Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmir Haftaiçi Buluşması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Aşırı gereksiz bir gerginlik bu. Yazılanları okuyan herkes sadece otoban için buluştuğumuzu düşünmüş olabilir, çünkü o şekilde lanse edilmiş, sanki tüm gece otobanda yardırmışız gibi mesajlar var. Kendi aranızda denediniz gitti, video çekmedik, bir şey yapmadık.  Bunları forumda anlatmaya ne gerek vardı? Toplantı
güzeldi diyin geçin yahu, sonra millet gazlamayın diyince sinirleniyorsunuz.

Zaten konuyu açarken otoban istediniz diye, forum bornova'yı seçtiğimi açık seçik yazdım. Şimdiye kadar da o kadar çok buluşma düzenledim, hiç birinde otobanda rolling yapmak isteyen biri olmadı, sana göre gittiğini zannettiğimiz alfaların, gitmediği pekte umrumuzda değilmiş demek ki, gittiği için satın almamışız, rolling, drag o kadarda umrumuzda değilmiş toplantılarda. Ben bile kıçı kırık 1.6 arabamla gazlamak için güvenli olan yarış pistine çıktım, aracımı kendimi denedim, o kadar gün düzenlendi başka alfa göremedim!!

Akın anladığım kadarı ile sen sadece gazlamaya, otobana çıkmak için buluşmaya geliyorsun. Zaten en başta gelmizcez, etmicez falan dedin, sebebini anlamadım.

Edited by - ATA on 17/10/2010  11:44:25
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erdem1904

Sevgili Akın vede Mustafa,

Gerginlik yaratmıyoruz akın kardeşim boş yere geriliyor. Sırf gerginlik olmasın insanlar kırılmasın diye kırk tane gülücük mimiği yapıp kendimdende örnek verip dolaylı yollardan forumda anlatmayına getirdim. Akın yersiz yere gerildi..  Burası sadece forum değil sanalda olsa kocaman bir aileyiz bence... Akında kendince gerilip ben oynamıyorum küstüm demek yerine ailenin haşarı üyesi olur biter..
alfa 155 Q4 gibi bir efsaneyede sadece uygun fiyata gazlamak için de bindiğine inanmak istemiyorum bu arada
bize iyi forumlar....
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

master

Akın Bey sizinle yüzyüze tanışamadık maalesef, yüzyüze tanışsak kanımca böyle bir gerginlik de olmazdı. Ne de olsa forumda duygular pek aktarılamıyor, yüzyüze olunca geyik muhabbeti eşliğinde bu tür konular konuşulup rahatça sonuca bağlanıyor.

Ancak ben yine de kendinizi savunmaya çalışırken daha çok hata yaptığınızı düşünüyorum. Her ne olursa olsun, halka açık yollarda hız limitlerinin ciddi şekilde üstüne çıkıp, sonra bunu marifetmiş gibi bizim bu konuların konuşulmasını tasvip etmediğimiz forumda aktarmak hoş karşılanmıyor.

"Sizin gibi" demişsiniz de, ben zaten ehliyetimi aldıktan sonraki ilk 3 sene yaptığım apaçiliklerin ardından hatamı anlayınca bugüne kadar zerre gazlamadım, makasa falan da girmedim. O ilk 3 senede de bolca "olm bak öleceksin", "lan böyle araba mı kullanılır" diyen insanlara ek olarak "vay be baba ne güzel araba kullanıyosun" , "helal olsun abicim hakkını veriyosun aletin" diyenlerle de karşılaştım. Kendimin iki katı hp gücüne sahip olan aracı geçmeyi marifet sandım, şehiriçinde 5. viteste nerdeyse limitöre girmeyi marifet sandım. Ama değil. Belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra ilk kategorideki insanların ne demek istediğini rahatlıkla anlıyorsunuz ve doğru yolun o olduğunu görüyorsunuz. İkinci kategoriye kendinizi ispatlama çabasına girerseniz ya mezarda ya da başkalarının mezarının başında sonunuzu buluyorsunuz. Dolayısıyla ben geçmişte yaptıklarımla yüzleştim, artık savunmuyorum, "olm ne büyük salaklıklar yapmışsın eskiden" diyene de şapka çıkarırım, haklıdır çünkü. 3 tane uzaktan tanıdığım insan var "güvenli" yerde gazlarken arabasının içinden spatulayla kazınarak tabuta bile konamayan.

Alfa'ya ne için bindiğiniz, Alfa'ların rakiplerinden hızlı olup olmaması konuyla ilgili değil. Benim derdim marifet olarak hız yapılmasının anlatılması. Bunu Murat 124 ile de yapsanız Pagani Zonda ile de yapsanız tepkim aynı olurdu.

Siz fikrimi sormadan yazdığım için kusura bakmayın, forum olduğu için o hakkı kendimde gördüm :)

Risk olmayan yerde deneme yapma konusuna da ekleme yapayım. Bundan seneler önce bomboş, en ufak bir tehlike imkanının aklınıza gelmeyeceği otobanda gidiyordum Clio 1.6 ile. Hızım 120-125 km/s. Güneş tepede. Sonra bir anda görüş alanıma üç şeridi birden kaplayan ciddi bir kum birikintisi çıktı. Frene asıldım, kumdan hemen önce ayağımı frenden çektim ve sanırım 90 km/s gibi bir hızla direksiyon dümdüz şekilde kuma girdim. Ve araç kendisini öyle bir bıraktı ki, o hızda bile kontrayı en ufak şekilde yanlış versem kesin bariyerlere girecektim.

Şimdi, senaryoları yazalım: Arkadaşımla rolling yapıyor olsam, yani sağımda-solumda çarpılacak başka bir araç da olsa, ve ikimizin de hızı 180-200 arasıyken o kum birikintisine girsek. Sonuç ne olurdu?

Lütfen "kum yoktu" falan demeyin, vallahi ben de 2 kilometre ilerisi rahatlıkla görünen otobanda ancak üstünden geçmeden 1-2 sn önce gördüm o kumu.

Kum olmasın, yağ olur. Hiç mi denk gelmediniz beklemediğiniz bir viraj içinde yağ döküntüsüne? Ya da otobanda aniden karşınıza hiç yaya-öküz-koyun fırlamadı mı?

Örnekleri çoğaltabilirim, bunların hepsi başıma geldi. Yani maalesef sizin "güvenli" dediğiniz yer size göre güvenli. Ancak dış etkenleri, o yolun halka açık olduğunu, sizden önce geçmiş olan araçların o yola ne bıraktığını, sizin kimse geçmez dediğiniz saatte haplanmış insanların otobana çıkabileceğini, gazetede okuduğumuz üzere orta şeritte lastik değiştirmeye çalışan insanlar olabileceğini hesaba katmıyorsunuz.

Pistte bunların hepsi hesaba katılıyor, tamamen güvenli bir ortam oluşturuluyor.

O yüzden lütfen pistte gazlayın :) Dediğiniz gibi drag day falan hep yerli yerinde yapılmalı. Yani pistte.

Sizi silecek falan da değil kimse neden silelim. Sonuçta kimse kimseye hakaret etmiyor, biraz sinirli cümleler kurmuşsunuz o kadar.

Edited by - master on 17/10/2010  14:29:01
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n / a

quote:

Aşırı gereksiz bir gerginlik bu. Yazılanları okuyan herkes sadece otoban için buluştuğumuzu düşünmüş olabilir, çünkü o şekilde lanse edilmiş, sanki tüm gece otobanda yardırmışız gibi mesajlar var. Kendi aranızda denediniz gitti, video çekmedik, bir şey yapmadık.  Bunları forumda anlatmaya ne gerek vardı? Toplantı
güzeldi diyin geçin yahu, sonra millet gazlamayın diyince sinirleniyorsunuz.

Zaten konuyu açarken otoban istediniz diye, forum bornova'yı seçtiğimi açık seçik yazdım. Şimdiye kadar da o kadar çok buluşma düzenledim, hiç birinde otobanda rolling yapmak isteyen biri olmadı, sana göre gittiğini zannettiğimiz alfaların, gitmediği pekte umrumuzda değilmiş demek ki, gittiği için satın almamışız, rolling, drag o kadarda umrumuzda değilmiş toplantılarda. Ben bile kıçı kırık 1.6 arabamla gazlamak için güvenli olan yarış pistine çıktım, aracımı kendimi denedim, o kadar gün düzenlendi başka alfa göremedim!!

Akın anladığım kadarı ile sen sadece gazlamaya, otobana çıkmak için buluşmaya geliyorsun. Zaten en başta gelmizcez, etmicez falan dedin, sebebini anlamadım.

Edited by - ATA on 17/10/2010  11:44:25

Anıl

Evet,buluşma çok güzeldi,muhabbet vs herşey güzeldi...Başka yoruma gerek yok.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

master

Konu hakaret işin içine girdiği için kilitlenmiştir. Gerekli kararlar yetkili kişiler tarafından verilecektir.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

admin

Hadd ve amacını aşan kelime ve cümleler kullanıldığından, bunları yazan bunche isimli üye You are not allowed to view links. Register or Login'u kendi müthiş bilgi birikimi karşısında yetersiz bulduğudndan ve ayrıca bu üye(miz) artık aramızda da bulunmak istemediğinden, kendisinin bu isteğini kırmıyoruz ve içimiz kan ağlayarak üyeliğini askıya alıyoruz.

Konuya kaldığımız yerden devam edebiliriz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Burak1985

Ben birşey söylemek istiyorum. Bu buluşmlardan çok zevk alıyorum çünkü aynı kafadan arkadaşlarla buluştuğumuzu düşünüyorum. aynı telden çalıyoruz işin açıkçası. buluşmalara ilk katıldığım günden itibaren tanıştığım bütün alfistilere hemen kanım kaynadı. Ben  yeri geldiği zaman üzerine titrediğim yeri geldiği zaman sorunlardan bezdiğim ve sövdüğüm yeri geldiği zaman alfamın hakkını veren birisiyim. herşey yerinde zamanında güzel aslında ogunku rollingte zararsızdı keşke tartışma bu noktaya varmasaydı inanın çok üzüldüm. Ben her aktiviteden haz duyuyorum yine nezaman olsa gelirim ama oyum bidahaki buluşmanın cila günü olmasından yana zira ben de boya manyağıyım sucuklarımızıda getiririz mangal profumuzda var nasıl olsa ata mangal senden sucuk sponsoru ben olurum gerginlikleride inş yaşamayız ve her buluşmada olduğu gibi keyif alırız. Herkese sevgiler saygılar ve alfasıyla dilediği gibi sürüşler, kullanmalar

tunerviper

En hızlı sucuk yeme yarışması yaparız:)
Turbo Twin Spark

Anıl

Ben en hızlı cila yapma yarışmasını kazanabilirim:)Sucukları en güzel eritme yöntemi...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

kaos81

Genemi kaçırdım

cloverleaf

neden akın ın yazdığı mesaj silinmiş. Silemeseydiniz daha güzel olucaktı. ben pes
diyorum pesss ata cok ayıp ettin bizi kaybettin... cumaları gazlamaya geldiğinde söylücek laflarımız var sana. 6 kiş olamıyorduk 4 kiş olursunuz artık!!!!Sütten çıkmış ak kaşıksın ya bmw ye niye atladın hemen onlar dencek geliceklerdi. Ayıp ayıp ata.

ATA

Yazılanların hiç birini okuyamadım malesef, ama madem bir çift sözünüz var arayıp söyleyin o zaman cumayı beklemeyin, numaram sizde var... Bu yazılanlara sadece gülegüle yazardım ama çok doluyum, eleştirileriniz madem hep bana, birazda ben yazayım.

Hiç bir cuma gazlamaya gelmedim ben, hep pistteydim o şekilde karşılaştık, bunu hatırlatırım. Bmw kuzenimin ayrıca, o konuda sıkıntı yok. Ben gazladınız, denediniz diye laf etmedim, forumda lafını yapıyorsunuz hoş karşılanmıyor yapmayın dedim, lafı tersinden anlayan sizsiniz. Hatta şu deneme olayını Akın o kadar abarttıki yok alfa cup oldu, yok egsoz sesinden kendisi korkmuş bilmem ne. Sonra millet tüm gece yarıştık zannedip, dikkatli olun yapmayın diyince, problem oldu, ki Akın gibi sinirli yazan başka kimseyi görmedim ben şu an burda.

Bide yok silin, yok sucuk yemeye gelmem, buluşmaya gelmiyoruz, sorun çözücü, gittiğini sandığınız alafalar gitmiyor vaazı, vsvs. Tamam anladık q4 çok güzel gidiyor, her fırsatta reklamını yapıyorsunuz zaten. Siz en iyisini biliyorsunuz, sizin sayenizde alfalar yürüyor, en büyük sizsiniz, sizi kaybettiğim için şu an ağlıyorum, siz olmasanız buluşma olmaz izmir'de, daha önce siz olmadan hiç buluşmuyorduk çünkü, napacağız acaba bundan sonra?

Çok merak eden varsa yazayım, otomobilleri ve motorsporlarlarını çok seviyorum. O kadar çok seviyorum ki, gönüllü olarak yerel ve ulusal yarışlarda görev alıyorum. Dolayısı ile rolling ve drag yarışlarıa ilgimi çekiyor. Yapmadım, yapmayacağım asla demedim ama zaten bu işlere uygun bir aracım yok, ama çok istesem satar alırım... Ama en yakın arkadaşımda (tunerviper) bile benimkiyle aynı araç varken bir kere bile çıkıpta roll, drag vs hiç denememedik, buda dip not ve bu sıkıcı konuya bir nokta olsun.

Edited by - ATA on 19/10/2010  01:31:07
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts