Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo GT

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

obasar

bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
öncelikle aracımın solunda olan egsozun aynısından sağına da yaptırdım. arka tarafta 4 egsoz ucu çok güzel durdu.
resmini yükleyeceğim.

soruma ve yardıma gelince.
öncelikle maliyetini geçin.... maliyeti dışında düşünün sadece ;

autodelta markasının alfa romeo GT için çıkarttığı bir supercharger var. bunu aracıma taktırsam zararları olur mu? yapılsa sorun çıkartır mı? sizce birebir uyumlu mudur? aynı şekilde aslında chiptuning 'i de mevcut...
düşünceleriniz nelerdir?

linki aşağıda;

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Alper

Aracıma sıfır motor yaparım pistonlarıda forgetlerim diyorsan neden olmasın.
Ama direk turbo ve supercharger uygulaması uygulanmıyor değil yapanlarda var.
Motorun ömrünü kısaltıyor mu ''Evet''
Bunun için diyorum ki bunu göze alıyorsanız pistonları piston kollarını segmanları komple motoru elden geçiririm diyorsanız uygulama sağlıklı olur ama bunu yapana kadar satar 3.2 alırım ona binerim demekte var tabii.
Tercih meselesi.
Kişisel fikrimdir.
Peugeot 106 Turbo + Nos uygulama yapan arkadaşlarımda var bir çok farklı markaya turbo olsun supercharger olsun ama ne kadar kullanabildiler araçlarını sağllıklı şekilde orası meçhul işte uygula biraz tadını al sonra sat yaparsanız olur ama :)

ku2

Bence yapılır..Neden olmasın..!
Adamlar direk uyguluyorlar.. Hem de pistonları, vs.. upgrade etmeden..Sadece remap yapılması gerekiyor.
Maliyet önemli değilse..
Neden olmasın..

3.2 güzel alternatif.. Bazen ben de düşünmüyor değilim :)) 45.000e satılık var..!!
Ama sanki superchargerlı bir 2.0 gayet güzel yürür gibime geliyor.. alt devirlerinde canlı olur.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

obasar

quote:

Bence yapılır..Neden olmasın..!
Adamlar direk uyguluyorlar.. Hem de pistonları, vs.. upgrade etmeden..Sadece remap yapılması gerekiyor.
Maliyet önemli değilse..
Neden olmasın..

3.2 güzel alternatif.. Bazen ben de düşünmüyor değilim :)) 45.000e satılık var..!!
Ama sanki superchargerlı bir 2.0 gayet güzel yürür gibime geliyor.. alt devirlerinde canlı olur.

bence de 220 hp bir 2.0 tadından yenmez.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Levent Yılmazoğlu

Mesajınızı şimdi gördüm. Bende oralarda oturuyorum. Müsait olduğunuz bir gün haber verirseniz, görüşebiliriz. Hem tanışmış oluruz, hemde arabalarla ilgili sohbet ederiz...

obasar

quote:

Mesajınızı şimdi gördüm. Bende oralarda oturuyorum. Müsait olduğunuz bir gün haber verirseniz, görüşebiliriz. Hem tanışmış oluruz, hemde arabalarla ilgili sohbet ederiz...

tabii ki
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

evet, supercharger konusunda yorumlara açığım...
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ku2

Onur montajı çok önemli.. Biliyorum abinin servisi var.. orada yaparsın. Eee. maliyet olarak da sıkıntı yok dedin.. Al uygula derim. Doğrudan montaj olacak şekilde, kit halinde diye biliyorum Autodeltanınkini..
Bence dene :))
TEK olursun :))
--

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login'te 159'u güçlendirmek isteyen birisine Autodelta kitlerini önermiştim. Ancak özellikle bir üyeden (ki kendisi Alfa Romeo konusunda aşmış bir arkadaştır ve eline kimsenin kolay kolay su dökebileceğini sanmıyorum), Autodelta'nın çok da sağlıklı olmadığı konusunda bilgi almıştım. Eğer sağlıklı bir uygulama olsa idi bunun zaten Almanya'da da yaygın olarak satılabileceğini ve uygulanacağın söylemişti. Yanlış hatırlamıyorsam Autodelta Avrupa'da İngiltere/İrlanda haricinde Fransa ve Almanya'da satılıyor. Ancak bu firmaların çok ciddi firmalar olmadığı okudum (doğruluğunu ne yazık ki teyit edemedim). Yunanistan ve İsviçre'yi saymıyorum, çünkü bu ülkeler otomobil ve homologasyon konusunda farklı yollar izlemekteler. Yani İsviçre'li bir modifiye firması, ürünlerini Avrupa'da kolayca satamıyor. Yunanistan ise Avrupa'nın haşarı çocuğu zaten. Avrupa'dan para almak dışında birlikle pek bir ortak notası yoktu.

Konuya gelecek olursak, bildiğim kadar ile Autodelta kitlerini, kit olarak göndermeyip ya montajını kendisi yapıyor ya kendisini temsil eden ithalatçı veya servis tarafından montajını yaptırıyor. Yani GT'nize Autodelta performans kitini bize en yakın olan Yunanistan'da (Atina) veya Güney Kıbrıs'ta (Limassol) uygulatabilirsiniz.

Bu sebeple Autodelta haricinde farklı firmalar veya farklı yollar ile performans artışını sağlamanızı önerebilirim.

///////////////

obasar

quote:

Onur montajı çok önemli.. Biliyorum abinin servisi var.. orada yaparsın. Eee. maliyet olarak da sıkıntı yok dedin.. Al uygula derim. Doğrudan montaj olacak şekilde, kit halinde diye biliyorum Autodeltanınkini..
Bence dene :))
TEK olursun :))

abimle de konuştuk, o da yapalım al bin diyor....
bir anda o da heyecanlandı :)
ama onun da fikri ikinci bir araba al kendine ne istiyorsan diyor çünkü buna supercharger takarsam hergün kullanamazsın diyor.

tabii o motor aşınması daha uzun ömürlü olması vb. için diyor ama bende hemfikirim zaten artık evliyim 4 kapılı bir araç lazım.

ben de öyle yapacağım buna supercharger takacakğım tek merakım kit 'in içinde benzinin bar basınç ayarları için bir şey var mı? çünkü supercharger 'dan sonra bar ayarlarını değiştirmek gerekebilir.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

evet. autodelta ile yazıştım.
adamlar sadece biz montajını yaparız diyorlar.
800 euro teknisyen ücreti + uçuş + konaklama istiyorlar. + tam donanımlı bir atölye....
bu şekilde olursa türkiyede montaj yaparız diyorlar.
aracın üzerinde ayarlama yapacaklarmış. büyük ihtimalle buna göre yazılımı değiştiriyorlar.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Fatihob

Abi SC ile uğraşıcağına turbolayıp hada fazla güç alabilirsin hee çok güçlü geldi şehir içi için dersen ayar tuşları oluo A ve B butonu gibi..A modda 1.5 bar basar B modda 1 bar basar. Yazılımınıda EcuFast Özgün halleder.Zaten turbolanan bi çok arabanın ayarlarını o yapıyor..Ayrıca Autadeltayla konusmuşsunuz onlar montajını yapıyormus falan valla zor iş.Maslak sanayide sizde bilirsiniz aracı turbolata bilceğiniz bir kaç yer var.Eğer aşırı besleme olayına gircekseniz bence turbolayın
..

obasar

doğrudur belki, ancak sonradan supercharge uygulamak, sonradan turbo takmaktan çok daha basit ve sorun çıkartmayacak bir uygulamadır.
bir de benim amacım sanayi de bir şekilde yaptırmak değil, neredeyse orjinal gibi hiç sorun çıkartmayacak bir uygulama yapmak...
zaten turbo takacak olsam direkt abimin ellerinden öper...
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Fatihob

Abi o zaman direk abinin ellerinden öpsün uçan kaçan bi GT görelim
..

obasar

quote:

Abi o zaman direk abinin ellerinden öpsün uçan kaçan bi GT görelim

turbo olmaz wallahi olmaz. cok sorun çıkartır o zaman habire çekici üstünde giden bir gt görürsünüz...
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ku2

Supercharger..sök tak bir olay ..yani en azından bir yere kadar.. Uygulaması turboya göre daha basit..

Autodelta göndermiyormu..? İlla kendi mi montaj yaparım diyor...?
Hayret..!!
Bilmiyordum.

Böyle şey olurmu.. Parasını verir alırım. İstediğim yerde taktırırım. Garanti.vs..ona göre olur..eğer firmanın çekindiği birşeyler varsa..!! Biz takarız diyorlarsa..kendilerine çok güvenmiyorlar diye düşünüyorum. Kendilerini sağlama alma bir anlamda..!!
--

emin

aksine kendilerine güveniyorlardır, olası problemleri  kullanıcı hatası olarak gördükleri için böyle bir adım atıyor olabilirler, vallahi abi hiç kaşınma derim bin güzel güzel sonra GT'nin yanına al bi 500cc lik Gilera tamamdır.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

obasar

quote:

Supercharger..sök tak bir olay ..yani en azından bir yere kadar.. Uygulaması turboya göre daha basit..

Autodelta göndermiyormu..? İlla kendi mi montaj yaparım diyor...?
Hayret..!!
Bilmiyordum.

Böyle şey olurmu.. Parasını verir alırım. İstediğim yerde taktırırım. Garanti.vs..ona göre olur..eğer firmanın çekindiği birşeyler varsa..!! Biz takarız diyorlarsa..kendilerine çok güvenmiyorlar diye düşünüyorum. Kendilerini sağlama alma bir anlamda..!!

bence de, çünkü en sonunda artık garanti önemli değil gönderin dedim. yanıt vermediler. bakacağız artık..
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ATA

Autodeltanın en büyük sıkıntısı bu. Hafif volanlar, torsen difransiyeller, dereceli egzantrikler çok cazip ama uygulamayı illa ki kendileri yapacaklar...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

İlla Autodelta uygulanacaksa Yunanistan veya Güney Kıbrıs'a gidelmesi gerekir.

///////////////

obasar

aracın sol tarafındaki egsoz'un aynısını sağ tarafına da yaptırdım. böylece arkada 4 tane egsoz ucu oldu. resmini çektim yükleyeceğim bence çok güzel oldu.

bir de chiptuning yaptım. +15 hp vermiş olduğu tahmin ediliyor. toplamda 180 hp olduk hayırlısıyla...devir kesiciyi de 7.500 rpm '  e çektim...
yazılım almanyadan geldi...
dyno ' ya çıkmadım henüz.

+ araca yağ basıncı için bir tane gösterge saati ilave ettim.

bir de arka difüzörün altına bir tane çakar lamba taktım. dışarıdan hiçbir şekilde görünmüyor ancak frene bastığıma arkada yere doğru kırmızı ışık çakıyor
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

resimleri işe yetişirken sabah çektim.
özellikle fren disklerini de çektim resimlerini bir türlü ekleyememiştim.

Register or Login" border=0>

Edited by - obasar on 27/04/2012  11:48:12
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

depeche101

Canavar gibi  , duruşu yeter . Chiptuningi nerede yaptırdınız ?

ku2

Güzel...güzel..mmmmm...
--

Gouki

Yok böyle bir güzellik..