Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Dizelin bakımı daha pahalı diye biliyorum desene yandık Oğuz :D arkadaş 500 liralık ne var yav , yağ değişcek bir tek kökü kaç kuruş ki :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Yağ-yağ filtresi,polen filtresi değişecek başka bir şey yok. Eksikse silecek suyunu falan tamamlar, kapıları mapıları yağlar.

Yağ filtresi 20-25 TL
Polen filtresi 30 TL civarı
Yağ da maksimum 150 TL.

Üstüne ne koyuyorlar bilemeyeceğim :)

Neyse artık yarına bakalım bir ne diyecekler :) sanırım dediğin gibi 500 den aşağı çıkamayız :D

Tolga033

Jant parasının yarısı gitti Özdemir.  >:D

ozoozo

Boşa mı antep e getirdik jülideyi :D Allah Babamdan razı olsun.  :haydi:  :haydi:

Tolga033

Boşa mı antep e getirdik jülideyi :D Allah Babamdan razı olsun.  :haydi:  :haydi:
:alkis:  :serefe:

ihsany

Edc gerçekten başarılı.
Ya dsg zaten her forumda var da, burda da edc nin bile konusu geçti.

Peki, bizim TCT miz nasil acaba her yönden?
Hicbirsey duymadim tct ile ilgili. 0-100 de 170 lik giu'ya 0,1 sn kazandirdigina göre geçişleri hizli? Peki keyfi?

Tct gecisleri sikintili trafikte isininca kafa salliyo araba

Sercanım senin yaşadığın sıkıntı nedir? Yani kafa sallamak tabirinden kastın nedir?
Ben Giulietta'yı genelde köprü trafiğinde kullanıyorum tek farkettiğim, zaman zaman vites geçişlerinde karamsar kaldığı ancak o da nadiren oluyor. Onun dışında herşey iyi görünüyor.
Otomatik vites konusunda da çok fazla tecrübem de yok, bundan önce otomatik fiesta kullanmıştım sadece o kadar. Şayet bende de problem var ise ve ben bunun farkında değilsem bilmek isterim.

Bu arada Doğa, TCT nin vites geçişlerini ben hızlı buluyorum. Nadiren vites geçişleri hissediliyor ama bu hissiyat önceden kullandığım fiestaya göre daha az hissediliyor. Hızlanması 147 ye göre çok daha çabuk, ibrenin 160 a ne zaman geldiğini hissetmek zor ancak bu bazen tehlikeli olabilir, dikkatli kullanmak lazım.
Keyif konusunda ise performansı tatmin ediyor ancak 147 de aldığım hissiyatı alamıyorum.. Birde 147 nin koltukları daha rahattı, deri koltuk bir süre sonra rahatsız ediyor.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

erdem1904

TCT vites küçültürken ara gazı veriyor mu :) Vermiyorsa hiç üstünde konuşmaya gerek yok  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Sercan Keklik

Edc gerçekten başarılı.

Hicbirsey duymadim tct ile ilgili. 0-100 de 170 lik giu'ya 0,1 sn kazandirdigina göre geçişleri hizli? Peki keyfi?

Sercanım senin yaşadığın sıkıntı nedir? Yani kafa sallamak tabirinden kastın nedir?
Ben Giulietta'yı genelde köprü trafiğinde kullanıyorum tek farkettiğim, zaman zaman vites geçişlerinde karamsar kaldığı ancak o da nadiren oluyor. Onun dışında herşey iyi görünüyor.
Otomatik vites konusunda da çok fazla tecrübem de yok, bundan önce otomatik fiesta kullanmıştım sadece o kadar. Şayet bende de problem var ise ve ben bunun farkında değilsem bilmek isterim.

Bu arada Doğa, TCT nin vites geçişlerini ben hızlı buluyorum. Nadiren vites geçişleri hissediliyor ama bu hissiyat önceden kullandığım fiestaya göre daha az hissediliyor. Hızlanması 147 ye göre çok daha çabuk, ibrenin 160 a ne zaman geldiğini hissetmek zor ancak bu bazen tehlikeli olabilir, dikkatli kullanmak lazım.
Keyif konusunda ise performansı tatmin ediyor ancak 147 de aldığım hissiyatı alamıyorum.. Birde 147 nin koltukları daha rahattı, deri koltuk bir süre sonra rahatsız ediyor.

Abi selamlar 1 saat ve ustu trafikte kalindigi zaman selespeed kullananlarda da olur, isinan sistem yuzunden araba kalkista silkelemeye basliyor. Kafa sallamadan kastim silkeleme yapmasi. Bu silkeleme baya baya hissediliyor. Vites gecisleri bir dsg degil ciddi anlamda gecisler hissediliyor. Elektronik miknatis (kilit) d-p-r arasi gecislerde cok sesli. Benim kullandigim mito ve giu tct lerdeki sikintilar bunlardi ustad.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

1 haftadır 1.6 tdi dsg polo kullanıyorum.
benim kullanımımla 8.2 ortalam tüketim ile geziyor  :D sert kullanımda ısındıktan sonra trafikte dur kalka girdiğinde inanılmaz silkeleme yapıyor D ve S modunda.
ancak D'ye alıp 1 ve 2. vitesleri ben ayarlarsam silkeleme ortadan kalkıyor.
tct'de silkeleme sorunu yaşayanlar bunu bir denesin
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Dizelin bakımı 800-850 civarı Özdemir'im. 500'ü öp te başına koy sen :)

Sercan Keklik

1 haftadır 1.6 tdi dsg polo kullanıyorum.
benim kullanımımla 8.2 ortalam tüketim ile geziyor  :D sert kullanımda ısındıktan sonra trafikte dur kalka girdiğinde inanılmaz silkeleme yapıyor D ve S modunda.
ancak D'ye alıp 1 ve 2. vitesleri ben ayarlarsam silkeleme ortadan kalkıyor.
tct'de silkeleme sorunu yaşayanlar bunu bir denesin

volkan selespeed ve TCT de malesef buda yemiyor. Yani otomatik bazı araçlarda bu sıkıntı mevcut zira selespeed ve tct de biraz boş yolda gitmedigin sürece o şanzuman silkelemeye devam ediyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

wolkanku

denendiyse ok, fikir verebilir diye düşündüm ama yemiyosa, silkelemeye devam  :haydi:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Abi sen ciddimisin :) yandık desene babama söyleyip duruyordum oda takılıp durma bu tip şeylere nasıl olsa yaptıracaz dedi az önce bıraktık :D oda yine nerden baksan 500 alırlar dedi ancak 800 ü görünce bana bir bakış atacaktır :D normal 15 bin bakımı haricinde trim seslerini söyledim , zaten kapıları yağlıyoruz abi dedi. Amortisörlere burçlara vs bakın dedim yağlayın dedim tamam dediler , dediğim gibi çokta ses yoktu zaten.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

KAKIRMAN

730 Tutmuştu benim bakım...
Bilinen sıvılar değişti (yağ, su vs)
Bilinen tüm filtreler değişti.
Manifold temizliği yapıldı (manifolda bir sıvı mı ne sıktılar tam hatırlamıyorum)
Trimler elden geçirildi. Yakın zamanlı değişmesi gerekenler ile ilgili olarak rapor çıkarıldı.
Hatırlamadığım ufak tefek şeyler vardı.

Geçtiğim kasım gibi ise 4 disk + balata takımları + ön tampon alt muhafaza değişti o da (kampanya vardı bu arada) 830'a malolmuştu.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ozoozo

730 Tutmuştu benim bakım...

Neler yapılmıştı abi ?

KAKIRMAN

Bu arada arkadaşlar Cuma günü Ankara Balgat'ta Türkiye Ulusal Ajansı'nda 1 günlük seminerim var. Araçla gelmeyi o kadar çok istiyorum ki. Malum kış lastikleri yok. Bir kaç arkadaşı aradım Ankara'da hava durumu nedir diye. Lakin kış lastiksiz yola çıkmak tehlikeli olacaktır. İsteme istemeye vazgeçiyorum. Gece otobüse yer ayırtacağım artık.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Doğa Tosun

Selespeed trafikte çok kalınca özellikle yokuşta dur kalk yapmak gerektiğinde çok zorlaşıyor,  tam kalkarken debryaja basıyor falan :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Lbe

Abi sen ciddimisin :) yandık desene babama söyleyip duruyordum oda takılıp durma bu tip şeylere nasıl olsa yaptıracaz dedi az önce bıraktık :D oda yine nerden baksan 500 alırlar dedi ancak 800 ü görünce bana bir bakış atacaktır :D normal 15 bin bakımı haricinde trim seslerini söyledim , zaten kapıları yağlıyoruz abi dedi. Amortisörlere burçlara vs bakın dedim yağlayın dedim tamam dediler , dediğim gibi çokta ses yoktu zaten.

Yazın 40.000 bakımına soktum, balatalarda değişti onlarla beraber 700-800 arası bi şey tutmuştu.Trim sesine falan bi şey yazamazlar zaten aracın garanti kapsamında.Benim araba 1 hafta serviste kalmıştı garanti bitecek diye her yerine baktırdım hatta diferansiyelden bi parça bile değiştirdiler

ozoozo

Yazın 40.000 bakımına soktum, balatalarda değişti onlarla beraber 700-800 arası bi şey tutmuştu.Trim sesine falan bi şey yazamazlar zaten aracın garanti kapsamında.Benim araba 1 hafta serviste kalmıştı garanti bitecek diye her yerine baktırdım hatta diferansiyelden bi parça bile değiştirdiler

Açıkcası ben 400-500 lira arası bir şey bekliyorum çünkü değişecek veya yapacak bir şey yok ki araçta bakalım neleri yaptık diyecekler.. bir tek filtreler ve yeni yağ koyulacak. 15 bin bakımında ne olabilir ki zaten.

ihsany

Edc gerçekten başarılı.

Abi selamlar 1 saat ve ustu trafikte kalindigi zaman selespeed kullananlarda da olur, isinan sistem yuzunden araba kalkista silkelemeye basliyor. Kafa sallamadan kastim silkeleme yapmasi. Bu silkeleme baya baya hissediliyor. Vites gecisleri bir dsg degil ciddi anlamda gecisler hissediliyor. Elektronik miknatis (kilit) d-p-r arasi gecislerde cok sesli. Benim kullandigim mito ve giu tct lerdeki sikintilar bunlardi ustad.
Senin kadar Alfa tecrübem yoktur, o yüzden üstad sensin :) Tecrübelerine ve bilgine göre yazdıkların doğrudur, inanırım.
Benim de uzun süre trafikte kaldığım oldu ancak tabi süresini ölçmedim, bu şekilde bir silkeleme de yaşamadım.
Bende TCT nin uzun süre trafikte kalındığında sıkıntılı olabildiğini duymuştum, alırken de çekindim biraz ama şimdilik bir problemini görmedim  :nazar:  :) d-p-r geçişleri sesli, evet ben de bunu farkettim.

Erdem hocam vites küçültürken ara gazı verdiği oluyor bazen, hiç SS kullanmadım o yüzden ikisini kıyas yapamıyorum.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Sercan Keklik

Edc gerçekten başarılı.

Senin kadar Alfa tecrübem yoktur, o yüzden üstad sensin :) Tecrübelerine ve bilgine göre yazdıkların doğrudur, inanırım.
Benim de uzun süre trafikte kaldığım oldu ancak tabi süresini ölçmedim, bu şekilde bir silkeleme de yaşamadım.
Bende TCT nin uzun süre trafikte kalındığında sıkıntılı olabildiğini duymuştum, alırken de çekindim biraz ama şimdilik bir problemini görmedim  :nazar:  :) d-p-r geçişleri sesli, evet ben de bunu farkettim.

Erdem hocam vites küçültürken ara gazı verdiği oluyor bazen, hiç SS kullanmadım o yüzden ikisini kıyas yapamıyorum.

Est abi sende sahibisin neticede benden daha fazla kullanma firsatin oluyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Açıkcası ben 400-500 lira arası bir şey bekliyorum çünkü değişecek veya yapacak bir şey yok ki araçta bakalım neleri yaptık diyecekler.. bir tek filtreler ve yeni yağ koyulacak. 15 bin bakımında ne olabilir ki zaten.

230 veya 280 tl mazot filtresi sanirim sadece
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ozoozo

Jülidemi an itibariyle aldım ve eve geldim , normalde 830 lira tuttu bakım ancak pazarlıkla ve tanıdık vs derken 560 liraya çıktık abimle topçuoğlundan  :haydi: bence iyi fiyat.

Değişenler ;

Karbon temizleme işlemi
Polen filtresi
KARBN TEM. DET. DIZEL
Motor iç temizleyici
antifirizli cam suyu
filtre,yakıt
motor yağı 5w30

bu şekilde değişenler oldu ancak ben orada faturayı elime alıp bakamadığım için çıkarken aldım ve ancak yetiştirdikleri için haliyle neler yapıldığını ayrıntılı soramadım , sordum daha doğrusu ama bu karbon temizleme işlemini söyleyen olmadı , faturaya bir baktım karbon temizleme işlemi zart zurt diyor bu DPF için olan bir işlem mi ? Abimle dönerken dedim ki buraya karbon yazmışlar fakat bende dpf yok neyi temizlediler vs dedim oda egsoz vs dir dedi keşke orda söyleseydin dedi , bende garantinin konusu bile geçmedi hatta servis müdürü sağolsun tanıdık baya güzel olmuş , çaktırmaaa diye güldü :D haliyle bende geri dönüpte kıllatmak istemedim bu karbon neyin nesi vs diye 55 lira birine yazmışlar 7 lira birine yazmışalr yani toplamda 62 lira karbon zımbırtısına gitmiş , bende zaten adamlar ağzını açmamış garanti vs diye daha da kıllatmak istemedim ve sesimi çıkarmadım.

Soruma gelecek olursak bu karbon her ne ise dpf temizliğimi ? :D

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ar.159

merak etme karbon temizliğinin dpf ile ilgisi yok internette carbon clean diye aratırsan detaylı bilgi bulursun yararlı olduğunu söyleyenler de var gereksiz diyenlerde var ama ben işe yaradığını düşünüyorum. özetle eğer işe yarıyorsa motorun bilhassa kalitesiz mazottan dolayı bağladığı kurumu temizliyor 
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

merak etme karbon temizliğinin dpf ile ilgisi yok internette carbon clean diye aratırsan detaylı bilgi bulursun yararlı olduğunu söyleyenler de var gereksiz diyenlerde var ama ben işe yaradığını düşünüyorum. özetle eğer işe yarıyorsa motorun bilhassa kalitesiz mazottan dolayı bağladığı kurumu temizliyor

Yani kurum olan vs yerlerde elden geçmiş , sağolasın abi ben dpf den kaynaklı vs diyip boşa para verdim diye düşünüyordum.

alihsans

Dostlar, Allah kısmet ederse yarın öğleden önce camiamıza minik bir Alfista daha eklenecek.  :p
Dualarınızı eksik etmezseniz sevinirim.  :arkadasim:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY