Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 distinctive arıyorum!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wunderman

Ben inanmıştım o arkadaşa :(
Demek galeriler çok çok ucuza alıyor.

Peki, o arkadaş beni kandırmaya çalıştıysa tekrar arayıp pazarlık yapmanın anlamı yok. Hiç sevmem öyle şeyleri, takıntılıyımdır biraz.

Ben araştırmaya devam ediyorum, hatta Calibra arkadaşım senin 147 nin modeli nasıl km nasıl? Madem satıyorsun :)

murat

Ben galericinin 23 'ten fazla vermeyeceğini düşünmekteyim o 147'ye ki bu iyimser bir rakam onların piyasasına göre ...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

wunderman

Offff çok düşük bir rakam :)

wunderman

Tekrardan selam,
Toyota Auris ile Alfa 147 arasındaki farklar nelerdir? Avantajlar ve Dezavantajlar.

koful

Nacizane fikrim, hiç toyota kullanmamış olsam da Japon araçları yerine Avrupalı bir araba isterdim nedeni ise Avrupanın 100 yılı aşkın süredir bu işin içinde olması. Ozellikle Alfa ile herhangi bir Japon arabasını karşılaştırmam bile. Sorunuza cevap omadı pek ama, estetiğe önem verdiğiniz belli bu durumda Aurisi bırakın bir kenara derim ben :)

adnan.geyik

Bu soruyu sorduguna göre ALFA almaya pek niyetin yok.
Toyota veya Honda güzel arabalar. Performans ve kullanım zevki haric bütün artılar Japonlardan yana. Zaten cevrene bak istemedigin kadar var. Ama aynı ortama Alfa veya Toyota ile girersen insanların bakıslarından farkı anlarsın.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

agucba

Japon arabaları iyidir, sağlamdır, performanslıdır, her sokakta cadde onlarca vardır, bunların bir çoğu da birbirinin aynısıdır. Devamlı reklamı yapılır her yerde. Herkes çok beğenir, seveni çoktur, fena bir imajı yoktur. Bir Alışveriş Merkezi'nin otoparkında yanlışlıkla başka birisinin arabasına yönelme ihtimaliniz  yüksektir, aynısını görünce canınız sıkılır. Japon arabasını kullanırsınız, park edersiniz, kapıyı kapatırsınız, arkanızı döner gidersiniz. Sabah olunca kapıyı açar, içine oturur, anahtarı çevirir, yüksek devir çevirip gidersiniz. Eğer bir japon arabasını seçerseniz, bir çok artınız olur, "ne iyi yapmışsınız" derler. Sürü psikolojine sahip olursunuz.

Bunlar Alfa'da yok. Alfa iyi değildir, sağlam değildir, performanslı değildir, bir mahallede ancak bir elin parmağı kadar vardır. Arasıra reklamı yapılır. Pek beğenilmez, sevmezler de, imajı yerlerdedir. Bir Alışveriş Merkezi'nde gözünüz bir Alfa'yı arar, görürseniz mutlu olursunuz. Alfa'yı kullanmazsınız, "o" size eşlik eder, park edersiniz, direksiyonunu seversiniz, kapıyı kapatırsınız, ondan uzaklaşmadan şöyle bir bakarsınız, bir kaç adım attıktan sonra arkanızı döner yine bakarsınız, apartmanın kapısından girerken bir kez daha bakarsınız, eve çıkınca camdan bir daha bakarsınız, akşam ara ara cama yönelir, göz ucu ile yine bakarsınız. Sabah olunca, camdan gözünüz onu arar, sonra yanına gidersiniz, sevdiğinize bakar gibi süzersiniz, kapıyı açarsınız, koltuğuna kurulursunuz, anahtarı çevirirsiniz, motor devrinin ideal devre gelene kadar düşmesini beklersniz, hareket ettikten sonra motor yağı ideal sıcaklığına gelene kadar 2500-3000 devir aralığını geçmezsiniz. Eğer Alfa'yı seçerseniz, "ne kötü yapmışsın" derler, sürüden farklı olan olursunuz.

///////////////

alfa147black

aurisle bir alfa 147 kıyaslanamaz. zaten her yönden auris 147'den daha iyidir..piyasası iyidir,sağlamdır, az yakar.siz auris alın rahat edin.
147'ler bize kalsın.

cem meric

Auris kullandım 147 kullanmasamda bindim auris frenaj olsun yol tutuş olsun daha kötü ama alfanın tattıracagı butun guzel duygulardanda yoksun .

Gouki

quote:

aurisle bir alfa 147 kıyaslanamaz. zaten her yönden auris 147'den daha iyidir..piyasası iyidir,sağlamdır, az yakar.siz auris alın rahat edin.
147'ler bize kalsın.

Ağzınıza sağlık aynen içimden geçenleri söylemişsiniz.

Taner27

quote:

Japon arabaları iyidir, sağlamdır, performanslıdır, her sokakta cadde onlarca vardır, bunların bir çoğu da birbirinin aynısıdır. Devamlı reklamı yapılır her yerde. Herkes çok beğenir, seveni çoktur, fena bir imajı yoktur. Bir Alışveriş Merkezi'nin otoparkında yanlışlıkla başka birisinin arabasına yönelme ihtimaliniz  yüksektir, aynısını görünce canınız sıkılır. Japon arabasını kullanırsınız, park edersiniz, kapıyı kapatırsınız, arkanızı döner gidersiniz. Sabah olunca kapıyı açar, içine oturur, anahtarı çevirir, yüksek devir çevirip gidersiniz. Eğer bir japon arabasını seçerseniz, bir çok artınız olur, "ne iyi yapmışsınız" derler. Sürü psikolojine sahip olursunuz.

Bunlar Alfa'da yok. Alfa iyi değildir, sağlam değildir, performanslı değildir, bir mahallede ancak bir elin parmağı kadar vardır. Arasıra reklamı yapılır. Pek beğenilmez, sevmezler de, imajı yerlerdedir. Bir Alışveriş Merkezi'nde gözünüz bir Alfa'yı arar, görürseniz mutlu olursunuz. Alfa'yı kullanmazsınız, "o" size eşlik eder, park edersiniz, direksiyonunu seversiniz, kapıyı kapatırsınız, ondan uzaklaşmadan şöyle bir bakarsınız, bir kaç adım attıktan sonra arkanızı döner yine bakarsınız, apartmanın kapısından girerken bir kez daha bakarsınız, eve çıkınca camdan bir daha bakarsınız, akşam ara ara cama yönelir, göz ucu ile yine bakarsınız. Sabah olunca, camdan gözünüz onu arar, sonra yanına gidersiniz, sevdiğinize bakar gibi süzersiniz, kapıyı açarsınız, koltuğuna kurulursunuz, anahtarı çevirirsiniz, motor devrinin ideal devre gelene kadar düşmesini beklersniz, hareket ettikten sonra motor yağı ideal sıcaklığına gelene kadar 2500-3000 devir aralığını geçmezsiniz. Eğer Alfa'yı seçerseniz, "ne kötü yapmışsın" derler, sürüden farklı olan olursunuz.

çok güzel tasvir etmişsiniz gerçekten, şiddetle katılıyorum size...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

adnan.geyik

Evet! Serkan Her Alfistinin yaptıgı seyleri (Alfa sına dönüp tekrar tekrar bakmayı) cok güzel anlatmıs. ONUR eger Alfa alırsan sende böyle yapacaksın. Biz sana secenekleri anlatıyoruz. Artık karar senin!
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

wunderman

Abicim sizler süpersiniz ya,

Sizlerinde bana hak vermesini istiyorum. İlk arabam olacak, ben Alfa istiyorum fakat yorumlarda da yazıldığı gibi bir çok arkadaşım beynimi yıkıyor, Auris Auris diye :(
En son, eşimde Auris dedi, 10 kişiye karşı tek kaldım :(:(:(
Ben de elimden geldiğince bekliyorum, bir tane auris buldular bile bana ama hala ısrarla bekliyorum.
Alfasına dönüp bakma olayına katılıyorum. Ben, benim olmayan alfaya bile dönüp bakıyorum :) Gerçi babamda megane var oda 10 kere dönüp bakıyor :)

agucba

Alfa'yı arkadaşlarınızla beraber mi kullanacaksınız, yoksa sadece siz mi kullanacaksınız? Arkadaşlarınıza ne oluyor ki? Başkalarının beğendiği bir şeyin, kişinin kendisine dayatılmaya çalışılması ne kadar anlamsız ve gereksiz bir davranış.

Neticede Auris arıza çıkarttığında (düşük bir ihtimal ama yine de ihtimal), arkadaşlarınız size tamir konusunda destek çıkacaklar mı?

Alfa'nın kronik sorunları var, ancak biraz dikkatli bir kullanım ile Japon markaları kadar sağlam olabilir.

///////////////

koful

arıza her zaman çıkabilir, sonuçta otomobil mekanik ve elektronik aksamdan oluşur hiçbirinin bir diğerinden kocaman bir farkı yok, bunlar küçük artılar.

alıcı olarak önemli olan araçtan ne beklediğinizdir, güvenlik-performans-yakıt ekonomisi-konfor başlıca sayılabilecekler.. aralarından seçim yapmanız gerekir, tabi hepsini bir arada alacak bir bütçeniz yoksa..

benim genel izlenimim yol tutuş açısından japon araçlarının çoğunun alfalara yaklaşamamasıdır, araba dediğin yakar, benim Alfam da varsın yaksın, motorun sesi zaten 10 tane Auris'e bedel...

siz beğeniyorsanız karşınızdakiler buna saygı göstermekten başka bir şey yapmamalıdır, kendileri neyi begeniyorsa onu almakta serbest değiller mi?

stromboli

Ben de golf mü alsam 147mi diye düşünüyordum zamanında, bir arkadaşım "vermen gereken karar mantık evliliğiyle aşk evliliği arasındaki karar" demişti. Malum kararı verdim ve hiç de pişman olmadım. Nasıl olsa çok km yapmıyorum yakıt problem değil dedim arabayı aldıktan sonra işim gereği çok yol yapmaya başladım, evdeki hesap çarşıya uymadı ama Serkan beyin dediği gibi kendi arabandan gördüğün zaman sevindiğin yegane marka herhalde, 2 yıl oldu hala tekrar tekrar dönüp bakıyorum.

murat

Auris hatta Civic de çok çok iyi arabalar ,siz eşi dostu dinleyin bence ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

wunderman

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim,
Gerçi pek bir bilgide vermediniz!! ama olsun ben teşekkürümü etmek istedim.
Sadece auris ile alfa arasındaki farkları sormuştum!!
Bir toyota sahibine sordum, bana tek tek anlattı, toyota bunu yapar alfa bunu yapamaz, alfa bunu yapar toyota yapamaz gibi artılarını eksilerini söyledi, yazılı olarakta mevcut, isteyen olursa gönderebilirim.
Yani dalga geçelicek bir şey sormadım sizlere, tamam kabul ediyorum, alfa çok yakışıklı bir araba ama sadece yakışıklımı? Alfa ya dönüp dönüp tekrar bakıyoruz diyorsunuz, gidip bir tane megane alsanız dönüp bakmayacakmısınız? Tabiki onada bakacaksınız. !!!
Ben yazıyorum, aklımda alfa var mümkün olduğun kadar bekleyeceğim, arkadaş diyorki sen git auris al, 147 ler bize kalsın. :)
Bir başka arkadaş yazmış, başkaları ne karışıyor diye, soruyorum o arkadaşa; sizin hiç birşeylerinize karışmıyorlar mı? Hep siz tek başınızamı karar veriyorsunuz?
Kusura bakmayın ama ben soruyorum, sadece arkadaşlarıma değil, sizlere bile soruyorum!! Çünkü bakkaldan 2 ekmek 3 yumurta almıyorum.
Umarım kimse bu maili yanlış anlamaz, sadece biraz daha ciddi cevaplar alabilirsem çok memnun olurum.

Herkese tekrardan teşekkür...

Gouki

quote:

...Alfa ya dönüp dönüp tekrar bakıyoruz diyorsunuz, gidip bir tane megane alsanız dönüp bakmayacakmısınız? Tabiki onada bakacaksınız. !!!...

İyi de biz bakmıyoruz ki :)

stromboli

Heyecanınızı anlıyorum ama serzenişleriniz biraz sert geldi bana. Buradakiler amatörce cevap veriyor size, Alfa Romeo'nun müşteri temsilcisi değiller, bu yüzden tam olarak istediğiniz detayları eksiği fazlası olmadan almanız zor. Herkes kendince en önemli farkları belirtmiş alfaya duygusal olarak bağlanırsınız, aurisi mantığınızla alırsınız demişler. Alfasını bu yüzden alan birine neden alfa derseniz bunu anlatır. Hangisi daha seri hangisi daha çok yakar oysa aradığınız bunlar objektif bilgiler, her yerde var.  Ben alfa mı golf mü alsam diye düşündüğümde yıllarca her gün gördüğüm samimi arkadaşlarım bana yok abi karşılaştırılacak arabalar değil ki bunlar, bu iki araba arasında kalıyorsan git golf al golf adamısın sen diye dalga geçiyorlardı benle, kaldı ki siz 3 gün önce tanıştığınız insanlardan detaylı bilgi istiyorsunuz, gelmeyince kızıyorsunuz. Bence mesajınızdaki ünlem sayısını biraz azaltsanız hayat daha kolay olabilir :o))

asklepios

o zaman ben şöyle yardımcı olmaya çalışayım;

yukarıda belirtildiği gibi objektif değerler belli.nedir onlar?  yakıt tüketimi,motor gücü,2. el piyasası,sorunsuzluk v.s.

gelelim subjektif değerlere,yani sizin sorduğunuza:

araba acayip derecede sıkıcı,zevksiz,düz bi araç.kullanımı tabiri caizse "odun gibi".147deki direksiyon hissi,yol tutuşu,motor sesi gibi kullanıcıya zevk veren öğeler mevcut değil.tasarım olayına girmiyorum bile.öte yandan,147ye göre içi daha ferah.bozuk yollarda daha konforlu,daha sessiz.trim sesleri daha az.

benim görüşüm:şu 3 günlük dünyaya bir daha gelmeyeceğiz.alırsınız bi 147,beğenmezseniz 1 sene sonra satarsınız,auris alırsınız.1-2 milyar zarar olur,onu da kullandığınıza sayarsınız.direk auris alırsanız,büyük ihtimal içinizde kalacak,her 147 görüşünüzde iç geçireceksiniz.

umarım faydalı olmuştur...

wunderman

Stromboli nickli arkadaşım, biraz sert bir mail atmış olabilirim ama arkadaşların verdiği alaycı maillere karşılıktı bunlar.
Ben gayet insancıl bir şekilde bir soru sormuştum halbuki :( Ünlem işaretlerini biraz abartmışım evet siz söyleyince dikkatimi çekti, herkesten özür.
Asklepios nickli arkadaşım, sanada katılıyorum hatta şimdi bile 147 gördüğümde, iç çekiyorum :)
Haziranın ikinci haftasına kadar bekleyeceğim, Alfa 147 distinctive 2007 ve üstü az kilometre yapmış bir araba arıyorum, yorum yapan yapmayan herkese teşekkür.

agucba

Onur bey, önce "siz" ne istediğinize karar verin, sonra "bizler" size cevap verelim.

En başta diyorsunuz ki, "2007 ve üstü 147 Distinctive arıyorum + km'si düşük olsun", bana tavsiye edebileceklerinizi yazar mısınız? Cevap gelmeyince serzenişte bulunuyorsunuz. Neye cevap vereceğiz ki? Fiyat belli değil, başka bir şey belli değil. Sadece model yılı belirtmişsiniz. Siz deseydiniz ki, "ben şunları gözüme kestirdim, bilenler var mı?", size bir çoğumuz yardımcı olurdur. Nitekim öyle oldu zaten. Ama bunu yapmaktansa, yardım gelmediği için hemen suçu karşı tarafa yüklediniz.

Auris ile 147'nin avantaj dezavantajlarını sormuşsunuz. Hangi avantaj, hangi dezavantajı istiyorsunuz? Yakıt mı, sağlamlık mı, performans mı, istediğiniz bilgi hangisidir? Bunları bildirseydiniz, size yine yardımcı olurduk. Ama siz 1 birimlik soru sorarak, 10 birimlik cevap istiyorsunuz. Kaldı ki "forumda ara" fonksiyonunu kullanarak mesela, You are not allowed to view links. Register or Login istediğiniz soruların bir kısmının cevabını bulabilirdiniz. Bu 147'ler ile ilgili sadece bir başlık.

Gelelim, "bana dalga geçilerek cevap veriliyor" serzenişinize. Sadece kendi verdiğim cevap için açıklama yapacağım. Auris ve 147 arasında yarı subjektif / yarı objektif bir değerlendirme yaparak sizi biraz aydınlatmaya çalıştım, çünkü ne istediğiniz tam olarak belli değil. Siz bunu dalga geçmek olarak algılıyorsanız, yapacak başka bir şeyim yok.

///////////////

murat

Yo gayet cevap verdik müdürüm arkadaşa ,öeyle bişey yok da sonradan işin içine Auris girince milletin tadı kaçtı normal olarak
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Alfadanadam

Bu forumdaki tüm üyeler muhtemelen hayatı boyunca hiç auris kullanmamıştır. Bu durumda ne ile neyi karşılaştıracağız. Bildiğim birşeyi bilmediğim birşeyle mi karşılaştıracağım?

Kaldı ki sorunuz da oldukça ilginç. Adına alfisti denen bir grubun oluşturduğu bir sitedesiniz ve Auris mi 147 mi gibilerinden bir soru sormuşsunuz. Cevabı Auris olanın burada ne işi var ki? Elbette ki buradaki herkes alfasını almadan önce birtakım marka ve modellerle mukayese etmiştir ama sonucunda bindiği kullandığı alfa -ki buradalar.