Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Forumlarda yazdıklarını gördüm zaten Fatih'im

Sent from my iPhone using Tapatalk

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Forumlarda yazdıklarını gördüm zaten Fatih'im

Bülent..Günde 1.5 paket ne yahu..?? 30 sigara..!!
Aman tanrım..!

9 saat çalışsan 540 dk..her 18 dk bir sigara içmen lazım fabrikada.
Hadi gün içinde 18 saat gün içinde nerdeyse her 30 dkda bir..
Yapma etme ya..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alfadanadam

E tamam işte dostum, yapmayım diye uğraşıyorum ben de :)

ku2

E tamam işte dostum, yapmayım diye uğraşıyorum ben de :)

Üzüldüm be yaw.. Ondan :)
:serefe:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ar.159

Şimdi beyler @milano 75 @alfadanadam
Ve merak eden diğer arkadaşlar
3 yıllık sağlam bir E sigara kullanıcısı olarak elimden geldiğince kafa karışıklarınızı gidermeye yardımcı olayım
Öncelikle elektronik sigara nedir
Ecig 3 temel parçadan oluşur
1-pil
2-atomizer
3-tank

Calışma prensibi nedir?
Atomizer dediğimiz zımbırtı elektronik sigaranın motorudur
En basit anlatımla içinde bildiğiniz elektrikli sobalarda bulunan sarmal tel vardır
Siz düğmeye basınca pilden bu sarmala elektrik gider ve sarmal tıpkı elektrikli sobada olduğu gibi ısınıp kızarır bu kızaran sarmal telin içinde birde yanmama özelliğine sahip bir pamuk var
Tank dediğimiz boş bir oda Oray'a likiti yani yakıtı koyarsınız sarmalın içindeki pamuk bu tanktan likiti usulca emer ve siz elektriği verince telin ısınması ile pamuktaki likit Buhara dönüşür tüm çalışma prensibi bundan ibaret
Peki çeşitler n'oluyor
Şuan piyasada 2 temel sistem var
1. Si manuel tip benim tavsiye ettiğim gibi
Bu tip klasik bir araba gibidir oyuncağı otu boku yoktur siz marşa bastınız mı karbiratörden yakıt akar araba gider
Peki bunların çeşitleri arasındaki fark ne?
1- motor farkı yani atomizer tipi kimi alt devirde canlıdır kimi yüksek devir çevirir kimi enlenmesinedir kimi boxerdır kimi dizelle çalışır kimi benzinle vs zevk meselesi
2- pil farkı Buda hem gücü etkiler hem gün içinde kullanım ömrünü
3- likit hazne farkı kimi çok alır kimi az alır kimi akıtır sızdırır kimi kolay dolar kimi zor

2. Tip ve profesyonellerin tarzı altı kibrit kutusu gibi olanlar ise box mod gibi isimler alır teklonoji yüklü araba gibi
Yukarıdaki temel bileşenlere yazılım ve yazılımın kontrolü için ekran eklenmiştir mantık aynıdır fark ise yazılımla püskürtülecek yakıt tork beygir güçleri vs kontrol edilir yani dumanın sıcaklığı yoğunluğu sertliği yumuşaklığı vs ayarlanır
Normal Bi sigaradan geçiş yapanlar için işin bokunu çıkarmaktan başka birşey değildir 3 yıllık tecrübemle eğer duman altı olacağım demiyorsanız tamamen gereksiz
Tel sarma vs dedikleri şey ne
Şimdi bu atomizerin yani arabanın motorunun belli bir ömrü var elektronik sigarada olması gereken usul o motorun iki üç haftada bir değiştirilmesi ve fabrikanın önerdiği motorum kullanılmasıdır
Ama birde custom motorlar var işte ona tel sarma vs giriyor yanı arkadaşlar motorun kafalarına göre subabı ile turbosu ile eksantriği ile oynayıp vermesinden gerekenden fazla güç alıyorlar ayrıca motoru 3 haftada bir değiştirmek yerine 3 haftada bir parçaları değiştirip rektifiye ediyorlar bu yollada sağlık açısından başvurulmaması gerektiğini düşünüyorum

Peki ben ne öneriyorum
Daha önce önerdiğim gibi Joyetech ego one öneriyordum bu cihaz piyasanın Fluence 1.5 dizel motoru ile az yakar yeterince kaçar parçası heryerde bulunur otomatiktir kullanımı rahattır vs lakin bir kaç sorunu vardı bunlarında en büyüğü likit doldurmak sıkıntılıdır ve bazen likit kaçırmaya Başlar işte elemanlar oturmuşlar buna çare bulmuşlar ve yeni bir model çıkardılar Joyetech ego aio cihaz elime dün ulaştı tasarım ego one cok benzerken ego one Nin tüm eksikleri giderilmiş likit doldurmak sürahiden bardağa su koymak kadar kolay hiç bir şekilde kaçırmıyor yeni suspansiyonlar daha fazla konforlu ve yol sesi yok atomizer daha sağlıklı vs yani optimum cihaz yapılmış ve fiyatıda tüm bunlara rağmen çok uygun ego one göre tek eksiği likitin tadını biraz törpülüyor ama yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan

Likit konusuna gelirsek:
Tamamen zevk meselesi yüzlerce seçenek var ama dikkat edilmesi gereken en önemli husus mutlaka prenium likit denilen Avrupa menşei likitler tercih edilmeli sonucta sen bu işe sağlık için giriyorsun kalkıp Çin malı likit yada tr de merdiven altında üretilen likitleri alırsan aldığın son model arabaya shell nitro koymak yerine kaçak mazot ve hatta 10 numara yağ koymuş olursun birde aldığınız likit enaz %70 vg olmalı

Peki nereden alacağız?
Bi kere yurt dışından getirmek benim nazarımda tam bir saçmalık tavsiye ettiği ego aio cihazın yurt dışı fiyatı nakliye ile beraber 30 dolar yani 90 TL ve yüzde 60 gümrüğe takılır tr fiyatı ise 110 ile 180 arası değişiyor sigaraya günde 10 lira bakılırken bu ufak hesaplara ne gerek var?

Nereden temin edeceksiniz? Onlarca site var aklınıza yatan yerden temin edebilirsiniz benim kendi tedarikçim var biraz pahalı alıyorum ama istediğim Zaman ulaşıyorjm istediğim ürüne
Ama ucuz almak ve daha çok bilgiye sahip olmak istiyorsanız You are not allowed to view links. Register or Login adlı forumu tavsiye ederim satıcıların hepsi güvenilirdir her zaman kalite likit bulunmaz buldumu kaçırmayın ortalama 12 mg nikotin ile başlayın kaliteli likitin fiyatı 30 ml 80-100 TL arasıdır
Başka sorulsrınız olursa da elimden geldiğince yardımcı olurum
Buda cihazım
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
@alfadanadam maxbro falan hikaye bu cihazda olmaz o iş bulursan HHV serendipty al bulamazsan biraz tatlı ama benim şu sıra favorim unicorn Milk

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Sercan Keklik

Peki bilgi için soruyorum.

Bende nargile içicisiyim. Elektronik nargile aldım Fakat içimi çok tadsız edici. Aroma tamam, Duman Tamam, Tat, His Tamam fakat gel gelelim fazla tükettiğinde (Nargile gibi sık sık çektiğinde) aroma yanıyor.

Sigara dada bu şekilde mi? Benim hayvanlığımdan ötürümü bu durumdayım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

halil

mart başı idi.akşam ilk sigaramı içerken sol göğsüme hafif bir ağrı girdi.beni aldı bir korku.o telaşla hastaneye gittim.ekg ,tahlil vs .birşey çıkmadı.ama o korkuyla sigarayı bıraktım.2,5 ay oldu.çok fazlada içmezdim.günde 4-5 adet.sizede tavsiyem hiç elektronik sigara ile uğraşmayın.direk bırakın.vücudunuz rahatladıkça bırakma işini daha çok seveceksiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Alfadanadam

Teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login hocam bilgiler için. Birkaç tane tavsiye edilen ürün var. Ama sizin tavsiyenizi de hesaba katacağım.

Sercan'ım iki türü var içmenin. Biri önce ağza çekip sonra ciğere verme, diğeri ise direk ciğere çekim. Yani daha çok nargile içimi gibi olan. Ben ilki gibi bir içiciyim.
Bu aletleri de dumanı çekme türüne göre almak lazım. Bende şu anda eleaf istick mod ve aspire mini nautilius atomizer var denemelik. Bir arkadaş babasına almış pek kullanmıyormuş.
Ben olayı sevdim. Dün öğlenden beri max 10 normal sigara içmişimdir ki 24 saat'lik sürede benim için bomba bir süre bu.

Halil hocam benim 4,5 sene içmemişliğim var. Ama yine döndüm merete yaklaşık 3 senedir. İşim haddinden fazla stresli ve 24 saat sürekli işleyen bir tesisin yöneticisiyim. Stres yükünü inanın anlatamam. Sigarayı bugün bıraksam 2 gün içinde büyük olasılıkla dönerim. İşimi de değiştiremeyeceğime göre iyi bir alternatif bence.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login. Sagol bilgiler icin. Ben oyle tel tak pamuk sar ugrasamam zaten.senin sistem uyar bana tavsiyelerinle hareket etcem.birakma mevzusuna gelince malesef her insanin iradesi zor karsisinda dayanimi ayni degil mecbur kendimizi bi surede bunla kandiracagiz
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Alfadanadam

Evet, sabırısız bir adam olarak az önce Türkiye'den siparişimi verdim.
Buharistan diye bir siteyi daha güvenilir buldum ve siparişi oradan verdim. Fiyat 175 TL. Adet yerini bulsun diye de 10 ml.lik deneme likit aldım.
Niyetim max VG oranında premium likitlerle devam etmek. Ancak yüksek fiyatlar sebebiyle hiç sevmeyebileceğim ürünlere peşin peşin para ödemek istemedim.
Etrafımdaki arkadaşlardan otlanacağım birkaç gün. Devamında kendi siparişimi vereceğim likit için. O siparişle birlikte yedek coil de alacağım. Ciğere çekme adetim olmadığı için 1 ohm alacağım yedek coilleri.
Bilgi vereyim dedim.

A.S.GÜMÜŞ

Yaw peki bırakma ilacı alsak bıraksak, intihar riski var falan diyorlar ama ne bileyim ilaç kullanıpta bırakan var mı aramızda ?

07 DH 800

milano 75

Yaw peki bırakma ilacı alsak bıraksak, intihar riski var falan diyorlar ama ne bileyim ilaç kullanıpta bırakan var mı aramızda ?
kullanıp bırakan yok ama intihar eden var  :)) şaka bi yana bi ara elime ilacı geçti,başlayıp kullanmadım,bu zıkkımı seviyorum sanırım.intihar kısmına gelince o raddeye geldiyse bi ilaçla durum zaten vahimdir,kullanmasada intrihar eğilimi vardır zaten bunları içip kendine kıyacak kişide.antidepresan türlerinde falan yazar bu tip uyarılar olası dava ihtimallerine karşı tedbir amaçlı,daha önce 3 defa anksiyete tedavisi gördüm 10 yıl içinde,birinde yeşil reçetede vardı,yok öyle intihar falan;)

milano 75

Evet, sabırısız bir adam olarak az önce Türkiye'den siparişimi verdim.
Buharistan diye bir siteyi daha güvenilir buldum ve siparişi oradan verdim. Fiyat 175 TL. Adet yerini bulsun diye de 10 ml.lik deneme likit aldım.
Niyetim max VG oranında premium likitlerle devam etmek. Ancak yüksek fiyatlar sebebiyle hiç sevmeyebileceğim ürünlere peşin peşin para ödemek istemedim.
Etrafımdaki arkadaşlardan otlanacağım birkaç gün. Devamında kendi siparişimi vereceğim likit için. O siparişle birlikte yedek coil de alacağım. Ciğere çekme adetim olmadığı için 1 ohm alacağım yedek coilleri.
Bilgi vereyim dedim.

ne sipariş ettin üstad, hemen bende geçeyim

Utku

Abi makine konusunda Mehmet Ali yeterince açıklama yapmış, sende almışsın zaten dayanamayıp :)
En azından likit konusunda tecrübelerimi paylaşiyim ;

Söylenildiği gibi, bu konu derya deniz..Binlerce marka model var.Genel olarak 3 gruba ayırabiliriz.

1-) Gerçek premium likitler :
     Bunların temini yurtdışı sitelerden yapılıyor ( You are not allowed to view links. Register or Login örneğin ) Ancak yurt dışı siparişlerin 75$ altı olsa bile gümrüğe takılma olasılığı yüksek çünkü esigara ülkemizde legal değil.Tamamen gümrük memurunun keyfine kalmış bi olay, geçende oluyor takılan You are not allowed to view links. Register or Login takıldımı öyle vergisini ödeyip falan alamıyorsun, direk el konuluyor yada geri gönderiliyor geldiği yere.

Diğer temin noktası, You are not allowed to view links. Register or Login forumundaki satıcılar.Burası tr nin en kapsamlı esigara platformu ve satıcılar gerçekten güvenilir.Çok aktifler ve premium likitler kapış kapış gidiyor.Yeni yeni esigarakapida siteside satmaya başlamış ama fiyatları gerçekten çok pahalı.( 30 luk likitler 100-130 arası )

2-) Uygun fiyatlı yabancı menşeili likitler :
     Temini yurt içi sitelerden çok kolay.(esigarakapida, esigaradeposu, buharistan, sigaramo, vs.)
Joyetech, hexo, dekang, saphire, ovale v.s gibi likitler, fiyatları 1 ml si 1 tl gibi düşün yaklaşık.30 luk şişe 30 tl ye falan geliyor.Ben pek tavsiye etmiyorum bu grubu.Özellikle ucuz olanları..Ama ovale markası içlerinde en iyisidir.

3-) Yerli üretim likitler :
     Bizim türkler boş durmamış, You are not allowed to view links. Register or Login, You are not allowed to view links. Register or Login, buharistan gibi siteler kendi ürettikleri likitleri satıyor.Bence kaliteleri uygun fiyatlı yabancı likitlerden kötü değil, hemen hepsini denedim.Zaten You are not allowed to view links. Register or Login forumunda yıllardır satış yapıyorlar.Ancak içlerinde en beğendiğim, yeni tanıştığım You are not allowed to view links. Register or Login sitesi oldu.
Şişeleri, etiketleri, yoğunluğu, ve aromaları gerçekten premium hissi You are not allowed to view links. Register or Login da tanıtım videoları var likitlerin.Mutlaka tavsiye ederim.Efkar likitleri de çok popüler forumda.

Eğer esigara olayını benimsersen, zamanla deneye deneye kendine en uygun olanı bulursun tabi.
Ben çok memnunum, keyifle içiyorum iki You are not allowed to view links. Register or Login sigaranın verdiği hiçbir olumsuz etkiyi taşımıyorum.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login bende lıcam bu akşam,buharistana baktım You are not allowed to view links. Register or Login gibi,aıo ucuz tam alıcaktım pil kısmı caydırdı,aıo yeterlimi one mı alalım.gerçi sabah 9 akşam 9 dükkandayım,istediğim gibişarza takarım,son bi el atın,şunu al deyin alsın bu fakir

Alfadanadam

Şarj işini düşünmüyorum hiç. Ya işteyim ya evdeyim yada arabada. Şarj imkanı heryerde mevcut. Zaten artık adım başı bulunan micro sd uç kullanıyor şarj için. 1500 mah bana yeterli geldi şu an için. Dediğim gibi zaten şarj en son dert. Aio bakındığım modellerden biriydi, Mehmet Ali bey de referans olunca fazla düşünmeye gerek yok. Belki yedek cihazı çinden alırım, elde cihaz varken bekleme problemi yok. Şimdi ise mümlünatı yok bekleyemem minimum 20 gün kesinlikle yüksek vg ve premium likit kullanma niyetindeyim. Bir zehirden kaçarken diğerine bulaşamam Bir iki yabancı siteden sipariş denemesi yapıcam. Artık hangisi gelirse. Baktım hep takılıyor mecbur vericem parasını yurtiçinden alıcam. Aslında bazı markaların tester kitleri car. Halo örneğin. Önce öyle birşeyler alayım, seçim yapayım diyorum. Ama bu iş derya deniz. Alfadan daha çetrefilli

ar.159

1500 mah pil tüm günü çok rahat çıkarır
Bu aio da maalesef 1.0 ohm randıman vermiyor ama cihaza özel üretim yapılan 0.6 ohm coil gayet başarılı aynı sigara gibi ağızdan ciğere içilebiliyor tek yapmanız gereken hava kanalını ayarlamak onun içinde üst kısım çevrilerek ayarlanıyor burda 2 nokta var 2 nokta arasındaki açıyı 90 derece olacak şekilde ayarlayın
Likit işinde yurtdışını unutun gümrükte tanıdık yoksa takılma ihtimali %90 şuan
Daha önce söylediğim gibi forumdan alın esigarakapıda da benim arkadaşım pahalıcı ama güvenilirdir
Portakallı vb likitlerden uzak durun itici gelir meyve seviyorsanız en yakışanı mango ve kavundur
Tarçın aromalılardan kesin uzak durun onlar Hakkı'nda araştırma yapılıyor olumsuz gibi
Çoğunluğun rağbet ettiği likitte istisnalar dışında bi hayır vardır onlara yönelin
Hafiften içeriklerine bakıp tahminde bulunun
İlk etapta tatlı likitler sigaradan geçenler için itici olabiliyor
O yüzden tütün bazlı tercih edin ama fazlası mide bulandırıcı olur
12 mg Nin altı sigara içimine çok uygun değildir birde ilk etapta kesmez sigarayı ararsınız o yüzden 12-18 mg aralığında seçim yapın
Bazı büyük Marks'ların bazı sitelerde testerlar paketleri var bulutsanız kaçırmayın hepsinin tadına bakarsınız

İkinci cihaz ya ego one v2 olsun
Yada azaltma niyetindeyseniz eroll olsun

Şimdilik bu kadar yeter herhalde :)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alfadanadam

Cihaz geldi, sabahtan koştura koştura kargo şubesine gittim
Hemen denedim. İlk intiba beğenmedim. 2 gündür kullandığım modlu ayar imkanlı cihaz daha doygun geldi bana. Şu anda ikisi de elimde ve kullanıp mukayese ediyorum aynı likitle. Sanırım yedek diye alacağım cihazı ayarlı model birşey alacağım.
Almayı düşünen varsa ve eğer imkanı olan varsa önce denesin sonra alsın cihazı derim.

milano 75

baya yardımcı oldunuz,teşekkürler hepinize

milano 75

Cihaz geldi, sabahtan koştura koştura kargo şubesine gittim
Hemen denedim. İlk intiba beğenmedim. 2 gündür kullandığım modlu ayar imkanlı cihaz daha doygun geldi bana. Şu anda ikisi de elimde ve kullanıp mukayese ediyorum aynı likitle. Sanırım yedek diye alacağım cihazı ayarlı model birşey alacağım.
Almayı düşünen varsa ve eğer imkanı olan varsa önce denesin sonra alsın cihazı derim.

hımmm.ayrlı dediğiniz cihaz hangisi bülent bey,neyle karşılaştırdınız geleni

Alfadanadam

Alfadanadam

Alfadanadam

Atomizer bağlantısı kırık olduğu için garip duruyor aldanmayın.

milano 75

vay babam,mevzu uzunmuş bayaa :D buda joytec heralde.taşıma için hiç uygun değil hakkaten ama bende 12 13 saat dükkandayım zaten senin gibi,uyar bunlar bana

ar.159

İşte meseleye kişisel zevkler girdiği için bu konuda fikir beyan etmeyi sevmiyorum maalesef

34 AV 0020 COMING SOON!!