Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Varyatör

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BOND

Arkadaşlar ,geçen yıl varyatörün tamir takım setini değiştirmişlerdi,2 aydır da varyatör kronik arızasını tekrarladı,araç yine dizel gibi çalışıyor,tekrardan tamir takımını mı değiştirtmeliyim yoksa varyatörü sıfırlamalımıyım?Yeni varyatör almayı açıkcası istemiyorum

obasar

aslında en güzeli varyatörü komple değiştir, uzun süre kullan...
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ismet

daha iyi bilenler olur mutlaka ama tamir edilen neredeyse tüm varyatörler kısa süre sonra tekrar arızalanıyor. ben komple değiştirtmiştim ve hiçbir sorun yaşamadım.

zaten bu tamir takımı muhabbeti çıkmadan önce de, varyatör tamiri diye bir şey yok, tamir edilenler arıza yapıyor deniyordu..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

agucba

Çetin Bey, keşke yeni başlık açmadan önce "Forumda ara" fonksiyonunu kullansaydınız.

///////////////

Increase

Tamirde edilse bilmem ama yeniside alınsa aslında birşey farketmiyor.
2011 mayısta değiştirdim
2012 ocak araba yine dizel gibi
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

Alper

Hocam valla aracım bu hafta sonu 160.000 km ye geldi hala varyatörümde sorun tok ve orjinal varyatörüm hala üzerindeki :)

147BLACK

E-bay üzerinden geçen sene getirttim sıfır olarak. Bir sene oldu ve ses yok... 3000 deviri geçmeden kullanmaya gayret ediyorum motor ısınana kadar. Böyle devam edersem daha uzun süre korurum varyatörü.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Increase

quote:

Hocam valla aracım bu hafta sonu 160.000 km ye geldi hala varyatörümde sorun tok ve orjinal varyatörüm hala üzerindeki :)

Allah nazarlardan saklasın 160 bin km rekor sizde sanırım. Benim anlamadığım 2005 sonrası alman arbalarındaki o motor sesinin sessizliğimi beni yanılıtıyor yoksa :)
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

ismet

varyatör ömrünü uzatmak için, araç 90 dereceye gelene kadar, 3bin devirin üstüne çıkmamak gerek diye duymuştum. bu tarifeyi uzun süredir uyguluyorum, varyatör değiştikten sonra 6 ay kadar geçti, maşallah tık yok.. tavsiye ederim..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alper

Valla ben aldığım ilk günden beri eski sahibi çok yakın bir arkadaşımdı o da demişti ısınana kadar basma diye.
Şuan 160 binde ve maşallah tık yok :)

ArinFırat

quote:

Tamirde edilse bilmem ama yeniside alınsa aslında birşey farketmiyor.
2011 mayısta değiştirdim
2012 ocak araba yine dizel gibi

bilen bütün ustalar varyatör tamirinin 10 bin km den fazla gitmeyeceğini söylüyor.sıfırı 480 500 TL civarı. ben değiştirmedim,tamirde ettirmedim,varsın sabahları 3-5 saniye dizel gibi çalışsın.nasıl olsa zararı yok

agucba

Motor hararetinin 90 dereceye kadar gelmesinden ziyade, motor yağı gerekli olan çalışma ısısına gelmeden yüksek devirlere çıkmamakta fayda var.

Neticede eğer termostat arızalı ise, gösterge hiç bir zaman 90'a gelmeyecektir ve bu da hiç basılamaması anlamına gelecektir.

T. Spark motorlar nispeten uzun piston yoluna sahip olduğundan, motor yağının daha geç ısınması söz konusudur. Bu konuda özellikle makine mühendisi arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebileceklir.

Mesafe olarak bakılacak olursa. Normal hava şartlarında (ilkbahar, sonbaharı varsayarsak) yola çıkar çıkmaz TEM'de olduğumuz varsayılırsa, yaklaşık 10-15 km bir mesafeyi 2.500-3.000 devri geçmeden kat etmekte fayda vardır.

///////////////

ArinFırat

piyasada 40 50 TL ye satılan tamir kitleri var,yay ve halka bilezikten oluşuyor.. max. 10000 km idare ediyor. increase arkadaşımız madem orj varyatörden hayır görmedin, birde halk işi olanı dene.tamir kiti

dragut

Arkadaşlar benim de arabamda genelde soğuk motordayken çalıştırdığımda 1-2 saniyelik dizel sesi gelmeye başladı. Sıcak motorda veya aracımı her çalıştırdığımda böyle bir şey olmuyor. Eğer bu durum klasik varyatör sorunuysa acaba bu varyatörün ne kadar ömrü kalmıştır? Veya bunun başka bir şey olma ihtimali de var mıdır?

Bilgi:Araç şu an 95 bin km'de.
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

quote:

Arkadaşlar benim de arabamda genelde soğuk motordayken çalıştırdığımda 1-2 saniyelik dizel sesi gelmeye başladı. Sıcak motorda veya aracımı her çalıştırdığımda böyle bir şey olmuyor. Eğer bu durum klasik varyatör sorunuysa acaba bu varyatörün ne kadar ömrü kalmıştır? Veya bunun başka bir şey olma ihtimali de var mıdır?

Bilgi:Araç şu an 95 bin km'de.

Yolun çok başındasınız merak etmeyin. :)
Soğukta 3000 deviri geçmezseniz, yağ değişimi için 10.000 km beklemezseniz aynı hali ile uzun süre gidebilir.

dragut

Teşekkür ederim, bu yanıt bana bayağı moral oldu:) Yakın zamanda başka sorunlar varken üstüne bir de varyatör gelseydi eyvah!

Peki yağ değişimini kaçıncı km'de yapmayı tavsiye edersiniz?
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

Ben genelde 6000-8000 km aralığında değiştiriyorum. Özellikle yağ seviyesinde azalma varsa  daha da azalmasını beklemeden tamamlamak gerekir. Unutmayın ki yağ çubuğundaki işaretler minimum-maksimum göstermek için değil, olması gereken tam dolu miktardan ne kadar eksildiğini anlamanız içindir.

madmax

quote:

Valla ben aldığım ilk günden beri eski sahibi çok yakın bir arkadaşımdı o da demişti ısınana kadar basma diye.
Şuan 160 binde ve maşallah tık yok :)

Aynı şekilde 117 bin oldu hala üzerindeki orijinal varyatör. Benden önce Yiğit Abi'de de değişmemiş. Katılıyorum ısınana kadar. Ben azıcık abartarak ilk çalıştırmada rölanti 1000'e düşmeden asla hareket etmiyorum. Biraz yakıt sarfiyatı artıyor ama ne yapalım herşey alfam için
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)