Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

You are not allowed to view links. Register or Login

Başarılı ama fiyat çok değil mi ?

Keox

quote:

quote:

bu alfa sizce nasıl benim alfanın modelini yükseltsem mi diye düşünüyorumda:)

Fiyatından dolayı Araştırma yapıldıktan sonra,Jantlar değiştirilip ve spoiler kaldırılıp alınabilir bence ..

bencede :)

sariertan

Araç hakkında bilgisi olan varmı? Fiyetı sebebi ile ve kazasız olması sebebi ile ilgimi çekti.

Alfadanadam

Progression JTS için normal bir fiyat bence. Şahsen pek cazip bulmadım.

sariertan

Bu arac fiyati normal demissiniz piyasasini bilmiyorum. Sahibindende gordugum en uygun rakamdi.  159 Alirken nelere dikkat etmeliyiz. 166 aracimi aratmayacak donanimda olmasini istiyorum .

KAKIRMAN

Ertan Bey, o 159'u takasla alacaktık malum km yüksek çıkmıştı. 180 binlerde felan...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

159 konusunda doğru yönlendirme yapabilecek teknik bilgide değilim doğrusu. Ancak zaman zaman sahibinden'de bakarım, ona istinaden çok çok cazip bir fiyat olduğunu düşünmüyorum dedim.

Anıl

quote:

Haftasonu bu araca bakmaya gittim fiyat uygun diye.

Aracın 10600 TL'lik bir kaza raporu var, saklamıyorlar da zaten. Şasede falan bir sıkıntı yok, ancak içi çok eski ve kondüsyonu iyi değil.

Aklınızda olsun :)

Bir sene olmuştur herhalde, Enriko'da ikinci ellere bakmaya gittiğimde 3 tane GT vardı,biri 1.9 dizeldi temiz duruyordu ama fiyatı fazlaydı,diğer ikisi ezik duruyordu,lastikler bitik,bakımsız,işte o birisi de buydu,jantlarını görünce uzaktan meraklı birisinin zannetmiştim ama gerçekten bakılmamış bir GT çıktı karşıma o zamandan beri hala duruyor demek
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Tolga033

Sizce bayan bu canavarı kullanabilirmi

Anıl

quote:

Sizce bayan bu canavarı kullanabilirmi

Kullananı bilmem ama motorum koli bantlı fotoğrafı işi bitiriyor,birde LPG'yi kim yaptıysa katliam yapmış,emme yolundaki krom borulara Lpg enjektörlerini bağlamış,işin kolayına kaçmış,hem sağlıksız hem de kromları delmiş.

1998 GTV V6 TB

Keox

yok artık ya bu nasıl bir işçilik gerçekten katliam yapmış güzelim 166 ya vallah yazık :(

Gouki

Yazık

obasar

quote:

Yazık

araba bel altı boyalıymış.
zaten bel üstü yok ki
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Keox

quote:

quote:

Yazık

araba bel altı boyalıymış.
zaten bel üstü yok ki

dışı iyi hoşta içine öyle sanki bataklığa saplanmışta temizlenmemiş gibi :)

sariertan

quote:

Ertan Bey, o 159'u takasla alacaktık malum km yüksek çıkmıştı. 180 binlerde felan...

Bende gidip baktım. Temiz ve diri duruyor. Tabi bilgisayara bağlatıp bakma şansım olmadı. İyi oldu bu bilgiyi vermeniz.

quote:

159 konusunda doğru yönlendirme yapabilecek teknik bilgide değilim doğrusu. Ancak zaman zaman sahibinden'de bakarım, ona istinaden çok çok cazip bir fiyat olduğunu düşünmüyorum dedim.

Anlıyorum. Demek takip etmeye devam edeceğiz =)

Yeri burası değil ama aramalarda bulamadığımdan  sorayım. 159 ile ilgili bir başlığımız varmı? Nedir nelere dikkat edilmelidir................ gibi?

Alper

Yorumlarınızı istiyorum arkadaşlar
Geçenlerde tekrar test etme imkanımız olmuştu forumdan arkadaşlarla ama TS gibi hırçın ve etkileyici bir sesi yok , konforlu bir spor araba modunda benim alıştığım TS ile karşılaştırılamaz (teknolojik açıdan aşmış bir otomobil) tabii ki ama değer mi?
Zevk almak için gerçekten de limitlerine çıkmak gerekiyor (fakat istanbul trafiğinde bunu yaşamak çok zor) yoksa diğer marka otomobillerden pek bir sürüş farkı varmış gibi gelmedi bana bunun içinde sizlere bir danışmak istedim...
Aradaki 50 bin TL ye yakın farka değer mi?

Edited by - alpermusa on 25/04/2012  16:48:01

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Sürüşü güzel ama değer mi
Geçenlerde tekrar test etme imkanımız olmuştu forumdan arkadaşlarla ama TS gibi hırçın ve etkileyici bir sesi yok , konforlu bir spor araba modunda benim alıştığım TS ile karşılaştırılamaz (teknolojik açıdan aşmış bir otomobil) tabii ki ama değer mi?
Zevk almak için gerçekten de limitlerine çıkmak gerekiyor (fakat istanbul trafiğinde bunu yaşamak çok zor) yoksa diğer marka otomobillerden pek bir sürüş farkı varmış gibi gelmedi bana bunun içinde sizlere bir danışmak istedim...

Edited by - alpermusa on 25/04/2012  16:39:11

Bu sorunun cevabı doktorumuz Murat beyde bence.

07 DH 800

tugrul

quote:

Ben arka koltuğa oturunca sığmadım, kafam tavana değdi dizlerim ön koltuğa dayandı, gidişinde de çok ekstra birşey hissetmedim zaten motorda ses yok, ses olmayınca zevk yok, ben beğenmedim ama güzel bir aile arabası
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

master

Biri beni dövsün

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Sportivo

Valla ben 1.75 TBI için yorum da bulunamayacağım ama 1.4 multiairi test ettiğimde 1.6 TS'deki motor sesinden eser olmadığını gözlemlemiştim. Ama 1.75 TBi farklıdır diye düşünüyordum ama sizden bu yorumu duymak şaşırttı. Jülyet beni aman aman etkilemedi, iki sebepten birisi motor sesi, diğeri de 156'nın iç göstergeler, dashboard kırmızı aydınlatmasının kışkırtıcılığı Jülyet'te yok. Bunlar da zaten sürüş zevkinin %80'i bence.

Jülyet bence hiç Alfa Romeo kullanmamışlar için mükemmel bir araba, Alfa Romeo'yu bilenlere bir eksiklik hissettiren bir araç.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alfadanadam

quote:

Valla ben 1.75 TBI için yorum da bulunamayacağım ama 1.4 multiairi test ettiğimde 1.6 TS'deki motor sesinden eser olmadığını gözlemlemiştim. Ama 1.75 TBi farklıdır diye düşünüyordum ama sizden bu yorumu duymak şaşırttı. Jülyet beni aman aman etkilemedi, iki sebepten birisi motor sesi, diğeri de 156'nın iç göstergeler, dashboard kırmızı aydınlatmasının kışkırtıcılığı Jülyet'te yok. Bunlar da zaten sürüş zevkinin %80'i bence.

Jülyet bence hiç Alfa Romeo kullanmamışlar için mükemmel bir araba, Alfa Romeo'yu bilenlere bir eksiklik hissettiren bir araç.

Test şartlarında kullansaydınız eminim ki farklı düşünürdünüz. Olimpiyat stadında farklı şartlarda test etme imkanı bulduktan sonra Giulietta hakkında fikirlerim fazlasıyla değişmişti benim. Potansiyeli çok çok yüksek bir araç, ki ben 1.4 TB kullanmıştım.

Alper

Bülent abi ben Olimpiyat stadındayken çok fazla kullandım QV yi ki hatta süreli yarış bile yaptık aramızda Volkan abiyle hatta hiç atmadıysak 15 tur falan attık beraber düz ters :)
Ama işte diyorum yaa trafikte bu araç ne verebilir ''Hiç'' aracın sürüş dinamiği limitleri aşmaya yakınken heyecan veriyor yoksa tık yok ne egzoz ne başka birşey :(
Adrenalin aramak bir heyecan patlaması yaşamak için trafiğe kapalı alan aramak lazım ama TS öyle değil hele Selespeed :) city modda 60 la 5 viteste giderken gaza yüklen direk 2 ye alıyor ve kendi kendine ara gaz veriyor :) mükemmel bir his , yok böyle bir olay.
Hele ki 4000 den sonra redline a kadar süper bir adrenalin salgılatıyor 0 dan 200 e kadar süper bir zevk katıyor sürüşe ama QV de bu his yok.

Anıl

quote:

Biri beni dövsün

Bunu çok beğendiysen ya da Çeşmedekini 15bin'e kaçırdın diye bunu söylediysen tabi dövebiliriz:) Bu araç Kayseri mi,Ankara'nın bir ilçesinde mi neydi,4-5 ay önce,satılıktı,18bin TL'ye,eski sahibide anlamıyordu ama oynamamıştı,bu sahibide apaçiymiş,Allah rahmet eylesin diyelim...

Edited by - Anıl on 25/04/2012  23:02:33

1998 GTV V6 TB

Gouki

quote:

Biri beni dövsün

Bu GTV'nin motoruna 13 milyar harcanmasının sebebi yağ pompasının motora kaynak ile tutturulması sonucu yatak sarması.

emin

quote:

abi aradaki farka, birkaç tadında işlem yapacaksan illa ki değer ama elindekini çıkarmaya değer mi tartışılır.
ben de mitoyu satıp bunu alamam, derdim motor şu aralar, ducatiyi alıp italyada piste çıkmak.
ama QV denince Okan abi aracına yapacağının maksimumunu yaptı, hem de olabileceğinin en iyisini, Supersprintleri hoş bir ses veriyor, bence o araç test ettiğimiz araçtan dağlar kadar farklıdır. Uzun zamandır mitoyu pek kaşımıyordum =) Aracımdan memnunum o kadar söyleyeyim. Değer miii değmez mi bütçeye göre kişiye göre duruma göre değişir.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695