Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

You are not allowed to view links. Register or Login

jantlara ve arka tasarıma hayran kaldım, yandan bi süreklilik olmaması beni rahatsız etti. ön taraf da fena değil.

tuncay video linkini attığın mesajı görmeden yollamışım. videoda 2012 tarihi yine telaffuz ediliyor. Türkiye'de görebilir miyiz çok merak ediyorum.

Edited by - marseille13 on 01/03/2011  19:00:12
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

bado

Bence yerinde güzel bir tasarım olmuş 2012 satışa çıkacak diye okumuştum. Boyle kalmaz ufak tefek degisiklikler olur üzerinde.
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Orhan Isvan

NİHAYET!

Fiyatıyla ve performansıyla Alfa Romeo'yu Alfa Romeo yapan genleri alabildiğine taşıyan gerçek bir Gran Tourismo Allegrata. Henüz gerçek olmayıp prototip olsa da.

Estetiği benim için zaten ikinci planda ama fena da bulmadım. Keşke üretilse. O zaman biraz rötuşlarlar sağını solunu ama 0 - 100 km/saat hızlanması 5 saniyenin altında ve Alfa Romeo fiyatına bir Alfa Romeo ÇOOOOK uzun zamandır hayal bile edilemiyordu (8C hem Ferrari fiyatınaydı hem de çok sınırlı sayıda üretilmişti).

Benim hatırladığım kadarıyla Alfa Romeo işte böyle olur!

Edited by - Orhan Isvan on 01/03/2011  19:06:01

ATA

Tuncay ördek mi demiştin ?

Register or Login" border=0>
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Tuncay Nergis

Bu sıfatla üstüne para verseler binmem. 97 spider'ı tercih ederim.

Daha çok oynanması lazım suratıyla. Ajda Pekkan gibi bu ya! 2uettottanta gibi bişey beklerken karşımıza çıkan şeye bak..

@Orhan bey: videoda dediğine göre beklediğimiz gibi tüm özellikler. Tek fark, beygir gücünün tam olarak söylenmemesi. Biz 250 diyorduk ama "200'ün üzerinde" deniyor videoda sadece. 850 kilonun altında karbon fiber şasili, RWD, ortada motor, bunlar önceden dediğimiz gibi bu şekilde.

agucba

///////////////

asklepios

ortadan motor-----arkadan itiş----0-100 5 sn.

tipsiz olsa ne olur olmasa ne olur....eminim tüm alfistinin uzun yıllardır beklediği şeyler bunlar...

not: ön tarafı ben de beğenmedim ama kalanı güzel.

bado

bu aynalardaki 150 derece ne anlama geliyor acaba..

Tuncay Nergis

görüş açısı.

emin

---

AYRICA BU BAĞLANTIDAN DAHA DETAYLI FOTOĞRAFLARA ULAŞABİLİRSİNİZ.

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - marseille13 on 01/03/2011  22:13:43

Tuncay Nergis

Lotus GT1'in 2011'de çıkmış versiyonu gibi.... Tavan falan rezalet

Edited by - Tuncay Nergis on 01/03/2011  22:14:25

emin

açıkçası ön cama benim gözüm mitodan sonra hiç alışmadı çok dik geliyor ön cam biraz daha yatık ve tavan karbon ve kıvrımlı olabilirmiş RCZ'deki gibi.

Edited by - marseille13 on 01/03/2011  22:19:38

bado

tuncay yerin dibine soktun aracı.. ben giuliettayı gördüğümde resimlerde çok eleştirmiştim.. ama öyle olmadı.. bak kullanıyorum şimdi..

Orhan Isvan

quote:

@Orhan bey: videoda dediğine göre beklediğimiz gibi tüm özellikler. Tek fark, beygir gücünün tam olarak söylenmemesi. Biz 250 diyorduk ama "200'ün üzerinde" deniyor videoda sadece. 850 kilonun altında karbon fiber şasili, RWD, ortada motor, bunlar önceden dediğimiz gibi bu şekilde.

Evet, ben de farkettim. Ya gücü hakkında merak uyandırmak, ya da aklımıza gelmeyen bazı kriterlere uyum sağlamak için henüz netleşmemiş olan bir karar hakkında kendilerini şimdiden bağlamamak için böyle konuşmuş olabilirler. Ne var ki, videoda "0 - 100 hızlanması 5 saniyenin altında" da deniyor. Böylece sebebi müphem bırakılmakla beraber, sonucu müjdelenmiş oluyor aslında.

Belki de 0 - 100'ün 5 saniyenin ne kadar altında olacağına veya maksimum hızını elektronik olarak sınırlayıp sınırlamamaya, veya benzeri kriterlere henüz net karar verilmediği içindir. Maksimum hıza bir 5 km/saat bile eklemek için dünya kadar ilave güç gerekir. Sadece güç değil, lastkler, frenler, v.s., pek çok şeyin farklı olması gerekebilir. Ağırlığı söylendiğine göre, hedeflenen performans tam olarak belirlenmediği için gücü 200+ HP diye 0 - 100'ü de 5- saniye diye geçiştirmiş olabilirler.    

Fiction

Bence dış tasarım başarılı ve karbon fiber şasi,850 kilo ağırlık,0-100 km 5sn altı inanılmaz, 1.75 motor süper tercih ve fiyatta 60.000$ civarı olucak deniyor fiyatta süper benim tek beğenmediğim şey iç tasarım, fazla fütüristik olmuş umarım concept olduğu için böyledir içi.
GTV 2.0 TS Phase 2

Orhan Isvan

Gelelim estetiğine. Önü biraz fazla fütüristik (tamam, peki, Tuncay kardeşime hak vererek biraz ?paytak? diyelim ). Yan camları ve onların tavanla ve arka kısımla birleşimleri 70 li yılların Le Mans stili. Tavan zaten GT2 yarış otomobillerinden alınıp oraya koyulmuş gibi. Keza ön cam arkaya doğru son derece kıvrık. Yarış kokpitinin önünü andırıyor.

Arka çamurluklardaki hava girişleri iç gıcıklayıcı. Arka camın yanlarındaki hava çıkışları tam anlamıyla ?sexy?. Arkadan görünüşü 450+ beygirlik adrenalin pompalıyor. Bütün bunların efsanevi 1.750 cc silindir hacmine dayanması nostaljiyle teknoloji zirvesinin sentezini görselleştiriyor. Arka stop çerçevelerinden Scudettoya, her türlü ızgaradan ucu aluminyum kaplı egzost çıkışlarına kadar herşey karbon elyafı. Kaplama değil, gerçek karbon!

İçi o kadar yarış otomobili tarzı ki, korkarım seri üretime geçerken biraz ehlileştirmek zorunda kalabilirler. Kısaca ben önü hariç; içini, dışını, her yerini beğendim. Zaten hem dingil mesafesi bu kadar kısa, hem de ortadan motorlu olunca önünü ne kadar güzel yapabilirler ki? Sırf önü güzel olsun diye ikisinden de vazgeçmezdim. Üstelik yol açıkken, trafikteki araçların %99?u önünü sadece aynadan görecekler.

ATA

Araç hakkında benim yorumum tasarım olarak çok beğendim, gene Alman'lara parmak ısırttıracak...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ben direksiyonu beğenmedim. Zaten seri ürtimde böyle apaçi direksiyonu gibi birşey olmaz. Ön taraftan bence kötü değil. Hatta mito ve Guili'de ki gibi küt burunlu olmaması güzel bile olmuş. Kaput kısmı öne doğru eğiliyor. En azından scudetto yine bir kalkan gibi öne çıkıyor.
95 yılında 916 kasa için (GTV/Spider) işte bu demiştim. Birgün benim olacak dememin üzerinden 13 yıl geçti. Sanırım bu otomobil gerçek olursa bundan 13 sene sonrada 4C'ye biniyor olurum.

KAKIRMAN

Skoda Roomster'e benzettim ön cam direklerini ben biraz ;)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

babi

Bumudur. Bence budur.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

evrenalpar

Bir arkadaşım ilk kez bana Giulietta'yı göstermişti, çıkınca kesin alıcam diyordu, ben de ilk bakışta fotolardan ön tasarımını hiç mi hiç beğenmemiştim, hatta eşim de sen böyle önü sevmezsin, sert bakmıyor demişti..

Ama gelgelelim şimdi Giulietta'ya biniyorum ve o arkadaşım da fuarda görünce arabadan soğudu nedense, şimdi Captiva'ya biniyor, ben de ona inat aldım.. :))

4C ilk bakışta hakkaten göze garip geliyor ama bunu da seveceğimizden eminim.. Arkasına, motoruna, ağırlığına diyecek söz yok zaten.

Direksiyona da apaçi diyen arkadaşa şaşırmadım desem yalan olur, ben hiç böle apaçi işi direksiyon görmedim, varsa göster alalım hocam, sonuçta içinin direksiyonunun böyle olmayacağı çok aşikar..

Keşke 2012'de fiyatı beklediğimiz gibi olsa ve gücümüz yetse de binsek.. :))
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Orhan Isvan

quote:

Araç hakkında benim yorumum tasarım olarak çok beğendim, gene Alman'lara parmak ısırttıracak...

Hem tasarım hem de performans olarak Alman'lara parmak ısırtmak bir zamanlar Alfa Romeo'nun karakteristik özelliği idi zaten. 4C bir yeniden doğuşun habercisi, inşallah. O performansı yakalayan Alman'ların fiyat etiketi de, silindir hacmi de en azından X2 hatta X3 olur. Çünkü konfor ve malzeme uğruna ağırlıkla savaşırlar. 4C GTA yerçekimi kuvvetiyle uzlaşmacı bir proje. Karbon şasi sayesinde 850 Kg toplam ağırlık! "Allegrata" ki hem de nasıl!

Bu uzlaşmacı yaklaşım Alman normlarına göre yarış pisti standardı. 4C'ye Almanya'dan gelecek cevabı öncelikle Porsche'den beklemek lazım. Gelirse O'na da şapka çıkarırım ama O şimdilerde Cayenne'e diezel motor takmakla meşgul.  

Dentist

En iyisi ;bekleyip görelim...Prototip ile gerçek üretim arasında ne gibi farklar olacak kimbilir ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Alfadanadam

Bu araç, bu özelliklerle daha güzel bir ön tasarımı hakediyor aslında.....

tolga_ozhan

quote:

Bir arkadaşım ilk kez bana Giulietta'yı göstermişti, çıkınca kesin alıcam diyordu, ben de ilk bakışta fotolardan ön tasarımını hiç mi hiç beğenmemiştim, hatta eşim de sen böyle önü sevmezsin, sert bakmıyor demişti..

Ama gelgelelim şimdi Giulietta'ya biniyorum ve o arkadaşım da fuarda görünce arabadan soğudu nedense, şimdi Captiva'ya biniyor, ben de ona inat aldım.. :))

4C ilk bakışta hakkaten göze garip geliyor ama bunu da seveceğimizden eminim.. Arkasına, motoruna, ağırlığına diyecek söz yok zaten.

Direksiyona da apaçi diyen arkadaşa şaşırmadım desem yalan olur, ben hiç böle apaçi işi direksiyon görmedim, varsa göster alalım hocam, sonuçta içinin direksiyonunun böyle olmayacağı çok aşikar..

Keşke 2012'de fiyatı beklediğimiz gibi olsa ve gücümüz yetse de binsek.. :))

Google'da en bilinen apaçi arabası olan honda ve apaçi kelimelerini arattım karşıma çıkan bir sürü resimden iki tanesi.

4C'nin direksiyonuda normal yurdum direksiyonundansa bence bu resimlere daha fazla benziyor. Yurdum direksiyonu için resim koymuyorum. Hali hazırda sahip olduğunuz otomobilin fabrika çıkışı direksiyonuna bakmanız yeterli.