İzmir'den bir GTV V6 TB

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuncay Nergis

#50
Mutluluğun resmi olmuş. Bi insan daha fazla ne isteyebilir ki bu dünyada?

Hayırlı, huzurlu sürüşler.

tolga_ozhan

#51
Yanlız antenin tam yerine oturmama sorunu klasik bir GTV sorunu olsa gerek. Ben araya ekstra bir kontak yapmak zorunda kaldım. Yani sadece radyo dinleyeceğim zaman çıkıyor meydana. Bende hiç radyo dinlemediğim için hep yerinde kalıyor. Yoksa ucunun böyle dışarıda kalması can sıkıcı.

Anıl

#52
Aldığımda üzerinde sony'nin ilk çıkan mp3lerinden vardı,yolda giderken sarsıntıda atlama yapıyordu,bende dayanamadım onu sattım,jvc'nin usb girişlisini aldım,usb olunca da radyoya gerek bile kalmadı,sürekli usb'ye şarkıları yüklüyorum,radyoyu hiç açmıyorum bile zaten anten kapalıda olsa çekiyor,bende anteni hiç açmıyorum,anten tam içe kadar gidiyor ama ben böyle bırakıyorum,zorlamaya gerek yok!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

#53
zaten tam içe kadar girmediği için çekiyordur. Tam oturduğu anda antenin devre bağlantısını ayıran bir kontak var. Bir santim çıksa bile bu kontak kapıyor ve anten çekiyor.

Anıl

#54
Bugün anteni söküp,komple içini açtım,şunu söyleyeyim,uzun ömürlü ve dayanıklı bir parça değil,plastik dişli var onda sorun olmaz ama bu dişliye sarılı boru şeklinde üzerine diş açılmış bir parça bulunuyor bu parça antene bağlı!Teybi açtığınızda elektrik motoru dişliye hareket verip üzerinde sarılı plastik dişli boruyu ittiriyor,bunun bir ucu antene bağlı olduğundan anten açılıyor,kapatınca tam tersi!Ancak bu plastik boru kırılgan bir parça bu parça zamanla kırılıyormuş o zamanda komple sistemi çöpe at gitsin,bu arada antene bağlı elektrik soketini söktüm,o şekilde denedim,çekme gücünde hiçbir azalma olmadı,sonuçta elektrik olmasada siz elle anteni açıp kapasanızda çekim gücü değişmiyor,elektrik bağlantısı sadece motora hareket veriyor,yükseltici gibi birşey yok!Eğer bozulursa,piyasada satılan herhangi bir sistem uydurulabiliyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

#55
Zaten antene giren iki adet bağlantı var birisi 12V'u motara verip haraket etmesini sağlayan kablo diğeride direk olarak teyp ile bağlantısını sağlayan kablo. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu kablo açık mavi renkliydi. Güç kablosunu çekerseniz tabikide antenin çekmesine etki etmeyecektir. Çünkü zaten anteniniz açık pozisyonda ve bu mavi kablo doğrudan teyp ile irtibatlı. Benim bahsettiğim anten tam kapalı pozisyondayken bu mavi kablo antenin kökündeki plastik bir yere temas ediyor ve anten çekmiyor. Bir miktar kalktıktan sonra bu mavi kablonun ucundaki kısım antenin metal kısmına değmeye başlıyor. Söylemek istediğim bu.
Birebir aynı anten sistemi 164'de de var. Benim aldığım sahibi açık haliyle dönen yıkama sisteminde arabayı yıkattığı için kırmış. Bende herhangi bir aksesuarcıdan 40 TL'ye temin edip yerine takmıştım. 8 ay oldu hala düzgün bir şekilde yerine girip çıkıyor. Ama malesef GTV'deki biraz eskimiş tam çıkıyor ama girerken hafif dışarıda kalıyor. Radyo dinlemediğim için pek kafaya takmıyorum. Zaten dediğim gibi araya ben kendim bir kontak yaptım ben istediğimde giriyor istediğimde çıkıyor. Girerken tam oturmuyorsa ben elimde bastırıyorum yukarıdan

Anıl

#56
Şimdi kabloların rengini hatırlamıyorum,bende sadece soket var,sarı,kahverengi kablolu,birde anten girişi var,başka kablo vs yok,komple söküp dışarıya aldım. Bence bastırmayın çünkü bu kablo çok hassas,beyaz plastik birşey,antene bağlantısıda çok basit duruyor,kırılmaya çok müsait,bence komple sökün,içini açın,temzileyin,yağlayın sorun gider,benimkinin içide pisti,dişlilerin oradana bir çay kaşığı çamur çıkardım...Bunu sökerken gördüğüm bagajdaki cam suyu haznesi çok garibime gitti,ben dışarıdan plastik zannediyordum,bildiğimiz lastik malzemesinden serum torbası gibi birşey,yırtılmaya çok müsait birşey,bakalım söke taka neler öğrenicez...Şimdi bir sorunum var,esasında başkası olsa takmaz boşver der ama titizlik işte,bagaj amortisörleri,belirli bir süre sonra bırakıyor ve bagaj kapanıyor,kafama indirdi birkere çok sinirlendim,sanayi sitesinde amortisör satan yerler var oradan bir çift alıcam bakalım...Bu arada bunların cam krikoları çok arızalıymış,geçen döşemesini söktüm,özellikle motor paslanmaya çok müsait,ilk aldığımda şöför tarafı motoru bozuktu,gücü yetmiyordu,onu sabitlemiştik,sonra yolcu tarafı kriko dişlilerinin bazıları kırıldı,cam 2 parmak açık kalıyordu,İngiltereden çok çok ucuza kriko ve üzerinde motor buldum ve aldım,bekle bekle gelmiyor,adamla papaz oldum,sen bunu kargolamadın filan diye,herneyse soğuk su içmiştim üstüne...Yağmurlarda gelince,şöför tarafı krikonun dişlilerini tornacıda yaptırdık o halloldu,şöför tarafı motor arıyoruz yok yok,benim serviste usta sağolsun çok becerikli,145-156ların cam motoru aynı,bizim gtv farklı,adam yarım günde 145motorunu gtv'ye taktı,süper ötesi oldu,orjinalden daha hızlı çalışıyor şimdi...herneyse işler bitti,2hafta geçti,postaneden kağıt gelin kargonuz var,adam insafa gelmiş,siparişten 20 gün sonra kargoya vermiş krikoyu,bir gittim,gitar gibi bir ambalaj,dedim bir ton para vericez şimdi gümrüğe,gümrük memuru geldi,bu ne dedi bende kriko dedim,tamam dedi git belgeleri al 2TL borcun var,2TL verdim aldım,şuan odamda dolabımın üstünde yedek kriko var,motorlu,hergün araştırıyorum,ucuza ne varsa getiriyorum!Merakımdan memura sordum,bu niye takıldı diye,paket büyük gelmiş,birde fiyat yok üzerinde,bana dediği esasında araba parçaları getirmek yasak,ancak biz vatandaşa yardımcı oluyoruz,tek parça ve sürekli getirmemek koşuluyla geçiriyoruz dedi,içim rahatladı bunu duyunca...İşin saçma yönü,daha geçen hafta servisime 156 mk2 komple digital klima kontrol konsolu getirdim,diraksiyon havayastığı,ön panjurlar vs vs geldi elime kadar getirdiler...kutu çok büyük ve ağır olunca takılıyor onu anladık:)

Edited by - Anıl on 20/11/2010  22:18:31
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

#57
Cam suyu haznesi benimde çok garibime gitmişti. Hatta yanlışlıkla kapak açık şekilde oraya hafif bastırınca su bagaja fışkırmıştı
Ben şanslıyım sanırım benim iki tarafında cam krikosu süper çalışıyor.
Bagaj amortisörü sorunu bende de var. Aldığımdan beri bagajı bir elimle tutup öyle kullanıyorum. Açıkçası bagajlada çok işim olmadığı için aklıma bu amortisörden almak gelmedi. Yoksa zaten bu amortisörler boy boy satılıyor sanayide.

tolga_ozhan

#58
Birde motorun resmine dikkatli bakınca dikkatimi çekti. soğutma suyu rezerv deposunun kapağının ucunda bir lasitk hortum olması gerekli. zaten sizde de deliği mevcut hortumun kendisi yok. Çok önemlimi bence değil. Bu hortumun görevi aşırı basınçta kapağın taşırdığı suyu motorun hiçbir yerine temas ettirmeden direk arabanın altına boşaltmak. sizde ise böyle bir durum olursa su biraz ortalığı ıslatır hepsi bu. Ama antifirzi hiç hoş olmayan kırmızı lekeler bırakabilir.

