Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

hararet göstergesi hk.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emr7919

Register or Login][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/IMG][/URL]" border=0>

Register or Login][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/IMG][/URL]" border=0>

Arkadaşlar merhaba,
Hararet göstergesi hakkında değerli yorumlarına ihtiyacım var. Aracı alalı daha iki hafta oldu ve ilk defa bugün şehir içinde kullanma fırsatım oldu.Hararet göstergesi ile ilgili yukarıda sizlerle iki resim paylaştım.(umarım resimleri eklemeyi becerebilmişimdir.)Resimler cumartesi akşamı sıkışık cadde trafiğinde (dur-kalk)çekilde.
Hararet göstergesi ilk resimdeki konumu aldıktan yaklaşık 30 saniye sonra ikinci resimdeki konuma geliyordu.

Oysaki geçen hafta otobandan Çorlu'ya giderken uzun yolda hararet göstergesi sürekli 50 ile 90 arasındaki çizgideydi.
Bu durum normal mi?

emr7919

Register or Login" border=0>

İlk mesajında sanırım resimleri yüklemeyi beceremedim. Bu sefer olmuştur umarım.

emr7919

AytacFx

Bana göre normal.

Benim aracimda ilk motor calistiginda, 90'a tam varmadan birden bi basliyor sogumaya devreye giriyor sanirim.. 60 lara kadar dusuyor.. Gözumle takip ediyorum resmen

Bendede genelde 70 derece olur kisacasi o dediginiz cizgide. Sehir ici dur kalk 90 normaldir. yeterki 90 ki gecmesin. Eger geciyorda dusuyorsa tekrar hersey adam akillidir demek

junip

Benim aracımda ise standart tam 90 dadır herzamann ister durkalk trafik ister 180 km hız

Taner27

evet dur kalk trafikte 90 normaldir, korkacak bişe yok
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

ATA

Bu resimdeki değerler çok normal.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

değerler normaldir 95 derceye kadar fan çalışmaz 95 derecede fan açar bi 30 saniye fan çalıştıktan sonra hararet 88 dolayına düşer.tabi bu değerler sıkışık trafikte.uzun yolda daha düşük değerlerde normaldir. Yani normal değerlerdesiniz
Turbo Twin Spark

emr7919

Görüş bildiren tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim.
İyi ki varsınız, iyi forumumuz var ki böyle paylaşımlarda bulunabiliyoruz.

ee1122

ya arkadaşlar, biliyorum çok konuşuldu bu konu diğer başlıklarda ama,benim hala soru işaretleri var

beni hararet kışın çok geç yükseliyor. şöyle ki ev-iş arası 8 km civarı, anca 4-5 km yol yaptıktan sonra 80 derece civarına çıkıyor

ek olarak, genelde açık yolda80 derecede sabitliyor, sıkışıkta 90-95 arasına çıkıyor.

termostat kıllandırıyor yani beni, ne dersiniz?

Alfadanadam

Erşan bey değerler normal sayılır. Belki biraz kaçırıyor olabilir. Anlamanın en kolay yolu termostatı söküp bakmak. Termostat su soğukken kapalıdır. Söktüğünüzde de tam kapalıysa sağlam denebilir. Termostatın çalışması elektronik ya da elektrikli değildir. Sıcaklığa bağlı çalışırı. Başka bir ifadeyle metalin sıcakta genleşmesi ile açılır, soğukken de kapanır. Bizim araçlarda termostat arızası genelde açık kalması şeklinde oluyor. Kapalı kalarak bozulmasından bin defa iyidir tabi :)

ee1122

teşekkür ettim Bülent Bey