Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Carbon Clean ve Enjektör Temizliği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Sevindim çözüldüğüne. Ama şahsen o katkıların hiçbirini tavsiye etmem. Hangi yaraya merhem oldukları meçhul. Bir yerleri düzeltirken başka yerleri bozuyor mu kimbilir. Bu tür temizleyici katkıları hiç kullanmadım, hiç te ihtiyaç duymadım.

Anıl

Yüksek km'li araçlarda karbon clean yarardan çok zarar verir, faydalı kurumları da yakarsınız. Bu da kurumların kapadığı kaçakları meydana çıkarır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

dnr1

Haklısınız..enjektör temizleyici attım.yavaş yavaş temizlensin .ohh be.. dünya varmış..debriyaja basmak hiç bu kadar güzel olmamıştı..sorularıma cvp veren herkeze ve  teşekkürler..moderatörüme saygılar.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

judas

You are not allowed to view links. Register or Login
Kelebek motoruda sıfır..alfaromeo yedek parçadan aldım.yılmaz ustanın komşusuymuş.şuan hiçbir sorun kalmadı..lambdasız binince kurum baglamış,yeni lambdada benzini havayı ona göre az gönderip kurumlanan motorda yanma zorlaştıgı için cut off ta problem yaşamışım..devirli kullanıp birazda olsa temizlenen yanma odası,sensörlerle uyumu yakaladı..tabii tekrar adaptasyon yapınca..şükür hallettim ama bir konuda kararsızım..uzun yola gidip yakıt sistemi wurth temizleyicimi kullansam..yoksa carboncleanmi..70 tl carbona vermektense bu paraya uludag yaparım..motoruda temizlemiş olurum .daha önce uzun yol da kullandıgım wurth egsozu bile temizlemişti..remus gibi ses çıkarıyordu.bozuk lambda 3 gunde eski haline cevirmiş,ne oldugunu anlayamamıştım..şimdi herşey çözüldü..

MErhaba cut off da ne sorunu yaşadığınızı merak ettim.Çünkü şöyle bir sıkıntım var:GT 2.0 aracımda Torque programı ile OBD'den anlık yakıt tüketimi göstergesinde  arabanın cut off yapması gereken şartlarda 0.5 l/h ölçüm gösteriyor. Direk enjeksiyon araçlarda daha sık görünen   emme supabında kurum  oluşma ihtimalinden de şüpheleniyorum. Bir yandan yakıt tüketimi de bir hayli fazla.(147 ile ort. 9l iken GT'de 12l yakıyorum) Sizin de bunu ölçme şansınız olmuşmuydu ?
147 1.6 T.Spark
GT 2.0 SS
Giulietta 1.4 TCT
GT 2.0 SS

dnr1

Benim sorunum da ecu programlandıgı gibi degilde,bozuk sensörlerden aldıgı bozuk verilerle  çalıştıgı için hareket halinde boşa atınca( cutoff )ister istemez 20 km hız üzerinde devreye giriyor..işte o anda devir düzensizligi gösteriyor..ama sensör degişip yeni verilere adapte olunca sıkıntı ortadan kalkıyor ..bence adaptasyon yapıp devir dalgalanmasına bakabilirsin..dalgalanması varsa ya  lambda yada debimetre..bende yol bilgisayarı yok..km sayacı,devir göstergesi,benzin göstergesi takılıyoz: -)
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

judas

Şikayetlerimiz farklıymış,devir dalgalanması ya da hissedilebilir başka bir belirti yok.
obd'den bağladığım programın cut off göstermemesi ve arabanın yüksek yakıt tüketimi nedeniyle motorda kurum olma ihtimalinden şüpheleniyorum.
147 1.6 T.Spark
GT 2.0 SS
Giulietta 1.4 TCT
GT 2.0 SS

Alfadanadam

Emme sübaplarının açık kalması ya da kaçırması yol bilgisayarında yakıt olarak göstermez. Kompresyon kaçağı olur en fazla öyle olunca da güç düşüklüğü olur. Yol bilgisayarında görünen tüketim rakamı, birim zamanda enjektörlerden çıkan yakıt miktarını o anki hızınıza bölerek elde edilen bir hesap sonucudur. Yani emme sübabı kaçırsa da kaçırmasa da yol bilgisayarında yakıt değişmez. Olsa olsa sizin yol bilgisayarınız minimum rakam olarak 0,5 lt gösteriyordur. Örneğin benim arabamda ('04 156 2.0) yol bilgisayarında görünen minimum rakam 2,0 lt/100km.
Yani aracınız bir sebepten çok yakıyor olabilir ama enne sübabı kaçırıyor diye bilgisayar bunu göremez. Yol bilgisayarı enjektörleriniz ne diyorsa onu söyler.

dnr1

147 ile gt agırlıkları aynımı?ben gt agır diye biliyorum.bence fark oradan olabilir

BOND

Arkadaşlar merhaba bu sistemi aracında deneyen oldumu hiç motor guCunu ve performansı müthiş derecede artırdığı dogrumu?Benim aracım 2006 model GT Selespeed Benzinli.Uygulanabilirmi

yigitby

2007 model 116.000 kılometrede 159 1.9 jtd aracım var. Yuksek kılometredekı araclara karbon temızleme onerılmedıgını yazmıssınız, benım aracım yuksek kılometre statusunemı gırıyor bılmıyorum ama fıkırlerınızı beklıyorum. Bostancı bosch car servıce'de 180 lıra fıyat aldım karbon temızleme,enjektor temızlıgı ve emme manıfoldu temızlıgı, onerırmısınız bu kılometrede bahsettıgınız zararlar basıma gelırmı.

Anıl

116 bin km yüksek sayılmaz,200-300bin km karbon temizliğine pek uygun olmayabilir,dizellerde 40bin km'de bir temizlik öneriliyor. Özellikle 2006 model 159 JTDM lerde kurumlanma sorunu olduğu belirtiliyor,2007 modellerde bunu önlemek için bazı değişiklikler yapılmış. Ustamla bu konuyu konuştuğumda alacaksan mutlaka 2007 model 159 dizel al demişti bu konu nedeniyle...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

yigitby

Forumlarda cok okudum kımı onerıyor cok ıyı oluyor tuketım azalıp performans cogalıyor dıyor, kımısı motordakı catlakları kurumlar dolduruyor karbon temızlıgınden sonra catlaklar ortaya cıkıyor ve motorda daha buyuk problemler oluyor demıs. Ama yaptırmakta ıstıyorum zaten yaptırıcamda enjektor temızlıgı, emme manıfoldu ve karbon temızleme bu sırada egr,de temızlenıyormus gaz kelebegınıde temızletıcem umarım Allah yuzumu kara cıkarmaz.

Sercan Keklik

Kesinlikle önerenlere inanmayın. Bu işi yapan bir çok profesyonel kişi ile görüştüm.. Hepsinden aldıgım cevap:

BİZ SALAKMIYIZ MAKINAYI SATALIM. 2 kablo baglayıp 200 lıra almak varken?

nedenini araştırdıgımda anlık temizlik sonrasında daha cok kurum teklemeler silkelemeler motora zarar veriş sebepleri yatan bir çok araç oldugundan ötürü kimse tavsiye etmedi. yapan yerlerde 1 parmagın sayısını geçmez gerçekten.. Bence riske girmeyin.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

yigitby

Karbon temızlıgı yaptırmasam onun dısında enjektor temızlıgı, emme manıfoldu temızlıgı ve gaz kelebegını temızletsem bı sorun olurmu ?

Sercan Keklik

Karbon temızlıgı yaptırmasam onun dısında enjektor temızlıgı, emme manıfoldu temızlıgı ve gaz kelebegını temızletsem bı sorun olurmu ?

ne gibi bir sorun var kı bu yöne yöneliyorsunuz?

yani ben enjektör testinin kesinlikle verimsiz oldugunu düşünüyorum. Arabada bı sıkıntı yok adam dıyokı 3 üde bozuk?!? e tekleme yok sılkeleme yok yakıt normal nasıl?!? dediginizde adam bozuk kardeşim diyo :) Bide hani bu parçalar dayanıklı parçalar.. Adam içinden ne geçiriyor nasıl test edıyor kendı bıle bılmıyor nasıl oluyo bu dediginde baglıyoruz makınaya sıvısı var test edıyo ne o sıvı? özel bir solusyon oldu cagnimmmm demekten başka bir şey kalmıyor.. Emme manifoldu ve gaz kelebegi temizligi basit bir iş zaten ama bunuda önerim ALFA romeo servisinde yaptırmanız neyi nasıl sökücegini bilen biri söksün derim.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

agucba

Eğer başından beri temizlik işlemi yapılıyorsa sorun olmayacağını ama hiç temizlik işlemi yapılmamış (100.000 km'lerde mesela) motorlarda sorun olabileceğini duydum.

///////////////

sariertan

...........uzun yola gidip yakıt sistemi wurth temizleyicimi kullansam..yoksa carboncleanmi..70 tl carbona vermektense bu paraya uludag yaparım...........

Sevindim çözüldüğüne. Ama şahsen o katkıların hiçbirini tavsiye etmem. Hangi yaraya merhem oldukları meçhul. Bir yerleri düzeltirken başka yerleri bozuyor mu kimbilir. Bu tür temizleyici katkıları hiç kullanmadım, hiç te ihtiyaç duymadım.

Ben bir önceki aracımda Wurth kullandım. Bir değişiklik oldu mu? Anlamadım =) Aracım 150000km deydi. Daha geçen gün ALFAM için aldım bir kutu. 50lt benzine katacağım. Zaten bu CC olayı ile araca kattığımız benzin katkısı aynı işlemleri yapıyor. Biri sürekli dönderiyor katkıyı diğeri ise yolda bitiriyor.  En azından giderken yapmış oluyoruz. Farklı olduğunu söyleyen olabilir ama yapılan işlem aynı. Hatta enjektör temizliği bile yaptırmaya gerek görmüyorum bu katkıyı katınca. Sonuçda enjektör temizliğinde kullanılan malzeme enjektör deliğini değiştirmiyor ki. Varsa tortusunu atıyor. Kısaca hepsi aynı kapıya çıkıyor. Bunun için en güzeli benzin katkısı kullanmak belli km lerde. Tabi motora zararı olur diyen arkadaşlar var. Zarar gören var mı bilemiyorum ? Benim km 170.000e geldi ve hiç kullanılmadığına eminim. Size yazarım sonucu. Bende sorun olmadı kimsede olmaz demiyorum ama  :yukari-ok:

Alfadanadam

ne gibi bir sorun var kı bu yöne yöneliyorsunuz?

yani ben enjektör testinin kesinlikle verimsiz oldugunu düşünüyorum. Arabada bı sıkıntı yok adam dıyokı 3 üde bozuk?!? e tekleme yok sılkeleme yok yakıt normal nasıl?!? dediginizde adam bozuk kardeşim diyo :) Bide hani bu parçalar dayanıklı parçalar.. Adam içinden ne geçiriyor nasıl test edıyor kendı bıle bılmıyor nasıl oluyo bu dediginde baglıyoruz makınaya sıvısı var test edıyo ne o sıvı? özel bir solusyon oldu cagnimmmm demekten başka bir şey kalmıyor.. Emme manifoldu ve gaz kelebegi temizligi basit bir iş zaten ama bunuda önerim ALFA romeo servisinde yaptırmanız neyi nasıl sökücegini bilen biri söksün derim.

Özellikle son cümleye sonuna kadar katılıyorum. Sonra aranır durursunuz bir arıza olursa sebebini...

yigitby

Cumartesi günü Bostancı Bosch Car Serice'de 180 liraya karbon temizleme yaptırıyorum. Yetkili kişi aracınıza bi makina bağlıyoruz ve bu makina sayesinde enjektörler, boğazlar ,emme manifoldu ve egr gibi parçaların hepsi temizleniyor dedi son olarak deponuza bir ilaç atıyoruz ve yolluyoruz dedi. Enjektör temizliğini Ultrasonic sistemlemi yapıyorsunuz dedim hayır bahsettiğim makinayı bağlıyarak yapıyoruz zaten ultrasonic sistem size büyük maliyetlere patlar dedi. Allah utandırmaz İnşallah.

dnr1

Yaptir hocam korkma ben her aldigim araca yaptirdim..zararini gormedim..zaten fiat. Ve alfa romeo yetkili servislerinde bu islem fiat carbon olarak uygulanmakta..hic korkma,soylenenlerded kulak asma derim ayni alfa alinmaz cok problemli,parcasi yok der gibi komik seyler soylenmis..

yigitby

Yetkılı servıste yaptırmıyorum ama bostancı sanayıde bosch car servıcede yaptırıcam. Adamlar epey ıddıalı bu zamana kadar en ufak bı sıkayet almadık urunlerımızde en ıyı amerıkan malı olanlardan falan dedıler. Tabı kendılerını ovmek ıcın dıyolardır ama neyse ne artık ınsallah yuzum kara cıkmaz :)

Alfadanadam

Yaptir hocam korkma ben her aldigim araca yaptirdim..zararini gormedim..zaten fiat. Ve alfa romeo yetkili servislerinde bu islem fiat carbon olarak uygulanmakta..hic korkma,soylenenlerded kulak asma derim ayni alfa alinmaz cok problemli,parcasi yok der gibi komik seyler soylenmis..

Komik şeyler... Yardıma ihtiyacınız olduğunda arkadaşlar bu dediklerinizi dikkate alacaklardır emin olabilirsiniz...

hi_cazz

Konuyu baştan sona okudum. Kendime biraz pay çıkardım açıkçası...

Bende aracımı 160000KM'de aldım. Aldıktan sonra CC, detaylı kurum temizliği, enjektör temizliği yaptırmayı ciddi olarak düşünmeye başlamıştım. Sonra CC olayının en kolayı olduğunu düşünüp ilk onu yaptırayım diyip araştırmaya başladım. İnternette hem olumlu, hem olumsuz bir sürü yorumlarla karşılaştım. Eski aracım Opel olduğu için Opel servisinden ustalarla tanışıklığımız var. Onlara açtım konuyu. Onlarda bana, bizde yapıyoruz ama kesinlikle önermiyorum. İlla yaptırcam diyenler olursa yapıyoruz dedi. Ama enjektör temizliği yaptırmanın zararı olmadığını, bilakis çok faydalı olduğunu söyledi.

Bu durumdan sonra CC olayından vazgeçtim. Würth'ün enjektör temizleyicisinden kullanmaya karar verdim. Yazında belki direk enjektör ve emme manifoldu temizliği yaptırabilirim.

Sercan Keklik

Hayırlısı olsun :) ama bosh bostancı bana enjektörlerin pert diyip enjektör aldırmış yer ki degiştirdim taktım hiç bi degisiklik olmadı.. Gidiş gidişat yakış vs %1 lik fark görmedim. Bir insan pazarladıgı şeyi büyük bir firmayı arkasına alarak tabikide diretebilir. Fakat atladıgınız konu şudur;

Yetkili Servislerde evet bir ara yapılıyordu ŞART koşuluyordu fakat şu an hiç bir yetkili servis YAPTIRMAK ZORUNDASIN demiyor.. Çünkü Tanıyanlar vardır. Metin HOCA Türkiye Alfa Romeo - Fiat - Jeep vs.. Teknik Birim Yöneticisi Kendisi ile gerek benim gerek ise forumdan bir kaç arkadaşın yakın olarak görüşmeleri mevcuttur. Kendisi ilede defalarca konuştum ve Önermedi. Servislerde de mevcut ama Risk almaya degmez sercancım dedi.

Enjektör temizligine karşı degilim ama çıkan sonuca asla inanmıyorum. Arabada bi degişim varsa eyvallah.. Ama bu enjektör bozuk dendiginde yenisini takıyosunuz hiç bi fark yok.. 300x4 = 1.200 TL içinizdeki kurt..

Umarım anlatabilmişimdir..

Bu yüzden özellikle soruyorum sorun ne ki bu yöne yöneliyorsunuz? Neticede bu işlemi yaptırmanız bana bir getiri saglamıyor, yaptırıyosunuz diye bir gelir kaynagım yok yapılmıyor diyede yok.. Fakat Başıma gelen tecrübemi iletiyorum boşa nakit çıkışı saglayıp aracınızın orasını burasını bılmeyen birine oynatıcaksınız.

Bir diger arkadaşımızda yazmış özellikle OPEL lerde bu işlemden sonra çok büyük dertlerle savaşanlar var.

Unutmayın kı bu motorlar opelde de kullanılıyor.

Bülent abi Allah iyiligini versin :)) dnr1 kardeşimize zaten ne dersen tersini yapar o yüzden sıkıntı yok okumadan geçiyorum
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

yigitby

Arabada bellı baslı bı sıkıntı yok tek sorunum ılk calıstırmada rolantı 700-900 arası hafıf bı oynama yapıyor ve tuketımı cok fazla ama baska sıkıntısı yok. Kılometre ortada 116 bın olmus bı araba hem bu sorunlarım gıder belkı hemde arabanın motoru ve onemlı parcaları temızlenmıs olur dıye dusunuyodum. Ama yazdıklarınızdan fıkırlerım epey degıstı ve pek yaptırmayı dusunmuyorum en azından karbon temızleme dusunmuyorum. Enjektor,emme manıfoldu ve gaz kelebegını temızletırım belkı ama kafama takılan bı soru var kac cesıt enjektor temızlıgı var. Benım bıldıgım ultrasonıc enjektor temızlıgı var baska bılmıyorum. Bosch servıcedekı yetkılıye sordugumda ultrasonıc yontemlemı temızlıyosunuz enjektorlerı dıye hayır makına baglıyoruz aracınıza enjektorlerınızı temızlıyor dedı.