Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık 145 veya Muadili

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sbk0655

ismet

You are not allowed to view links. Register or Login
Babamda 156 öncesi 96 Hüdai Akset vardı... 4-5 sene tepe tepe kullandı ve çok memnundu.
Lpg'ye müthiş uyumlu ve az yakıyor.
Alt devirleri canlı olduğu için şehir içi hiç sıkıntı çekmiyorsunuz. (1.5'di bizdeki)
Devamlı talip çıkıyor ayaküstü sohbetlerde eş dost tanıdık tanımadıktan.
Yedek parçası ve bakımları çok uygun.
Bozuk yollarda sıkıntısı yok.
Kliması bizim Alfa'lardan 3 kat daha iyi soğutuyor.

İsmet'in aldığı model yılı ve özellikleri bilmiyorum ama bence "tam isabet" olmuş. Durumu düzelttiği
anda 1-2 günde satıp Alfa'ya döner. Hatta eşi hb istemese ben önerecektim.

Hayırlı olsun.  :)

Tam olarak bnm dusunceler abi. Gunu kurtaralim da, ilerde bakariz durumlara :yukari-ok:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ismet

Gittiiii İsmet de gitti.

Uhuu goz gore gore dag gibi oglan gitti :'(

blackgear

Motor bosurr bastın mı osurrrrrrr.

:D  :D  :D

adam şu başlığı kilitletecekti ya :) Sen arabanı al sonra Özgün başlığı geyiğe taşır oradan devam ederiz  :)

Araç alındığına göre konu "geyik" bölümüne taşınabilir mi?  :haydi: :haydi: :haydi: :haydi:

ismet

Daha noterde imzalar atilmadi arkadaslar ama siz bilirsiniz :)

alihsans

Hayırlı olsun İsmet Bey.  :yukari-ok:

Yavriiiiiii yavri yavriiii.  :clover:

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Tolga033

Hadi hayırlı,uğurlu olsun..  :nazar:

ismet

Imzalar atilmadi ama yine de tesekkurler arkadaslar :arkadasim: :alfisti:

Utku

hayirli olsun ismet, yukarda cok guzel ozellikleride yazilmis arabanin, iyi oldu bunlar.bakimli ve tanidiktan olmasi da cok iyi.3 ay icinde ekstra bir masraf cikarir, o 1000 tl den bile dusebilirsin belki pozisyona gore..seninde soyledigin gibi zaten virusu kaptigin icin imkan oldugunda yine alirsin bir alfa.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

antihero

1 gün ihmal ettim konuyu, 5 sayfa okudum :)
Bence şuan için doğru tercih İsmetcim, hayırlısı olsun diyorum.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Tolga033

Tamamen alakasız ama tesadüfen gördüm şimdi.
Konu sahibi ile kayıt tarihimiz ve saatimiz saniyesine kadar aynı tesadüfe bak.  :haydi:

tfnsmsk

tercihin mutluluk getirsin kardeşim
sportif ruh.

ismet

hayirli olsun ismet, yukarda cok guzel ozellikleride yazilmis arabanin, iyi oldu bunlar.bakimli ve tanidiktan olmasi da cok iyi.3 ay icinde ekstra bir masraf cikarir, o 1000 tl den bile dusebilirsin belki pozisyona gore..seninde soyledigin gibi zaten virusu kaptigin icin imkan oldugunda yine alirsin bir alfa.

sağolasın Utku, haklısın. kenarda koz olarak duracak o bin lira :) ama zaten sorun çıkacağını düşünmüyorum.

1 gün ihmal ettim konuyu, 5 sayfa okudum :)
Bence şuan için doğru tercih İsmetcim, hayırlısı olsun diyorum.

Teşekkürler Özhan Abi. Konuyu ilk sayfadan kapattırabilirdin aslında, o yüzden bu kadar uzama sebeplerinden biri de sensin :p Bu arada cuma mühyeye gidersek beraber, aracınla bir iki tur atabilir miyim  :-[

Tamamen alakasız ama tesadüfen gördüm şimdi.
Konu sahibi ile kayıt tarihimiz ve saatimiz saniyesine kadar aynı tesadüfe bak.  :haydi:

Site bir ara problem yaşamıştı, bazı üyelikler silinmişti. Mesela bu benim ikinci profilimdir aslında, önceki üyeliğim bazı sorunlar oluşunca sistemden silinmişti. Sonra toplu olarak onay verilmiş olmalı. Yok eğer toplu bir üyelik değilse bu kadar büyük bir tesadüf görmedim ben :)

tercihin mutluluk getirsin kardeşim

Tercihimin mutluluk getireceği yok Tufan Abi ama mobilite sağlayacağı kesin :) Yine de çok sağol :arkadasim:

Herkese bir kez daha teşekkür ederim. Bugün imzalar atarsak sonraki buluşmada çaylar benden :serefe: :alfisti:

sbk0655

Sen bırak çay çorba ısmarlamayı , para biriktirmeye bak.

ismet

Sen bırak çay çorba ısmarlamayı , para biriktirmeye bak.

ne alıyoruz abi bana?  :haydi:

sbk0655

Önce kalan miktarı öde sonrasına bakarız.

ismet

ya o değil de 23 sayfa konuşup sonra hünday seçmişim ya la.. yanarım yanarım buna yanarım  :haydi:

erdem1904

Bu başlıktan çıkarılacak ders 9-10000 tl'ye temiz 145 ts hayal... (ya da İsmet çok kıl :D ) 12-13000 de QV değilse verilmez. Üste 2 daha verilir 156 2,0 alınır. En mantıklısını yaptın kardeşim.. 1-2 yıl idare et sonra üste ekle düzgün Alfa al başını ağrıtmayacak...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

Bu başlıktan çıkarılacak ders 9-10000 tl'ye temiz 145 ts hayal... (ya da İsmet çok kıl :D ) 12-13000 de QV değilse verilmez. Üste 2 daha verilir 156 2,0 alınır. En mantıklısını yaptın kardeşim.. 1-2 yıl idare et sonra üste ekle düzgün Alfa al başını ağrıtmayacak...

abi kıl değilim de biraz üşengeç çokça da utangaçım :) o yüzden başınıza ekşidim.. benim çıkardığım dersler:

1. 10bin altında 145 alınmaz (bunu Özhan Abi en baştan demişti ama deneyip görmüş oldum ben de.. ha tabi tanıdık araçtır, adam sıkışıktır vb. onlar ayrı durum)
2. boxer motor alınmaz
3. temiz 145 için en az 10bin, temel olarak da 11-12 arasına ihtiyaç var gibi duruyor. tabii aracın sorun çıkarmadığını varsayarsak. ağır bakım filan da girerse maliyetler 14lere yükseliyor
4. bu güzellik aslında qv ile yaşanır ama ilanda neredeyse hiç yok (alacak bütçem olduğundan değil..)
5. temiz 145lerin fiyatları o kadar yükseliyor ki insan ister istemez 156lara kayıyor. o fiyatlara temiz 1.6 mk1 156 bulunur

liste uzar gider...

dün akşam hanımla son kez istişare yaptık. 145 için son şansımız olduğunu söyledim, arkadaşlar yardımcı olacak dedim. ama sonra oturup konuştuk, 4 kapı ve sedan aracın bizim için daha iyi bir geçiş arabası olacağına karar verdik. bunu alıp ayağımız yerden kesilsin de, önümüzde vakit çok, 4-5 ay bakınmaya devam ederim. hem başlık da hareketli kalmaya devam eder :)

erdem1904

boxer alınmaz diye bir şey yok... Küçük şehirde yaşasam tercih etmem. Ama Alfa servislerinin olduğu çoğu yerde alır keyfini sürerim. Özellikle 1,7 16v... Komple motor yaptırsan TS den çok daha ucuza çıkıyor. Çok fazla elektronik aksamı da yok.. Ustan önemli... Benim ki çok temizdi mesela ilk sahibi bayandan almıştım... Hatta kadıncağız arabasının arkasından ağlamıştı... Ha şu anda o arabayı geri almam. Mahvetti gerizekalılar... Birde ben aldığımda araba daha 10 yaşındaydı.. Şimdi 18 yaşında olacak 2 ay sonra... :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

abi kıl değilim de biraz üşengeç çokça da utangaçım :) o yüzden başınıza ekşidim.. benim çıkardığım dersler:

1. 10bin altında 145 alınmaz (bunu Özhan Abi en baştan demişti ama deneyip görmüş oldum ben de.. ha tabi tanıdık araçtır, adam sıkışıktır vb. onlar ayrı durum)
2. boxer motor alınmaz
3. temiz 145 için en az 10bin, temel olarak da 11-12 arasına ihtiyaç var gibi duruyor. tabii aracın sorun çıkarmadığını varsayarsak. ağır bakım filan da girerse maliyetler 14lere yükseliyor
4. bu güzellik aslında qv ile yaşanır ama ilanda neredeyse hiç yok (alacak bütçem olduğundan değil..)
5. temiz 145lerin fiyatları o kadar yükseliyor ki insan ister istemez 156lara kayıyor. o fiyatlara temiz 1.6 mk1 156 bulunur

liste uzar gider...

dün akşam hanımla son kez istişare yaptık. 145 için son şansımız olduğunu söyledim, arkadaşlar yardımcı olacak dedim. ama sonra oturup konuştuk, 4 kapı ve sedan aracın bizim için daha iyi bir geçiş arabası olacağına karar verdik. bunu alıp ayağımız yerden kesilsin de, önümüzde vakit çok, 4-5 ay bakınmaya devam ederim. hem başlık da hareketli kalmaya devam eder :)

4 kapı sedan ok ise bari şöyle birşey olsun.
Biraz daha bakar eder denk getiririz belki.

Ben illaki hatchback olacak diye bırakmıştım.

Hele ikincinin plaka eski tip. Daha ilk sahibinden falan belli ki.

erdem1904

süper lossoların motor şanzıman yürüyen vs 156 ile aynı diye duymuştum. Doğru mu Tolga?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

süper lossoların motor şanzıman yürüyen vs 156 ile aynı diye duymuştum. Doğru mu Tolga?

Motor Euro 1 TS'ler ile aynı. Yani Spider 95-98 model, 98 model 156'da kullanılan malın aynısı.
Şanzımanı bilmiyorum. Yürüyen diğer 155'ler ile aynı.

Aslında bu lusso 96'dan sonra çıkan bir donanım paketi. Yıl itibariyle 16V yeni tip TS motoru koydular.
94 model olanlar 8V 164 ve 75 motoru ile aynı.

Bana sorarsanız 8V olan versiyounu tercih ederim. Yakıt farkları şaka gibi. Dayanıklılık hat safhada, elektronik az olduğu için arıza ihtimalide düşük.
Fakat donanım olarak lusso tabii ki iyidir. Hele otomatik kliması gayet kifayetlidir.

İlk verdiğim carium bakımlıymış bu arada. Kesin sormaya değer. (Lusso olan)
Sunroof'da var. Fiyatda hünday ile kıyas götürmeyecek kadar makul.

ismet

İlanlar için teşekkür ederim Tolga. Bir kez Hünday için tamam dedim, arkadaş da ilandan çekti aracı. Henüz almaya filan gitmedim gerçi ama bugün yarın giderim. Söz vermiş, tamam demişken başka bir şeye geçmemeyeyim şimdi.

Ama olur da benim dışımda bir şey gelişirse ve aracı alamazsam, ilk ilan çok daha makul geldi bana. 9a biter gibi duruyor. Tabii carium onay verirse.

:alfisti:

tolga_ozhan

İlanlar için teşekkür ederim Tolga. Bir kez Hünday için tamam dedim, arkadaş da ilandan çekti aracı. Henüz almaya filan gitmedim gerçi ama bugün yarın giderim. Söz vermiş, tamam demişken başka bir şeye geçmemeyeyim şimdi.

Ama olur da benim dışımda bir şey gelişirse ve aracı alamazsam, ilk ilan çok daha makul geldi bana. 9a biter gibi duruyor. Tabii carium onay verirse.

:alfisti:

Eyvallah.
Durum netleşsinde gerekirse bu araca gider yerinde bende bakarım. Yakınmış bana.
Ama en nihayetinde hayırlısı ne ise o olsun.