Anıl

#59
Evet onun farkındayım,ustama söyledim,o da önemli değil genleşme olduğunda su çıkar dedi onu da takıcaz ama unutuyoruz işte...ya adamda bir depo var,eskici dükkanı gibi 33,sprint,164 vs ne lazımsa çıkarıp getiriyor,geçen rölantide tuhaflık vardı,yukarıya depoya çıktı geldi,elinde potansiyometre,hediye verdi sağolsun:) Bana dediği de mekanik,motor,yürüyende parça sorunu yaşamayız ama kaporta filan üzer dedi,Allah korusunda,şuan el altında bir tane GTV duruyor,bir depoda!Kırmızı renk,adam çok önceden hararet yaptırmış,motor yapılmış adam gelmemiş,parayı vermemiş,İstanbul'dan birisi,bunlarda senelerce bekle gelmeyince alacaklarına karşılık araca el koymuşlar,şimdi yedek parça olarak duruyor,herşeyide üzerinde,yanlız sağında solunda başka araçlar olduğundan bir cam krikosu için bunları kaldıramam dedi,krikoyu vermedi
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

#60
Bahsettiğiniz GTV kaç model acaba. 99 üzeri ise iç mekan parçaları epey kıymetli.
GTV'nin kaportası aşırı üzücü. Merak etmeyin bulmak konusunda hiçbir sıkıntı yok. Bursa ana depodan 2 gün içinde elinize ulaşır. Tüm hepsi türkiye'de mevcut ama sadece kaputun fiyatı 3000 TL. Ön tamponun fiyatı 1200 TL (hiçbir aksesuarı üzerinde olmadan). Çıkması olsada onlarıda kimsenin ucuza vereceğini sanmam.

Anıl

#61
99 altı mk1 araç,benim bu 98 ama ortada kalmış bir versiyon,bazı parçalar direksiyon vs mk2,havalandırma kontrolleri 96lardan filan farklı,orta panel orjinal füme vs vs ama söktüğüm parçalara bakıyorum,96-95 arada 97 sonu filanda denk geliyor,mesela direksiyonu deri kaplatırken airbaği söktük 97 yapımı çıktı,adamlar elde ne varsa takmışlar fabrikadan!Allah korusun gözümü karartırım ebay'den getiririm daha ucuz olur,şuan komple kapılar var 70 sterlin,farlar filan çok ucuz, kargo dahil adam gönderiyor,tampona 1200 vereceğime oradan ikinci el ellenmemiş getiririm max 300-400 tutar,ilk kasanın parçalarını bulması daha kolay...Ama iş motora gelince V6 TB parçası özellikle alfa cenneti İngilterede hiç yok,çünkü toplamda 8 adet satmış orada,tabi elini çarpsan 3.0 V6 dolu...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

#62
Koca tamponu getirmek sorun olmazsa zaten herşeyi yurtdışından getirmek mantıklı.

Alfadanadam

#63
V6 TB Bulgaristan'da da hiç yok bilginiz olsun :)
ebay italyadan malzeme alabilmek için yakında italyanca kusrlarına başlarım ben :)

Anıl

#64
Gerçekten İtalya çok ilginç,daha önce İtalyan bir motoum vardı,yine böyle parça filan araştırıyorum,düşündün bunun cenneti İtalyadır diye ebay.it girdim ortada somunu bile yok aynı durum Alfada da var,ebay.it'de parça yok olsada pahalı!Bulgaristanı bilmiyorum ama AB'ye girince Almanya vs den arabaları topladılar,legal,illegal çeşir çeşit araçlar var,youtube'dan dikkatimi çekiyor gtv v6 tb Bulgaristan'da baya var herhalde,ucuza getirmişler biryerlerden...Esas Yunanistan kaynak ama orasıyla nasıl irtibat kurulur bulamadım.Bende ebay.co.uk sayesinde bütün teknik terimleri öğrendim,İngilizce:)

Edited by - Anıl on 21/11/2010  16:59:57
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

selim

#65
quote:

Gerçekten İtalya çok ilginç,daha önce İtalyan bir motoum vardı,yine böyle parça filan araştırıyorum,düşündün bunun cenneti İtalyadır diye ebay.it girdim ortada somunu bile yok aynı durum Alfada da var,ebay.it'de parça yok olsada pahalı!Bulgaristanı bilmiyorum ama AB'ye girince Almanya vs den arabaları topladılar,legal,illegal çeşir çeşit araçlar var,youtube'dan dikkatimi çekiyor gtv v6 tb Bulgaristan'da baya var herhalde,ucuza getirmişler biryerlerden...Esas Yunanistan kaynak ama orasıyla nasıl irtibat kurulur bulamadım.Bende ebay.co.uk sayesinde bütün teknik terimleri öğrendim,İngilizce:)

Edited by - Anıl on 21/11/2010  16:59:57



v6 tb kullanıcıları olarak bir çıkartma yaparız Bulgaristana.Şöyle Varna falan güzel olur;)
Valla en iyisi orda yaşamış Türklerden bilgi alıp hurdalıklar ile irtibata geçmek sonra arabaya atlayıp orda montaj dahil baştan aşağı ne gerekiyorsa almak.Ayrıca Yunanistanda hurda otomobil çok diye duydum orası da işe yarayabilir.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Anıl

#66
Adamlar Yunanistan'da hurda sprint,eski GTV topluyorlar,buldukları parçalarda sıfır gibi,AB üyesi olsaydık,kapı,kaput vs Allah ne verdiyse toplardım piyasadan
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

#67
İnternetteki araştırmalarım ve orjinal egzos ucunu vs beğenmediğimden biraz sistemde oynama yaptık. Şuan manifold çıkışından itibaren dual sistem haline getirdik,yapılan işlemde 52mm borular,ön tarafta çift giriş ve çıkışlı susturucu,arkada ise orjinal susturucuya ek olarak,orjinale çok yakın üniversal,alaşım susturucu ve krom kesik uçlu oval uçlar kullandık!Aracın orjinalinde önde katalizör,ortada ve arkada düz geçişli susturucu bulunmaktaydı,ortada borular baya kıvrımlı gidiyordu! Ses olarak alt devirlerde baya bir homurdanma var:) 2200d/dk'dan sonra ise orjinal sesinden biraz daha fazla bir ses oluşuyor,3000'den sonra motorun sesi egzosu bastırıyor,performansda ise 3000'den sonra devirlenmede rahatlama oldu,üzerinde tek susturucu varken aacı çalıştırdım,egzoscunun camları yerinden oynuyordu ses güzeldi ama 1dk'dan fazla durulmaz:)buyrun bunlarda fotoğraflar...


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1389.snc4/164155_486412718999_627663999_5683722_7399243_n.jpg" border=0>

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs746.ash1/163854_486412608999_627663999_5683717_6004272_n.jpg" border=0>

Edited by - Anıl on 26/12/2010  16:20:53
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

#68
Çift egzos GTV'ye gerçekten yakışıyor güle güle kullanın. Tabi zevk meselesi ama bence orjinaller daha çok yakışıyor.

Anıl

#69
Teşekkürler,bende orjinaline alışamadım,hem egzos ucu kocaman yerde yan duruyor,birde kare dikdörtgen çıkış sevmiyorum,hem tipi hoşuma gitmedi,birde egzosa el atmak lazımdı böyle yaptık
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

#70
Ucları güzel olmuş ama aracın altında görünen işçiliği daha çok  beğendim =) Sürekli çift devam etmesi güzel. Sesi merak ettim birde =))

Edited by - ATA on 26/12/2010  16:51:28
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

#71
Bizim Devko Mehmet tavsiye etti bu egzoscuyu,gerçekten adamın işçiliği çok çok iyi,çok titiz bir usta,İzmirdekilere tavsiye ederim,süre olarak 5 saat filan sürdü!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

#72
Tunerviper Anıl'ın da manifold ve egsoz sisteminide bu adamlar yaptı. Gerçekten çok temiz işçilikleri var.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

#73
Bence çift çıkış çok yakışmış, hatta 4 çıkışlı bile olabilirdi.
Beğeniler her kişiye göre değişir tabi. Benim GTV'm olsa idi, ki 145'i almadan önce seçeneklerim arasında vardı, aşağıdaki gibi bir çıkış düşünüyordum.
http://www.carshine.com.au/Pictures/Alfa%20GTV%20Rear%20Mufler%20Zender%20View.jpg" border=0>

///////////////

Anıl

#74
Bende esasında 4 çıkış düşünmüştüm en başından beri! Bunun aynısı dükkanda vardı ama arka susturucuların çapraz gelmesi işi bozuyor,sanırım burada düz boruya takmışlar,yapılmasına yapılırdı ama 4 çıkış düz duramayacaktı orjinali gibi çapraz duracaktı,bu oval tipte ise ön tarafı çapraz kesik olduğundan çıkışı tampona paralel olarak duruyor,bu yüzden bunu seçtik ama bitince bu çıkışlar hoşuma gitti iyiki 4'lü yaptırmamışım dedim. 164 veya 166'da arka tekerleğin bağlantı kollarından sonraki mesafe fazla olduğundan her susturucu veya uç takılabilir,bizim alan dardı,bu şekilde oldu

Edited by - Anıl on 26/12/2010  17:50:55
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB