Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni GOLF nasıl buldunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login
transporter'ın iç dizaynının nasıl olacağı belli olmuş :))
Bu çok iyiydi :)

LUCI0

Hiçbir Golfü tasarım olarak beğenmesem de her modelde teknolojiyi ve kaliteyi bir adım ileriye taşıdıkları bir gerçek.Bunun tek istisnası sanıyorum 5 serisidir.Bu seri ise en beğendiğim Golftür :)

Bizler araçlarımıza daha duygusal, daha görsel yaklaştığımız için bizlere hitap etmiyorlar ama mantıklı tercih yapanlar için çok önemli bir araçtır Golf...

asklepios

haber doğruysa(ki galiba doğru), VW maliyet azaltma konusunda işin b.kunu çıkardı...

122 hp altı motorlarda bağımsız süspansiyon yerine daha az maliyetli olan torsiyon çubuklu süspansiyon sistemini kullanacakmış...bu maliyet farkını da müşteriye yansıtacakmış...DOĞUŞ daha pahalıya satar,o ayrı...

You are not allowed to view links. Register or Login

linkteki konuyu okursanız,akıllara zarar fanatiklerin varlığını keşfedebilir,eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz ;D

sizlerin de fikrini merak ediyorum arkadaşlar

agucba

Fiat grubununu savunmak veya yüceltmekten ziyade kendimi bir Alfa Romeo sever olarak tanımlarım. Zaman zaman Alfa Romeo'yu sevme konusunu biraz ileri götürerek savunma durumuna geçtiğim de olmuştur.

VW Group başarılı modeller üretiyor. Daha doğru alt yapılarını başarılı geliştirerek bunu bir çok marka altında çok geniş sayıda üretip bir çok kişiye ulaştırmasını bilmekte. Bunu yaparken de başarılı bir pazarlama ve satış becerisi göstermekte. Zaten öyle olmasa belli başlı modellerinin bu kadar yüksek sayıda üretilip satılmasını sağlayamazdı.

Ancak her ne kadar teknik, pazarlama ve satış konusunda başarılı olsa da yaptığı bariz hataları var. Soğuk sebebi ile motor bloğu çatlayan 1,2 litrelik motorlar, arızalanan ve maliyeti çok yüksek olan DSG, zincir tahrikli motorların tamamen çöp olması, arıza yapan dizel motorlarının arıza sebebini çözememeleri gibi. Ancak bunların hiç biri çok fazla gün yüzüne çıkartılmadığı gibi VW, bunlarda hatalı bir mühendislik yaptığını kabul etmedi, arızaların tamiri esnasında hiç bir şekilde müşterilerine yardımcı olmadı ve indirimler yapmadı, düzeltme yoluna gitmedi. Yanlış hatırlamıyorsam zincir tahrikli sistemlerinde hata yaptıklarını kabul ettiler ve Almanya'daki dergilerle bu konuda toplantı bile yaptılar.

Gelelim güncel konuya. Bağımsız süspansiyondan daha basit diye tabir edebileceğimiz bir süspansiyon sistemine geçecek olmasının geriye atılmış bir adım olarak algılanabilir ancak VW'nin çok da büyük bir adım atacağını sanmıyorum. Bu VW'nin daha önce de yaptığı bir şey. VW'nin Polo, Seat, Toledo, Golf, A3 gibi modellerde kullandığı 1,6 litrelik motorda da aslında böyle bir yol izledi. O motor sanırım temeli 80'lerde atılan ve daha sonra 2000'li yıllarda 90'ların teknolojisi ile satılan bir motor. Diyebilirsiniz ki bizlerin kullandığı T. Spark motorların temeli 50'li yıllara dayanıyor ve 2009'a kadar 147'de hizmet etmeye devam etti. Ancak ne olursa olsun, o motor 2005 yılında bile Autobild gibi bir dergi tarafından dünyadaki en başarılı dört silindirli motorlardan biri olarak tanımlanıyordu.

VW, her ne kadar 122 BG'lik motor seçenekleri altında maliyeti daha az olan farklı bir süspansiyon sistemi kullanacağı belirtse de (donanım haberdeki yazışmalara istianden yazıyorum, yabancı yayınlarda bu konuyu henüz okumadım, araştırmadım), güvensiz bir sistem kullanacağını düşünmüyorum.

Ancak yine de VW ne yaparsa yapsın, en iyisi odur düşüncesinin kırılabileceğini düşünmüyorum. Yine sıra olacaktır, yine boş bir model için aynı fiyata farklı bir markanın dolu modeline tercih edilecektir. Çünkü bazı inanışları yıkmak gerçekten zor. Bunun için uzun yıllar, planlı olarak çalışmak gerekir ülke olarak bunun örneğini Türkiyemiz'de yaşıyoruz.

Umarım yazdıklarım çok karışık gelmemiştir. Mümkün olduğu kadar açık olmaya, düzgün yazmaya çalıştım.

///////////////

Lbe

Maliyet azaltma deyince, babamın eskiden passat 6 aracı vardı.Trendline değil Comfortline olmasına rağmen, sadece ön kapılarda hoparlörler vardı :)

komanowa

Bir abimiz de geçen sene polo almıştı , yeni polo ilk çıktığında ön- arka disk yazıyordu teknik bilgilerinde . Ama arkalar kampana geldi, Vw sessiz sedasız bir sonraki seri de arka diskleri iptal etmiş.
Tabi sadece Vw de olmuyor iptaller, Fiat yeni punto larda koltuk yanı hava yastıkları artık yok.Yeni gelecek olan Panda nın donanımlarında da yok sanırım. O yüzden yeni panda çarpışma testinde 4 yıldız da kaldı.
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

TRUPHASE

transporter ın sağ tarafında hava yastığı yok :)
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]