Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Zincirlikuyu Birmot

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Yok sagolsun Birol usta idi sanirim, mekanin bos da olmasi ve erken gitmem sayesinde baya ilgilendi. Bakilmasini soylemedigim seyleri bile kontrol ettiler. Arkadan gelen sesi acilis yogunlugu oldugu icin hafta ici falan bi gun getirin inceleyelim dediler, Birol usta arka lastikleri sokup davlumbazlarin kaplamalarini besledi, buyuk ihtimalle ses yapan bunlar dedi ama bilmiyorum bakalim kullaninca anlayacagim.

Cok fazla birsey yapilmadi ama yine de memnun ayrildim, Birol usta hic sallama is yapmadi, kapi fitillerine spreye kadar ugrasti, ya yogunsunuz cok onemli degil dedim ama yok dedi bizim yogunlugumuz yok mudurlerin falan var ben hallederim dedi giristi :) Hatta baska bi usta arka davlumbazlarin sokulmesini bile hafta icine atacakti, "yok yaa 2dk hallederiz" diye bi daha giristi :)

Kendisi de soyledi, aslinda allahtan bugun gelmissiniz her zaman boyle ilgilenemiyoruz diye itirafta da bulundu..

Yag, yag filtresi degisimi ve iscilikle birlikte 288tl verdim.

Dentist

Birol hem usta,hem de insan olarak iyidir.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ihsany

bende dün uğradım, sol far ampulum patlamıştı, onu değiştirdim. Birol usta idi hatırladığım kadarı ile, farı arkadan tutan küçük plastik parça da kırılmış onu da değiştirdiler, orda hafif sallantı vardı şimdi iyi oldu..

Bu arada orda ayak üstü şu Jeep birleşmesini sordum bayan bi arkadaşa (esra hn. değildi), zincirlikuyu alfa servisine devam edeceğini ancak küçükyalı alfa servisinin kapanacağını söyledi.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Ormanci

Olumlu tecrübemi paylaşmıştım. Olumsuzunu da paylaşayım. Hatta gözümde Z.Kuyu'yu sıfırlayan tecrübe diyeyim. Zaten garanti de bitti, daha "yetkili" denen servislere adımımı atmam.

20bin bakımı için gittim.
Garantiden konsoldaki kapaklı gözü değiştirdiler.
Debriyaj kavrama noktasında ses yapıyordu, usta da anladı, garantiden değiştireceklerken, birden ne hikmetse vazgeçtiler, biz sizi arayacağız, onay çıkacak vs. dediler. İyi dedim, haber bekliyorum.

Bunun dışında 160TL'lik "fiks menü" kıvamında bakım fiyatı aldılar. Balatalar değişti, gerçi değişmesine gerek yoktu, fiks geçirdiler.

Arabayı bırakıp almak zorunda kaldığım için ilgilenemedim.
Sağolsunlar onlar da çok güzel "ilgilenmişler".  :asagi-ok:

- Arabaya geçen sefer adam gibi Selenia yağ koyan usta, bu sefer gitmiş Opar Olio N2 yağ koymuş, faturaya da kabak gibi yazmışlar. Bizim motorun Fiat standardını karşılamıyor.
150 TL yazmışlar bir de...

- Çok sonra fark ettim ki, BTG filtremi iç etmişler  >:(
Arayıp saydım, yok efendim öyle şey olmaz da, yan sanayi filtre sanmışlardır da (hadi ya  >:(), eh dedim ben bunu 150 TL'ye almıştım, bana 150 TL iade edebilecek misiniz, maalesef efendim, uyarsaydınız keşke de cart da curt da... Ayak yapıyorlar.

- Debriyaj için 4-5 defa aradım ne oldu diye, biz arayacağız dediler kapadılar.
Sonunda 2-3 ay geçti, servis müdürlerine mail attım.
Ne hikmetse anında aradılar. Durumun İtalya'ya iletildiğini, ellerindeki balata ile aslında değiştirebileceklerini ama yine ses yapacağını, yeni gelen balatalarla değiştireceklerini söylediler.
Peki dedim aradan 6 ay geçse, siz beni hatırlayacak mısınız, tabi efendim olur mu öyle şey, arayacağız...

Hee aradılar... Beklersiniz :D

Neyse, garantinin de geçen ay bitmesiyle Birmot ve türevlerinden kurtuldum.
Debriyajın sesi de yaylarından geliyormuş, zararsızmış, ustama sordum. Zaten sadece soğukken yapıyordu, gittiği yere kadar gitsin.

alpuras

Geçmiş olsun. Maalesef böyle Birmotların geneli. Benim de geçen gün Zincirlikuyu Birmot'ta servis bölümünde kol dayamada bıraktığım telefon çalındı ama değerli eşyalarla ilgili imza attığım kağıttan dolayı bende olayı uzatmadım. Fakat üzücü olan telefonun çalınması değil, bana karşı alınan tavırdı. Servis müdürü direk korumacı bir tavırla, nereden bilelim sizin başka yerde unutmadığınızı yaklaşımıyla başlayıp, neredeyse benim Birmot'tan para koparmak için yalan söylediğimi ima etmeye kadar getirdi durumu. Devamlı tekrarladığı "burda benim servisimde öyle şey olmaz" cümlesiydi.Direk yüzüme imzaladığım kağıt yapıştırılıp gönderildim. Lanet olsun deyip gittim bende. Sadece kusura bakmayın hemen araştıralım deyip aramasalar bir daha bile problem olmazdı zaten, ben de biliyorum imzaladığım kağıdı. Umarım bir gün, uzak bir hayal olsa da, değerli Alfa Romeo larımızı güvenerek bırakabileceğimiz ve satın alabileceğimiz yeni bir Türkiye distribütörü devralır durumu da hepimiz rahatlarız.

eminpar

Vallaha ben 2 kere telefonumu bir kere cüzdanımı unuttum hic birine dokunmadilar hatta arabayi yikarken fişleri bile temizleyip yerine koymuşlar. Ben Servis calisanlarinin boyle birşey yapacagina ihtimal vermiyorum ama aracini bakima getiren birisi yapmis olabilir ona birşey diyemem

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

alfacan

bende geçen gün ücretsiz logo değiştirme kapsamında gittim değiştirdim geldim .

birmot ilk defa bi işe yaradı diyebilirim  :yukari-ok:

Onur ÖZTÜRK

You are not allowed to view links. Register or Login

beni daha aramadılar bile. Sen nasıl başardın bu işi? :)
                                                                                                                           Stile Italiano

alfacan

beni daha aramadılar bile. Sen nasıl başardın bu işi? :)

Ben aradım Onur , kaydolmuştum internetten neden beni aramadınız diye çıkıştım , onlarda internet kaydınız gözüküyor , elimizde 147 armasıda var gelip taktırabilirsiniz dediler .

Gittiğim gibide taktırdım . İşin ilginç yanı bi kaç alfa sahibi geldi  o arada , yağ değişimine 600 lira , detaylı iç dış bakıma 700 lira gibi uçuk - fahiş artık ne oluyosa bu tarz meblalar çekti birmot yetkilileri . :s 

noluyo dedim  :)