Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kapı Ses İzolasyonu ve Davlumbaz + Pütür

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Merhaba arkadaşlar benim 2 adet otomobilim var bilirsiniz ikisi de sessiz sayılır ama yine de neden daha sessiz olmasın.
Forumlarda yazılanların hepsini okudum tüm başlık altında yazılanları ama sorular oluştu kafamda hep.
İlk olarak Alfa Romeo 2.0 Selespeed aracımda bayramdan sonra uygulamaya geçmeyi düşünüyorum onda başarılı olursam da Volvo S40 2.0T aracımda uygulayacağım.
1 aya yakındır araştırıyorum fakat kafam karıştı biraz ne yalan söyleyeyim.
Mesela benim otomobillerim de halı altında zaten bir uygulamaya gidilmiş ziftli kağıtla kaplanmış üstünde de oldukça kalın bir izolasyon kaplama var onun üzerinde de halı var zaten.
Serviste söktürüp temizletmiştim komple altını falan sonuçta 10 yaşında bir araç Alfa Romeo tüm bunlar sökülüp yeni ziftli alüminyum folyo gibi olan kaplama yapıldı onun üzerine de keçe gibi bir şey yayıldı oldukça kalındı ama onun üzerine de halı yayıldı ve her şey tekrar monte edildi.
Ama kapılara ve tavana bir şey uygulamadım
Zaten amacım kapı şuan için çünkü trim sesleri geliyor kapıdan arada sürekli değil ama tümseklerde falan kapılar ses yapıyor özellikle parke taşlı yolda.
Ben şimdi hangi malzemeleri hangi sırayla uygulamalıyım ve tabii ortalama fiyatları ne kadardır ve ne kadarlık bir ürün almalıyım?
Mesela bitüself uygulayıp kapını dış sacına sonrasında üzerine ne uygulamalıyım ve kaç kat yapmalıyım?
Bundan sonra kapının iç bölgesine tekrar bitüself uygulayıp onun üzerine neler uygulamalıyım , bunların kalınlıkları ne olmalı mesela kaç kat olmalı gibi?
Davlumbazda bitümlü malzemenin üzerine ne uygulamalıyım mesela yada neler?
Bunlarla ilgili kafam karıştı da arkadaşlar yaa.
Ama uygulamayı kesin yapıcam da doğrusunu yapmalıyım sonuçta her gün kapı söküp uygulama değiştirmek istemiyorum hem emeğe yazık hemde paraya.

Alfadanadam

Kapılardaki trim seslerini kapı sacına uygulayacağın izolasyonla kesemezsin ki :)
Kapı triminin kapı kasasına temas yüzeylerini iyileştirmek, kapı trimini söküp iç kısımların oynak kısımlarını sağlamlaştırmak ve kapı trimini kapı kasasına sabitleyen kopçaları yenilemek gerekir.
Onun dışında yol gürültüsü, lastik sesi gibi dertlerin varsa o işlerden anlamam hiç :)

Alper

Zaten kapının kaplaması sökülecek abi.
Birde bu kapıyı tutan segmanlardan kolay bulabilir miyim ve tabii fiyat olarak ne kadardır.
Tahminimce sökerken biraz fire vericez bende kırılanların yerine yada hepsini birden değiştirmek istiyorum artık özelliklerini kaybetmişlerdir zaten diye düşünüyorum artık.
Birde kapılarda kaç adet vardır bunlardan kaç tane almam gerek?
Bülent abi valla uygulanmış bir araca bindim çıt yok içinde sanki Mercedes S serisinde gibisin ne lastik sesi ne dışarıdan bir ses gelmiyor pek.
Parke taşlı yola girdim mesela yok ses hiç :D

wolkanku

ben kendi audi tt'mi , bitüself denilen bauhausta satılan malzemeyle tamamen kapı içlerini ve bagajı yapmıştım. bitüself esasen ısı yalıtım malzemesi, bu sayede bir izolasyon sağladığı gibi, su tutmuyor ve yazın da aracın kaportasındaki ısının içeri geçmesini engelliyor. rulosu 37 tl olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. 1 rulo ile 2 kapı içi rahat rahat kaplanıyor.
çok profesyonel bir ses sistemi ve ses kalitesi hesabında değilseniz, izolasyon sağlayıp extra sessizlik sağlar.

uygulamayı yapmadan önce 140 ile giderken rüzgar seslerini almaya başlayan araba, yaptıktan sonra 160'da hala rüzgar sesi almadığı gibi yanımdakiyle çok kısık sesle bile sohbet edebilir hale geldim.
hoparlörlerin verdiği bass tonları inanılmaz değişti.
sökmenin ardından ufak tefek trim sesleri oluşmuştu, onu da kapıyı tekrar söktüm ve bitüself şekillendirmeye çok müsait bir malzeme olduğu için ve bir tarafı kendinden çok güçlü şekilde yapıştığı için,  trimlerin birleştiği noktalara ince ince keserek yapıştırdım.
sonuç;
12 yaşındaki bir arabadan tek tık ses gelmediği gibi, kapılara dıştan tıklatınca tank kapısı gibi tok, içeride rüzgar sesi olmayan bir araç olmuştu.

bitüself şudur;

uygulanmış hali;

159'u aldığımda çamurluk içlerine ve eğer kapı trimi sökmesi çok zor değilse kapı içlerine de uygulayacağım. hatta bayramda yapacağım ilk iş bu olacak diyebilirim :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Güzelmiş.

O kopçalar aksesuvarcılarda bulunuyor ama elinde numune olmadan gitme uymaz :)

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
ben kendi audi tt'mi , bitüself denilen bauhausta satılan malzemeyle tamamen kapı içlerini ve bagajı yapmıştım. bitüself esasen ısı yalıtım malzemesi, bu sayede bir izolasyon sağladığı gibi, su tutmuyor ve yazın da aracın kaportasındaki ısının içeri geçmesini engelliyor. rulosu 37 tl olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. 1 rulo ile 2 kapı içi rahat rahat kaplanıyor.
çok profesyonel bir ses sistemi ve ses kalitesi hesabında değilseniz, izolasyon sağlayıp extra sessizlik sağlar.

uygulamayı yapmadan önce 140 ile giderken rüzgar seslerini almaya başlayan araba, yaptıktan sonra 160'da hala rüzgar sesi almadığı gibi yanımdakiyle çok kısık sesle bile sohbet edebilir hale geldim.
hoparlörlerin verdiği bass tonları inanılmaz değişti.
sökmenin ardından ufak tefek trim sesleri oluşmuştu, onu da kapıyı tekrar söktüm ve bitüself şekillendirmeye çok müsait bir malzeme olduğu için ve bir tarafı kendinden çok güçlü şekilde yapıştığı için,  trimlerin birleştiği noktalara ince ince keserek yapıştırdım.
sonuç;
12 yaşındaki bir arabadan tek tık ses gelmediği gibi, kapılara dıştan tıklatınca tank kapısı gibi tok, içeride rüzgar sesi olmayan bir araç olmuştu.

bitüself şudur;

uygulanmış hali;

159'u aldığımda çamurluk içlerine ve eğer kapı trimi sökmesi çok zor değilse kapı içlerine de uygulayacağım. hatta bayramda yapacağım ilk iş bu olacak diyebilirim :)

Bitüself üzerine birde firex denen malzemeyi yapıştırın :) Esas o zaman gerçektende fark çok fazla ortaya çıkıyor.
Bitüself + Firex onun üzerine birde akustik yalıtım malzemesi bakınıyorum şimdi.
Ondan sonra bende bayram sonu uygulamaya koyulacağım.
Birde Bitüselfi uygularken ısı tabancasıyla uygularsanız çok daha iyi sonuç veriyor ve üzerinden de rulo bir parça var bastırmak için onunla teması sıfıra indirmek gerek ve içerisinde hiç hava kabarcığı falan kalmamalı.
Birde aracın altına ve davlumbaz içine pütür uygulayıp davlumbazların iç tarafına da Bitüself + firex uygulandığında ne tekerlek sesi ne de mıcıra girildiğinde falan çarpma sesleri geliyor.

Alfadanadam

Bu uygulamarı abartırsanız sürekli 2 kişi seyahat edermiş gibi ağırlık artabilir ama. Tadında bırakmak gerek. :)

sariertan

Beyler rüzgar sesi ayrıca kapının contalarından gelmezmi???

wolkanku

yanlız malzeme üzerine malzeme uygulamak fikrine pek sıcak bakamadım ben, çünkü kapının ağırlığı artıyor net bir şekilde, uzun vadede kapı ayarını bozacağı kesin. ve farkına varılmadan o şekilde kullanılırsa kilidi bozma ihtimali bile var.
dediğim gibi çok yüksek bir ses kalitesi ve aşırı bir sessizlik beklentisi yoksa sadece bitüself çözüyor.
trimlerin birleştiği noktalara da,mesela kapının plastik triminin,kapının metaline oturduğu yere ince kesip yerleştirilirse hiç ses gelmiyor.
bitüself'i uygularken ısıtmaya çok gerek yok, soğukken de kazara bi yere yapışırsa sökmek zaten epey zor :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

Benim yapacağım uygulamada maksimum zaten 10-12 kiloluk bir fark oluşacak buda davlumbazlar dahil.
Pütür olayıda zaten araç altına uygulanacak ve davlumbaz içlerine oda 10 kg falan olsa toplamda 22-25 kg olacak ki kapılarda tahmini extra 2-3 kg fark olacak.
O değilde Bülent abi bu kapılardaki kopçamı segman mı neyse işte onları nerden alayım şimdi ben bunu Çorluda bulamam kesin :D
E elimde örneğide yok ki :(

wolkanku

en çok , kapının içinden plastik boru içinden geçen kablo demetinin oradan geldiğini fark ettim..o kablo demetini bir arada toplayan plastik borunun çevresini tamamen bitüself ile sardım.. pronto! :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

yanlız malzeme üzerine malzeme uygulamak fikrine pek sıcak bakamadım ben, çünkü kapının ağırlığı artıyor net bir şekilde, uzun vadede kapı ayarını bozacağı kesin. ve farkına varılmadan o şekilde kullanılırsa kilidi bozma ihtimali bile var.
dediğim gibi çok yüksek bir ses kalitesi ve aşırı bir sessizlik beklentisi yoksa sadece bitüself çözüyor.
trimlerin birleştiği noktalara da,mesela kapının plastik triminin,kapının metaline oturduğu yere ince kesip yerleştirilirse hiç ses gelmiyor.
bitüself'i uygularken ısıtmaya çok gerek yok, soğukken de kazara bi yere yapışırsa sökmek zaten epey zor :)

Bitüself üzerine uygulanan malzeme ağır değil ki zaten süngerimsi yapıda bir kauçuk malzeme.
Onun üzerine gelecek olanda aynı şekilde hafif olan bir madde ama onu daha ayarlayamadım ne kullanırsam daha yararlı olur bulmaya çalışıyorum firexin üzerine.

sariertan

en çok , kapının içinden plastik boru içinden geçen kablo demetinin oradan geldiğini fark ettim..o kablo demetini bir arada toplayan plastik borunun çevresini tamamen bitüself ile sardım.. pronto! :)

Enteresan =) Bendede rüzgar ve zemine göre teker sesi oluyor. Rüzgar 120 den sonra hafif başlıyor. Teker sesi ise rahatsız etmiyor ama içeri giriyor. Hiç girmemesi gerekir düşüncesindeyim. Bu bahsettiğiniz uygulamayı teker davulumbazlarına uygulamayı düşünebilirim aslında. Sesde belirgin bir düşüş olurmu dersiniz. Malzeme bana baya ince geldi sesi yutmaz gibi geldi ??

tugrul

Nasıl olsa satacaksın ya arabayı, boşver yeni alacağına yaparsın bunları ::)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alper

Enteresan =) Bendede rüzgar ve zemine göre teker sesi oluyor. Rüzgar 120 den sonra hafif başlıyor. Teker sesi ise rahatsız etmiyor ama içeri giriyor. Hiç girmemesi gerekir düşüncesindeyim. Bu bahsettiğiniz uygulamayı teker davulumbazlarına uygulamayı düşünebilirim aslında. Sesde belirgin bir düşüş olurmu dersiniz. Malzeme bana baya ince geldi sesi yutmaz gibi geldi ??
Davlumbazı söküp iç kısma pütür uygulanıyor her davlumbaz içi için 1kg lık pütür tabii bunu atarken dikkat etmek gerek süspansiyon sistemine ve fren kablolarına falan atmamak gerek ve tabii atılacak bölge temiz olmalı eğer çok pisse yıkanıp temizlenip üzerine de tinerle geçilip iyice kuruduktan sonra uygulamak gerek eğer ıslakken uygulanırsa pütür altında kalan kısımlar paslanır ve gözükmezlerde.
Pütür uyguladıktan sonra söktüğümüz davlumbazın araç içine bakan kısmına bitüself uyguluyoruz ve üzerine de firex denen maddeyi.
Firex isteğe bağlı ama bitüself kesin uygulanıyor.
Ve lastik sesi gerçektende oldukça azalıyor.
Pütürü aracın altına da uygulayabiliyoruz bu sadece paslanmayı da önlemiş oluyoruz.
Bu arada pütürün 1kg lık tüpü 8 TL :)
Bitüself ise 10 cm genişliği 10 m uzunluğunda olanı 25 TL sanırım yapı marketlerinde.
Firexin fiyatını tam bilmiyorum ama oda çok değildi.

wolkanku

37 lira ve boş 2 saat vaktin varsa dene abi, ben farka inanamayacağına eminim.
çünkü ben bile yaparken, sırf boş vaktimi doldursun belki çok az farkeder diye düşünerek yapmıştım, sonuca inanamadım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

Nasıl olsa satacaksın ya arabayı, boşver yeni alacağına yaparsın bunları ::)
Olsun abi yaa :) zaten tutacağı ne ki belkide satmam Ecem ehliyet aldı ya e yakında evleniriz de ona da araba lazım :) şimdi yeni birşey almaya kalksan dünya para hoş o mito istiyor ama :) bakalım kullanmam senin 156 nı diyor çok alçakmış ben dikkatli gidiyorum ya mesela çukurlara falan girmiyorum tümseklerden çapraz geçiyorum arkamda oldukça fazla bir trafik yaratsamda umurumda değil modunda yavaş yavaş gidiyorum bozuksa yol :) O ben öyle gidemem kalırım bir yerde diyor sürmem diyor bunu :D
Ama bakalım satılırsa da alan kişi sevap kazandırır abi :D anlayan birine giderse tabii...

Alper

çünkü ben bile yaparken, sırf boş vaktimi doldursun belki çok az farkeder diye düşünerek yapmıştım, sonuca inanamadım :)
[/quote]

Sen nereden aldın Volkan bitüselfi yapı marketlerde 25 TL :)

wolkanku

Sen nereden aldın Volkan bitüselfi yapı marketlerde 25 TL :)
[/quote]
bauhaustan aldım alper.
2 farklı ende olan var, önce ince olanı aldım 29 du , sonra kalın en olanı aldım 37 idi diye hatırlıyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Davlumbazı söküp iç kısma pütür uygulanıyor.......
[/quote]

Bu pütür dediğin nedir?? Daha doğrusu ne olarak almak lazım ve nereden?

Oyy oyy hafta sonu çok iş çıktı =))

Alper

[/quot

Davlumbazı söküp iç kısma pütür uygulanıyor.......

Bu pütür dediğin nedir?? Daha doğrusu ne olarak almak lazım ve nereden?

Oyy oyy hafta sonu çok iş çıktı =))
[/quote]

Oto boyacılar da var abi DYSON marka mı neydi o güzel mesela, Würth ünde var ama biraz tuzlu ama aynı madde yani.

Alper

Yalnız bu pütürü sadece uygularsan pek bir yararı yok abi bilesin yani davlumbazı sökmüşken bitüselfte uygulaman gerek ve üzerinede firex.

sariertan

Onu zaten yaparım sorun değil. Pütür uygulaması daha zor gibi geliyor. Zor benim işim zaten =)

Şimdi baktımda bu pütürü atmak için hava tabancası ve bir komprasörmü olmalı =(

Revize:
Sprey pütürde varmış. Fakat DYSON marka bulamadım ama anlaşılan almaya gittiğimizde sorup sorduracağız. İyi oldu bu başlık =)

Alper

Onu zaten yaparım sorun değil. Pütür uygulaması daha zor gibi geliyor. Zor benim işim zaten =)

Şimdi baktımda bu pütürü atmak için hava tabancası ve bir komprasörmü olmalı =(

Revize:
Sprey pütürde varmış. Fakat DYSON marka bulamadım ama anlaşılan almaya gittiğimizde sorup sorduracağız. İyi oldu bu başlık =)

Abi bence hiç kasma kendini git bir boya kaportacıya alacağı nedir ki en fazla 50 Lira alır al malzemelerini de söksün davlumbazları versin sana o uygulasın pütürü sende o arada bitüselti uygula hem ısı tabancasıda vardır o adamda onunla yaparsın üstüne de firexi yapıştırırsın tamamdır :D

tugrul

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC