Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Boya Bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Çok teşekkür ederim Soner Bey. Bu bilgiler doğrultusunda  meg21'e yoğunlaşıyorum.

Birde poorboys white diamond var beyaz renk için üretilmiş. Bunun hakkında bilginiz varmı?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Orhan Isvan

Boya koruma konusu hareketlenmişken, ben de birkaç resim paylaşayım dedim. Önce Ziebart'ta compound / pasta kullanmadan bir tam gün geçirip, sonra da son iki pazarımı garajda; temizleme gücü olmayan, fotoğraftaki wax'ı elle uygulamaya ayırdıktan sonra, Alfa'm böyle oldu:

Register or Login" border=0>

Edited by - Orhan Isvan on 21/11/2011  16:42:50

ihsany

Orhan hocam ayna gibi olmuş..

Bu arada arkadaşlar Ortaköy Sonax da boya koruma yaptıran oldu mu? Yada tavsiye edebileceğiniz biryer var mı?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

agucba

Elleriniz dert görmesin Orhan Bey, müthiş olmuş Alfa'nız.
Yalnız dikkatimi çekti. Aynalarınız mat boyalı mı yoksa boyasız plastik mi?

///////////////

Orhan Isvan

İltifatlara teşekkürler.

Aynalarım boyasız plastik ama bütün dış trimler gibi onlar da çok etkili bir plastik koruyucusuyla kaplı. Trim parlaksa parlaklığını, matsa saten görünümünü geliştiriyor. Çok da dayanıklı. Son uygulamamı Temmuz ayında yapmıştım (kış fazla bastırmadan tekrarlayacağım). Ürün şu:

You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

Ellerinize sağlık Orhan Bey, tbi hakettiği ilgiyi görüyor. Gerçekten de bazı arabalar diğerlerinden daha şanslı oluyorlar :)

ku2

Elinize sağlık..
Yalnız..Sağ arka kapıda boya var.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Anıl

Ata bence bir süre bakım vs yapma,yeni vernik-boya iyice otursun,kendine gelsin...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

147BLACK

Arkadaşlar selam...
Şu an bu konu aktifken sorularımı buraya yöneltmek istedim.
Geçen sene benim 147, babamların sokakta duruken muhtemelen mahallenin gençleri, aracın şoför koltuğunun hizasına gelecek şekilde tavan sacına taş gibi bir şeyle vurmuşlar. Tavanda 2-3 cm çapında ufak bir göçük var.Yakından bakılınca gayet çirkin gözüküyor.
Bu göçüğü yaptırmak için aracı kaportaya bıraksam tüm tavanı mı boyarlar yoksa lokal bir müdahale ile düzeltip lokal bir boya mı çekerler?
Bir de 3 sene önce karda kayan bir araç benim sol ön kapıya çok hafifçe değdirmiş ve kaçmış. Uzaktan bakınca çok farkedilmeyen ama araç temizken yan açıdan bakınca farkedilen ufak bir açı sapması var sacda.
Araca bu şekilde binmek içimi acıtıyor.
Varsın boyalı desinler. Ufak lokal düzeltmeler olacak ne de olsa... ne kazalar düzeltiliyor.

Fakat olası bir satışta araca boyalı muamelesi yaparlar mı? Hele ki tavana taklalı muamelesi yapılır mı?
Bir de yaklaşık ne kadar tutar?
Hiç boyatmayıp satışa çıkartacağım zaman böyle mi ilan versem, düzelttirmeden.Yaptıracağım derken astarı yüzünden pahalıya gelmesin.
Benim 147, 139bine geldi ve bir kaç model yenilesem fena olmaz diyorum. Aylardır burada yazdığım için zaten ezberlediniz satmak isteme nedenlerimi.
Ne dersiniz?
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

fevkalbeser12

Peki arkadaşlar bende size bi sorayım, konu boya ama araç farklı annemle babam yarın akşam Tokata gidicekler dedemin rahatsızlığından ötürü, şimdi babam ben oraya gidince yapicak bişeyim yok bari arabaya pasta cila yapayım dedi babamın arabası 2009 model toyota avensis rengide füme babam pasta cila yapıcak arabasına ama malum yaşı 65 o yüzden onu pek yormayacak uygulaması kolay ve ekonomik bi pasta cila tavsiye edecek var mı?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Orhan Isvan

quote:

Ellerinize sağlık Orhan Bey, tbi hakettiği ilgiyi görüyor. Gerçekten de bazı arabalar diğerlerinden daha şanslı oluyorlar :)

Teşekkür ederim. Asıl şanslı olanlar, o otomobillerin  sahipleri.

quote:
Elinize sağlık.. Yalnız..Sağ arka kapıda boya var.

Teşekkür ederim. İtalyanlar bile bütün kapıları boyamışlar.

Anıl

quote:

Peki arkadaşlar bende size bi sorayım, konu boya ama araç farklı annemle babam yarın akşam Tokata gidicekler dedemin rahatsızlığından ötürü, şimdi babam ben oraya gidince yapicak bişeyim yok bari arabaya pasta cila yapayım dedi babamın arabası 2009 model toyota avensis rengide füme babam pasta cila yapıcak arabasına ama malum yaşı 65 o yüzden onu pek yormayacak uygulaması kolay ve ekonomik bi pasta cila tavsiye edecek var mı?

Merhaba, pasta cila yapıldıktan sonra parlatıcı cila uygulamak lazım bu bence daha yorucu olur,bence sadece parlatıcı nitelikte bir cila uygulaması daha basit ve yorucu olmaz...

1998 GTV V6 TB

Anıl

quote:

Arkadaşlar selam...
Geçen sene benim 147, babamların sokakta duruken muhtemelen mahallenin gençleri, aracın şoför koltuğunun hizasına gelecek şekilde tavan sacına taş gibi bir şeyle vurmuşlar. Tavanda 2-3 cm çapında ufak bir göçük var.Yakından bakılınca gayet çirkin gözüküyor.
Bu göçüğü yaptırmak için aracı kaportaya bıraksam tüm tavanı mı boyarlar yoksa lokal bir müdahale ile düzeltip lokal bir boya mı çekerler?
Bir de 3 sene önce karda kayan bir araç benim sol ön kapıya çok hafifçe değdirmiş ve kaçmış. Uzaktan bakınca çok farkedilmeyen ama araç temizken yan açıdan bakınca farkedilen ufak bir açı sapması var sacda.
Varsın boyalı desinler. Ufak lokal düzeltmeler olacak ne de olsa... ne kazalar düzeltiliyor.

Fakat olası bir satışta araca boyalı muamelesi yaparlar mı? Hele ki tavana taklalı muamelesi yapılır mı?
Hiç boyatmayıp satışa çıkartacağım zaman böyle mi ilan versem, düzelttirmeden.Yaptıracağım derken astarı yüzünden pahalıya gelmesin.
Benim 147, 139bine geldi ve bir kaç model yenilesem fena olmaz diyorum. Aylardır burada yazdığım için zaten ezberlediniz satmak isteme nedenlerimi.
Ne dersiniz?

Satma niyetiniz varsa bence boya işine girmeyin,fotoğrafları olmadığı için yorum yapamayacam ama vakumla çekme olayına bir bakın derim! Malesef ülkemizde boya takıntısı hat safhada aracın heryeri ezik olsun ama boya olmaması,görsel anlamda temizlik boyasından daha tercih edilir durumda,piyasada ezik olsun ama boya olmasın zihniyeti var!Bende hayatta eziğe,çiziğe tahammül edemem,gözüme batar ama iş satışa geldiğinde ilk yapılan iş boya ölçüm cihazıyla aracın üzerinde boya arayıp,fiyatı düşürmek oluyor...Benim tavsiyem; hiç boya işine girmeyin paranız cebinizde kalır,aracınızın değeri düşmez,yani iki yönden de zarara girersiniz,ezik düzeltilebiliyorsa yaptırın bu şekilde satın...

1998 GTV V6 TB

naxos

Ata bey
poorboys white diamond  ben kısaca pb derim
Dediğiniz gibi acık renklıler için üretilmiş bir glaze'dır.
Coğu glaze ler gibi aşırı parlaklık verdiri ama 2 yıkamada sökülür gider

bu ürün cizikleri kapatmada(saklama)'da fena sayılmaz
Ancak üstüne mutlaka koruyucu atmanız gerekir
ayrıca Glaze ürününü makıneyle uygulamanızda fayda var elle ilede yapılabiliryor ancak o zaman hare ve cızıkler kapanmıyor.
Bu ürün ülkemızde arasıra bulunuyor onun muadili olan AGP SRP  cok kolay bulunur

Glaze ler arasında en iyi parlaklıgı veren markalar şu şekilde

Meguiar's
1-Mirror Glaze #7 Show Car Glaze (kullanımı en zor olanıdır ama sonuc mukemmeldir diğerlerinden farkı içinde az mıktarda aşındırıcı içerir ,yanı diğer markalar gibi hafif cizik ve hareleri saklamaz,yok eder)
2-Poorboy's
White Diamond Show Glaze Hem temizler hem parlatır hemde gizler parlaklık fena değildir.
3-Chemical Guys
EZ Creme Glaze
Hiç kullanmadım ama beğenenler bulunur.
4-FinishKare #300 - Hand Glaze
Bu ürün hakkında'da olumlu düşünceler vardır.
Size önerebileceğim en önemlı şey hangi ürünü kullanırsanız kullanın turkıyede hiçbir koruma 1 aydan daha üzün gitmez(Nano ürünler haric)
Uygılamada Altın kural şudur
Yıkama>kil>Polish>Glaze>Wax

Eğer bunu birkez yaptırdıysanız O zaman
isteğe bağlı olarak
Temızlıyıcılı Glaze>wax şeklinde devam edebilirsiniz
Yenı araclara önerim sadece Wax atılmasıdır.

bu konu aslında cok detayları olan uzun solukludur.
Polishler Cilalar,glazeler,waxlar,selantlar
uzarrr gider.
Ancak dediğim gibi sadece yıkamdan yıkamya arasıra şöleee parlasın diyenler varsa içinden
onlara önerebileceğim
Meg,Turtle,Sonax Amatör ürünlerinden birini tercih etmenız yeterlı olacaktır.
Meg'de Nxt2.0 yada yenı Ultımate wax ihtiyacını oldukca iyi karşılar

ama yok benım aracım her daim Orhan beyinki gibi olsun diyorsanız o zaman farklı tabi
Oda hem emek hem zaman hemde para gerektirir

Mesala ben her hafta M21 atarım yıkattıktan sonra iki yıkmada birde M66 >M21 uygularım Ayda bir defada Glaze>M21

Bilenler bilir Aracımın üstünde elinizi gezdirdiğinizde ipeksi bir his alırsınız
Buda yağmurda camurda bütün kirlerin alt kısma akmasını sağlıyor

Bu arada Orhan bey aracınızın Maşallahı var Fotograflardan gördüğüm kadarıyla ayna yansıtma oranı %90 lara yakın

Vee sakın olakı acık renklı  arac sahibi arkadaşlar ne yaparsanız yapın siyah bir aractakı parlaklıgı alamazsınız  ama onun gösterdiği ciziklerde sizin araclarda görülmez.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Orhan Isvan

quote:

Bu arada Orhan bey aracınızın Maşallahı var Fotograflardan gördüğüm kadarıyla ayna yansıtma oranı %90 lara yakın

Vee sakın olakı acık renklı  arac sahibi arkadaşlar ne yaparsanız yapın siyah bir aractakı parlaklıgı alamazsınız  ama onun gösterdiği ciziklerde sizin araclarda görülmez.

Teşekkürler.

Siyah renk hakkında söylediklerinizin hepsi fazlasıyla doğru ve güneş yansıması fotoğrafını bu nedenle ekledim. Eğer çizik varsa gösterir. Olsaydı, yansıyan göneşin etrafı örümcek ağı gibi gözükürdü.

Detaycıların bir söylemi var: "Bir otomobilde siyah renk değil, yarı zamanlı bir iştir"! Bu çok doğru. Kendim çizmeden yıkayabilmek için haftada 2 veya 3 defa ikişer saat harcıyorum. İlaveten oto yıkamacım haftada bir kendi özel malzemelerimle (katkısız, özel ithal şampuan, üst ve etekler için ayrı ayrı yıkama eldivenleri, dibi süzgeçli özel imalat kova, waffle wave tabir edilen kurulama bezleri, yıkamacının ilk başta sıktığı ve PH 8'i aşmadığını öne sürdüğü özel köpüğün PH derecesini kendi gözümle görmek için PH ölçer, v.s.) yıkıyor. Bunlara haftada iki çamaşır makinesi dolusu mikrofiber bez yıkayıp kurutma, altı ayda bir Ziebart ve ayda bir elle wax'lama da ekleyin; işte siyah renge harcadığım emek. Kızımın benimle tatlı tatlı dalga geçmesi de işin cabası.

murat

Orhan Bey muhteşem görünüyor maşallah..Şu plakanın etrafındaki krom çerçeve pek iyi bir görüntü vermiyor bana göre nacizane
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ATA

Soner bey detaylı bilgiler için çok teşekkürler.
Güzel bir wax alıp yoluma bakacağım demek ki =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

147BLACK

quote:

quote:

Arkadaşlar selam...

Ne dersiniz?

Satma niyetiniz varsa bence boya işine girmeyin,fotoğrafları olmadığı için yorum yapamayacam ama vakumla çekme olayına bir bakın derim! Malesef ülkemizde boya takıntısı hat safhada aracın heryeri ezik olsun ama boya olmaması,görsel anlamda temizlik boyasından daha tercih edilir durumda,piyasada ezik olsun ama boya olmasın zihniyeti var!Bende hayatta eziğe,çiziğe tahammül edemem,gözüme batar ama iş satışa geldiğinde ilk yapılan iş boya ölçüm cihazıyla aracın üzerinde boya arayıp,fiyatı düşürmek oluyor...Benim tavsiyem; hiç boya işine girmeyin paranız cebinizde kalır,aracınızın değeri düşmez,yani iki yönden de zarara girersiniz,ezik düzeltilebiliyorsa yaptırın bu şekilde satın...

Anıl teşekkür ederim...
vakumla çekilecek göçükler değil ikisi de. Mecbur boya yapılacak.
O zaman aracı bu şekilde satışa çıkartırım. Çok sorun olursa da fiyattan biraz düşerim.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Orhan Isvan

quote:

Orhan Bey muhteşem görünüyor maşallah..Şu plakanın etrafındaki krom çerçeve pek iyi bir görüntü vermiyor bana göre nacizane

Teşekkürler. Krom çerçeveye gelince, sizinle aynı fikirde olan epey kişi var ama yakıştığını söyleyen de bir o kadar kişi var. Tamponu deldikten sonra, "krom siyaha yakışıyor" demekten başka çare kalmadı zaten.

Edited by - Orhan Isvan on 23/11/2011  13:29:19

Dentist

Orhan bey kıskanmadım dersem eğer,yalan olur;muhteşem olmuş gerçekten...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

KAKIRMAN

İbisküs çayı içiyorum şu anda. Resimleri görünce ağzımdan akmaya başladı yalanım yok... Maşşallah...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

erdem1904

Orhan Bey, ellerinize sağlık... Kullandığınız cilanın markası nedir? Nereden satın alabiliriz?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

naxos

Wolfgang Amerikada oldukca tutulan ürünlerden,kuzenımde tavsiye etmişti.
Hertürlü ürünü bulunur hemen hemen
Muadil iyi markalarla başı cekebilir cok rahat

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Dentist

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Dentist

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti