Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gaz Yememe Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AnilAlkan

Bu gaz yememe sorunu benim aracımda aracı soğuk iken çalıştırdığım ilk 1-2 dakika içerisinde, araç henüz benzinle çalıştığı sırada oluyor. Gaza bastığınızda motor boğuluyor ve stop etme noktasına geliyor. yaklasık 1 dakika içerisinde bu boğulma yok oluyor. Yine motor biraz ısınana kadar da hafif bir tutukluk hissediyorum çekide. Sonra tamamen açılıyor..
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

sariertan

Benim debimetre iflas etmeden önceki belirti ile aynı. Debimetrenin fişini çıkartıp çalıştırırmısın aracını.

A.S.GÜMÜŞ

Bende gaz yememe sorunu yok ama egzoz dan kötü koku geliyor, araba ısınana ya da lpg ye geçene kadar da devam ediyor. Sebebi, devamlı lpg de kullanıma yani arabanın bünyesinin lpg ye adapte olmuş olmasına bağlayıp geçiştiriyorum. Ama gerçekte böyle mi ? lambda da yeni değişti

07 DH 800

Alfadanadam

quote:

Bende gaz yememe sorunu yok ama egzoz dan kötü koku geliyor, araba ısınana ya da lpg ye geçene kadar da devam ediyor. Sebebi, devamlı lpg de kullanıma yani arabanın bünyesinin lpg ye adapte olmuş olmasına bağlayıp geçiştiriyorum. Ama gerçekte böyle mi ? lambda da yeni değişti

Tahminen gaza geçene kadar zengin çalışıyor aracınız. Bu durumda lpg ayarınızın da bir miktar fakir olduğunu düşünüyorum. Bu fakir karışımı benzin kendince düzeltip benzin miktarlarını arttırıyor.

A.S.GÜMÜŞ

Lpg ayarı ve bakımı yaptırmam lazım zaten, zengin  çalışma içinde bir ara Turgay ustaya uğrayayım teşekkür ederim

07 DH 800

Alfadanadam

Zengin çalışması arabanın kusuru değil muhtemelen ama :) LPG fakir olunca arabanızın beyni tersi yönde durumu telafi etmeye çalışıyor kendince.

n/a

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 hafta önce 2008 model 147 1.6 ts dist. 120 hp aldım. Arabanın ağır bakımı yapıldı ama bu bahsettiğiniz sorun bende de var. Arabada isteksizlik sürekli devam ediyor en çokta soğuk olduğu zaman. Lpg de kullandığımda ise iyice artıyor. Yazılanlardan büyük bir ihtimalle debimetre olduğunu düşünüyorum ama bozulmasına sebep ne olabilir? Daha 40.000 km de debimetre bozulur mu? Yardımınızı rica ediyorum.
Bu arada çevremin çok fazla engel olmasına karşın inat ettim ve gidip bu arabayı aldım ve çok memnunum. Gidip 0 bir fiat ya da reno da alabilirdim ama herhangi bir virajda maliyeti bana çok çok daha fazla olabileceğini düşündüğüm için almadım. İyiki de almamışım çünkü insan herzaman aşık olamıyor :) Hele ki benim gibi 35 yaşında ve çok fazla marka deneyimi olan biri için bu böyle.

Keox

quote:

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 hafta önce 2008 model 147 1.6 ts dist. 120 hp aldım. Arabanın ağır bakımı yapıldı ama bu bahsettiğiniz sorun bende de var. Arabada isteksizlik sürekli devam ediyor en çokta soğuk olduğu zaman. Lpg de kullandığımda ise iyice artıyor. Yazılanlardan büyük bir ihtimalle debimetre olduğunu düşünüyorum ama bozulmasına sebep ne olabilir? Daha 40.000 km de debimetre bozulur mu? Yardımınızı rica ediyorum.
Bu arada çevremin çok fazla engel olmasına karşın inat ettim ve gidip bu arabayı aldım ve çok memnunum. Gidip 0 bir fiat ya da reno da alabilirdim ama herhangi bir virajda maliyeti bana çok çok daha fazla olabileceğini düşündüğüm için almadım. İyiki de almamışım çünkü insan herzaman aşık olamıyor :) Hele ki benim gibi 35 yaşında ve çok fazla marka deneyimi olan biri için bu böyle.

hava akış metre o kadar çabuk bozulmaz ama yanlış bilmiyorsam aşırı zorlama debimetrenin ömürünü yiyor ama benim gibi aldıktan 2 hafta sonra bozulursa şans demekten başka bişiy değil ki sizin debimetreleriniz ucuz 250 civarı sanırım  ben 1 debimetreye 700 tl verdim :)

peki kelebeğide resetlemeyi denedinizmi?

dnr1

Soguk motorda adaptasyonunuz bozuk ise,lambda devreye girene kadar yaklaşık 1 dk gaz yemez, isteksiz davranır,nazlanır..lambda bu saglıksız yakışı tolere ettıgı için 1 dk sonra araç rahatlar..bunun için reset işlemini uygulayın..ertesi gün soguk motordaki gaz yiyişin ve performansın tadını çıkarırsınız.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

dnr1

Soguk motorda adaptasyonunuz bozuk ise,lambda devreye girene kadar yaklaşık 1 dk gaz yemez, isteksiz davranır,nazlanır..lambda bu saglıksız yakışı tolere ettıgı için 1 dk sonra araç rahatlar..bunun için reset işlemini uygulayın..ertesi gün soguk motordaki gaz yiyişin ve performansın tadını çıkarırsınız.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Uurmayuk

Merhaba,

2009 model 159 1.9 JTD aracımın geçen hafta krank kasnağı dağılmış. Direksiyonum dönmüyordu. Kasnağın plastik parçalarıda triger kayışının arasına gitmiş ve triger kayışı su pompası değişti. Stabil çalışmayan motor ve direksiyonum tamir sonrası düzeldi. Fakat şimdi de aracımda gaza bastığımda (sonuna kadar) arabanın gazı yemeye başlaması yaklaşık 3-4 saniye sürüyor. Fakat ilk kalkışta oluyor ve kalkıştan sonra her şey normale dönüyor. Hafta sonu 2000 km yol yaptım otobanda 230 km/h kadar çıktım bir sorun yok. Ama ilk kalkışta inanın şahin bile daha hızlı. Sizce problem ne olabilir?

Not: Aracın çalışmasında stabil olmayan bir durum gözlenmemiş veya göstergelerinde hiçbir hata uyarısı bulunmamaktadır.

dodogitar

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba,

2009 model 159 1.9 JTD aracımın geçen hafta krank kasnağı dağılmış. Direksiyonum dönmüyordu. Kasnağın plastik parçalarıda triger kayışının arasına gitmiş ve triger kayışı su pompası değişti. Stabil çalışmayan motor ve direksiyonum tamir sonrası düzeldi. Fakat şimdi de aracımda gaza bastığımda (sonuna kadar) arabanın gazı yemeye başlaması yaklaşık 3-4 saniye sürüyor. Fakat ilk kalkışta oluyor ve kalkıştan sonra her şey normale dönüyor. Hafta sonu 2000 km yol yaptım otobanda 230 km/h kadar çıktım bir sorun yok. Ama ilk kalkışta inanın şahin bile daha hızlı. Sizce problem ne olabilir?

Not: Aracın çalışmasında stabil olmayan bir durum gözlenmemiş veya göstergelerinde hiçbir hata uyarısı bulunmamaktadır.

sente ayarını kontrol ettirdinmi ? düşük viteslerde 3000 deviri geçtiğinde araba bağırıp gitmiyor gibimi ?

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Uurmayuk

Aracımın bahsettiğim problemlerin tamiratını Maslak Oto Sanayide Alfa Teknikten Erkan usta yaptı. Sente ayarını yaptığını teslim ederken söyledi. Sente ayarı ne olduğu hakkında bilgimde yok aslında, şuan araştırıyorum. Ama kalkış harici bir sıkıntı yok. Sanırım debriyaj balatasından şüphelendiniz ama aracımda yüksek veya düşük devirlerde bir kaçırma problemi yok.

hiktor

Aracımın bahsettiğim problemlerin tamiratını Maslak Oto Sanayide Alfa Teknikten Erkan usta yaptı. Sente ayarını yaptığını teslim ederken söyledi. Sente ayarı ne olduğu hakkında bilgimde yok aslında, şuan araştırıyorum. Ama kalkış harici bir sıkıntı yok. Sanırım debriyaj balatasından şüphelendiniz ama aracımda yüksek veya düşük devirlerde bir kaçırma problemi yok.

Selam, Sente ayarından olduğu kanısında değilim. Sente ayarındaki bozukluk tüm devirlerde kendini gösterir. Üstelik kısa sürede daha büyük sorunlara yol açar. Hele hele 200 gibi hızlara bu şekilde çıkıp sağlam motorla arabadan inmek imkansız. EGR valf gibi duruyor problem.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

Uurmayuk

Selam, Sente ayarından olduğu kanısında değilim. Sente ayarındaki bozukluk tüm devirlerde kendini gösterir. Üstelik kısa sürede daha büyük sorunlara yol açar. Hele hele 200 gibi hızlara bu şekilde çıkıp sağlam motorla arabadan inmek imkansız. EGR valf gibi duruyor problem.

Yardımınız için teşekkür ederim.
Sanırım dediğiniz gibi egr valfimle alakalı bir sıkıntım var.
İptal edilmesi yada edilmemesi gibi sonuçlarını araştırıyorum şuan :)

Uurmayuk

Tekrar Merhabalar,

Daha önce yazdığım aracımın ilk kalkışta gaz yemesi  3 4 saniye aldığından bahsetmiştim.
Cuma akşamı seyir halinde iken aracım birden turbo kapattı düz yolda 60 km/sa üzerine çıkamaz hale geldim.
Hemen arabamızı servise götürdük partikül filtremizin yüzde 60 üzerinde tıkalı olduğunu söyledi ustamız. Egr valfimizi sökmeden kontrol ettiğinde bir problem gözlemlemediğini söyledi.
Bostancı oto Sanayi'de Alper otomotivde partikül  filtremizi değiştirdik.
Aracımızın gitmeme problemi çözüldü, fakat arızanın ilk başlangıcı olan ilk kalkışlarımızda gazı yememe problemi devam ediyor. Aracın gazı alması ilk kalkışta geç oluyor kalkış yaptıktan sonra problemsiz 230 km/sa hıza bile çıkabiliyorum.
Manifold ve egr valfini söküp kontrol etmeyi düşünüyoruz.
Sizce problem ne olabilir?