Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 dizel gibi çalışıyor.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adnan.geyik

Bence de varyatör. Degismek yerine tamir etseler olmazmı? Bostancı sanayideki servisler en fazla 50 TL ye hallediyorlar...
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Onur ÖZTÜRK

Öncelikle ilginiz ve cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Sizinle paylaşmak istediğim şöyle bir durum var. Aracın rölantisi gayet normal, çalışmasında ve performansında hiçbir sorun yok. Tek sorun motoru karşımıza aldığımız zaman üst tarafında çok yoğun bir ses var. Ayrıca v kayışları triger kayısı vs. Yine aynı bakımda varyatörle beraber değiştirilmiş auto delta serviste. Şu an Kırklareli'deyim ve burada ustası sanırım yok. Istanbul'a gidene kadar aracı çalıştırmak bile istemiyorum, birşey olur diye korkuyorum aslında.
                                                                                                                           Stile Italiano

Alfadanadam

Kırklareli'nde bilindik bir ustaya gösterin. İlla ona yaptıracaksınız diye bir durum yok, en azından bir teşhis koyar, içinizi rahatlatır.

alfistahakan

Üst tarafdan gelen sesi enjektörler ve üst kapağa girersek lifterlerden yapar.Fiat servisi varsa gidin rulmanlarda ses varmı?Kayışlar gevşekmi baktırın .
Hakan
Forever Alfa

Onur ÖZTÜRK

Bugün aracı Kırklareli'deki tek Alfa ustasına götürdüm. Biraz sesi dinledi. 1500 devirin üstünde, yaklaşık 2000 devirde sesi dinledi, bu devirlerde sesin kesildiğine kanaat getirdik ve sorunun varyatör olduğunu söyledi. garanti durumundan bahsedince, ben bile dışarıdan getirtiyorum ve parçalar garantili oluyor onlar nasıl garanti vermiyor dedi. Sanırım servis varyatör değişimi parası almış fakat tamir takımıyla bu işi halletmeye çalışmış. Bu sebepten dolayı garanti veremiyoruz diye çamura yatma yöntemiyle sıyrılmaya çalışıyorlar dedi bana usta.

Şimdi yapmam gereken tek şey kaldı, oda servisi sıkıştırıp garantiden değiştirmek olacaktır.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda servisle tekrar konuşacağım. herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

Herkese iyi forumlar...
                                                                                                                           Stile Italiano

Onur ÖZTÜRK

quote:

Çok net değil ama bana pek varyatör gibi gelmedi, çünkü varyatörün ses yapma durumu başımıza hep ilk 30-40 sn dizel sesi ardından sesin kesilmesi şeklinde geldi, yani bir şartlanmışlık söz konusu, bir de ilk çalıştırmada ki sesi kaydedip yaklaşık 1 dk gibi yükleseniz daha iyi fikir sahibi olabiliriz. Bu arada servisiniz neresi ?
Aklıma geldi bence bir sesler başlığı açıp böyle sesleri videoya çekip yükleyelim, hakikaten iyi fikir, servise gitmeden evvel buradan fikir sahibi olup öyle gider dolayısıyla arabanın orasını burasını kurcalatmamış oluruz. Çünkü muhtemelen forum üyelerimizden birisinin başına gelmiş bir şeydir teşhis aşamasında yararlı olur diye düşünüyorum, bende de alt debriyaj merkezi değiştikten sonra ortaya çıkan çeşitli parçaların gevşekliğinden diye düşündüğümüz ama bulamadığımız bir ses var, sürücü koltuğundan çok iyi duyuluyor, ilk çalıştırmayla başlıyor sanki bir parça arada kalmışta bir yerlere sürtüyormuş gibi, gaz verdikçe oluyor, kayışlardan geldiğini düşünüyorum ama rölantide olmuyor, baskı balatadan mı geliyor bilmiyorum, kaputu açınca hiç farkedilmiyor, anlamadım bulamadım gitti

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 09/12/2011  10:17:48

Servis auto delta
                                                                                                                           Stile Italiano

Rddo

Bir an önce sorunu çözüp arabanın keyfine bakarsın umarım sevgili dostum.

Alfadanadam

Aslında gidiceksiniz başka bir alfa servisinde söktüreceksiniz varyatörü, bakılacak tamir takımı mı kullanılmış ne yapılmış. Eğer tamir takımı kullanılmış ta yeni varyatör parası alınmışsa vay haline o servisin.

Onur ÖZTÜRK

quote:

Aslında gidiceksiniz başka bir alfa servisinde söktüreceksiniz varyatörü, bakılacak tamir takımı mı kullanılmış ne yapılmış. Eğer tamir takımı kullanılmış ta yeni varyatör parası alınmışsa vay haline o servisin.

Haklısınız fakat benden önceki sahibiyle oradaki bir usta çok yakın arkadaşlar sanırım. Oda aracı güvenerek bıraktığını ve şimdiye kadar hiç problem yaşamadığını söyledi. Rutin olarak götürürmüş, binin, bakın, yapın, verin diye. Bolca servis faturası verdi bana

İçlerinde bazı saçma fiyatlandırmalar olmasa gerçekten güzel.

örnek: Buji değişimi takım halinde 8 adet 230 lira(kablolar falan buna dahil değil)
Polen filtresi : 40TL (Fiat Marea'mız için her filtre değişiminde alırım daha 7.5TL'den fazla ödemedim. Üstünde yazıyor zaten alfa 156 std-marea 1.6 diye.

Buna benzer birçok fahiş fiyatlandırma var.
                                                                                                                           Stile Italiano

Alfadanadam

Bujiler için iyi fiyatmış merak etmeyin bu arada :)

Onur ÖZTÜRK

quote:

Bujiler için iyi fiyatmış merak etmeyin bu arada :)

Normalde ne kadar peki?
                                                                                                                           Stile Italiano

Alfadanadam

Dövizdeki dalgalanma çok etkili. Ben 4 tane küçük olan için 140 lira ödedim mesela :)
Diğer araçlardaki bujiler gibi değildir ama. En az 50.000-60.000 kilometre kullanılır.

Onur ÖZTÜRK

quote:

Dövizdeki dalgalanma çok etkili. Ben 4 tane küçük olan için 140 lira ödedim mesela :)
Diğer araçlardaki bujiler gibi değildir ama. En az 50.000-60.000 kilometre kullanılır.

Marea için 4 tanesini 35 liradan alıyorum. 20-30.000'de bir.

Bunu bilmiyordum bayağı pahalıymış
                                                                                                                           Stile Italiano

tolga_ozhan

TS motorda 8 buji vardır bildiğimiz gibi. 4 tanesi her motorda kullanılan klasik tiptir. Diğer dördü ise daha küçük ebatta ve daha pahalıdır. Kullanıldığı ortamın trafik yoğunluğuna bağlı olarak 100 km'ye kadar kullanılabilir. Sattığım 90 bin deki 156'nın bujileri hiç değişmemişti mesela.
Eski nesil TS motorda yani 164, 75 ve ilk nesil 155'lerde kullanılan TS motorda ki 8 bujide büyük olan tipdir ve 20 binde bir değişmesi gerekir.