Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'nızda En Uyuz Olduğunuz Yolcu Hareketleri :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AytacFx

quote:

-Dün torpido kapağını mandalından tutup nazik bir şekilde örten benim yanımda ,kapağı çarparak örten en yakın arkadaşıma gelde sinir olma.
- Yine aynı arkadaşımın Opel Astrasının ilk yıl bozulan ve defalarca servise gösterdiği ve sonunda taa Macaristandan haftalarca parça gelmesini beklediği klimasını, kendi kendine açılıp aküsünü boşaltan radyosunu, aracını çalıştırmayan anahtarını unutup benim basit bir elektrik arızamda -yaa bak benim aracıma sorun çıkarıyormu demesi.

- Koltuğa yerleşirken kol dayamaya abanıp tüm ağırlığını zavallı kol dayamama verenler.

-Özellikle sıkışık trafikte durmak için yeterli zaman yokken bir türlü mandalı bulup arka kapıyı açamayanlar. Ancak mandalı bulamama durumu normal sakin zamanlarda hoşuma giden birşey tabi. Hele bir keresinde bir arkadaşım arabama ilk kez binecekti. Ön kapıyı açtı ve ön koltuğun yanında birşeyler arayıp koltuğu öne doğru itmeye kalktı. Ne yapıyosun ne arıyorsun diye sorduğumda ne dese beğenirsiniz: Ya bu araba iki kapılı değilmi:)

-Vee tabiki sigaraa ve özellikle aracımda arka cam açılması.Bu yüzden arka camlar hep kilitli ve tabiki açmak isteyenlere sorduklarında hep bozuk:)

Edited by - ycl58 on 13/03/2010  22:27:47

Arka cam olayina neden sinir oluyorsunuz :)

Benim arkadasda kapiyi oyle bir carpiyorki.. Hep yudumluyorum susuyorum. Ama bugun arac yan yatikti ve aracin kapisini uzerine carpinda cok cok sinir oldum. Resmen amatisor uzerine coktu araba   Birdahaki bisinde yavas ortermisin diyecegim. Uzerine ben bide yavasca ortuyorum carpmadan gostererek ama yinede ders almadi. Soylemek sart oldu.

Saldırgan

yüzüğü olan arkadaşların deneme sürüşü istemesi.. sağ elinde olanlar vites topuzunu çiziyor. sol elinde olanlar direksiyon derisiniii .. grrrr

Passione

Yolcuların sağ arka kapıdan binip sol arka koltuğa ayaklarını tabanlarını sağa sola çarpa çarpa ilerlemesi. "Yahu arkadaşım sol tarafa da kapı yapmış bu adamlar neden acaba simetrik olsun diye mi?!!" diye sorası geliyor insanın...
"centocinguantanove"

enrico_75

kapıyı sert örtenlere.aracıma binipte aracımı alfamı kötüleyenlere.aracımı bişeye benzetemeyipte uyuz uyuz konusanlara.spor koltuuumda oturmayı bilmeyenlere.camı indirip kolunu dışarı çıkartanlara.arkadan itişli olduğunu bildikleri için bi ayar ver diyenlere vb vb

ottoman

hergün arabada 2 canavar taşıyınca arabanın içini korumak için artık hiçbişey yapamıyorum çünki resmen döşemelerin üstünde ayakkabılarıyla tepiniyorlar, dolayısıyla böyle bir arabayı sürekli temiz tutamayınca yolcularada uyarı hakkımız ortadan kalkıyor. ben şehirlerarası boş ve düz yolda çok yavaş giderim (hız limitinde) genellikle içinde bulunduğu arabadan etkilenen yolcu bu durumu garipser ve arabada sorunmu var gibisinden bişeyler sorup sonrada eee bassana biraz der, "dabakhaneye az kaldı korkma yetişcez" deyince genelde epey bir sessizlik olur

emrahbaser

1-yandaki kaldırıma olan mesafeye bakmadan zank die kapıyı ardına kadar açanlara kıl oluyorum bide aman abi yavaş aç diyincede ammada değerli araban varmış diyenlere
2- kapı eşiklerine basanlar
3- arka tarafa oturmak isteyen yolcunun ön koltuğun mandalını açmadan koltuğu yatırma çabaları
4-cam açma kapama butonuyla oynayanlar

Eyup Ozturk

Hepsine katılıyorum. Hatta bunları derleyerek yazdırıp bir ön koltuğa, birde arka koltuğu birer kopya bırakıp, araca binenlere okutacağım.

Derleme şu şekilde;

Aşağıdakileri yapanlar bu araçta hoş karşılanmazlar;
1- Sigara içmek isteyenler.
2- Sabahları simit sarayı, simit bıdısı gibi yerlerden evde kahvaltı yapmayıp alfamda kahvaltı yapmayı düşünen zihniyetler.
3- Kutu içecek alıp atacak yer bulamayınca ön koltukların arkasındaki ceplere sıkıştırmaya çalışanlar.
4- Olmazsa olmaz dediğim sürücü ön yolcu koltuğu arasındaki kol koyma yerine koluyla kaplayan yolcular.
5- Aynı kol koyma yerinin altındaki havalandırmalara ayaklarını sürterek kir bırakanlar.
6- Aynı havalandırmalarla çan sıkıntısı sebebiyle oynamaya kalkanlar.
7- Cam açma düğmelerimi tesbih yerine koyup sürekli oynayanlar.
8- Müziğimi beğenmeyip teyp tuşlarına bilinçsizce basıp, radyoyu açayım derken sesi açanlar, bass ayarlarına vs.lere girenler.
9-Sunroof ile oynayanlar.
10-Alfama binip ya bunlar çok yakıyo, yedek parça sıkıntısı var vs. vs. vs. diye fikir yürütenler.
11-Alfamın orasını burasını kurcalayıp aa burdan ses geliyo, burda iz var burda bilmem ne var diyip yol boyunca tekrarlayanlar.
12-Selespeed ya da manuel vites seçim meselesidir. Ancak binen çoğu kişinin sırf uyuzluk amacıyla, düz alcaktın düz diyenler
13-Ya alfaları ben beğenmiyorum, hyundai coupe alıcaktın mis gibi diyenler.
1-Kapıları ve bagaj kapağını kırmaya çalışırcasına kapatanlar.
15-Çalan müziğe ritim tutucam diye alfamın orasına burasına elleriyle vuran şahıslar.
16-Ön yolcu koltuğunda oturan kişi için olan aynayı açıp, AYYY!!! bu çok yüksek kendimi göremiorum indirmem gerekiyo diyen kızlar. Sen kısasın yahu ne aynaya laf atıyorsun
17-Alfaların ön plakası neden yanda ? Hiç simetrik değil diyenler
18- Kapısını, kaldırımın yüksek olup olmadığına bakmadan açıp, garç gurç kanırtanlar
19-Arka koltukta oturup ayağını ön koltuktan geçirmeye çalışanlar
20-Dışarıda yere koyduğu çantasnı, torbasını haftalık bakım yaptığım deri koltuklarıma koymayı düşünenler
21-Çıkarken çöplerini yanında götürmeyenler
22-Araca binerken-inerken kapı eşiklerine basanlar
23-Emniyet kemerini takmayanlar
24-Yolcu koltuğunda oturup hayali fren pedalına sonuna kadar basanlar
25-Kapıyı kapatmak içi KAPI KOLU yerine camı, kaportayı kullananlar
26-Buğulu camı eli ile silenler
27-Topripo kapağını çarparak kapatanlar

TRUPHASE

''aaaaa,yandaki beyaz  bemeve ne güzelmiş'' diyenler
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

TRUPHASE

Eyüp öztürk;derlediğin maddeleri alıntı yaptım haberin olsun
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

erdem1904

quote:

Hepsine katılıyorum. Hatta bunları derleyerek yazdırıp bir ön koltuğa, birde arka koltuğu birer kopya bırakıp, araca binenlere okutacağım.

Derleme şu şekilde;

Aşağıdakileri yapanlar bu araçta hoş karşılanmazlar;
1- Sigara içmek isteyenler.
2- Sabahları simit sarayı, simit bıdısı gibi yerlerden evde kahvaltı yapmayıp alfamda kahvaltı yapmayı düşünen zihniyetler.
3- Kutu içecek alıp atacak yer bulamayınca ön koltukların arkasındaki ceplere sıkıştırmaya çalışanlar.
4- Olmazsa olmaz dediğim sürücü ön yolcu koltuğu arasındaki kol koyma yerine koluyla kaplayan yolcular.
5- Aynı kol koyma yerinin altındaki havalandırmalara ayaklarını sürterek kir bırakanlar.
6- Aynı havalandırmalarla çan sıkıntısı sebebiyle oynamaya kalkanlar.
7- Cam açma düğmelerimi tesbih yerine koyup sürekli oynayanlar.
8- Müziğimi beğenmeyip teyp tuşlarına bilinçsizce basıp, radyoyu açayım derken sesi açanlar, bass ayarlarına vs.lere girenler.
9-Sunroof ile oynayanlar.
10-Alfama binip ya bunlar çok yakıyo, yedek parça sıkıntısı var vs. vs. vs. diye fikir yürütenler.
11-Alfamın orasını burasını kurcalayıp aa burdan ses geliyo, burda iz var burda bilmem ne var diyip yol boyunca tekrarlayanlar.
12-Selespeed ya da manuel vites seçim meselesidir. Ancak binen çoğu kişinin sırf uyuzluk amacıyla, düz alcaktın düz diyenler
13-Ya alfaları ben beğenmiyorum, hyundai coupe alıcaktın mis gibi diyenler.
1-Kapıları ve bagaj kapağını kırmaya çalışırcasına kapatanlar.
15-Çalan müziğe ritim tutucam diye alfamın orasına burasına elleriyle vuran şahıslar.
16-Ön yolcu koltuğunda oturan kişi için olan aynayı açıp, AYYY!!! bu çok yüksek kendimi göremiorum indirmem gerekiyo diyen kızlar. Sen kısasın yahu ne aynaya laf atıyorsun
17-Alfaların ön plakası neden yanda ? Hiç simetrik değil diyenler
18- Kapısını, kaldırımın yüksek olup olmadığına bakmadan açıp, garç gurç kanırtanlar
19-Arka koltukta oturup ayağını ön koltuktan geçirmeye çalışanlar
20-Dışarıda yere koyduğu çantasnı, torbasını haftalık bakım yaptığım deri koltuklarıma koymayı düşünenler
21-Çıkarken çöplerini yanında götürmeyenler
22-Araca binerken-inerken kapı eşiklerine basanlar
23-Emniyet kemerini takmayanlar
24-Yolcu koltuğunda oturup hayali fren pedalına sonuna kadar basanlar
25-Kapıyı kapatmak içi KAPI KOLU yerine camı, kaportayı kullananlar
26-Buğulu camı eli ile silenler
27-Topripo kapağını çarparak kapatanlar

eyüp bey şahane derleme olmuş her maddenin sonuna 'nı yapmayacağım ı ekleyip çıktı alıp altına isim soyisim ve imza 3 lüsünü alıp alfada yolcu olma taahhütnamesi adı altında uygulamak lazım
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Eyup Ozturk

Sakınan göze çöp batar... Dediğimi yaptım, çıktıları aldım, arabamın önüne ve arkasına konumlandırdım. Eve gittim, dışarı çıkacaktık, eşim dediki "teyzem ve eniştemi de alacağız". Arkada oğlumun koltuğu var, diğer iki kişi için biraz rahatsız olacak ama olabilir dedim. Neyse sonra gittik, bir de  bizim yeğen çıktı. Oğlum ile yaşıt, yani üç yaşında, araba döndü mü minibüse. Arabanın yıpranmasını, temizlediğim deri koltularımı, oraya buraya değecek ayakları, ayakkabıların altındaki taşların deriyi çizmesini(demeye kalmadan kol dayamanın üstü bu şekilde çizildi), ben araç içinde güvenliğe önem veren birisiyim. Arka koltuktakileri bile kemerlerini takması konusunda çok ikna ediciyimdir, çünkü kaza anında öndekileri ve yanlarındakileri öldürürler( nedenleri ve sonuçları ayrıca tartışırız).
Ben bunları düşünürken  çocuğu arka ortada kucağa aldılar mı? Ben başladım kıvranmaya.... 5 dakika geçmedi, dayanamadım "20km hızla 80 kiloluk adamı ani frenle ön cama yapıştırmıştım, o çocuğu nasıl tuacaksınız? diya sordum. Bu sefer eniştem(sürücünün arkasındaki koltuk) çocuğu kucağına aldı. Çocuk soruyor haliyle "neden buraya geçtim?" diye, cevap da senin kemerin yok. Kucaktaki çocuğu nasıl koruyacaklar diye sinir harbi içinde(bu arada sırtıma bastıran ayaklar, inip kalkan camlar, takırdayan el tutacakları) sinir içinde beyazıttaki otele geldik.otelin önü boştu, bırak abi dediler, gönül rahatlığı ile (otelin tam önü ya) bırakıp çıktım restorana. neyse 30dk geçti, garonlar dolanıyorlar "skoda nın sahibi kim" diye. 3. kez geldiklerinde plakayı sordum, benim plakamı söyledi :( "o alfa" dedim beraber asansöre doğru yürümeye başladık, konuşuyoruz arada, dedi ki "abi arıyoruz skoda diye alfa mıymış, o ne ki(ömründe görmemiş ki). arkadan kamyon geldi mal taşıyacaklarmış, geçememiş, zaten işçilerde arabaya vurup duruyorlar alarm çalsında sahibi gelsin diye..." demeye kalmadan "NEEEE?!!! KİM VURUYOR ULAN ARABAYA?!!" şeklinde yaban modu ile asasörden kapının önüne ışınlandım. 8-10 xxxxxx a "kim vurdu bu arabaya?" şeklinde gayet medeni ve kibar bir şekilde sorduğum soruları sevecen bakışımla destekleyerek yaklaştım.hepsi arabanın etrafından dağılırken ben arabayı kontrol ettim. çizik, göçük vs aradım ama yeni birşey yoktu, aracımı çalıştırarak gittim yan sokağa park ettim..
sonuç; ne kadar titizlenirsem o kadar tersi oluyor. gözünü fazla sakınırsan gelip eşek arısı sokuyor şimdide aklımda kaldı, beyazıtın arka sokağında ne tür hayvanlar olur, bu işçiler sonra yanımdan geçerlerken sadece kulağımı çınlatmayıp çamurluklarıda elden geçirirler mi diye.. şu akşam bir bitse de rahatlasam.. gerçi gene rahatlayamam, sitede dış cephe kaplaması yapıyorlar, bütün araçlar çimento-boya sağanağı altında....   Alfa sahibi olmak ne zormuş.. İnsan aracını bu kadar sevmemeli, yaşasın şirket araçları

dragut

1-) Koltuğunu biraz ileriye çek!

2-)Müziğin sesini kıs!

bunları yapan nedense hep aynı kişi. her gün iş çıkışı arabama binen emektar bir öğretmen. kuşak çatışması yaşıyoruz galiba
"Alfa sevgisi"

Keox

bende özellikle arac kullanırken yan taraftaki akıllının  gereksiz yere yönlendirmeye çalışmasına uyuz oluyorum
klasik söylenen sözler var :D
Yavaş çok hızlısın
dikkat et çukur diyerek çığlık atanlar
öndeki aracı sollamaya kalkarsın sakın sollama diyerek karışırlar yavaş gidersin ne o korkuyormusun derler hızlı gidersin benimi öldürceksin derler  

ve özel not: kız arkadaşım için :D tek lafım var :D araç kullanırken yüzüme el kol hareketi yapması ve emniyet kemerini takmaması beni fena şekilde geriyor:D itiraf ediyorum....

ve alfamda koltuk başına 2 emniyet kemeri olmasına rahmen alıştıramadım.
ve yenimi bir taktik buldum her kemer takmadığında biraz sert firen yapıp ona emniyet kemerini işaret ediyorum sonra kavga ediyorz:

Edited by - Keox on 26/03/2012  13:55:55

Lbe

Beni en çok sinir eden hiç sorulmadan şarkı değiştirilmesi ve sesin açılması.Ya ben anlatamıyorum ya onlar anlamıyorlar arkadaş yüksek seste dikkatim dağılıyor diyorum ama nafile..Ayrıca arka koltuğun üçlenmesindende nefret ederim.Aracın içi siyah zaten üç kişi binince her yer ayak izi oluyor.

Ayrıca kız arkadaşım ve annemin dırdırları sonucunda ortam geriliyor.Annemde şoför olunca bana komut vermeye çalışıyor, kız arkadaşım ise 100ü geçsen çok hızlı gidiyorsun yavaş git diye başlıyor

Edited by - Lbe on 26/03/2012  14:01:11

Keox

quote:

Beni en çok sinir eden hiç sorulmadan şarkı değiştirilmesi ve sesin açılması.Ya ben anlatamıyorum ya onlar anlamıyorlar arkadaş yüksek seste dikkatim dağılıyor diyorum ama nafile..Ayrıca arka koltuğun üçlenmesindende nefret ederim.Aracın içi siyah zaten üç kişi binince her yer ayak izi oluyor.

Ayrıca kız arkadaşım ve annemin dırdırları sonucunda ortam geriliyor.Annemde şoför olunca bana komut vermeye çalışıyor, kız arkadaşım ise 100ü geçsen çok hızlı gidiyorsun yavaş git diye başlıyor

sanırım ortak sıkıntılarımız var :D:D ve ben genelde yabancı ve R&B dilerim kız arkadaşım ise Arabesk tarzı şeyler dinler sıkışık trafikte piskolojimi bozar ve diğer  şöförlere patlarım

Lbe

Ya aslında ben her şeyi dinlerim fakat sesinin çok kısık olması şartıyla.Hayatımda her alanda çok dikkatimi dağıtıyor yüksek ses

erdem1904

quote:

Eskişehir yolunda sana bir kaçkez denk geldim.. Hız konusunda kız arkadaşına ve annene bence kulak vermelisin
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Lbe

Demek yakalanmışım..Genelde Eskişehir yolundan Ankara'ya doğru giderken acelem oluyor ve tek başına oluyorum o zamanlar hız yapıyorum.Eskişehir yolundan ziyade ikiz kulelerin arkasından giden çevre yolunda yapıyordum.Ama uyardığınız için teşekkür ederim

erdem1904

Rica ederim... Uyarı değil aileye destek
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Onur ÖZTÜRK

1-Kesinlikle Alfa'ma 5. kişiyi bindirmem. Çocuk bile olsa.
2-Sadece yalnızken eğer çok sıkıştırdyısa ve gidecek yolum uzunsa sigara içerim başkasına içirtmem. Kolum hep dışarıdadır cam aralıktır ve dış sirkülasyon açıktır.
3-Kesinlikle camlarında tek bir leke olmamalı, bu yüzden camlara dokunanlara çok kızıyorum.
4-Arka kapı kollarını bulamayan arkadaşlara hala gülüyorum
5-Ne değerli araban varmış demelerine gıcık oluyorum. Alfa'm değil Murat 124'ümde olabilirdi ve o araçta bu kadar değer görürdü bunu bilmiyorlar.
6-Aracı park ettikten sonra dönüp baktığımda yada pencereden Alfa'mı izlediğimde "DELİ MİSİN?" sorusunun sorulmasına
8-Kız arkadaşımın Alfa'mı deli gibi kıskanmasına ve sürekli çizeceğim birgün demesine
9-Kapıları hayvani bir şekilde kapatanlara
10-Alfan var oğlum bassana cümlesinin kurulmasına
11- kapı kilidi ve ön yolcu tarafındaki düğmenin tıkırtı yapmasından dolayı ne dandik araban varmış diyenlere(çözüm arıyorum bulamadım hala)
12-Emniyet kemerini tak dediğimde, bana birşey olmaz diyen kahramalara!!!
13-Bulduum her fırsatta Alfa'mı temizlememe laf edenlere
14-Alfa'ma binmeden önce ayakkabılarını temizlemek için marşbiyellere vuranlara
15-Müziğin sesiyle oynayan TİP!!!lere
16-Versene bir tur atayım diyenlere
17-Ehliyet almayı düşünmese bile, bana araba kullanmayı öğretirsin Alfa'nla artık diyenlere
18-İçindeki bilimum düğmelerle oynamaya çalışanlara
19-Kol dayamayı babasının malıymış gibi davrananlara
20-Arka koltukta oturup, ön koltuktan dizlerini çıkarmaya çalışanlara

Uyuz oluyorum. Bu sebeplerden biri yüzünden cinnet geçirebilirim

Aracımda açık sözlüyümdür, bunlardan birini yapana dünyanın kaç bucak olduğunu gösterebilirim!!!
                                                                                                                           Stile Italiano

tolgahan_

araba içerisinde değil benim kızdığım genel anlamda. ''alfan var sen zenginsin'' demelerine çok kızıyorum. aşırı masraflı çok yakan bi araç muamelesine açıkçası.

erman

sürekli cam açma düğmelerini kurcalayan ve benim farketmediğimi düşünen tipler  lan dıt dıt diye ses geliyo zaten arka camlarda kilitli ne diye uğraşırsın arkadaş rahat bıraksana .)

Boost Up

Müziğime karışanlar (heleki karışıp sevmediğim bişey açarsa... :D)

Arabayı yıkattıktan sonra cam açanlara

Ön koltukta paspasla kavga ederek ve ayağını nasıl beceriyor bilmiyorum ama her yere izini bırakan arkadaşlara

Kapıyı açarken kaldırıma sürtmesi (kaldırımla kapı aynı yükseklikteyken olan)

Kapıyı özensiz açanlara ve sert kapatanlara

Arka kafalıkları kaldırıp sonra indirmeyenlere

Ayağı çamurlu olanlara

Tozluyken yazı yazana

Vır vır arabanın içinde birşey söyleyen

Çalan şarkıyı söyleme çabaları

Sinirliyken boş konuşmalar

ve son olarak off topic ama arabayı yeni yıkattıktan sonra öndeki başka bir aracın sileceğini çalıştırması

Amma kılmışım yahu

emin

quote:

Müziğime karışanlar (heleki karışıp sevmediğim bişey açarsa... :D)

Arabayı yıkattıktan sonra cam açanlara

Ön koltukta paspasla kavga ederek ve ayağını nasıl beceriyor bilmiyorum ama her yere izini bırakan arkadaşlara

Kapıyı açarken kaldırıma sürtmesi (kaldırımla kapı aynı yükseklikteyken olan)

Kapıyı özensiz açanlara ve sert kapatanlara

Arka kafalıkları kaldırıp sonra indirmeyenlere

Ayağı çamurlu olanlara

Tozluyken yazı yazana

Vır vır arabanın içinde birşey söyleyen

Çalan şarkıyı söyleme çabaları

Sinirliyken boş konuşmalar

ve son olarak off topic ama arabayı yeni yıkattıktan sonra öndeki başka bir aracın sileceğini çalıştırması

Amma kılmışım yahu

noktasına virgülüne kadar imza ama şunu da eklemem lazım.
emniyet kemerini kafasına göre bırakan çat çut diye gelen seslere aldırış etmeyenlere de gıcık oluyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Keox

bende bindiği arabanın hep kusurlarını arayıpta yok beğenmedim ben bunu diyen tiplere işi düşüncede yaa araba lazımda müsaitsen götürürmüsün derler bu tavra çok kıl oluyorum   yahu madem güzel değil sevmedin ne işin var arabamda in taksiye bin tövbe tövbe:D