Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor yatak sardı :(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drcalibra

Arkadaşlar 1998 Alfa 156 2.0 TS arabam yatak sardı.Sanırım krank mili de değişecek.Bu konuda tecrübesi olan var mı?Krank milini üzerinde kaplaması varmış ve o yüzden revize edilince özelliği kayboluyormuş.Birde ince ve kalın modeli varmış krank milinin hangisini önerirsiniz?krank milini temiz nereden bulabilirim ve fiyat nerelerdedir?Motoru indirip acıcaz hazır indirmişken neleri elden geçirelim?Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

alfistahakan

Öncelikle geçmi,ş olsun diyorum.İstanbuldaysanız zaten kolay ve alternetif fiyatlara bulurnuz.Revize ettirmenizi önermem.En önemli parça motorda.Neleri kontrol ettirmek gerekirse.Liste çok uzun.Servisiniz zaten size bu konuda yardımcı olacaktır.Aklıam gelenler.Sekman,gömlek,sbop takımı ve lastikleri,,kol burçları ,yatklar zaten değişcek.Lisfterleri elden geçirin gerekirse değiştirin derim motorda en çok sesi onlar yapıyor.Aklıam ilk gelen bunlar ki yakın zamanda bende motor indiirp bayağı bi uğraşmıştık.
Hakan
Forever Alfa

drcalibra

ıspartadayım sıkıntıda o zaten parça bulmak burada dert.

alfistahakan

İstanbuldaki arkadaşlar bu konuda size yardımcı olacaklardır ama teknik bölümde özel servisler bölümündeki bilgilerden yola çıkarak fiyat alacağınız yerler var ayrıca internette araştırın derm.
Hakan
Forever Alfa

tunerviper

motor açıldığında servisiniz parçaların durumu hakkında bilgi verecektir. fakat iki parçanın durumu çok önemli bunlar yağ pompası ve devirdaim pompası bu ikisine özellikle kontrol ettirin.ayrıca motor açılmışken sekmanları yenilemenizi ve blueprint işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim. geçmiş olsun
Turbo Twin Spark

alfistahakan

Blueprint nedir?
Hakan
Forever Alfa

tunerviper

basitçe, motor içindeki hareketli parçaların ağırlıklarının birbirine eşitlenmesi ve pürüzlü yüzeylerin pürüzsüz hale getirilme işlemidir. hem performans hem de motor sağlıgı açısından oldukça yararlıdır.
Turbo Twin Spark

TRUPHASE

Kesinlikle daha önce alfa motoru yapmış birine götürmenizi tavsiye ederim.Parça sıkıntısı kesinlikle olmayacaktır.Bir sıkıntı olursa biz yardımcı oluruz. Geçmiş olsun.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

alfistahakan

Isparta ,Antalya ya yakın orada 3.sanayi sitesinde Turgay usta  var diye biliyorum.Alfa Romeo araçları iyi tanıyan biriymiş.Ustayla bir görüşün derim .Antalyadaki arkadaşlar size yardımcı olacaklardır iletişim konusunda.
Hakan
Forever Alfa

ATA

İnce olan krank modelini tavsiye edereim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

drcalibra

ince olan krank tipine 700 kalın tipe 1000 tl denildi.Ancak ince tipli olanı ustam önermedi nedenini anlamadım dizel motorlarda kullanılan tipmiş ve ve düşük devirlerde sarsıntı yapabilirmiş.daha ucuza revize edilmemiş krank mili bulabilirmiyim.?İşin kötüsü arabadan soguyorum daha gecende 3500 tl harcadım baskı balata lambda sensörü triger seti vs agır bakım ne varsa yaptırttım.Aklımdan satmak geçiyor artık...

alfistahakan

Tabi fikrinize hürmet ediyorum  satmak konusunda Ben 1 yılda 4 binlira sadece motora harcadım artık daha severek biniyorum.Tabii ilki servis hatasındandı eminim.Haklısınız bu zamanlarda insan gerçekden soğuyor aracından ama başka bir marka da olsa inanın aynı şeyleri hissedecektiniz.
Hakan
Forever Alfa

drcalibra

evet haklısınız katılıyorum arkadaşlarda bmw 320 e36 kasa var lpg de 300-350 kuruş yakıyor artı herkeste olan araba benim aracım 220 -250 kuruş yakıyor ve hala cazibesini koruyor.

Anıl

quote:

ince olan krank tipine 700 kalın tipe 1000 tl denildi.Ancak ince tipli olanı ustam önermedi nedenini anlamadım dizel motorlarda kullanılan tipmiş ve ve düşük devirlerde sarsıntı yapabilirmiş.daha ucuza revize edilmemiş krank mili bulabilirmiyim.?İşin kötüsü arabadan soguyorum daha gecende 3500 tl harcadım baskı balata lambda sensörü triger seti vs agır bakım ne varsa yaptırttım.Aklımdan satmak geçiyor artık...

Alfa topladı mı bilmiyorum ama krank'ın hafif olanı dizelde filan kullanılmadı,jenerasyon farklılığı bunu doğuruyor,yeni jenerasyon 2.0TS lerde,daha ince ve hafif krank kullanıldı,bizde motordaki değişikliklerde bilhassa bu krankı aradık ve bulduk!Bu parçayı ikinci el alırken mutlaka ölçümünü yaptırın,balans sorunu var mı ya da önceden işlem görüp yakalardan talaş alınmışmı!Orjinal ellenmemişini alın,belki sizinkinde de yataklarda işlem yapılarak kurtarılabilir...İlk seferde 0,10 ikinci de 0,20 ve You are not allowed to view links. Register or Login max 0,30 talaş alınır,bundan sonra motor yapılırsa bu krank çöpe atılır,çünkü en son 0,30 tolerans vardır,sizin araçta bu noktaya geldiyse ustanız çıkma yoluna gitmiştir...Kranlar 850-950 arası geziyor,ellenmemişi!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Menza

geçmiş olsun
motor neden yatak sardı?
önce sorunu tespit etmek gerek

ottoman

quote:

Isparta ,Antalya ya yakın orada 3.sanayi sitesinde Turgay usta  var diye biliyorum.Alfa Romeo araçları iyi tanıyan biriymiş.Ustayla bir görüşün derim .Antalyadaki arkadaşlar size yardımcı olacaklardır iletişim konusunda.

öncelikle geçmiş olsun,
turgay usta benim ustamdır iyi tanırım ustalığına güvenirim, rutin bakımlar dahil her defasında afyondan kalkar ona giderim, eğer isterseniz tel. vb bilgilerini veririm

A.S.GÜMÜŞ

Doktor Sen Turgay ustaya göster merak etme o halleder :)
Şu kadarını söyleyeyim, ben arabamı ondan başka kimseye elletmiyorum bile

07 DH 800

dnr1

çok geçmiş olsun ama alfanız neden yatak sardı sebebini yazmamışsınız..alfanız yagmı yakıyordu yagsızmı kaldıki...eger böyleyse alfanızı satmanıza gerek yok..bitik olan alfanız bu olayla birlikte sıfır gibi olacak..zaten her şeyi degişti artık size masraf çıkarması çok zor. olacak...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Jakomo

Öncelikle geçmiş olsun... AYT Turgay usta' nın namını İstanbula bile elmiştir ve işinin ehli olduğu bilinemktedir... Parça konusunda ise istendiğinde yardımcı olurum.....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

omuslu

Turgay ustaya giderseniz parça sorununuz olmaz. Adam zaten tüm TR'ye yedek parça satışı yapıyor.

drcalibra

Turgay usta dört dörtlüktür. işi kaliteli yapar.Benim şanzımanı ve motoru topladı 10 numara