Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
S2000 ben de severim, tipi güzel, arkadan itiş, cabrio, performanslı. Oynamaya çok müsait, zibille parçası var. Vtecleri turbolamak bile çok zor bir iş değil, bir sürü örneği var. Kullanmayı öğrendikten sonra yol tutuş olarak çoğu arabayı madara edebilir. He alırsam uslu durur muyum, imkanı yok.

oğuz 2004-2006 s2000'ler 80-100 liraları görüyor.
dediğin kriterlerede 2004-2006 z4 3.0 ya 2.5'leri 65-75.000 TL'ye alabiliyorsun.

sıralı 6'nın sesi,performansı, 50-50 ağırlık dağılımıyla arkadan itişin keyfi,bmw'nin kalitesi ve güvenliği var iken s2000 o paralara çok komik geliyor.

Fiyat olarak saçma olmasın tamamen katılıyorum. Z4 düzgün bir araba eyvallah, ağırlık dengesi falan çok iyi Z4'lerin. S2000'in beni çeken yanı daha oynak olması, daha özgür şekilde arabayı dağıtabiliyorsun :)
aynı şekilde toplayacak yeteneğin de varsa çok keyifli olabilir.
ancak hem z4 hem s2000 kullanan biri olarak şunu çok net söyleyebiliyorum.

z4'de kıçı her an atacakmış hissi yok, ancak gaz tepkisi her an atak, istediğim an ufak hareketlerle kıçını savurabilirim ve toplayabilirim hissi veriyor.

s2000'de gaz tepkisi çok atak,biraz fazla bassan 360 dönersin hissi var, ve hiç toplayabilirmişim gibi hissettirmiyor.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

max-ime

S2000 ile ilgili yorumlar beni de hayrete düşürdü. Tamam sevmiyor olabilirsinizde, yol tutmuyor, yol tutuşu kötü ne demektir ? :)

mercedes ve bmw'de çalışmış , pistte slk z4 7 serisi c coupe cls350 gibi arkadan itişli bir çok aracı kullanmış biri olarak s2000 yol tutmuyor..yol s2000'i hasbel kader tutuyor. es kaza altından kaçarsa toplaman çok zor..ben toplayamayacağıma eminim, öyle dehşet bir yeteneğim ve soğuk kanlılığım yok..keza bir çoğumuz da böyleyiz.
vsa'sız s2000'de her an her devirde altından kaçacakmış hissi var..kullandığım s2000'de 13000km'de lastik vardı. ona rağmen böyle idi.
Slk'yı, C coupe'yi filan bir geçelim. Ring sürelerine bakarsanız Audi TT, Focus ST, Bmw 1.35, listeyi daha da çoğaltabilirim, çoğu araçtan daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Hacim ve güç farkı olarak daha güçsüz bir aracın pistte daha hızlı olması, yol tutmayan bir aracın başarabileceği bir durum değil.

Sürdüğünüz arabaları referans vermenizi pek anlamadım zaten, zira sizin veya benim veya bizler gibi standart sürücüleri s2000'i hakkını vererek kullanamaması, yol tutuşunun kötü olduğu anlamına gelmiyor.

Oğuz

S2000 ben de severim, tipi güzel, arkadan itiş, cabrio, performanslı. Oynamaya çok müsait, zibille parçası var. Vtecleri turbolamak bile çok zor bir iş değil, bir sürü örneği var. Kullanmayı öğrendikten sonra yol tutuş olarak çoğu arabayı madara edebilir. He alırsam uslu durur muyum, imkanı yok.

oğuz 2004-2006 s2000'ler 80-100 liraları görüyor.
dediğin kriterlerede 2004-2006 z4 3.0 ya 2.5'leri 65-75.000 TL'ye alabiliyorsun.

sıralı 6'nın sesi,performansı, 50-50 ağırlık dağılımıyla arkadan itişin keyfi,bmw'nin kalitesi ve güvenliği var iken s2000 o paralara çok komik geliyor.

Fiyat olarak saçma olmasın tamamen katılıyorum. Z4 düzgün bir araba eyvallah, ağırlık dengesi falan çok iyi Z4'lerin. S2000'in beni çeken yanı daha oynak olması, daha özgür şekilde arabayı dağıtabiliyorsun :)
aynı şekilde toplayacak yeteneğin de varsa çok keyifli olabilir.
ancak hem z4 hem s2000 kullanan biri olarak şunu çok net söyleyebiliyorum.

z4'de kıçı her an atacakmış hissi yok, ancak gaz tepkisi her an atak, istediğim an ufak hareketlerle kıçını savurabilirim ve toplayabilirim hissi veriyor.

s2000'de gaz tepkisi çok atak,biraz fazla bassan 360 dönersin hissi var, ve hiç toplayabilirmişim gibi hissettirmiyor.

Aynen öyle cidden yetenek lazım, risk budur diyorsan S2000, kontrollü yanlayayım diyorsan Z4.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

wolkanku

S2000 ile ilgili yorumlar beni de hayrete düşürdü. Tamam sevmiyor olabilirsinizde, yol tutmuyor, yol tutuşu kötü ne demektir ? :)

mercedes ve bmw'de çalışmış , pistte slk z4 7 serisi c coupe cls350 gibi arkadan itişli bir çok aracı kullanmış biri olarak s2000 yol tutmuyor..yol s2000'i hasbel kader tutuyor. es kaza altından kaçarsa toplaman çok zor..ben toplayamayacağıma eminim, öyle dehşet bir yeteneğim ve soğuk kanlılığım yok..keza bir çoğumuz da böyleyiz.
vsa'sız s2000'de her an her devirde altından kaçacakmış hissi var..kullandığım s2000'de 13000km'de lastik vardı. ona rağmen böyle idi.
Slk'yı, C coupe'yi filan bir geçelim. Ring sürelerine bakarsanız Audi TT, Focus ST, Bmw 1.35, listeyi daha da çoğaltabilirim, çoğu araçtan daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Hacim ve güç farkı olarak daha güçsüz bir aracın pistte daha hızlı olması, yol tutmayan bir aracın başarabileceği bir durum değil.

Sürdüğünüz arabaları referans vermenizi pek anlamadım zaten, zira sizin veya benim veya bizler gibi standart sürücüleri s2000'i hakkını vererek kullanamaması, yol tutuşunun kötü olduğu anlamına gelmiyor.

söylediğinizde kendi içinizde çelişmişsiniz.
hızlı arabalar listesi vermişsiniz, sonra standart sürücüyüz demişsiniz ve s2000'i savunan taraftasınız :)

madem 135'den örnek verdiniz , f30 335i (türkiyeye hiç gelmeyecek bir motor seçeneği) portekiz faroda pistte 1 saat kullandım. çok net kontrol edilebiliyor. dönmek istediğimde direksiyonu ne kadar çevirdiysem o kadar dönüyor ,dur dediğimde duruyor.
s2000'i de kullandım , ne durmak istediğimde duruyordu, ne de düz gitmek istediğimde düz gideceği hissini veriyordu bunu diyorum.
ben kullandığım , hissettiğim şeyler üzerinde örnek veriyorum siz kağıt verileri pist süreleri üzerinden, prof sürücüler tarafından yapılmış sürelerden örnek veriyorsunuz.
emin olun ki fotoğraflarına bakıp hayal ettiğiniz s2000'i , benim gibi kıyaslayarak kullanmış olsanız bir daha açıp bakmazsınız fotoğrafına,çünkü bu kıyası yaparken ben de sizin gibi standart bir sürücüyüm daha fazlası değilim.  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

max-ime

hızlı arabalar listesi vermişsiniz, sonra standart sürücüyüz demişsiniz ve s2000'i savunan taraftasınız :)

madem 135'den örnek verdiniz , f30 335i (türkiyeye hiç gelmeyecek bir motor seçeneği) portekiz faroda pistte 1 saat kullandım. çok net kontrol edilebiliyor. dönmek istediğimde direksiyonu ne kadar çevirdiysem o kadar dönüyor ,dur dediğimde duruyor.
s2000'i de kullandım , ne durmak istediğimde duruyordu, ne de düz gitmek istediğimde düz gideceği hissini veriyordu bunu diyorum.
ben kullandığım , hissettiğim şeyler üzerinde örnek veriyorum siz kağıt verileri pist süreleri üzerinden, prof sürücüler tarafından yapılmış sürelerden örnek veriyorsunuz.
emin olun ki fotoğraflarına bakıp hayal ettiğiniz s2000'i , benim gibi kıyaslayarak kullanmış olsanız bir daha açıp bakmazsınız fotoğrafına  :serefe:

Yazdığımı bir daha okursanız, çelişmediği hatta gayet tutarlı olduğumu göreceksiniz. Ben diyorumki S2000'i bizlerin hakkını vererek kullanılamaması, aracın çok iyi yol tutuş potansiyeline sahip olduğunu göstermiyor. Siz yol tutmuyor diyorsunuz, ama yolu tutturamayan sizsiniz, biziz. Yoksa çok iyi yol tutuyor. Zaten yol tutuşu kötü olan bir aracın pistte o süreleri yapabilmesi dizik kurallarına aykırı.

Şunu netleştireyim, S2000 benim hayal ettiğim bir araç değil, kullanım karakteri de bana hitap etmiyor. Alır mıyım? Almam. Ama Sezar'ın hakkı da sezara, çok iyi sürüş karakteri olan bir araba.

Buarada hil smiley kullanmadığımı farkettim. Amacım tartışmak değil, sizi de anlayarak fikirlerimi paylaşmak istemem :) Yanlış anlaşılma olmasın :)

wolkanku

emin olun ki fotoğraflarına bakıp hayal ettiğiniz s2000'i , benim gibi kıyaslayarak kullanmış olsanız bir daha açıp bakmazsınız fotoğrafına  :serefe:

Yazdığımı bir daha okursanız, çelişmediği hatta gayet tutarlı olduğumu göreceksiniz. Ben diyorumki S2000'i bizlerin hakkını vererek kullanılamaması, aracın çok iyi yol tutuş potansiyeline sahip olduğunu göstermiyor. Siz yol tutmuyor diyorsunuz, ama yolu tutturamayan sizsiniz, biziz. Yoksa çok iyi yol tutuyor. Zaten yol tutuşu kötü olan bir aracın pistte o süreleri yapabilmesi dizik kurallarına aykırı.

Şunu netleştireyim, S2000 benim hayal ettiğim bir araç değil, kullanım karakteri de bana hitap etmiyor. Alır mıyım? Almam. Ama Sezar'ın hakkı da sezara, çok iyi sürüş karakteri olan bir araba.

estafrllah, standart sürücüyüm fazlası değilim derken de yol tutturamayacak kadar eğitimsiz değilim :) haybeye kimseyi portekizde piste çıkartmıyorlar :)
aynı kullanım tarzı ile ne 335'de , ne z4'de ne slk'da hiç bir tedirginlik yaşamadım, yolu da tutturdum ki araçlar bir hasar almadı.
ama gel gör ki aynı şeyi s2000'de söylemek mümkün değil diyorum anlatamıyorum :)
neyse bir gün vsa'sız s2000 kullanırsanız dediğimi anlarsınız büyük ihtimalle.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erdem1904

Tasarımı oldukça başarılı.. Üretimede bu şekilde geçerse yok satar...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

FB10ur

Vsa'sız bir s2000 süren kişi için ciddi anlamda bir tehdit bana göre çünkü bir araba arkayı bırakmaya bu kadar can atamaz..

max-ime

Korelilere saygı duyuyorum, her konuda kendilerini geliştiriyorlar, ancak şu tasarıma bakınca gözüme enaz 3 tane farklı markanın çizgileri geldi.

erdem1904

Korelilere saygı duyuyorum, her konuda kendilerini geliştiriyorlar, ancak şu tasarıma bakınca gözüme enaz 3 tane farklı markanın çizgileri geldi.

