Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gaz Yememe Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Keox

quote:

Otostartla yaptıgım görüşmelerde ruhsat fotokopiniz ile sensörü gönderiniz ölçelim ,dediler.burdan moderatörüme saygılarımı sunuyorum...

bu otostart bakıyordum parça fiyatları çok ucuz güvenilirmi sizce bir iki parça almayı düşünüyorumda kararsız kaldım :S

Keox

bu gaz yeme sorunu bende de var gösterdim bana lambda ile değil debimetre ölmüş o yüzden dediler. ve %10 daha fazla yakıt yakarsın dediler.

dnr1

Otostarttan lambda ve debimetre almıştım..ürünün arkasında durdular..ikisininde ücretini geri iade ettiler..güvenilir şirket..çok ilgililer
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

dragut

arkadaşlar benim araçta pompa arızalı. araç bazen çok geç çalışıyor. çalıştıktan sonra sorun olmuyor gibi. ama geçen gün benzinde iken çevre yolunda performans denemesi yaptım. araç 5. viteste 150'yi geçemedi! önceden 3. viteste 150'ye kadar çıkabiliyordum. bu durumun sebebi arızalı benzin pompası olabilir mi? yoksa debimetre, lambda sensörü ile mi alakalı sizce?
"Alfa sevgisi"

hiktor

Merhaba,
Pompa arızası benim bildiğim biraz daha farklı olur. Benzin pompası bir motordur. Genelde bobinlere bir şey olmaz, kontaklardaki kömürler veya kontaklar biter. Bu durumda benzin motoru ya hiç çalışmaz yada motora yapılacak küçük bir darbe ile kontakların iletimi sağlanarak çalışmasına devam eder. Fakat kontak kapnınca benzin motorunun kontakları aşınmış tarafta mı sağlam tarafta mı kalacağı şansa kamış. Aşınmış tarafta ise yine darbe ile belki devreye girebilir. Ayrıca benzin motorunun ucunda da küçük bilyeler vardır ki bazen burdaki partiküller de motorun sıkışmasını ve dinmememsini sağlar.
Benzin motoru çalışmaz ise aracın motoru ebediyen çalışmaz. Motor zor çalışıyor ise bu benzin motorundan değildir. Sanırım başka şeyler var. Zor çalıştığı zaman immobiliser ışığına bakın. Belkide ondandır. Daha önce başıma geldiğinden tecrübeliyim. Enjeksiyon sistemi hatta röleleri bile tesisatla beraber değiştirdim fakat immobiliser ışığını görmediğimden motoru çalıştırırken bayağı zorlanıyordum. Onun da çözümü basit. Cevaba göre yanıt veririm...
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

dragut

quote:

Merhaba,
Pompa arızası benim bildiğim biraz daha farklı olur. Benzin pompası bir motordur. Genelde bobinlere bir şey olmaz, kontaklardaki kömürler veya kontaklar biter. Bu durumda benzin motoru ya hiç çalışmaz yada motora yapılacak küçük bir darbe ile kontakların iletimi sağlanarak çalışmasına devam eder. Fakat kontak kapnınca benzin motorunun kontakları aşınmış tarafta mı sağlam tarafta mı kalacağı şansa kamış. Aşınmış tarafta ise yine darbe ile belki devreye girebilir. Ayrıca benzin motorunun ucunda da küçük bilyeler vardır ki bazen burdaki partiküller de motorun sıkışmasını ve dinmememsini sağlar.
Benzin motoru çalışmaz ise aracın motoru ebediyen çalışmaz. Motor zor çalışıyor ise bu benzin motorundan değildir. Sanırım başka şeyler var. Zor çalıştığı zaman immobiliser ışığına bakın. Belkide ondandır. Daha önce başıma geldiğinden tecrübeliyim. Enjeksiyon sistemi hatta röleleri bile tesisatla beraber değiştirdim fakat immobiliser ışığını görmediğimden motoru çalıştırırken bayağı zorlanıyordum. Onun da çözümü basit. Cevaba göre yanıt veririm...

merhaba

tek parça halinde (bobin şeklinde) 5 bar benzin pompası aldım fakat uyum sağlamadı. önceden çalışmada sorun çıkarmıyordu ama şimdi bazen 4. marşta çalışıyor. daha önce pompa muhtemelen az benzinle çalıştığı için bozuldu. şimdi hem aynı sorun var, hem de araç benzinde iken maksimum 150 sürat yapıyor.

bu arada immobilizer ışığı hiç yanmadı şimdiye kadar. konu daha önce farklı bir şekilde açıldığında bazı arkadaşlar benzin filtresi dedi, bazısı ateşleme bobinleri olabilir dedi.
"Alfa sevgisi"

fevkalbeser12

Ben bugün değiştirdim debimetreyi en uygun fiyat You are not allowed to view links. Register or Login daydı. 180 lira idi ama ben bosch servisinde taktirdim aynı parçayı 230 liraya bi kaç ufak tefek şeyi daha vardı hepsi 230 liraya oldu ama parça gayet kendi kendine değiştirelebilecek parça alıcak olan arkadaşlara otostarttan almalarını tavsiye ederim benimde gaz yememe sorunum şimdilik ortadan kalktı 40 km kadar kullandım aracı.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Keox

quote:

Ben bugün değiştirdim debimetreyi en uygun fiyat You are not allowed to view links. Register or Login daydı. 180 lira idi ama ben bosch servisinde taktirdim aynı parçayı 230 liraya bi kaç ufak tefek şeyi daha vardı hepsi 230 liraya oldu ama parça gayet kendi kendine değiştirelebilecek parça alıcak olan arkadaşlara otostarttan almalarını tavsiye ederim benimde gaz yememe sorunum şimdilik ortadan kalktı 40 km kadar kullandım aracı.

keşke benim debimetrede 230 olsaydı keşke:D
680 tl şuan :D neden bu kadar fazla ya :)

fevkalbeser12

Ciddi misin niye bu kadar fazla ya? Hemde 1.6 arabaya, sanırım benim bilmediğim birşey var burda:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Keox

quote:

Ciddi misin niye bu kadar fazla ya? Hemde 1.6 arabaya, sanırım benim bilmediğim birşey var burda:)

98 model olması parçasının zor bulunması en büyük etken ama bende anlamıyorum 2,0 motorların 250tl civarı 1,6 680 oda ucuza bulursan sıfır olarak yurt dışından getirtirsen 500tl ye kadar düşüyor çıkmasını sordum 300 -350 arası değişiyor :)

dün egzosçudaydım :d ben egzosun miladı bitmiş zırlama yapıyor değiştiriyim dedim internette baktığımda 295TL
katalogta ise 2,0 vardı sadece oda 240 tl egzosçu abimiz 190 tl takarım dedi sana :d bende tamam dedim
abi hemen siparişini ver dedim :d 100 tl oynuyor arada hayatta kaçırmam :D

murat

Siz siz olun orjinal egsozdan şaşmamaya bakın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Keox

quote:

Siz siz olun orjinal egsozdan şaşmamaya bakın

ben kesinlikle orjinal olmasını istedim aksi taktirte  sipariş verme dedim ustaya bakalım ne çıkcak kaşıma :d

kemalkml

quote:

quote:

98 model olması parçasının zor bulunması en büyük etken ama bende anlamıyorum 2,0 motorların 250tl civarı 1,6 680 oda ucuza bulursan sıfır olarak yurt dışından getirtirsen 500tl ye kadar düşüyor çıkmasını sordum 300 -350 arası değişiyor :)

dün egzosçudaydım :d ben egzosun miladı bitmiş zırlama yapıyor değiştiriyim dedim internette baktığımda 295TL
katalogta ise 2,0 vardı sadece oda 240 tl egzosçu abimiz 190 tl takarım dedi sana :d bende tamam dedim

benim debimetreyi 148 tl dediler :) bosch marka .

kemalkml

quote:

quote:

benim debimetreyi 148 tl dediler :) bosch marka .

Keox

banada 600 dediler :D:D

dragut

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. aracım benzinde veya lpg'de hız denemesi yaptığımda 140-150'yi geçmiyor! Gaza sonuna kadar bastığım halde ve bu şekilde en az 20 saniye kaldığım halde maalesef son hız 150. Ayrıca yavaşlayıp vitesi 2'ye düşürdüğümde de araç çoğunlukla gaz yemeyip boğulur gibi oluyor. Vitesi bu durumda 1'e alıyorum. bu durumların neye delalet olduğunu merak ediyorum.
Not:Aracımın benzin pompasında sorun var. Soğuk motorda geç çalışıyor.
"Alfa sevgisi"

alfistahakan

Kardeş benzin pompasında sorun olduğuna eminmisin..?Bar ölçümü yaapıldımı?Sübaplarda da sorun olabilir..
Hakan
Forever Alfa

cem_dogan

deyiştirmeden önce sorun yoksa pompadan olabilir.pomayı deyiştirdim ama cıkanın aynısı oldugu için sorun yaşamadım.araştırmama göre benim aracta 3-6 bar yazıyor(a.c  delco marka bu bazı amarikan arabalarındada kullanılmış)tam olarak emin deyilim ama 3 le 6 arası sanırım şürüşte oynuyor.bildigim bir konuda rolanti de 3 barın altında oldugu
alfa sevgisi

alfistahakan

quote:

Kardeş benzin pompasında sorun olduğuna eminmisin..?Bar ölçümü yaapıldımı?Sübaplarda da sorun olabilir..

Ek olarak kompresyon ölçümüde tavsiye ediyorum..
Hakan
Forever Alfa

dragut

quote:

Hocam pompada sorun var. Önceki pompanın devirdaim delikleri şimdikinden farklı yerlerde. Ama anlattığım durum pompayla mı alakalı; yoksa debimetre, lambda sensörü ile mi alakalı bilemiyorum. Belki de bunlarla hiç alakası olmayan şeylerdir dediğin gibi.
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

LPG devrede iken benzin pompasının da debimetrenin de lambdanın da bir fonksiyonu yoktur. LPG ile ilgili güç durumu tamamen kendi arızasıdır. Ancak, aracınızda saydığınız parçalardan bir ya da fazlası arızalı ise lpg setup'ı problemli benzin ayarlarına göre yapılmıştır.
LPG'li araçlarda birinci kural araç benzinli halinde problemsiz olacak. Çünkü tüm lpg ayarı benzindeki haline göre yapılır. Devamında lpg kendi haritası üzerinden çalışır ve diğer parametreleri bilmez. Hatta şöyle ifade edeyim, LPG sisteminde bir değişiklik ya da arıza olmadığı sürece bir ayara ihtiyaç duymaz.
Ancak, yaz-kış lpg gaz içeriklerinde yapılan değişkliklerden ötürü değişen performansa göre siz tekrar ayarlatma ihtiyacı duyabilirsiniz, anzak elzem değildir.

cem_dogan

lpg gi farketmemişim.dip gaz yaptım demişsin o an da benzine gectimi
alfa sevgisi

dragut

quote:

lpg gi farketmemişim.dip gaz yaptım demişsin o an da benzine gectimi

hayır, lpg bitmeden benzine geçmiyor. dip yapsan da...
"Alfa sevgisi"

sariertan

Benim aracımda en son debimetre bozuldu yenisi ile değiştirdim. Benzin ile çalışıyor ve 3 sn ye sonra duruyordu. Aç kapa yapa yapa biraz ısındıktan sonra lpg ye geçiyor ve öyle çalışmaya devam ediyordu. Fakat ne hikmetse lpg de ikende araba rolantisi bozuk ve devirlerde salaklık yapıyordu. Debimetre kablosunu sökünce çok iyi çalışıyordu. Sonra debimetreyi değiştirdim. Şimdi benzindede lpg dede çok iyi durumda. Ama debimetrenin lpg de işe yaramadığını bilseydim belkide değiştirmek için acele etmezdim. Kabloyu söker yoluma devam ederdim. Gerçekten lpg li sistemde debimetrenin bilgisine ihtiyaç duymuyormu araç? Eğer duymuyor ise neden debimetre yanlış ölçüm yaparken lpg de salaklaşıyordu araç?

Alfadanadam

Hayır ihtiyaç duymaz. Ama aracın normal halinde anormallik varsa lpg ayarında sıkıntı olur zaten. LPG emme manifolduna takılan kendi MAP sensörüne bakar. Oradaki basınca göre kendi regülatöründe gaz basıncını üretir ve sisteme gönderir. Lpg ayarı yapılırken lpg sistemi benzindeki çalışma bilgilerini kendine kopyalar.
Bunlar enjektör açma-kapama zamanları ve süreleri, silindirlerin emme zamanlamaları gibi.