks, her isteyenin her istediğinde hesap kitap yapmadan bineceği bir ulaşım aracı değil.

Eskiden ayda 3.000 km yapardım, şimdi 1.000 km ya var ya yok.

Aynı fiyattan iki kere depoyu fullediğimi de hatırlamıyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Keox

vallah haklısın hocam sende bende kendi açımdan düşünüyorum işe gidip gelmem 8 tl günlük buda minibüsler için şimdi metrobüs geldiğinde bu rakam sanırım 10 tl yi geçiçek üstüne üstlük çektiğin sıkıntı harbete yanında kar kalıyor:)
yaptığım yol 16-17km var yok denedim de arabamla 10 tl lik benzinle 2 gün rahat rahat gidip geliyorum :D (istanbul beylikdüzü sabah ve akşam trafiğini bilen bilir dur kalk yapa yapa gidiliyor.)

şimdi birde lpg taktırmayı düşünüyorum bu seferde tahmini 3ve ya 4 gün olur 10 tl ye o yüzden bana pek lüks gelmiyor.
hafta sonları ise haklısın ama keyif yapıcam diyede 100tl yakıt gitsin nabalım hafta sonu bi yere gidip otursan yine bu miktarı harcarsın zaten

sonuç olarak sadece yakıtın pahalı olması değilde yaşam standartları çok pahalılaştı.