Nissan Juke un yakışıklısı gibi ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kubilay

Akşam bi GT6'yı açayım şu araçlara tekrardan bakayım. :)

Alıntı Yap
honda ne zaman ki bir araba üretirken motor dışında da başka birleşenlerin onu gerçek bir otomobil yaptığını farkedip bir "otomobil" üretir, o zaman belki alırım.

Şu talihsiz bir yorum olmuş yalnız. NSX gibi bir şaheseri üretmiş bir firmaya bu yakıştırma abartı olmuş biraz.

max-ime

Nissan Juke un yakışıklısı gibi ;)

Profilden bana da onu andırdı abi. Önden bakınca far çizgileri, kaputla birleşimi Audi iken, ön panjur Mazda'ya selam göndermiş :)

wolkanku

Alıntı Yap
honda ne zaman ki bir araba üretirken motor dışında da başka birleşenlerin onu gerçek bir otomobil yaptığını farkedip bir "otomobil" üretir, o zaman belki alırım.

Şu talihsiz bir yorum olmuş yalnız. NSX gibi bir şaheseri üretmiş bir firmaya bu yakıştırma abartı olmuş biraz.

nsx hakkında fazla bilgim yok, ilgimi hiç çekmedi, motor hacmini dahi bilmem. ancak "yorumlara" göre iyi bir otomobil olduğunu bilirim.
yanlız ferrari killer diye piyasaya çıkan bir araç , eğer sadece motor ile ferrari killer ise, bana göre yine bir "otomobil" değil. ancak dediğim gibi detaylı bilgim yok.. koltukları nasıldır, sürüş pozisyonu nasıldır, frenler nasıldır , ses sistemi nasıldır (ferraride nakamichi marka olduğu için buna da değindim)...eğer ferrari killer ise bu hanelerin hepsini dolduruyor olması lazım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Kubilay

Alıntı Yap

nsx hakkında fazla bilgim yok, ilgimi hiç çekmedi, motor hacmini dahi bilmem. ancak "yorumlara" göre iyi bir otomobil olduğunu bilirim.
yanlız ferrari killer diye piyasaya çıkan bir araç , eğer sadece motor ile ferrari killer ise, bana göre yine bir "otomobil" değil. ancak dediğim gibi detaylı bilgim yok.. koltukları nasıldır, sürüş pozisyonu nasıldır, frenler nasıldır , ses sistemi nasıldır (ferraride nakamichi marka olduğu için buna da değindim)...eğer ferrari killer ise bu hanelerin hepsini dolduruyor olması lazım.

Dönemi için Ferrari Killer olduğuna emin olabilirsin, zaten NSX efsanedir.Benim anlatmama gerek yok.Ama böyle bir araçta ses sistemi sorgulamak hakikaten garip.Hayatta bir NSX sahibi olma imkanım olsa isterse hiç müzik sistemi olmasın, sürücü koltuğundan başka bir koltuğu olmasın umurumda bile olmaz.

Doğa Tosun

Focus baya iyi yol tutar aslinda ama :) typer hiç sürmedim. Focus kadar iyi mi gerçekten?

Tapatalk
yok abi, focus çok daha net giriyor virajlara. bildiğimiz rent focus, o fantastik k20'nin takılı olduğu ep3 typeR (bildiğimiz hothatch) 'dan daha iyi yol tutuşta. yani demek istediğim tayyar'da da Volkan Abi'nin söylediği şeyler geçerli. Ne yol tutuyor nede sağlam hissi veriyor insana ama yinede ep3 benim için rüya :)

bu arada o kadar RX8 dedim ya, yok mu kullanan eden? Volkan Abi ?
bence s2000'den daha iyi "araba" olarak
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

milano 75

şu an mevcut tasarımların hiçbirinde,özellikle bu segmentlerde özgün tasarım yakalanamıyo,en azından otomobil merakı olan ve modelleri sürekli takip eden kişiler için,o kadar çok model çıkıyoki ister istemez aaa şurası aynı şu diyoruz.bu 159 sonrası alfalar içinde geçerli,diğer markalar içinde.almanları zaten pas geçiyorum.ama şu bi gerçek koreliler çok taht sallar bu hızla.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

Focus baya iyi yol tutar aslinda ama :) typer hiç sürmedim. Focus kadar iyi mi gerçekten?

Tapatalk
yok abi, focus çok daha net giriyor virajlara. bildiğimiz rent focus, o fantastik k20'nin takılı olduğu ep3 typeR (bildiğimiz hothatch) 'dan daha iyi yol tutuşta. yani demek istediğim tayyar'da da Volkan Abi'nin söylediği şeyler geçerli. Ne yol tutuyor nede sağlam hissi veriyor insana ama yinede ep3 benim için rüya :)

bu arada o kadar RX8 dedim ya, yok mu kullanan eden? Volkan Abi ?
bence s2000'den daha iyi "araba" olarak

hiç kullanmadım doğa.
159'u almadan önce niyetlendim, bakmaya gitmeden önce zamanında rx8 kullanan bir arkadaşımı aradım, ne söyledi tam hatırlamıyorum şu an ama direkt olarak vazgeçirdi beni.
yakıyor ve yaktığı kadar gitmiyor dedi ama yol tutuşunu bilmiyorum.
ancak içinde bose ses sistemi ve güzel recaro koltukları var..fotolardan bakınca da oturma pozisyonu çok güzel, vites hemen elinin altında..tabi pratikte nasıl bakmak lazım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Gouki

agucba

Sahibi olduğum 1997 model, -30 mm Eibach yaylı (artık takılı değiller) ve ön kule gergili Alfa Romeo 145 QV'nin, 0 kilometre olarak alınmış ve kullandığım zaman daha sadece 4000 km olan 2010 model Ford Focus'tan daha iyi yol tuttuğunu ve güven verdiğini, daha sessiz olduğunu söyleyebilirim.
Bu değerlendirmeyi yaparken kesinlikle nesnel düşünmekteyim.

///////////////

berkaykcr

Bu Alfa ile dünya turu atılır :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Giulietta Smoked
Smoke Giulietta

milano 75

bende 75 için yalıtım olayına girdiğimde nette araştırırken bu işlem yaılmış araçlarda bi civic e rastladım,yuh lan dedim,taban döşeme altı yalıtımsız nerdeyse,kapılarda hiçbişi yok,bagajı bitüm kapladıktan sonra dedim bide tabanı kaplıım,91 model araba cıbırdır bu,koltuğu söküp taban halısını kaldırdım 12 mm keçe çıktı,bikez daha hayran olup geri kapatıım.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Doğa Tosun

Mazda3 de öyleydi yalıtım konusunda.. ey gidi..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Gouki

hi_cazz

İrem'in kafadan istiyorum ben :D

Note 3 ile tapatalklandı

Lbe

Türkiye Turkcell'de de aynı şekilde mi bilmiyorum ama Kıbrıs Turkcell'de internet paketi ve kontörün bitmesine rağmen interneti açtığında Android telefonlarda Whatsapp kullanılıyor.Ses ve görüntü yollayamıyorsunuz ama.Minnacık kbler bile yetiyor anladığım kadarıyla :)

Bi de burda 10gb+ diye öğrencilere Vınn paketi var.Gündüzleri 10gb kotalı geceleri sınırsız normalde.Ama gelgelelim sistemde bi hata var ve gece gündüz farketmeksizin sınırsız kullanılabiliyor son bi yıldır.4g lte belli bölgelerde kullanılmaya başlandı Kıbrıs'ta.Bulunduğum bölgeye gelsin 4g destekli Vınn falan varsa alıp internete doyacağım inşallah :D Kıbrısta ADSL hizmeti çok çok kötü o yüzden hayat kurtarıyor Vınn.